https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

29 Ocak 2012 Pazar

Black Demons



Filmimiz Brezilya manzarası ile başlar. Adının Dick olduğunu öğrendiğimiz huzursuz şahıs eblek turistler gibi geziniyoruz ilginç bir şeyler yapalım der. Yeşil tişörtlü eleman neden bahsediyorsun kuzum diye sorar. Adının Jessica olduğunu öğrendiğimiz şahıs Dick’ in sorununu anlar Dick vudu merasimlerini görmek istemektedir. Bunun üzerine adının Kevin olduğunu öğrendiğimiz şahıs ise ayıptır yirmi birinci yüzyıla gireceğiz sen hala kara büyü denen aptal turistleri kandırmak amacı ile tezgâhlanmış sahtekârlıklarla ilgileniyorsun diyerek Dick’i azarlar. Bunun üzerine azarlanan Dick ikiliyi terk edip tramvaya atlayıp bulunduğu alandan uzaklaşır Dick’ in ablası olduğunu öğrendiğimiz Jessica Kevin’a bırak girsin biraz sakinlesin der. Dick ise gecekondu mahallelerinden birine uğrar. Bilmeden samba yapan çocukları korkutur ve neler olduğunu anlamak amacı ile çocukların peşinden gider. Tezgâh açmış sakallı altmış yaşlarında kel bir zenci ilgisini çeker ve adamın kör olup olmadığını anlamaya çalışır. Arkasından yanaşan yaşlı şişman kadın ise Dick’e normal göremez lakin gönül gözü ile daha iyi görebilir tarzında bir laf eder. Dick adamın vudu rahibi olduğunu öğrenir kadına ayinlere katılma isteğini belirtir lakin şişman kadın bu isteğe karşı çıkar ve yalnızca seçilmiş kişilerin yapılan ayinlere katılabileceğini söyler. Dick New York’ta ayinlere katıldığını ve seçilmiş bir kişi olduğunu belirtir. Bunun hareketsiz durumda bulunan yaşlı adam genç gelebilir tarzında bir hareket çeker.


Kevin ve Jessica otel odasında ince işlere girişmişlerdir. Jessica kardeşi Dick’i merak eder. Bunun üzerine endişelenme artık koca oğlan oldu kendi başına bakabilir der. Aynı esnada Dick gözleri bağlanarak ayin yapılacak alana götürülür. Şişman yaşlı kadın bak evlat geç olmadan git bilmediğin güçlere uğraşıyorsun diye uyarır Dick buraya kadar gelmişim dönmek olmaz diyip şişman kadının teklifini reddeder. Ayini seyrederken ayinin seslerini kayıt ederken ayin tüm hızıyla sürerken ayin esnasında kurban edilen horozun kanını içince gazozuna ilaç katılmış saf köylü kızı gibi olduğu yere yığılır. Sabah olduğunda Kevin ve Jessica Dick hakkında konuşurlar Jessica Kevin’a kardeşi Dick’ in hassas bir psikolojisi olduğunu söyler lakin Kevin bunu pek ırgalamaz Dick odasında götünde pireler uçuşan bir halde uyumaktadır. Uyandığında vudu rahibinin kolyesini boynunda takılı olduğunu görür ve kapısının Kevin tarafından çalındığını duyunca kocasını aldatan kadın paniği ile kapıyı açar nerelerdeydin diye sorar Kevin Dick ise cevabını ağzında geveler. Dick’ in laubaliliğe canı sıkılır berbat gözüküyorsun gibisin haline bak deyip hazırlan az vaktimiz kaldı diye emir verir.


Yola koyulan üçlü ormanlık alanda giderken yola devrilen ağaç yüzünden dururlar Kevin Dick’e yan taraftan geçeceğiz sen kütükleri kaldır diye buyurur. Kütükler kalkar lakin bu seferde araç tutukluluk yapar. Kevin aracın motorunu kontrol eder ve motorun nalları diktiğini görünce küfrü basar. Bu arada gezinen iki tip yanlarına yaklaşıp yardıma gereksinimleri var mı diye sorarlar ikilinin adı Jose ve Sonia’dır Kevin buralarda oto tamircisi olup olmadığını sorar ve olmadığını öğrenir. Jose üçlüyü evine davet eder ve davet kabul görür. Cipi iterek varacakları eve götürürler. Eve vardıklarında yaşlı kadının biri onlara dik dik bakmaktadır Jessica kadının kim olduğunu sorar. Jose kadının Maria olduğunu evi çekip çevirme işine baktığını söyler. Kevin ise evin saray yavrusu olduğunu belirtir. Sonia ise bu eve 2 ay önce yerleştiklerini belirtir ve suların çamurlu akabileceği konusunda Dick, Kevin ve Jessica’yı uyarır. İçeri geçtiklerinde kıvırcık Jose konuklarına kalacak ayarlaması için Maria’ya talimat verir. Herkes gittiğinde Dick duvarda asılı olan köle resimlerini pür dikkat incelemeye başlayıp kendisine verilen muskayı okşamaya başlar lakin hizmetçi Maria Dick’ in yaptıklarına görür ve dağlara taşlara dedikten sonra Jose tarafından çağrılır. Herkes odalarına çıktıktan sonra Maria Dick’ in odasında büyü yapmaya çalışırken Jose ne yapmaya çalışıyorsun diye sorar. Hiçbir şey yapmıyorum sahip diye cevaplar.

Gece olduğunda Dick daha önce iştirak ettiği ayinin seslerini kayıt ettiği cihazı alıp evin yakınlarında bulunan mezarlığa gidip kayıt cihazını çalıştırır. Cihazın çalışmasıyla beraber torak oynayıp yerden ateşler fışkırıp mezar taşlarından kanlar akar ve en sonunda zenci zombiler mezarlarından çıkmaya başlar. Maria olayı hissedip büyü yapmaya başlar aynı esnada Sonia birtakım sesler duyup yatağından çıkar. Donla yataktan fırlayan Sonia dışarı çıkıp etrafı kolaçan etmeye başlar aletlerin konulduğu kulübüyle girer ilk başlarda hiçbir şeyden şüphelenmeyen Sonia zenci zombileri fark eder lakin kaçamaz ve zenci zombi elinde tutuğu kanca ile genç kadının gözünü çıkartır.  Genç kadının gözü çıkmış halde hayır yapma lütfen diyen çığlıklarını dinlemeyip zenci zombi Sonia’yı öldürür ve aynı esnada Maria ise yaptığı büyüyü bezden yapılma vudu bebeğini defalarca bıçaklayarak bitirir.

Sabah olduğunda Jessica’nın yüzünde güller açılmış bir halde Kevin’ı kaldırmaya çalışır Kevin kalkmaz bunun üzerine pencereyi açan Jessica yerde bilinçsiz bir şekilde yatan kardeşi Dick’i görür ve acele ile dışarı koşar. Jose ’de Jessica’nın peşinden koşar ve Dick’i yerden kaldırırlar. Dick hiçbir şey hatırlamadığını söyler ve eve girer herkes tam içeri girecekken kıvırcık Jose Maria’yı sorar Sonia’ın öldüğünü saklayan Maria görmediğim diye yalan söyler.Kevin ve Jose kulübeden cipi tamir etmek amacı ile alet edevat alırken Kevin’nin gözü yerdeki kancaya takılır ve birisinin kaza geçirip geçirmediğini sorar. Jose hayırdır niye sordun diye sorar. Kevin bak üstünde kan var taze kan var üstünde der. Jose beyinsiz Maria gene kara büyü ile uğraşıyordur horoz kanı bu der. Kevin nedir bu kara büyü Makumba saçmalıkları diye sorar. Makumba din sayılır bu tarz konuşmalar bu yörelerde hoş karşılanmaz diyerek Kevin ile birlikte kulübeden ayrılır. Erkekler cipi tamir ederken Jessica ben biraz hava alacağım diyerek gider. Bu arada direksiyon başında transa geçen Dick aniden aracı Kevni’nin üzerine sürer. Kevin son anda kendisini fırlatarak üzerine gelen araçtan kurtulur. Jose kızgın bir şekilde saka mıydı bu şimdi seni manyak diye bağırır lakin Dick ’ten tepki gelmeyince ne oldu lan sana hasta mısın oğlum sen diye sorar. Kevin Jose’nın yanında gene psikolojik kriz geçirdi bunu Jessica ’ya anlatmayalım bunu der.

Jessica ormanlık alanda gezinirken bir çıtırtı sesi duyar arkasını döndüğünde eli baltalı zombi köle ile karşılaşır ve Kevin bana yardım et çığlıkları atar. Jessica bir şekilde eve dönüp zenci zombi hikâyesini anlatır Jose Jessica’ya inanmaz hayal falan görmüşün der. Hiçbir zenci buralara uğramaz der. Peki ya kaybolmuş bir gezgin veya yiyecek arayan cüzamlı olamaz mı? Diye sorar. Jose bu kesin olarak imkânsız hiçbir zenci bu bölgeye ayak basmaz diye diretir. Kevin şüpheli bir şekilde nasıl bu kadar eminsin diye sorar. Jose eminim çünkü bu yer lanetli olarak bilinir ve lanetin hikâyesini anlatmaya başlar. Zenciler isyan edip kaçmaya başladıkları zaman 6 zenci köle yakalanıp ceza olarak gözleri oyulup asılarak idam edildiğini söyler. Dick odasında tek başına yanına mal gibi otururken Jessica gelip Dick’ in geçmişte yaşadığı klostrofobi anısını anlatmaya başlarken Dick dinlemek istemediğini gözleriyle belli eder. Jessica yalvarmaya başlar Dick ne olur uzaklaştırma kendini benden ne olur der ne var ki Dick Jessica’nın yalvarmalarını umursamaz ve yalnız kalmayı istediğini söyler ve Jessica odayı terk eder. Jose, Jessica ve Kevin akşam yemeğine otururlar. Akşam yemeği muhabbeti olan zenci köleleri duyan hizmetçi Maria panikleyip elinde tuttuğu şarabı düşürür. Şarap şişesinin kırıldığına gören Jose beceriksiz salak bu şarabı bir ay boyunca kendini satsan alamazsın diyerek Maria’yı azarlar. Elektrikler kesilir kıvırcık Jose mum getir uyuşuk diye emir verir.


Jose jeneratörü tamir etmeye uğraşırken arkasından yaklaşan bıçaklı zombiyi fark etmez ne var ki Kevin ’in gelişi ile zenci köle bıçaklamadan saklanır jeneratörü tamir edemeyeceğini anlayan Jose tamiratı bırakıp kulübeden ayrılıp eve dönerler. Jessica Dick’ in kayıplara karıştığını söyler. Yaptığı büyüye dalan Maria Jose’yi fark etmez içeri ne yapıyorsun sen bizi lanetliyor musun deli kaltak diyerek ağzına tam patlatacakken Kevin tarafından durdurulur ve biraz sakinleşen Jose sabah olduğunda pılını pırtını toplayıp defolacaksın der.Zombiler eve giriş yapmışlardır ilk Maria’ya uğrarlar ve kısa süren köşe kapmadan sonra Maria’yı yakalayan zombiler Maria’nın gözünü oyup baltayla pekmezini akıtır. Zombilerden biri Jose ’ye saldırır omzundan yaralanan saldırıyı savuşturup Kevin’dan yardım ister. Kevin ve Jessica. Jose ‘ye ilk yardım yaptıktan sonra Kevin Maria’yı aramaya başlar. Yerde bulunan kanları gören Kevin kanın kaynağı olan kapıyı açan Maria’nın asılmış cesedini bulur ve Dick’ in orada dikildiğini görür. Jose Dick’e nerelerdeydin sorar Dick sinirli bir halde sana söyledim sıkıldım dışarı hava almaya çıktım der. Jose Kevin’a saldırganın yüz sene önce idam edilen kölelerden biri olduğunu söyler. Kevin Jose’nın iddialarını gene bu saçmalıklar dostum sıkmaya başladın der. Kevin’nin inançsızlığına bozulan Jose oğlum bu tür şeylerle dalga koçum ayıp oluyor diye uyarır. Başlayacak tartışmayı Jessica’nın yirmi birince yüzyıla az kaldı artık bilgisayar çağındayız diyerek bitirir.

Sabah olduğunda Dick hariç herkes cipin yanında hazır bulunmaktadır. Jessica Dick’i mezarlığın yanında boş ve amaçsız şekilde dikilirken bulur.  Yanına giden Jessica parçalanmış tabutları fark eder ruh olmuş Dick’i cipe doğru götürür aynı esnada Kevin Dick’ in ayin kasetini keşfeder ve kaseti kolsuz montuna koyar ve yola koyulurlar. Biraz yol aldıktan sonra cip çamura saplanır. Kevin ile Jessica kaldıraç ararken kıvırcık Jose Dick’ in kolyesini görür bu kötülüğün simgesi bu eve kötülüğü saran sensin dedikten sonra Dick ile Jose kapışır ve Dick sustalıyı çekip Jose’nin gırtlağını keser. Sesleri duyan Kevin ve Jessica neler olduğunu anlamak için olay yerine koşarlar. Dick’ in yerde yarı baygın yatarken bulurlar Jessica Dick’ in kolyesini Jose’nın elinde bulur. Dick zenciler bize saldırdı beni bayılttılar ve Jose’yi öldürdüler diye yalan söyler. Bu arada Kevin cipin lastiklerini kesildiğini fark eder küfrü basar ve tekrar eve dönmek zorunda kalırlar. Eve döndüklerinde Kevin neler olduğunu anlamaya çalışır kara derili saldırganların ne olduklarını çözmeye çalışırken Jessica yanına gelip evin yanında bulunan mezarlıkta bulunan altı tabutun parçalandığını bahseder ve Jose’nın bahsettiği altı köle hikâyesinin gerçek olabileceğini söyler. Kevin bu imkânsız beş beyaz derili bireylerdik der. Peki ya Maria’yı niye öldürdüler diye sorar Jessica kadıncağız zenciydi der Kevin bunun üzerine Jessica anlamadın mı Maria ruh kovma ayini yapıyordu onun yüzünden öldürdüler. Kevin yine de mantıksız beş kişiydik der demez radyodan kırk yaşlarında bir şahsın vahşice öldürüldüğünü öğrenirler.

Kevin kara derili zombilere karşı kullanmak amacı ile Molotof kokteyli hazırlamaya başlar. Jessica Kevin’nin montunda bulduğu kaseti dinlemeye başlar ve olayları çözer ve odaya Dick girer. Teybi kapa dedikten sonra teybi Jessica’nın elinden alıp yere çalar. Korku içinde olan Jessica kardeşi Dick’e Dick bedenin başka bir varlığın kontrolü altında der ama Dick birtakım kelimeler mırıldayıp kardeşinin üzerine atlar lakin Jessica kaçmayı başarır. Bu arada Kevin kara derili zombileri Molotof kokteyli kullanarak patlatır. Jessica ise içine kötü ruh kaçan kardeşi Dick ile köşe kapmaca oynarlar. Jessica en sonunda evden kaçar bu arada Molotof kokteylini tatmayan zombi Jessica’nın peşine düşer aynı zaman içine kötü ruh girmiş Dick ’de Jessica’nın peşindedir. En sonunda kara derili zombi Jessica’yı kıstırır ve Dick arkasından balta ile yaklaşır tam saldıracakken Jessica’nın yana kayması ile kara derili zencinin tırmığını böğrüne yer ve ölür ve kara derili zombi gözlerini Jessica ‘ya çevirir. Son anda gelen Kevin Jessica ‘ya kaçıl dedikten sonra Zombiyi patlatır. Dick’ in cesedi başında duran Jessica Dick’ in yaptıkları konusunda konuşmak ister lakin Kevin gerek olmadığını Dick’ in şeytani bir büyünün kurbanı olduğunu söyler. Yola koyulan Kevin Jessica’ya olan olayları kimseye anlatamayız derken yolun kenarında Dick’e kolyeyi veren vudu rahibinin kolyesini takmış bir çocuk görürüz ve filmimiz vudu ayini ile biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...