https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

9 Şubat 2012 Perşembe

Licantropo El Assesino De La Luna Llena

Filmimiz bin dokuz yüz kırklarda ormanda yürüyen bir Çingene kadın ile başlar. Tedirgin bir halde dolanırken 2 Nazi askeri tarafından kıskıvrak yakalanır. Nazi askerleri sen aşağılık ırkın mahsulüsün bu yüzden önce tecavüz edip öldüreceğiz dedikten sonra 40 45 yaşlarında başka bir Nazi kadını bırakın diye emir verir. Albay biz SS askerleriyiz o ise soysuz bir Çingene der. Bunun üzerine Albay bırak o kızı dürzü diye tutturur ve tecavüz etme isteklisi Nazi subayı sık kadının beynine emrini verir vermez Nazi albayı adamı alnından vurur. Emri veren Nazi subayı hain pislik diyip silahını çeker lakin iyi kalpli Nazi albayı silahına önce davranıp Nazi subayının alnına delik açar. Daha sonra öğreniriz ki adının Heinrich olduğunu öğrendiğimiz Naza Czinka adlı Çingene’nin sevgilisidir ve silah seslerine gelen iki Çingene’de olayı öğrenirler. Kamp ateşinde oturan dörtlü konuşmaya başlarlar. Obabaşı olduğunu öğrendiğimiz yaşlı adam Czinka’nın Nazi albayı ile yaşadığı aşkın meyvesinin korkunç sonuçlar getireceğini söyleyip Czinka’nın hamile olduğunu açıklar. Ortaya çıkan hamilelik büyük lanetinde başlangıcıdır diyerek doğacak olan 3 bebeğin iblisin işaretini taşıyacaklarını açıklar. Czinka’nın kardeşi olduğunu öğrendiğimiz Rom doğacak çocukları katledeceğine dair yemin eder. Nazi Heinrich sinirlenip aşağılık hırsız çocukları öldüremeyeceksin çünkü onları ben koruyacağım diyerek Rom’a diklenir ve karşılığında Rom Heinrich’in böğrüne bıçağı saplayarak öldürür.



Günümüze altmışlı yaşlarda bir adam doktorunu can kulağı ile dinler. Bayan doktor test sonuçların iyi rahatsızlığın sinir stresten biraz işleri boşla rahatla kendine bak der. Bunun üzerine Waldemar olduğunu öğrendiğimiz şahıs lakin gördüğüm kâbusların acı verici ve bayağı gerçekçi olduklarını söyler. Bunun üzerine adının Mina olduğunu öğrendiğimiz bayan doktor ilaç yazdığını görünce Waldemar ben iyisi ruh doktoruna uğrayayım o zaman diyince Mina bak sen beni yanlış anladın ben sana kafanı iyi yapacak ilaç reçetesi yazıyorum ona göre alınmak yok der. Waldemar kabalığımı mahsur görün fakat sizin gibi güzel bir bayan niye hala bekâr aklım almıyor diye sorar Mina’da iş güç evlenecek adam akılı bir adamda bulamadık yaşımda ilerledi artık diye cevaplar. Bunun üzerine Waldemar otuz altı yaşındasınız daha önünüzde bayağı yol var diyince Mina iyi hoşta babam emekliye yaşlı adam bütün gün ona bakmam gerekecek der bir koca işleri zorlaştırır diye cevaplar.Gece vakti genç bir kadın tek başına dikilirken gizemli kadın bilinmeyen bir kişi tarafından çekilir. Sabah çekilen gizemli kadının civarda tanınan biri olduğunu Waldemar ve ailesi gözleri fal taşı gibi açılarak fahişenin ölüm haberini seyrederler aynı esnada kasabanın rahibi de ne ekersen onu biçersin der. Merhumenin bedeni adli tıbba getirilir yaşlı doktor polis dedektiflerine kadının gırtlağının deşildiğini iç organlarının kopartıldığını söyler. Bu arada genç polis dedektifi gördüklerine dayanamaz ve bayılır. Gece olduğunda Waldemar Czinka ve Heinrich ve doğacak çocukların kaderi ilgili rüyalar görür. Çocuklar başkalarına verilip kurtarma yolunu seçerler.

Laurent isimli genç Consantine isimli genç kıza asılmaya başlar. Consantine bak Laurent seni bir arkadaş olarak görüyorum zaten Bruno ile çıkıyorum der. Bozulan Laurent Bruno serserinin önde gideni der. Waldemar’ın kızı Kinga bara gelir Laurent ve Consantine söz birliği etmişçesine babanın son yazdığı roman muhteşemdi öbür romanını ne yazacak diye sorarlar. Kinga bilemem çalışmalarını yalnızca kendisi bilir diyerek soruları cevaplar bu arada serseri Bruno ve yancısı gelip üçlünün muhabbetine limon sıkar Bruno söylenenler doğru mu? Sen Çingene bir kadın ile hain bir Nazi’nin torunuymuşsun diye sorar. Bruno ve yancısı Kinga’yı aşağılamaya başlar ve bunun üzerine Laurent serseriler diye çıkışınca Bruno tarafından dövülür. Barın fedaisi gelip defolun serseriler der. Bruno çıkıyoruz dalgana bak sen dedikten sonra Laurent’e bak koçum Consantine benim manitam bir daha ona sulanırsan kötü yaparım çapını bil rahip çocuğu diyerek Laurent’i  tehdit eder. Consantine ile Bruno arabada otururlar Bruno sevişme havasındadır lakin Consantine Kinga’ya çok ayıp ettin o çok özel dedikten sonra nesi var üç memesi mi? Var dedikten sonra gırtlağı gizemli bir şahıs tarafından parçalanır ve ardından Consantine’de öldürülür.
Sabah olduğunda ihtiyar dedektif Lacombe ve genç ortağı Wendell olay yerini incelerken otopsi yapan doktor ilk cinayet ile bu cinayet arasında fark olduğunu söyler. Aynı esnada genç dedektif cinayetlerin psikopatın işi olmadığını söyleyip cinayetlerin kurt veya vahşi köpeklerin işi olduğunu söyler lakin yaşlı dedektif saçma sapan konuşma Kurt ne arar Visaria’da diyerek dedektif Wendell Teorisini yanlış bulur ve adli tıp uzmanına cinayet silahının ne olduğunu sorar. İhtiyar adli tıp uzmanı cinayet aleti üzerinde çalıştığını söyler.Dainskylerin evinde Kinga Daninsky babasının son zamanlarında çok az yemek yediğini çalışma odasından nerdeyse çıkmadığını söyler. Annesi Elsa endişe etmemesi gerektiğini sadece işlerine fazlasıyla daldığını söyler. Bu arada kızının solgun ve moralsiz olması Elsa’nın dikkatini çeker ve nesi olduğunu sorar. Kinga’da gittikleri barda kavga çıktığını Laurent’in yaralandığını söyler.  Elsa kavganın neden çıktığını sorar ve Kinga’da gene yarı Çingene yarı Nazi kanını taşıdığına dair dedikodular olduğu cevabını verir. Bunun üzerine annesi Kinga’ya sende onlarla arkadaşlık kurma olur biter der. Bu arada Waldemar Daninsky içeri girer karısının sorularını savuştururken telefon çalar çalan telefon polistir kötü haberi verir. Waldemar büyük bir soğuk kanlıkla kızına Consantine ve Bruno’nun öldürüldüğünü söyler. Kinga gözyaşlarıyla salonu terk eder karısı az biraz sinirlenerek Waldemar seni anlamıyorum böyle bir haberi nasıl bu şekilde verirsin diyerek çıkışır üzgünüm Elsa lakin er ya da geç öğrenecekti şimdiden öğrenmesi onun için daha hayırlısı der.

Waldemar bilgisayarı başında yazı yazarken birdenbire bir sancı belirir ve bir ses ona seslenir. Seslenen şahıs Çingenelerin obabaşı Bigary’dir ve senin yaşamanı sağladığım ve canavarı faniler dünyasında serbest bıraktığım için sonsuz ıstıraplar çekiyorum der. Waldemar sen var değilsin yalnızca zihnimin yaratığı bir figürsün dedikten sonra Bigary sen lanetlisin annen bir Çingene idi bir kadın seni gümüş kullanarak öldürene dek öldürmeye devam edeceksin diye uyarır. Terden üstü başı ıslanan Waldemar gene aynı lanet kâbuslar diyerek dert yanar. Laurent’in rahip olan babası oğlunun korku filmi afişleriyle dolu odasına girer ve korku romanlarını karıştırıp cinayetlerle ilgili kupürlere bakar. Laurent baba ne yapıyorsun diye sorar babası ben senin uğraşların konusunda endişeleniyorum odanın duvarları korkunç resimlerle kaplı sadisttik suçların konu edildiği kitaplar okuyorsun ve vahşice cinayetler işlemiş katil ile ilgili notlar tutuyorsun der. Laurent baba ben psikoloji öğrencisiyim insan zihnini araştırmak benim işim diyerek cevaplar. Bak oğlum zaten Kinga Daninsky kızı ile görüşmen canımı sıkıyor diyince Laurent rahip İsa’nın öğretileri ne oldu yarı Çingene ise ne olmuş engizisyon devrini geçti dedikten sonra Laurent’in rahip babası Daninskyler iyi bir aile değil ona göre hatta bazı arkadaşlarını daha fazla seviyorum diyerek odadan çıkar. Laurent’in annesi bey oğlana çok sert çıkıştın der demez rahip kapa çeneni kadın oğlumu nasıl yetiştireceğimi sana mı soracağım diye bağırır.

Dedektifleri çalışma odasına buyur eden Waldemar ben yazarım ruh doktoru değilim deyince dedektif Lacombe biliyoruz lakin seri katileri çok güzel derinlemesine analiz ediyorsunuz özelikle son kitabınızda bu konuyu harikulade şekilde işlediniz bizde bir yardımınızı alalım dedik der. Waldemar’da psikopatların normal insanlar gibi davranıp aralarına sızdıklarını tıpkı Doktor Jeykll ve Bay Hyde gibi olduklarını söyler. Bunun üzerine dedektif Lacombe sessiz sakin beldemizde işlenen cinayetler vahim ve endişe verici dedikten sonra Waldemar öğüt verme niyetinde şüphelileri normal insanların arasında bulmaya çalışın lakin biraz acele edin seri katil öldürmeden duramazlar der. Dedektif Wendell cinayetlerin hayvan tarafından işlendiği teorisini ortaya koyunca saçlarına ak düşmüş dedektif tarafından susturulur. Dedektifler Waldemar tarafından uğurlanırlar. Waldemar’ın esi Elsa hayatım biraz ara ver diyince romanımı bitirmem lazım der. Bunun üzerine Elsa bu böyle sağlığın gelir der aynı esnada gizemli bir şahıs yeni duş almış Kinga’yı gizlenip izler. Sabah olduğunda gazete bayii önünde rahip ve Waldemar muhabbete girişirler rahip oğlunun cinayetlerden etkilendiğini lakin güçlü bir yapıda olduğunu söyleyip toparlandı der. Konuşma ilerledikçe rahip gençliğin gidişatının kötüye gittiğini gençliğin yozlaştığını ve katilin bu yüzden cinayet işlediğini öne sürdükten sonra Waldemar’la vedalaşır ve bu arada dedektif Wendell gelir. Cinayetlerin işleyenin hayvan olduğu konusunda olan fikrini sorar hatta cinayetlerin Edgar Allen Poe’nun Rue Sokağı cinayetlerinde olduğu gibi evcil ama katil ruhlu bir hayvanın işi olup olmadığını sorar. Waldemar ise olabilir cevabını verir.



Doktor Westrana işlenen cinayetleri kızı Mina’ya anlatmaya başlar. Dr Westrana kızı Mina’ya bu psikopatın amacının ne olduğunu sorar. Mina cinayet işleyen psikopatların amaçlarının zevk ve ölü sevicilik olduğunu söyler. Babası kızına katilin ayrıca ölen iki kurban hariç diğer kurbanların yenildiğini söyler. Kızı psikopatların yamyamlık eğilimi gösterdiğini söyler ve cinayet aletinin ne olabileceğini sorar. Dr Westerna paltosunun cebinden mini boy bir tırmık çıkartıp cinayet aleti bu olabilir diye iddiada bulunur. Laurent’in odasına giren Kinga korku filmlerden çok hoşlanıyorsun der. Laurent evet özelikle konusu psikopatlar olanları hiç kaçırmam der ve bu arada Kinga’nın babasının bu tür olayların kavramını iyi yakalıyor diyerek lafını tamamlar. Kinga Laurent’e Bruno ve Consantine’ni kim öldürmüş olabilir diye sorar. Laurent herkes olabilir dedikten sonra işi gırgıra vurarak hatta ben bile olabilirim biliyorsun geceleri çalışıyorum der. Bunun üzerine Kinga saçma sapan konuşma korkunç bir vukuat ve ben hala unutmuş değilim dedikten sonra Laurent zaman her şeyin ilacıdır ve bu konuda sana elimden gelen yardımı sunacağım diyip genç kızın gönlünü alır. Kinga Laurent’e Laurent’in babasının kendisinden hoşlanmadığını açıklar. O sebepten dolayı öğlen yemeği gergin bir şekilde geçerken civarda terör estiren psikopat katilin mevzusu açılınca yemek sofrası daha gergin olur.



Yazı yazmakla meşgul olan Waldemar kalp ağrısı çeker ve gece olduğunda berduşun biri ormanda kamp kurup ısınırken katilimiz ortaya çıkar aslında katil insan değildir bir kurt adamdır ve dişleriyle berduşun gırtlağını parçalar. Sabah olduğunda Waldemar Dr Mina Westerna’nın ofisinde pentagram çizer. Mina gelir ve Waldemar şikâyetlerini sıralar şikâyetleri ise anlık hafıza kaybı nerelerde olduğun bilememesi ve kâbuslardır. Mina bunun nedenin aşırı çalışma olduğunu belirtir ve usturuplu bir tatil yapmasını önerir ve Waldemar’a uygun bir şekilde asılırken Waldemar’ın çizdiği pentagram görür.
Okuldan gelen Kinga annesi ile annesinin iş hayatı ve kendi eğitim hayatı üzerine geyik yaparken çalan telefona bakar. Telefondaki şahıs telefon sapıkça bir şekilde Kinga diye seslenir. Annesi kim olduğunu sorunca yanlış numara diyerek geçiştirir aynı esnada dedektifler ve Doktor Westerna işlenen cinayetler hakkında kafa patlatırken Doktor Westerna’nın kızı tahlil edilmesi için kan örneği verir ve sonuçlar açıklanana dek kanın sahibinin kim olduğunu açıklamayacağını söyler.Yazı yazan Waldemar gene sancı geçirir sancı o kadar şiddetlidir ki sesi canavarlaşmaya başlar ve uluma sesi duyarız. Sese Waldemar’ın karısı Elsa uyanır ve kocasını aramaya başlar. Aynı esnada oğlu Chris’de kalkmıştır ve anne oğul aşağı kata inerler. Etrafı biraz kolaçan eden ikili kurt adam olan Waldemar ile karşılaşırlar ve karşılaştıkları son şey olur.



Sabah olduğunda Waldemar elleri kanlı şoka girmiş bir halde put gibi sessizce durmaktadır. Dedektif Lacombe olay hakkında sorgulamak ister lakin Doktor Mina Waldemar’ın şoka girdiğini bu yüzden tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğunu açıklar. Dedektif Lacombe düzelirse haber verin ifadesi çok önemli dedikten sonra cinayet mahallini terk eder. Dedektif Wendell Waldemar’dan şüphelenir lakin Dedektif Lacombe saçma sapan konuşma der. Dedektif Wendell efendim ellerinde kan vardı dedikten sonra dedektif Lacomber ne olmuş karısı ve oğlunun cesedine dokunmuş ondadır deyip konuşmayı sonlandırır Waldemar hastane yatağında oğlu ve karısının adını sayıklarken Mina yaşlı adamı teskin etmeye çalışır. Aynı esnada Laurent okuldan eve döner babası Laurent’e Kinga’ın durumunu sorar. Laurent babasına nasıl olsun kızcağız yıkıldı kızcağız arkadaşının yanında kalıyor dedikten sonra babası başsağlığı dileklerimi illet der. Oğlu gittikten sonra Visarya polisinden cacık olmaz katili asla yakalamayacaklarını iddia eder. Waldemar hastane odasında kıyafetlerini düzeltip kaçmanın yolunu arar Mina babasına test sonuçlarını sorar. Doktor Westerna 40 senelik meslek hayatında böyle bir vaka görmediğini DNA, Kardiyoloji ve RNA bulgularının normal insandan daha farklı olduğunu ve kromozomların canine bulguları taşındığını söyler. Mina baba bir hata olmasın diye sorar babası kendinden emin bir halde biyokimya bölümü bunu derinlemesine inceledi diye cevap verir. Duyduğu habere bozulur ve durumu çakan babası kızım sorunun ne senin diye sorar. Sorunun Waldemar olduğunu test sonuçlarının Waldemar’ın olduğunu söyler. Mina’nın babası genetik mühendisi Conneberg’e sor en yeni genetik havadisler ondadır ona sor der. Mina Waldemar’ın hakkında oluşan gizemi merak ettiği için teklifi ret eder.

Mina’nın telefonu çalar ve Waldemar’ın hastaneden firar ettiğini öğrenir ve morgdan çıkar. Aynı esnada Waldemar ağır sancılar içeresinde korulukta dolanmaktadır. Mina halk kütüphanesinde kurt adamlar mitlerini araştırırken bir ses duyar. Aynı esnada Laurent Kinga’nın fotoğrafına sapkın bir şekilde baktıktan sonra fotoğrafı duvar asar duvarın yanında Consantine’nin resmide durmaktadır. Araştırdıkça geniş çaplı bilgiler edinir ve lanetten kurtulmanın yolunun kurt adamı büyük aşkla seven şahsın gümüş nesne ile öldürülmesi olduğunu öğrenir ve kurt adamın işaretinin pentagram olduğunu öğrenince Waldemar’ın kurt adam olduğunu çakar. Czinka ve Bigarya kütüphanede belirir ve Mina Czinka’nın Waldemar’ın öz annesi olduğunu öğrenir. Bigarya Koruluğun içinde bulunan kuyuda sorularının cevabını bulacaksın lakin merhametin ön plana çıkmasın ki Waldemar ve bizler sonsuz lanetimizden kurtulalım diyip kütüphaneden ayrılırlar. İnternet üzerinden araştırma yapan Mina Waldemar’ın gizemli geçmişini öğrenir ve Bigarya tarif ettiği yerde kazı yapan Mina uzun uğraşlar sonucu içinde tabanca ve gümüş kurşunlar bulunan kutuyu çıkartır. Aynı esnada elleri kanlı olan Waldemar ise kendisine neler olduğunu öğrenmeye çalışır. Kinga kendi döner ve döner dönmez ardından sesini değiştirmiş bir şahıs tarafından ölüm tehdidi alır. Bu meseleyi Laurent’e açar Laurent yanında kalmasını ısrar eder lakin Kinga Laurent’in teklifini babasını merak etmesi nedeni ile geri çevirir. Öğlen yemeği yiyen dedektifler cinayetler hakkında konuşurlar. Dedektif Lacombe cinayetlerin kurt adam tarafından işlendiğini iddia eder. Dedektif Wendell Tanrı aşkına dedektif sen neyin kafasındasın önerdiğin teori orta çağ miti dedikten sonra dedektif Wendell cinayetlerin dolunayda işlendiği söyler. Dedektif lakin öldürülen iki sevgili öldürüldüğü gece dolunay yoktu dedikten sonra genç dedektif o cinayeti başka birisinin işlediğini öne sürüp konularla ilgili gazete kupürlerini ortaya çıkartır. Dedektif Lacombe ortağına aklını başına değiş yirmi birinci yüzyıldayız sen böyle saçma sapan ortaçağ mitleri ile uğraşıyorsun der. 


Ofisinde huzursuz biçimde dolanan okuduğu kurt adam bilgileri kafasında dolaşırken telefon çalar. Telefonu çaldıran Kinga çıkar genç kız çalan tehdit telefonları yüzünden korkmuş bir haldedir Mina genç kıza evden gitmesini söyler lakin Kinga kabul etmez ve Mina Kinga’ya camı çerçeveyi sıkı sıkı kapamasını tembihler. dedektif Lacombe’yi arar ve Daninskylerin evine acilen gitmesini ister. Kinga Laurent’i huzursuz bir şekilde aramaktadır lakin Laurent buhar olup uçmuştur. Evin içinde tedirgin bir şekilde beklerken gizemli bir şahıs ise evin etrafında dolanmaktadır. Waldemar ise evin bodrumunda saklanmaktadır. Gizemli şahıs ise eve girmeyi başarır aynı esnada dr Mina Westerna’da yola koyulmuştur. Merdivenlerden yukarı çıkan Kinga gizemli katilin saldırısına uğrar lakin genç kız katili merdivenlere doğru ittirip düşürür. Aynı esnada Waldemar yine kurt adama dönüşür. Kinga ise tam evden çıkarken gizemli katil tarafından durdurulur katil her zaman pencerenin önünde yarı çıplak geziniyorsun erkekleri günaha sevk ediyorsun diyerek Kinga’nın boğazına saldırır. Boğuşma esnasında Kinga gizemli katilin maskesini çıkartır ve katilin rahip olduğunu öğreniriz. Katil rahip oğlumu sapıtırdın diye bağırarak Kinga’nın gırtlağını sıkarken aniden Waldemar ortaya çıkıp rahibe saldırır ilk saldırıdan kurtulan katil rahip kaçmaya başlar ne var ki Waldemar tarafından yakalanır pençe üstüne pençe yiyen rahip daha sonra gırtlağı deşilerek öldürür. Gözünü kızına diken kurt adam Waldemar vurularak durdurulur Mina silahını Waldemar’ın üzerine kustururken yalnızca aşk bu korkunç laneti yok edebilir der Waldemar ölür ve ölmeden önce insana dönüşür ve film biter.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...