https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

22 Ocak 2012 Pazar

Hansel e Gretel


Filmimiz kilise bahçesinde top oynayan çocuklarla başlar. Kilisenin kesişi geç oldu çocuklar hadi evlerinize dedikten sonra adlarının Hansel ve Gretel olduğunu öğrendiğimiz çocuklara eviniz uzak sakın bir yerlerde durmayın direk evinize gidin der. Yolda giderken yolun üzerinde park edilmiş Mercedes ilgilerini çeker. Mercedes’i araştırmaya başlayan çocuklar arkalarından yaklaşan şahısları fark etmezler ve şahısların taşıdıkları eterlerin kurbanı olduktan sonra Mercedes’in bagajına koyan şahıslar çocukların üvey babalarının biraz sonra arayacağını söyleyip uzaklaşırlar.

Daha sonra adamın biri sakat bir kadına çocukları fuhuş, dilencilik ve yasadışı organ nakli yapan çete ile ilgili olduğunu söyler. Sakat kadın ağlamaklı bir ses tonuyla benim gibi biçare zavallı birisine böyle ithamlarda bulunuyorsun dedikten sonra suçlayan adam sert bir dille senin yüzünden nefes alamıyorum defol  ofisimden kaltak der. Sakat kadın tek bir ses etmeden ofisten çıkarken 25 yaşlarında esmer genç bir kadın girer ve kendisini Silvia Ruiz olarak tanıtır bu esmer güzelinin babası polis olduğunu öğrendiğimiz şahsın silah arkadaşıdır. Direkt seni en son gördüğümde biberondan süt içiyordun geyiğine girer. Esmer güzeli Silvia gelme nedenini açıklar gelme nedeni ise baba mesleğini seçen Silvia mesai arkadaşlarını ve çalışma ortamını tanımaya gelmiştir. Babasının arkadaşına ofisinden ayrılan sakat kadın çok güzeldi der. Bunun üzerine komiser olan şahıs yarım kan Brezilyalısın ama yılanın en zehirlilerinin en çekici olanıdır diyerek bazı şeylerin göründüğü gibi olmadığını söyler.

Aynı esnada çocuklar büyük bir eve doğru getirirler ev aslında bir çeşit ameliyathanedir çocukların organları kesilip zor geçen bir ameliyatla çocukların organları zenginlerin vücuduna yerleştirilir. Diğer doktor öbür doktorun sarhoş olması nedeni ile ameliyatın zor geçtiğini söyler. Çocukların cansız bedenleri köprü altında bir yere gömülür gömülme işlemi yapılırken daha önce ofisten kovulan sakat kadın gömme işlemi yapan adamların başını bekler. Gömme işlemi yapan adam panik halinde çocuklar kıpırdadı der. Bunun üzerine sakat kadın şaçma sapan konuşma diyerek olay yerinden ayrılır. Gömme işlemi bitip herkes olay yerinden ayrıldıktan sonra çocukların ruhları gömüldükleri yerden çıkıp ayaklanırlar. Aynı esnada çocukları organlar tacirlerine satan baba yeni aldığı biçerdöverle tarlayı sürmektedir. Araç birdenbire durur aracı kontrol etmek için inen üvey baba organ tacirlerine sattığı üvey evlatlarını görür ve şoka girer. Biçerdöverin çalışmasıyla şoktan çıkar ne yazık ki biçerdöverin altında kalıp parçalanır. Daha sonra yardımcısına ileteceği talimatları teybe kaybeden sakat kadın öldürttüğü çocukları görür ve gidin başımdan derken dengesini kaybedip havuza düşüp boğularak ölür.

Komiser yarım kan Brezilyalı Silvia’yı ofisine çağırır ve dünkü kadını hatırlıyor musun diye sorar. Silvia evet der evet dedikten sonra öldürülmüş der komiser lakin olayın ilginç tarafı az ötede kayıp iki çocuğun üvey babası parçalanarak ölmüş aralarında bağlantı olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden olayı araştıracaksın dedikten yanına Bill diye bir eleman verir. Bill arabada ölen kadının tutuklattırmaya çalıştık lakin delil bulamadığımız için kısmet olmadı der. Daha sonra Silvia’nın başarıları hakkında derin bir geyiğe girerler. En sonunda gidecekleri yere varırlar küçük bir sorgulama yapar kocası dengesini kaybettiğini ve taktığı çelik korse yüzünden boğulduğunu söyler.


Yarım Brezilyalı Silvia Bill’e dışarı çıkıp havuz çevresini kolaçan etmesini söyler. Havuz çevresini turlayan Bill yere düşen kayıt cihazını bulur. Silvia bulunan kayıt cihazını açar ve sakat kadının ölmeden önce söylediği son sözleri dinleriz ve bunun üzerine kadının kocası yeter diye çıkışır. Silvia kayıp çocukların kim olduğunu sorar ora bulunan yaşlı Hans cevabını verir. Bunun üzerine Silvia sakat kadının kocası hariç herkesi dışarı çıkartırır Karımın tartışmaya açık bir geçmişi var ama bu düpedüz kepazelik der. Bunun üzerine Silvia karın insan geçmişte insan kaçakçılığı suçları işlemişti beğensen de beğenmesen de burada kalıp bu olayı inceleyeceğim diyerek gözdağı verir.

Sakat kadının kocası duyduğu seslere bakmak için giderken yolda ince bıyıklı elemanla karşılaşır ve neler oluyor diye sorar. İnce bıyıklı eleman adının Anna olduğunu öğrendiğimiz yaşlı kadının sinir krizi geçirdiği cevabını verir. Mutfağa giden sakat kadının kocası Anna’ya sakinleş diye çıkışırken Anna adının Solange olduğunu öğrendiğimiz sakat kadın ve Çocukların üvey babasının çocuklar tarafından öldürüldüğünü söyler. Bunun üzerine Solange’nın kocası Anna’ya saçmala ikisini kim öldürdüyse başkaları yapmış olabilir ölü iki çocuk değil dedikten sonra bir şarkı sesi duyarlar. Erkekler sesin kaynağını bulmak amacıyla dağılırlar Anna’nın kocası hayalet çocukları görür ve üstüne devasa fıçılar devrilir. Sese gelen ince bıyık Stanko ne olduğunu sorar Anna’nın kocası olan Mario son nefesinde çocuklar der. Solange’nin kocası adının Marco olduğunu öğrendiğimiz şahsın kalp krizi geçirdiğini iddia eder. Silvia evde bulunan kişileri Marko’nun ölümü nedeniyle sorgular ve gene çocuklar muhabbeti duyarız ve ince bıyık Stanko patronun dediklerini onaylar tam gitmeden önce üstü aranır ve bir adet tabanca bulunur. Daha sonra Solange yüklü miktarda parası olduğunu söyleyen Silvia’ya Solange’nın kocası ağzını topla yoksa iftira atmaktan dava açarım diye uyarıda bulunur. Daha sonra Solange’nın kocası ve manitası havuz kenarında laflarlar Solange’nın kocasının manitası Solange’nın öldüğünü bu sayede ilişkilerini saklayamayacağı nedeni ile mutlu olduğunu ve Silvia’nın varlığından hoşnut olmadığını açıklar lakin Solange’nın kocası az hele bir bekle ortalık durulsun yoksa işlediğimiz iki cinayet üzerimize yıkılır ona göre diyerek genç kadının isteğini onaylamaz.

İnce bıyık Stanko gelip patron memure hanım Solange’nın çalışma odasında kalacağını söylüyor odadan çıkartıyım mı diye sorar. Bunun üzerine Solange’nın kocası şüphe uyandıracak hareketlerde bulunma yeter diyerek Stanko’nun önerisini onaylamaz. Etrafı kolaçan eden ince bıyık Stanko hayalet çocuklarla karşılaşır. Tabancasını çeken ince bıyık Stanko geri çekilin diye uyarıda bulunup tabancasını peş peşe ateşler ne var ki çocuklar hayalet oldukları için kurşunlar çocuklara işlemez ve ince bıyık Stanko dengesini kaybedip lağım çukuruna düşüp dışkılar arasında boğularak can verir. Bu arada Anna ağzındaki baklaları birer birer çıkartıp yaptıkları suçları teker teker itiraf eder. Silvia sinirli bir halde size hayvan demek hayvanlara hakarettir dedikten sonra niye tek kelime etmedin diye sorar. Kocam Mario’yu kaybetmekten korktum cevabını verdikten sonra utanç içinde odadan çıkar.Silvia Olay hakkında derin düşüncelere dalmışken hayalet çocukların Hans tarafından çekilen Silvia hayalet çocukları görür ve çocuklara onlar kötü adam ama cezaları sizin tarafından değil yasalar çerçevesi tarafından verilmeli diyerek hayalet çocuklara yalvarır. Bir anlık göz kapamadan sonra hayalet çocuklar kaybolur gözlerini tekrar açtığında çocuklar ortadan kaybolur ve aynı müziği duyar.

Aynı esnada Solange’nın kocası elinde bir hışımla elinde tüfekle çıkarken Silvia neler oluyor dedikten sonra duran Solange’nın kocası Stanko’nun sırra kadem bastığını ve bu sesleri kesmek harekete geçtiğini açıklar. İkili biraz gezindikten sonra ince bıyık Stanko’nun dışkıya  bulanmış cesedini görürler. Silvia Solange’nın kocasına git polisi çağır der.  Bunun üzerine Solange’nın kocasının tırstığını gören Silvia dalga geçme amacıyla tüfeğin var koçum ikile hadi der. Eve dönen Silvia olan olaylar hakkında düşünürken Anna kahve yapmak amacı ile mutfağa geçer. Ocağı çalıştıran Anna hayalet çocukları görür korkudan geri geri yürürken kafasını duvarda bulunan çıkıntıya kafası girip gözü çıkar. Gaz kokusunu alan Silvia bir hışımla mutfağa doğru koşar ve Anna’yı görür Anna son nefesinde hepimizi öldürecekler diyip son nefesini verir. Solange’nın kocası şaşkın bir ifadeyle Anna’yı kim öldürmüş olabilir diye sorar. Silvia kimse girmedi çünkü pencere içerden kitliydi ben açtım cevabını verir. Sabah olduğunda amirlerine olanları anlatır amirleri hayalet hikâyesini duyunca saçmala kızım ne hayaleti ne ruhu diye tersler o zaman kazara ölüm diyip dosyayı kapatalım dedikten sonra komiser 5 kazara ölüm iki gün içersinde inandırıcı gelmiyor insana diyerek öneriyi pek ciddiye almaz. Amiri ise aklını başına topla hayalet hikâyelerini boş ver dedikten sonra aracına gider. Aracına giden amir aracının bütün lastiklerinin indiğini fark eder ve şoförüne bu ne hal diye sorar. Şoför ilk önce bir çocuk şarkısını duyduğunu söyledikten görev yerini terk etmediğini söyler. Silvia ise babasının arkadaşına bozulmuştur ve adama trip atmaktadır.

Başka bir kadın adamlarına Solange’nın hazinesini neye mal olursa olsun hazineyi almalarını emreder. Adamlar çıktıktan sonra hayalet çocuklar banyoda belirir anadan üryan telaş içinde kimsiniz buraya nasıl girdiniz derken ayağı kayıp beynini patlatır. Aynı esnada komiser işlenen suçların tanımı hakkında Silvia’ya öğütlerde bulunurken aynı anda olayı çözmesi için moral verir. O sırada iki fedai polis ablukasının geçilmez olduğunu anlayınca arabaya atlayıp olay yerini terk ederler bu arada Solange’nın görmediğimiz iki adamı saman taşırken hayalet çocukları görürler ve fener tutulmuş bıldırcına dönerler. Sakallı olan elinde tuttuğu meşaleyi düşürdükten sonra iki adam Marmara çırası gibi yanıp tutuşurlar. Olaylar yüzünden histerik bir moda girişen Solange’nın kocası gitme talebinde bulunur. Ne var ki talep ret edilir ve Silvia ahır tarafında yenilikler yapılıp yapılmadığını sorar adının Fred olduğunu öğrendiğimiz Solange’nın kocası hayırdır niye soruyorsun diye sorar. Ahırın yeni olarak zemini çimento ile kaplanmış der. Bunun üzerine Fred hiç ilgimi çekmedi o yüzden sorunu cevaplayamayacağım dedikten sonra mutfaktan ayrılır.

Silvia Fred’in manitasına Solange’nın sekreteri olduğu için kirli işlerini bildiğini ima eder bunun üzerine Fred’in manitası talimatlarım yazılı olarak o yüzden bilgi edinemediğini açıklar. Bu sefer Silvia genç kadının patronunun kocası ile yasak bir ilişki yaşadığını şayet bu ilişki öğrenilirse ikisinin de tek bir kuruş alamayacağını söyler. Genç kadın suç mu diye sorar ve zina yasalarımızda suç değil der ne var ki boşanma sebebi olur der. Silvia’nın soğuk ukala tavırlarına dayanamayan genç kadın lanet olsun bizim acı çekmemizden zevk alıyorsun diyerek patlar. Ahırda gezinen Silvia hayalet çocuklarla bir kez daha karşılaşır ve çocuklar konuşmaya başlarlar ve cezalandırılacak çok kişi var cezalar çekilsin huzura kavuşalım dedikten sonra tekrar buhar olup kaybolurlar. Dışarı çıkan Silvia Bill tarafından durdurulur Bill iki domuz bakıcısının yanarak öldüğünü ve hayalet çocukların varlığına inandığını açıkladığını söyledikten sonra Silvia korkma sana bir şey yapmazlar diyip olay yerinde ayrılır.

Gece olduğunda Fred ve manitası ateşli bir sevişme olayına iştirak ederler. Sevişme olayı bittikten sonra ikili Solange’nın işlediği suçlarını ispitleyip paraları hacılamayı düşünürler Fred’in manitası duşa girer tam yıkanırken gene hayalet çocuklar belirir ve pişirilmelik ıstakoz gibi haşlanarak ölür. Sabah olduğunda iki fedai nöbet işlemlerini gözetleyip zayıf anlarında içeri dalma planı yaptıktan sonra gizli bir geçitten geçerler. Aynı esnada başka bir fedai hayalet çocuklara karşılaşır. Hemen telsizine davranıp çocuklar burada der demez telsiz yere düşüp paramparça olur silahına davranan fedainin silahı kendi isteği dışında yüzüne dönüp adamın suratını dağıtır. Sesi duyan iki fedai evden kaçar ve kendilerini dışarı atıp koşarlar. Durduktan sonra gene aynı şarkıyı duyduktan sonra hayalet çocuklarla karşılaşırlar. Korkudan dengesini kaybeden iki fedai derede sürüklenip parçalanıp ölürler.  Komiser bu nedir yahu gene birileri ölüyor hayalet çocukların bahsi geçiyor gerçekten rahatsız edici diyerek durum hakkındaki rahatsızlığını belli eder.  Silvia adli tıp uzmanın gelip gelmediğini sorar. Geldiği cevabını aldıktan sonra saygısızlık etmek istemem ama saçmalık dinleyecek havada değilim dedikten sonra çocukların gömüldüğü alana giderler rahip dualarını ettikten sonra çocuklar adli tıbba götürülmek için yollanır bu arada diğer ölüm haberlerini duyarız. 

Fred elinde tüfekle deli gibi ortalıkta gezinirken komiser baş komisere Fred’in kayıplara karıştığını söyler bunun üzerine baş komiser ortalığı didik didik arama emri verir aynı esnada eski bir kiliseye ibadet etme amacı ile giren Silvia Fred tarafından tuzağa düşürülür. İbadet bu kadar uzun sürer mi diye düşünen Bill kiliseye girer ve silahlı saldırıya uğrar. Bill arkada Silvia ve Fred önde kovalamaca yaşanır. Fred Silvia’ya Bill beni takip etmesin yoksa öldürmek zorunda kalırım dedikten sonra Bill’e seslenen Silvia geride kal bil beni takip etme iyiyim der. Fred araba talebinde bulunur ve ikisi bir arada olduğunda polislerin takip edemeyeceğini açıklar. Fred’in planını duyan Silvia bak sağlıklı düşünemiyorsun Solange diğerleri kaza eseri sonucu öldüler başın belaya girmeden bu saçmalıktan vazgeç der lakin Fred dinleyecek durumda değildir. Artık bu saçmalıktan sıkılan Silvia bir adım daha atmayacağım artık dedikten sonra Fred beynini dağıtırım kaltak diyerek tüfeğini Silvia’ya doğrultulur ve hayalet çocuklar belirir. Hayalet çocukları gören Fred tamamen tırlatıp sağa sola haybeye ateş açarken dengesini kaybedip düşüp ölür. Olaylar durulunca Silvia adının Roy olduğunu öğrendiğimiz komiser olan babasının arkadaşına aslında bunlar hayalet değildi onların vicdanlarıydı der.  Bunun üzerine Roy tezin hoş güzelde raporumda ne yazacağım bu tezi savcıya nasıl izah edeceğim diye sorar. Solange’nin arazisinde dolanan Silvia çocuklarla vedalaşır ve hayalet çocuklar edebi istirahatlarına kavuşurlar ve film biter.







1 yorum:

  1. yazı fontunu falan büyük doğru dürüst bi renk seç böyle siksen okumam.

    YanıtlaSil

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...