https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

29 Temmuz 2011 Cuma

Omen IV Awakening




Filmimiz iki rahibenin elde kalan bebeği telefonda kakalamaya çalışmasıyla başlar. Elde kalan bebeği alacak karı kocadan karı olanı ne çeşit insanların olduğunu sorar. Baş rahibe iki üniversite öğrencisin olduğunu söyler Karen ve Gene York çifti bebeği kucaklarına aldığı zaman duygusal anlar yaşarlar. York çifti uzaklaşırken rahibe Yvonne gözyaşları içinde odasına baş rahibe eşliğinde gider. York çifti ise yeni bebekleri Delia'yı konu komşuya gösterirken Delia üvey annesinin yüzünü cırmalıyıp kanını akıtır. Çiftin doktorları yaraya baktıktan sonra bebeğin bezine takılı olan çengeli iğnenin neden olduğunu söyler.

Odasında huzursuz davranışlar sergileyen rahibe Yvonne'nu sakinleştirmek isteyen baş rahibe bebeği öldürmenin daha büyük günah olduğunu söyledikten sonra rahibe Yvonne doğmasının en büyük günah olduğunu söylerek dua etmeye başlar ve baş rahibe sinirlenerek ağzının ortasına iki tane çarparken kalb krizi geçirerek oracıkta ölür. Çığlıklar atarak şapele kosan rahibe Yvonne hacın ters dönmesiyle daha da fıtırır.

Karen ise aile doktoruna yarası hakkında endişelerini dile getirir. Doktor ise endişelecek bir şey olmadığını söylerek Karen'i rahatlatır. Vaftiz sırasında huzursuzlanan Delia vaftizi bitirir lakin bir süre sonra vaftizi yapan rahib kilise içinde gizemli bir şekilde can verir. Kızıyla birlikte neşeli günler geçiren Karen kızıyla saklanbaç oynarken kızı Delia az daha kamyon tarafından çiğnenecekken bir rotweiler köpeği tarafından kurtalırır. Gene ise politik kariyerinde hızlı bir çıkışla yükselmektedir. Eski rahibe Yvonne ise komplo terroristi gibi davranıp Yorkların evine doğru giderken Delia Yvonne'nu görür ve oyuncak bebeği dişleyerek bana bulaşma mesajı vererek eski rahibeyi korkutur.

Delia 8 yaşına geldiğinde bir grub kıza bir şey anlatırken lafa karışan Jerome isimli çocuğu tersler. Jerome'da delia'nın beslenme çantasındakileri döküp ayağıyla ezmeye başlar Delia sakin bir şekilde beslenme çantası kaldırıp Jerome'nun kafasında paralamaya başlar bir süre beslenme çantasıyla çocuğun ağzına sıçan Delia durup Jerome'nun ağzına patlatmasına izin verir. O günün akşamında Jerome'nun babası Delia'nın başbelası olduğunu söyleyip terbiye edilmesini söyleyerek Gene'i tehdid eder. Gene efendi efendi bana bak hele ben hiç tehdidlere pabuç bırakmam şimdi asabımı bozmadan git der. Gene Delia'ya neler olduğunu sorar ve cevab olarak Delia'nın kendi bakış açısıyla anlatığı hikayeye inanır.

Sabah olduğunda Delia hızla Jerome'nun saatini aşırıp kaçıp tavana asılı merdivenlere doğru çıkar Jerome peşinden gelir lakin bir süre sonra korkudan altına sızdırır. Jerome'nun Karen'a kızın puştun önde gideni olduğunu ve terbiye edilmesi gerektiğini öfkeli biçimde dile getirir. Delia'nın yanına ders verme amacı gider lakin Delia bir bakışıyla adamı korkutur. Arabasına binen adam kamyoneti fark etmez ve kamyonetin kasası adamın kafasını kopartır tabi ki bu film televizyon filmi olduğu için kafa kopma sahnesi verilmez ama seyirciye hissetirilir.

Ata binmeye giden Delia huysuzlanan at tarafından düşürülür ve hastaneye kaldırılır aile doktorları abartılacak bir husus olmadığını çocukluktan yetişkinliğe geçmenin oluşturduğu küçük bir kaza olduğunu söyler. Gene üvey kızının adet geçirdiğine inanmaz lakin aile doktoru Lou bunun nadir görülen bir vaka olduğunu söyler Ertesi gün Karen Jo isimli New Age hippisini Delia'nın bakıcısı olarak işe alır. Delia bu işten hoşlanmaz bakıcının şifa taşını kapkara bir taşa çevirir iç huzur kitabına boktan der. Jo erkek arkadaşına karalara bağlanmış taşları gösterir Noah isimli uzun saçlı erkek kristalde koyu kalın bir aura olduğunu ve böyle bir auranın ham kötülükle dolu birisinden yayıldığını söyler. Evden çıkan Delia'yı gören Noah'nın yüzü kireç gibi olur ve az daha Karen'nın arabasına çarpar

 Dadısı Jo ile medyum panayırına giden Delia bir bakışı ile panayırdaki medyumların anasını beller. Jo Deli'nın rızası olmadan erkek Noah'a fotorafını çektirir medyumlar fotorafa bakarken bilinmeyen bir yangın bütün panayırı sarar Delia yüzünde bir tebesüm ile panayır alanını terk eder. Jo Noah'nın Delia düşünceleri ve fikirlerini aldırmaz meditasyon yoluyla Delia'nın ağzından laf almaya çalışırken Delia Jo'nun suratını okkalı bir tükürük fırlatır şaşırıp şoka giren Jo can havliyle nereden peydahlandığı belli olmayan rüzgarla birlikte Delia'nın rotweilerdan kaçma amacıyla evin üst katındaki odalardan birine girer lakin rotweilerin ani hareketiyle beraber dengesi kaybederek pencereden aşağı düşerek dönme dolaba çakılır ve manzarayı gören Karen çığlık attıktan sonra bilincini kaybeder. Aile hekimi Lou Gene'ne hadi iyisin baba oluyorsun çakal seni der. Delia ölen bakıcının ölü halini taklid ederek annesine bir çeşit trollük yapar.

Kapıya gelen Yehova şahitlerinin broşürlerini büyük bir öfkeyle yırtmaya başlar köpeğini Yehovacı kadınların üzerine salar. Olayı gören Karen kadınlara ne olduğunu sorar kadınlar broşürümüzü verdik küçük kız ana avrat düz gitti bize diyerek cevablar. Gene ne üvey kızının neler yaptığını söyler. Gene Delia'la konuşur iki kadının kendisine günahkar dediğini cehenemde yanacağını söylediklerini söyler. Gene Delia'nın hikayesine inanır. Karen ise kızının etrafında ölüm ve kazaların nedenini öğrenmek amacıyla Delia'yı evlatlık aldıkları yetimhanenin baş rahibesine rahibe Yvonne ve Delia'nın biyolojik anne babası lakin istediği cevabları alamaz daha sonra bir rahibten Deccalın ne olduğu hakkında bilgi edinir.

En sonunda kocasının rakibinin uygunsuz fotoraflarını çeken dedektifi kiralayıp Delia'nın biyolojik ebeveynleri ve rahibe Yvonne hakkında bilgi edinmesini ister. Dedektif Earl Knight araştırmasını yaparken Karen'nın hamilileği ileri seviyelere ulaşır. Bir akşam Delia yanlarında yatmak ister ve Karen'nin doğum krizleri tutar ve yoldayken Delia'nın bebeğini öldüreceğine dair suçlamalarda bulunur. Çocuk doğar erkek olan çocuğa Alexander ismi verilir.

Baş rahibe Earl'e bakın sayın yasaların Delia'nın biyolojik ebeveynleri hakkına bilgi vermesini engelediğini açıklar Earl palyaçoları kullanarak bir şaşıtymaca yaratıp Delia'nın biyolojik ebeveynleri hakkında bilgi edinir ne yazık ki Delia'nın gerçek anne ve babasının 1930larda nalları diktiğini öğrenir. Rahibe Yvonne neler olduğunu öğreniriz rahibeliği bıraktıktan sonra arabada beş evde onbeşçi haline geldiğini öğreniriz eski pezevengide ismini değistirdiğini ve tarikat işlerine bulaştığını söyler. Earl Yvonne yani Felicity'i bulur inanç manyağı olan yılanların arasına girip inancı sayesinde sokulmadığına dair bağırarak beyanatlerde bulunur. Earl eski rahibelik fotorafını gösterince Delia diye bağırıp çılgınca haraketler sergiler ve akabine yılanlar tarafından defalarca dur duraksız sokulur. Hastaneye kaldıran rahibe Yvonne yılan sokması nedeniyle ağzına burnuna sıçılmıştır son nefesini vermeden önce Earl'e Delia hakkında önemli bilgiler verir.

Bilgilerin ışığında Yvonne'nun yaşadığı karavanda bulunan York ailesiyle ilgili gazete küpürlerini bulur ne yazık ki hava şartları nedeniyle uçağı kalkmaz ve şehirde yürümüye başlar ilk başlarda sessiz sakin geçen şehir turunda Deccal'i ve iblislere dönüşmüş noel şarkıcıları tarafından kovalanır. Tam rahat nefes alacağı an inşaat güllesi tarafından çarpılır ve ölür. Karen ise Delia'nın Alexander'ı öldüreceğine dair paranoyakça şüpheler içindedir ve telefonla Earl Knight'i arar lakin Earl Knight görünmez kaza sonucu nalları diktiği haberini alır ve kocasına rahibe ve dedektifin ölümlerini söyler lakin kocası bu haberleri orasına  takmaz hee diyerek geçiştirir ve Roma'ya taşınmak istediğini belirtir. Haberi duyan Karen garip davranışlar sergiler ve rahibe gidip Deccal'nın cinsiyeti hakkında fikirlerde bulunur Postacı Earl Knight'in ölmeden önce yolladığı mektubu alan Karen soluğu aile doktoru Lou'nun yazahanesinde alır.

Lou naber fıstık dedikten sonra Karen tarafından eline neşter batırılarak gerçekler söyletilir. Delia aslında deccal'ı içinde barındırdırır attan düştüğü gün Delia'nın rahmindeki fetüs alındıktan sonra Karen'nın rahmine yerleştirir aslında Alexander bir parazit ikiz olduğunu öğreniriz Lou tam çekmecesinde bulundurduğu tabancasını çıkartacakken Karen neşteri aile hekimini göğsüne saplayarak öldürür ve silahını alıp hastahaneden ayrlırır.

Eve varan Karen'ı soğuk bakışlı dadı bayan Roselli tarafından karşılaşır dadı Roselli silahı almak için Karen'a doğru hamle yapar kısa bir boğuşma sonrası soğuk bakışlı bakıcıyı öldürmeyi başarır. Alexander'nın odasına giren Karen elinde tutuğu tabancayı çocuklarına doğrulturur. Delia anne oğluna bak gerçeği öğren dedikten sonra Alexander'nın elini görürüz iblisinin işaretini görürüz Karen gözyaşları içinde tabancayı alnına dayararak intahar eder veya bir çeşit güç tarafından intahar etmesi şağlanır. Ailesi ve dostları Karen'nın cenazesinde toplanır. Cenaze merasimi bittiğinde Gene çoçuklarıyla birlikte mezarlığı terk ederken filmimiz biter.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...