https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

30 Ağustos 2021 Pazartesi

Gatto nero

 

Filmimiz olta takımını alıp arabasına binen bir adamla başlar. Adam yoldayken arabanın arka kapısının açıldığını fark eder kapıyı kapatır. Daha sonra kara kedi arabanın arka koltuğunda belirir ve kedi hırlayınca adam arkasını döner. Kediyi göremeyen adam önüne döndüğünde direksiyonun kontrolünü yitirir ve kamyonete çarpar. Araba yanarken kara kedi arabaya bir süre bakar ve kasabada yürümeye başlar. Daha sonra kara kedi bir malikâneye girip teypten bir şeyler dinleyen yaşlı bir adamın elini cırmalayıp yoluna devam eder. Ertesi gün kısa saçlı sarışın bir kadın gördüğü şeylerin fotoğrafını çekerken kırılmış lahit kapağı ilgisini çeker. Lahidin içine giren genç kadın bir çeşit yeraltı mezarlığı keşfeder. Daha sonra yerde küçük metal bir mikrofon ucu bulan genç kadın lahitten çıkmaya karar verir. Genç kadın tam yukarıya çıkacakken bir adamın kendisini beklediğini görünce tedirgin olur. Adam genç kadına çıkmasında yardımcı olduktan sonra ölüler huysuzlardır onları rahat bırakmak en iyisidir der. Bunun üzerine genç kadın polislerin batıl inançlı olduğunu bilmezdim der. Polis genç kadına ABD’de öyle olabilir bizim kasabada öyle olmazlar diyerek gider. Genç kadın mikrofon ucunu polise göstermek ister ama sonra vaz geçer.

Mauren ve Stan isimli iki genç teknede oynaşırken başka bir teknenin yanlarına gelmesi ile rahatsız olup tekneden çıkarlar. Daha sonra Stan Mauren’i teknelerin koyulduğu yere götürür. Stan Mauren’a burası kayıkhaneyi işleten adama ait ve buraya nadiren gelir diyerek Mauren ile yiyişmeye başlar. Mauren mekândan hoşlanmaz ve gitmek ister fakat Stan ısrar edince yiyişmeye devam. Bu arada Stan mekânı çaktırmadan kilitledikten sonra Mauren Stan’a buranın hiç penceresi yok deyince Stan havalandırması var diye karşılık verir. İki genç yiyişmelerini sürdürürken birdenbire cereyan gider kedinin hırlaması duyulur. Mauren panik içinde ne oldu diye sorunca Stan herhalde ana sigorta attı der. Mauren Stan’a korkuyorum deyince Stan neden korkuyorsun yalnızız şimdi anahtarı bulacağım ve sigortayı kontrol edeceğim der. Stan anahtarı bulamayınca Mauren’a anahtarı sen mi aldın diye sorar. Mauren hayır diye cevaplayınca Stan anahtar kaybolmuş der. Bunun üzerine Mauren Stan’a baksana mazgal açılıp havalandırma parçalanmış der. Bunun üzerine hem Stan Hem de Mauren kapıyı yumruklayarak yardım çığlıkları atar. 

Mauren’in annesi Lillian sevgilisine bekle Mauren evde olabilir dedikten sonra Mauren’in odasına gider ama Mauren odada yoktur. Gece yarısı mezarlığa giden adam mezarın üstüne kayıt cihazı koyar. Kedi tarafından saldırıya uğrayan adam filmin başında ölen adamın mezarının başında konuş benimle der. Bunun üzerine mezardan evet sesi duyulur. Bu arada Rupert isimli bir adamda mezara kayıt cihazı koyan adamı gizlice izler. Ertesi sabah Lillian’in evine gelen polis memuru Wilson Mauren’in Stan ile kaçtığını düşünüyoruz der. Bu arada Stan ve Mauren kapalı kaldıkları kayıkhanede son nefeslerini verirler.  Daha sonra motosikletli bir adam son sürat kasabada ilerlerken polis memuru Wilson tarafından durdurulur. Motosikletli adam kasabanıza gelen yabancıları böyle mi karşılarsınız diye sorunca polis memuru Wilson hayır efendim yalnızca hız limitini aşanları böyle karşılarız diye karşılık verir. Motosikletli adam anlıyorum bende buraya çağrılmıştım adım Gorley Scotland Yard’dan Müfetiş Gorley der. Bunun üzerine Wilson Gorley’ye Scotland Yard’i arayan bendim kasabada iki genç kayboldu birlikte kaçtıklarını sanıyorduk ama durumun farklı olduğunu sanıyoruz der. Gorley Wilson’a daha da kötüsü olabilir dedikten sonra arabasına binen fotoğrafçı sarışın kadını görür. Wilson Gorley’ye buralı değil efendim kendisi Amerika’dan geldi buradki harabelerin resmini çekiyor der. Gorley görmek isterim deyince Wilson harabeleri mi diye sorar. Gorley fotoğrafları diye karşılık verir.  


Rupert meyhanede millete Profesör Miles’in ölülerle konuştuğunu söyler. Bunun üzerine meyhane sahibi Rupert’e Profesör Miles’in ölülerle konuştuğunu duydun mu diye sorar. Rupert meyhane sahibine hayır fakat ne yaptığını görebiliyordum der. Başka bir adamda Rupert birkaç bira içtiğinde neler gördüğünü biliyoruz deyince Rupert sinirli bir şekilde ne gördüğümü biliyorum mezarın üstüne teyp koyduğunu gördüm der. Adının Jill olduğunu öğrendiğimiz kadın bu şahısla tanışmak isterim der. Bunun üzerine başka bir adamda Jill’e Profesör Miles ile tanışmayın biraz garip biri hatta delinin biri der. Daha sonra Profesör Miles’in konağına giden Jill mikrofon ucunu verir. Profesör Miles Jill’e ne öğrenmek istiyorsun diye sorar. Jill hiçbir şey diye cevap verince Profesör Miles hiç mi o zaman niye getirdin diye karşılık verir. Daha sonra Profesör Miles buralardan değilsin değil mi diye sorunca Jill hayır diye cevap verir. Bunun üzerine Profesör Miles Jill’e köylüler Robert Miles hakkında bir sürü saçmalık söylediler değil mi der. Jill Profesör Miles’e ölülerle iletişim kurduğunuz söyleniyor der. Profesör Miles nerdeyse her medyum bunu yapar alışılmadık bir şey değil diye karşılık verir. Bunun üzerine Jill Profesör Miles’e niye o zaman gizlice yapıyorsun neden korkuyorsun diye sorunca Profesör Miles onların aptallıkları yüzünden cehaletleri yüzünden lanet olası bir mezar hırsızı gibi davranıyorum belki de bilmediğimiz olasılıkların farkında olmadığımız güçlerle beraber yaşıyoruz belki de korkmak istemediğimiz için olabilir diye cevap verir. Konuşmasına devam eden Profesör Miles öyle güçlerim var ve korkmuyorum ölüm aslında son değildir yeni bir seyahatin başlangıcıdır ve bende bunu öğrenmek istedim der. Jill Profesör Miles’e peki bulduğunda ne yapacaksın diye sorar. Profesör Miles bilmiyorum hislerin gücünü biliyorum dokunmanın, görmenin ve duymanın ne demek olduğunu biliyorum zihnim bunlarla mı sınırlı olsun başka bir şeye ulaşmasın der. Jill her şeyin bir sınırı bir limiti var deyince Profesör Miles Jill’e belki bu sınırları kendimizi korumak kurduysak diye karşılık verir. Jill tedirgin bir ses tonuyla Profesör Miles’a beni korkutuyorsun der. Bunun üzerine Profesör Jill’e bende senin batıl itikatlı olman nedeniyle hayal kırıklığına uğradım der. Jill Profesör Miles’a ben yalnızca ne zaman duracağını bilmediğin için korkuyorum der. Daha sonra Profesör Miles zihinsel güçlerini Jill’in üzerinde dener. Profesör Miles tam Jill’i kontrol altına alacakken kara kedi tarafından saldırıya uğrar. Jill şaşkın bir halde Profesör Miles’a o kedi sana saldırdı niye onu evinde tutuyorsun diye sorunca Profesör ikimizde birbirimize büyük bir nefretle bağlıyız ve ölümüm o kedinin elinden olacak ve elimden hiçbir şey gelmeyecek der. 


Meyhaneden çıkan Rupert sokakta sendeleyerek yürürken kara kedi tarafından takip edilir. Bir süre sonra kara kediyi önünde gören Rupert panik içerisinde terk edilmiş bir binaya girer. Kara kedinin peşinde olduğunu gören Rupert binadan çıkış yolu arar. Bu arada kara kedide kapalı açmaya muvaffak olunca Rupert kalas üzerinde yürüyerek karşıya geçmeye çalışır. Tam karşıya geçecekken kara kedi Rupert’in önünde belirip Rupert’a saldırır ve dengesini kaybeden Rupert dengesini kaybedip demirlere saplanarak can verir. Daha sonra Jill’in kapısı çalınır.  Kapıya bakan Jill Müfettiş Gorley ile karşılaşır. Müfettiş Gorley Jill’e saat kaç biliyorum ama bir kaza oldu ve karakolda fotoğraf çekebilen kimse yok yüzden kapını çaldım der. Jill Rupert’in fotoğraflarını çekerken Rupert’in elindeki kesikleri fark eder ve aklına Profesör Miles’a saldıran kedi gelir. Bu arada Müfettiş Gorley Rupert’in ölümünün sarhoşken dengesini yitirip düşerek öldüğünü söyler. 

Profesör Miles kayıtlarını dinlerken kapısının çalındığını duyar ve kapıya bakar. Lilian’ı gören Profesör Miles Lilian’a ne istiyorsun diye sorar. Lilian gözyaşları içerisinde kızım kayıp merhamet göster Robert der. Bunun üzerine Profesör Williams Lilian’a yanında Mauren’a ait bir eşya var mı diye sorar. Daha sonra Profesör Miles Mauren’in tokasına dokunarak transa girer. Profesör Miles ışık, su, çimen ve karanlık der. Profesör Miles anahtar yok tente ıslak diyerek kontrolünü yitirir ve bayılır. Bunun üzerine Lilian kendi kendine Mauren’in nerede olduğunu biliyorum der. Daha sonra Lilian polislerle kayıkhaneye gider. Kayıkhane sahibi anahtarı bulamaz ve bunun üzerine Müfettiş Gorley’ye anahtar sakladığım yerde yok anahtarın yerine bir ben birde Stan biliyordu der. Bu arada Profesör Miles’in tente ve anahtar dediğini anımsayan Lilian anahtarı ıslak tentelerin arasında bulur. Kayıkhane sahibi elektrik kesilmiş dedikten sonra kapıyı açan Müfettiş Gorley Stan ve Mauren’in çürümüş cesetleri ile karşılaşır. Daha sonra Profesör Miles aranarak gelmesi istenilir. Profesör Miles gelince Müfettiş Gorley burayı daha önce gördünüz mü diye sorar. Profesör Miles gördüm ama daha önce hiç ayak basmadım diye cevap verir. Bunun üzerine Müfettiş Gorley Profesör Miles’a medyum olduğunuzu duymuştum deyince Profesör Miles Müfettiş Gorley’ye ikna olmuş gibi gözükmüyorsunuz diye karşılık verir.  Müfettiş Gorley bir polis olarak somut kanıtlara inanırım der.  Profesör Miles Müfettiş Gorley’ye benden mi şüphe duyuyorsunuz deyince Müfettiş Gorley eğer şu ızgaradan geçecek kadar ufak olsanız sizden şüphelenirdim diye karşılık verir. Profesör Miles anlamadım deyince Müfettiş Gorley olay yeri inceleme buranın içerden kapatıldığını ve vantilatörün de ardından çalışmadığını söylüyor kapıyı açmadan girmenin tek yolu mazgaldan girip çıkmak der. Profesör Miles o zaman bu bir intihar der. Bunun üzerine Müfettiş Gorley Profesör Miles’a anahtar dışarıda tentelerin yanında bulundu diye karşılık verir. Daha sonra havalandırmaya bakan Profesör Miles kara kedinin bıraktığı ayak izlerini görür.

Uykusunda kızı Mauren’i sayıklayan Lilian kedi hırıltısı duyunca korku içinde uyanır ve iki parıldayan gözün kendisini izlediğini görünce panikler ve ışığı açar. Parıldayan gözlerin oyuncak bebeğe ait olduğunu anlayan Lilian rahatlar. Bu arada kara kedi şöminenin yanında bulunan lambayı devirerek evin içinde yangın çıkartır. Kokuya kalkan Lilian alevler içerisinde kalıp yanarak can verir. Bu arada çektiği fotoğrafları inceleyen Jill Profesör Miles’ı arayıp fotoğraflar hakkında konuşmak ister. Daha sonra fotoğraflara bakan Profesör Miles Jill’e senin için teori benim için ise muhakkak der. Jill fakat cinayeti işleyenin kedi olduğunu söylersek bizi deli sanırlar deyince Profesör Miles Jill’e biz deli değiliz iki çocuğun ölümünde kedinin parmağı var diye karşılık verir. Jill Mauren ve Stan deyince Profesör Miles kedinin havalandırma kanalından anahtarı götürdüğünü söyler. Bunun üzerine Jill Profesör Miles’a bu çok saçma bunu cidden düşünmüş olamazsınız der. Profesör Miles eğer insan olsaydı onu asabilirdik deyince Jill fakat o bir kedi söylediğin imkânsız diye karşılık verir. Bunun üzerine Profesör Miles Jill’e bu fotoğrafları sen getirdin der. Jill gittikten sonra Profesör Miles kara kedinin mamasına ilaç katık edip kara kediye verir. İlaçlı mamayı yiyen kedi daha sonra Profesör Miles tarafından asılır.  

Jill evinde uyurken penceresi nereden peydahlandığı bilinmeyen bir rüzgârla parçalanır ve yatak odası savaş alanına döner.  Daha sonra ortalık sakinleşince kara kedinin asılı silueti pencerenin önünde belirir. Bu arada mama kabını almaya giden Profesör Miles duvarda asılı kedinin siluetini görünce elindeki kandili düşürür ve küçük çapta bir yangın çıkarır. Alevleri söndürmeyi başaran Profesör Miles daha sonra duvarda asılı kedinin siluetini çizili halde bulur. Daha sonra Profesör Miles kediyi astığı ağacın yanına gider. Bu arada Müfettiş Gorley Lilian’in cesedi kaldırırken polis memuru Wilson’a ne talihsiz bir aile ilk kızı açıklayamadığımız bir kazada öldü şimdide kendisi açıklanamayan bir yangında öldü ayrıca şu dışarıda bulunan anahtarda ve düşerek kazığa giren sarhoşta kafamı karıştırıyor der. Polis memuru birde ustabaşı var der. Müfettiş Gorley kim diye sorunca polis memuru Wilson Müfettiş Gorley’ye siz buraya gelmeden önce trafik kazasında ölmüştü fakat o gün hava epey aydınlıktı diye cevaplar. Bunun üzerine Müfettiş Gorley bir sürü açıklanamayan kaza çok garip diyerek gider.

Karakolda Jill’in çektiği resimlere bakan Müfettiş Gorley bir acemi için hiç fena değil der. Bunun üzerine Jill ben Amerika’da tanınmış bir fotoğrafçıyım der. Müfettiş Gorley onu biliyorum ceset fotoğrafçılığı için demiştim der. Bunun üzerine Jill evet bu benim ilk seferimdi diye karşılık verir. İçeri giren polis memuru Wilson Müfettiş Gorley’ye efendim laboratuvardan sonuç geldi der. Elindeki poşeti açan Müfettiş Gorley saça benziyor deyince Polis memuru Wilson kedi tüyü kara bir kedinin tüyü efendim diye karşılık verir. Jill panikle polis memuru Wilson’a havalandırmada mı bulundu diye sorunca polis memuru Wilson evet tam olarak orada bulundu diye karşılık verir. Bunun üzerine Müfettiş Gorley şaşırarak Jill’e bunu nereden biliyorsun diye sorar. Daha sonra Rupert’in öldüğü depoya giden Müfettiş Gorley depo bekçisi ile konuşur. Müfettiş Gorley Rupert öldüğünde hiç kavga veya tartışma duydun mu diye sorar. Bekçi Müfettiş Gorley’ye hayır yalnızca ben, köpeğim ve birkaç kedi vardı o kadar diye cevap verir. Müfettiş Gorley kedi mi dedikten sonra bekçiye teşekkür ederek yoluna devam eder. 

Jill’in evine gelen Müfettiş Gorley üzgünüm ama sanırım seni geç saatlerde evine gelmek alışkanlık oldu der. Bunun Jill Müfettiş Gorley’ye söyleyeceğin önemli bir şey olmalı der. Müfettiş Gorley Jill’e kediler hakkındaki teorini duymak istiyorum der. Bunun üzerine Jill kediler değil tek bir kedi diye karşılık verince Müfettiş Gorley doğru tek kedi veya katil kedi peki bu kedinin Profesör Miles ile bir ilgisi var mı veya yanlış tahminde mi bulunuyorum yoksa der. Jill Müfettiş Gorley’ye belki de değilsin der. Müfettiş Gorley Jill’e o zaman Profesör Miles’ı tanıyorsun deyince Jill Profesör Miles’ı herkes tanır diye karşılık verir. Daha sonra Jill bütün olayı Müfettiş Gorley’ye anlatır. Müfettiş Gorley bir kedinin havalandırma boşluğuna girip elektriği kesip vantilatörün çalışmasını engelleyemez birde Bayan Grayson’in evindeki yangını bir kedi nasıl çıkartsın diye sorar. Jill Müfettiş Gorley’ye peki kedi yalnızca bir aletse ve zihni başka bir zihin tarafından kontrol ediliyorsa diye karşılık verir. Müfettiş Gorley Jill’e bu çok delice deyince Jill delice geldiğini biliyorum ama olan ölümleri bu şekilde açıklanabilir diye karşılık verir. Müfettiş Gorley eğer bunu amirlerime söylersem benim görev başında aşırı şekilde içtiğimi düşünürler der.


Profesör Miles korkuyla öldürdüğü kara kedinin evin içinde gezindiğini görür ve artık bana itaat etmiyor onu kontrol etmenin bir yolu kalmadı ölümün kendisini yendi der. Bu arada Müfettiş Gorley gece vakti evine giderken kara kedinin saldırısına uğrar. Kara kedi gittikten sonra Müfettiş Gorley transa geçmiş gibi kendisi yolda giden arabanın önüne atar. Profesör Miles eve dönen kara kediye bunun olmasını istememiştim diye bağırır. Ertesi gün polis memuru Wilson Müfettiş Gorley’in kısa süre içinde taburcu olduğunu öğrendikten sonra Müfettiş Gorley’ye çarpan adamın ifadesini alır. Adam Müfettiş Gorley’in ya intihara meyilli olduğunu ya da zil zurna sarhoş olduğunu arabanın üzerine doğru yürüdüğünü söyler. Bunun üzerine Jill adama bir yerden emir almış gibi miydi diye sorar. Polis memuru Wilson şaşkınlıkla emir altında mı deyince Jill adama Müfettiş Gorley’in kendinde olmadığını söylediniz deyince adam Jill’e evet hareketleri tıpkı robot gibiydi diye cevap verir. Bunun üzerine Jill adama peki olay anında kara kedi var mıydı diye sorar. Bunun üzerine polis memuru Wilson kedi niye önemli diye sorar.  



 

Profesör Miles’in evine giden Jill Profesör Miles’a bunun olacağını biliyordun diye hesap sorunca Profesör Miles Jill’e haklı olabilirsin yanıma gel der. Profesör Miles Jill’e öldürdüğü kara kediyi gömdüğü yeri gösterir.  Daha sonra Profesör Miles evden çıktıktan Jill gizlice Profesör Miles’in evine girer. Evin içini bir süre gezen Jill Profesör Miles’in çalışma odasına girer ve kayıt cihazını çalıştırır. Bir sürü kişinin çığlığını duyan ve Profesör Miles’in geldiğini gören Jill hızla odadan çıkar. Bu arada eve giren Profesör Miles Sur le pont d'Avignon şarkısı ile karşılanır. Bunun üzerine Profesör Miles hızla çalışma odasına çıkıp kayıt cihazını kapatır. Evin içinde kaybolan Jill çıkış yolunu bulmak için gezinirken kara kedi ile karşılaşır. Jill kara kediyi uzak tutmak amacıyla fotoğraf makinesinin flaşını kulanır.  Bir süre kara kediyi uzak tutan Jill daha sonra kedinin saldırısına uğrar. Jill kediden kaçtığı anda Profesör Miles ile karşılaşır. Jill Profesör Miles’a bana yalan söyledin deyince Profesör Miles her zaman doğru söylenecek diye bir kaide yok diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden Profesör Miles kediyi öldürmede muvaffak olamadım bütün cinayetlerin sorumlusu o der. Jill ama o tek başına işlemedi deyince Profesör Miles kediler kimseden emir almaz diye karşılık verir. Jill olağanüstü zihnin sayesinde kedinin zihnine girdin ve iradesini kontrol altına aldın kurbanlarını öldürmek için kullandığın bir alet oldu der.  Bunun üzerine Profesör Miles kedinin yalnızca bastırılmış öfkesini dışa vurmak için kullandığını ve gitgide güçlendiğini kedinin artık kontrol sahibi olduğunu söyleyerek Jill’e saldırır. Profesör Miles’in elinden kurtulan Jill mahzene iner. Mahzende yarasaların saldırısına uğrayan mahzenden çıkınca Profesör Miles’in saldırısına uğrar.  Profesör Miles baygın haldeki Jill’in üzerine duvar örer. Daha sonra Jill’in evine giden Profesör Miles Jill’in bazı eşyalarını bavula koyarak bazılarını da yerlere atarak Jill’in alelacele gittiği izlenimi verir.

Polis memuru Wilson Komiser Flynn’a Jill’in ortalıkta gözükmediğini söyler. Daha sonra Jill’in evine giden polis memuru Wilson yere saçılmış eşyaları görünce deli saçması hikâyesine inanmış olmalı dedikten sonra Jill’in çektiği fotoğraflara bakar. Bu arada Komiser Flynn polis memuru Wilson’a kimse bu kadar emek verdiği bir çalışmayı böylece bırakıp gitmez der. Hastaneye giden Komiser Flynn Müfettiş Gorley’ye kedi tarafından hipnoz mu edildin aklın yerinde mi diye sorar. Müfettiş Gorley Komiser Fllyn’a beni sarhoş olarak düşünmeni tercih ederdim diye karşılık verir. Daha yataktan kalkan Müfettiş Gorley kaybedecek zamanımız yok Jill’in başı dertte der. Müfettiş Gorley Komiser Flynn ve polis memuru Wilson ile Profesör Miles’in evine gider. Polis memuru Wilson Profesör Miles sizinle konuşacak der. Profesör Miles iki adamı içeri buyurduktan sonra Müfettiş Gorley’yi görür. Profesör Miles Müfettiş Gorley yaralanmışınız deyince Müfettiş Gorley mühim bir şey değil der. Komiser Flynn Profesör Miles’a Bayan Travers bugün hiç yanınıza uğradı mı diye sorar. Profesör Miles Jill mi evet Londra’ya gitmeden önce bana uğradı der. Bunun üzerine Müfettiş Gorley Profesör Miles’a Jill hakkında bazı şüphelerim var bu arada kediniz nerede diye sorar. Profesör Miles kedim öldü deyince Müfettiş Gorley evinizi aramamızda bir sakınca yoktur değil mi diye sorar. Profesör Miles kediyi mi yoksa Jill’i mi arayacaksınız dedikten sonra buyrun istediğiniz yeri arayın der. Üç adam evin içinde dolanırken kedi miyavlaması duyarlar. Mahzene inen üç adam sesin duvardan geldiğini duyunca duvarı parçalarlar ve Jill’i baygın halde bulurlar. Daha sonra kara kedi belirir ve Profesör Miles kimseyi öldürmek istemedim ama o canavar beni zorladı benden nefret etti ve en sonunda kazandı der ve film biter. 



 


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...