https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

9 Ekim 2023 Pazartesi

What A Night For A Knight

 

Filmimiz kamyonetin yolda ilerken kamyonetin römorkunda bulunan kutudan çıkan şövalye ile başlar. Daha sonra Shaggy ve Scooby yolda yürürken Shaggy Scooby’ ye sinemadan eve yürümek için ne de hepsi de senin iki kez Kuzey Ormanı bekçisi Köpek Yıldız filmini iki kez seyretmek istediğin için oldu der. Daha sonra ikili bir ses duyarlar. Scooby bu da ne diye sorunca Shaggy korku içinde Scooby’ye çalıların arkasından geliyor sen kontrol ben senin arkandayım diye karşılık verir. Bunun üzerine Scooby alaycı bir tavırla çok sağ ol diyerek kafasını çalılara sokar.  Scooby bir şey yok dedikten sonra burnuna gelen kurbağa zıplayınca Scooby havlayarak kurbağayı kovalar. Shaggy Scooby ‘in arkasından dur beni bekle diyerek koşar. Shaggy Scooby ’in peşinden bekle diyerek koşarken Scooby’ ye çarpıp düşer. Shaggy Scooby’ ye bir dahaki sefere işaret ver dedikten sonra terk edilmiş kamyoneti fark eder. Shaggy ve Scooby kamyonete daha yakından baktığında sürücü koltuğunda zırhında boş şövalye zırhı görürler. Daphne, Velma ve Fred kamyonetin yanına gelir. Daphne Shaggy ’ye haklıymışsın der. Bunun üzerine Fred boş bir şövalye zırhı bu kamyonetin sürücü koltuğunda ne işi var deyince Shaggy belki de gece yürüyüşüne çıkmıştır diye espri yaptıktan sonra Shaggy ve Scooby espriye gülerler. Velma Shaggy amma da komikmiş der. Daphne bu korkutucu hurda kim ait dedikten sonra Fred römorktaki kutuda İngiltere Londra’dan Jameson Hyde White isimli birisine ait der. Daha sonra Daphne yerde bulduğu kâğıdı okuyup bu eski şey müzeye götürülecekmiş dedikten sonra Daphne şayet profesör aracı kullanıyorsa ona ne oldu o zaman diye sorar Bunun üzerine Fred hadi bu gizemi çözelim der.


Ekip kara şövalye zırhını müzeye götürdükten sonra müze müdürü Bay Wiggles sanırım zırhı getirdiğiniz için teşekkür etmeliyim ama Profesör White’in gizemli kayboluşu sayesinde keşke bulmasaydınız der. Daphne nedenmiş diye sorunca Bay Wiggles Daphne ’ye efsaneye Kara Şövalyenin zırhı her dolunayda canlanır. Shaggy dün dolunaydı dedikten sonra Velma peki profesör bu zırhla ne yapıyordu diye sorunca Bay Wiggles Profesör White zırhı İngiltere’den buraya getiriyordu diye cevap verir. Bay Wiggles ’in yanına gelen hamallar bunu nereye koyalım deyince Bay Wiggles ortaçağ odasına koyabilirsiniz der. Scooby hamalları takip aslan heykelinde gördüğü garip gözlüğü alır ve ekip kendisini çağırınca Scooby gözlükle beraber gider.

Scooby ve ekip yolda ilerlerken Velma bu gizem aklımı karıştırdı dedikten sonra Shaggy beni de acıktırdı der. Scooby bende dedikten sonra Daphne Scooby ne takıyor böyle sorar. Velma sanırım garip gözlük diye cevaplar. Shaggy Scooby’ ye acaba bu garip gözlüklerle ne tuhaf şeyler görüyorsundur deyince Fred öğrenmenin tek bir yolu var dedikten sonra kütüphaneye giderler. Velma bu gözlükler yalnızca kuyumcular, bilim adamları ve arkeologlar tarafından kullanılır ayrıca inanamayacaksınız bu gözlükler İngiltere’de üretiliyor diye okur. Fred arkeolog mu dedikten sonra Daphne ’de İngiltere mi deyince hepsi Profesör White der. Bunun üzerinde bu işten pis kokular alıyorum der. Scooby ne gibi diye sorunca Fred Scooby’ ye bu gizemi çözüp cevaplarımızı alacağız diye karşılık verir.


Müzeye tekrar girmek isteyen ekip müzenin arka kapısını dener ama başarılı olamazlar. Fred bu mekân sımsıkı kilitli deyince Shaggy nasıl gireceğiz diye sorar. Fred çok basit yukarıdaki pencereden Shaggy girecek diye cevaplar. Shaggy neden ben deyince Fred Shaggy ‘ye çünkü pencere küçük ve sende aramızdaki en sıska kişisin der.  Fred merdiveni duvara yaslar ama pencereye yetişmez. Velma yetişmiyor deyince Fred o zaman profesöre ne oldu bilemeyeceğiz diye karşılık verdikten sonra gizem aracından krikoyu alan Fred merdiveni yükseltir. Velma hala yetişmiyor deyince Daphne Velma’ya dert etme Shaggy okulun en iyi jimnastikçisi der. Bunun üzerine Shaggy pencereye doğru zıplayıp içeri girer ama içeri inişi sesli olur. Kara şövalyenin zırhını gören Shaggy zırha vurur ve Allahtan içi boş der. dha sonra kapıyı diğerlerine açar.  Daphne akşamları müze ne kadar korkunçmuş deyince Shaggy gündüzleri de korkunç diye karşılık verir. Fred Daphne ile gideceğim Shaggy sende Velma ile gideceksin Scooby sende nöbet tutacaksın der. Scooby ilk başta Fred ’in istediğini yapmak istemez ama daha sonra Fred iki tane Scooby atıştırmalığı verince ikna olur.

Scooby nöbet tutuğu yerde volta atarken gölgesinden korkan Scooby korkudan kaçar. Bu arada Velma sanırım deyince Shaggy Velma ’ya evet Scooby tarafından diye karşılık verir. Scooby Shaggy ‘in üstüne atladıktan sonra Shaggy tamam Scooby bizimle gelebilirsin der. Scooby minnettarlığını göstermek için Shaggy ’in suratını yalar. Fred ve Daphne müzenin başka bir kısmında gezerken gizemli birisi mumya tabutlarından birine saklanır. Shaggy, Velma ve Scooby müzede dolaşırken Shagy pencereyi kapar. Velma bunun neden yaptın diye sorunca Shaggy kara şövalye canlanmasın diye cevaplar.  Bunun üzerine Velma bu yalnızca batıl bir hikâye o kadar dedikten sonra Shaggy olsun tedbirde bulunmakta yarar var diye karşılık verir. Velma ve Scooby müzede gezerken Shaggy’yi kaybederler.

Velma ve Scooby müzede dolanırken Velma Scooby’ ye umarım yakında Shaggy’yi buluruz der. Scooby ‘in dişleri takırdayınca Velma Scooby’ ye sesi kesmesi için uyarır. Scooby takırdamayı durduramayınca Velma bezle Scooby ‘in ağzını bezle bağlar. Velma ve Scooby müzede Shaggy’yi bulmak için yürürken Kara Şövalye ’in zırhı da canlanıp ikiliyi takip etmeye başlar. Velma burasıda amma ürkünçmüş dedikten sonra Scooby üstüne düşen gölgeyi fark edip arkasını döndüğünde Kara Şövalye’yi görür. Scooby Velma’yi dürter Velma sırası değil dedikten sonra Scooby hızla kaçıp Velma’yi devirir. Düşmenin etkisiyle Velma gözlüğünü düşürür.  Scooby kendisini saksıya sakladıktan sonra Velma gözlüğünü arar. Scooby ‘in peşinden koşan Kara Şövalye Velma’ya takılıp kendisini boyun prangasına kaptırır. Gözlüğü olmadığı için Kara Şövalye’yi Shaggy sanan Velma sesin çok kötü ben sana soğuk algınlığın için tedbir almanı söylemiştim der. Daha sonra cebinden şurup çıkaran Velma Shaggy sandığı Kara Şövalye ‘ye şanslıymışsın ilacını almışım diyerek şurubu içirmeye çalışır. Velma ve Scooby’yi arayan Shaggy Velma ’in Kara Şövalye ’ye şurup verdiğini görünce Velma’yi kucaklayıp kaçar.  


Saksıdan çıkan Scooby dinozorların sergilendiği bölüme girer. Kemikleri gören Scooby iştahla atlar ve iskeleti bozar ve ardından yanlışlıkla perdeyi indirir ve Kara Şövalye’yi görür ve korku içinde kaçar. Bu arada Shaggy Daphne, Fred ve Velma ‘ya Kara Sövalye’in koridorda gezdiğini söyleyince Velma keşke bir ipucu bulsaydık diye karşılık verir. Scooby hızla Shaggy ‘ye doğru koşarken Shaggy’yi devirir. Ayağa kalkan Shaggy tablolardan birinin eksik olduğunu fark eder ve Scooby’ ye bu ipucu olabilir der.  Shaggy diğerlerini getirir ama bu sefer tablo yerindedir.  Shaggy demin yoktu dedikten sonra Daphne yerde kan var der.  Yerdeki lekeyi inceleyen Fred bu boya dedikten sonra ekip boya izini takip eder. İzler mumya tabutun orada sonlanır. Mumya tabutunu açan Fred gizli bir oda keşfeder. Ekip orijinali ile birebir resimler bulur. Fred hadi şerife dedikten sonra Daphne hadi arka kapıdan çıkalım der. Arka kapıyı açan Dapne Kara Şövalye ile karşılaşır. Kara Şövalye ekibi kovalarken eski bir uçağa saklanan Shaggy karnından ses çıkarak Kara Şövalyeyi diğer odada olduğuna dair kandırır.  Bu arada gülerken yanlışlıkla uçağı çalıştıran Scooby Kara Şövalye ‘ye çarparak etkisiz hale getirir.  Ekip daha sonra şerife Kara Şövalye ‘in müze müdürü Bay Wiggles olduğunu orijinal tabloların sahtelerini yapıp orijinallerini de sattığını ve Profesör Hyde White ’in olan biteni anlayabileceğini söyleyerek durumu şerife anlatırlar. Profesör Hyde White bulunduktan sonra Profesör Hyde White ekibe Kara Şövalye Efsanenin uydurma olduğunu Bay Wiggles’in zırha gizlice kendisini etkisiz hale getirdiğini söyler ve film biter.


 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...