https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

18 Mayıs 2021 Salı

Drive In Massacre

Filmimiz arabalı sinemaya giren araçlara başlar.  İki sevgili arabalarında oturup oynaşırken erkek olanı birden bu filmin başlangıcı çok güzeldir diyerek araba camından sarkarak kulaklık almaya çalışırken gizemli bir şahıs kılıçla adamın kafasını tek darbeyle kopartır. Erkek arkadaşının keşik kafasını gören kadın dehşetle tam çığlığı basacakken gizemli katıl genç kadının boğazına kılıcı saplayarak öldürür. Daha sonra karakolda olayı araştıran dedektiflerden biri olan Mike Leary çalan telefona bakıp komisere otopsi raporunu okudum yalnızca kurbanların parmak izi bulummuş der. Daha sonra polis dedektifi Mike komisere haberler sayesinde şehirde panik dalgası olacak der.  Mike telefonu kapattıktan sonra ortağı John Koch bu olay yüzünden kimse sorumluk alma niyetinde değil der. Bunun üzerine Mike John’a kimse bir şey görmüş mü diye sorunca John olay sonrasında gelen polisleri gören birçok kişi kaçmış diye cevap verir. Mike umarım birileri mühim bir şeyler görmüştür der. John iki kurbanda tek darbeyle öldürülmüş deyince Mike John’a önce sinema salonu sahibi ile bir konuşalım der.
John sinema salonun asıl sahibi dört yıldır Hawaii’de ikamet ediyormuş sinema salonun müdürü George Austen ise gerçek manada bir pislikmiş der. Daha sonra sinema salonuna gelen dedektif John ve dedektif Mike sinema müdürü George Austen’in yanına gidip dün gece işlenen cinayet hakkında bilgi almak isterler. George Austen küstah bir tavırla dedektiflere iki azgın genç eli kılıçlı bir ruh hastası tarafından öldürülmüş ne olmuş yani kimin umurunda diye karşılık verir. Bunun üzerine John bizim umurumuzda olduğu için buraya geldik deyince George o panayır beladan başka bir şey getirmeyecek demiştim deyince Mike George’a ne panayırı diye sorar. George yirmi yıl önce açılıp on beş yıl önce kapanan mekân diye cevap verir. John George’a sürekli buralarda bulunuyorsun o zaman deyince George neredeyse hayatımın bütün evresini bu lanet olası mekânda geçirdim der. Mike buralarda hiç cinayet işleyecek gibi görünen birilerini gördün mü diye sorunca George evet gördüm çünkü buraya gelen herkes böyle dedikten sonra işi hakkında şikâyette bulunur. Bunun üzerine Mike George’a kurbanları tanır mıydınız diye sorunca George dedektiflere onlar mı sivilceli uzun hergeleler diye cevap verince John iki tane çocuğum var diye karşılık verir

Mike George’un yanından ayrılmadan önce dışarıdaki çöpleri toplayan adamı görür ve George’a bu da kim diye sorar. George o mu Germy acıyıp işe aldığım bir geri zekâlı diye cevap verir. Bunun üzerine Mike belki bir şeyler görmüştür deyince George bağırarak Germy’yi çağırır. Germy geldiğinde şüpheli arıyorsanız bu ucubeyi götürün der. John şaşırarak ucube mi deyince Germy panayırda dişleriyle yılan ve tavuk kafası koparttığını söyler. John bayım deyince George John’a ona bayım ona Germy deyin der. Bunun üzerine Germy ben muhteşem Germy usta kılıç yutucuyum der. George aşağılayıcı bir tavırla bu salağa bıçak ver kendini keser dedikten sonra Germy’ye işin bitince etrafı süpür diyerek gider. John Germy’ye burada ne iş yapıyorsun diye sorunca Germy bu mekânın temizliğini ve güvenliğini sağlıyorum diye cevap verir. Bunun üzerine Mike hiç şüpheli birisini gördün mü diye sorunca bazen baş belaları geliyor ama fenerimle kovalıyorum der. Daha sonra Germy ölü iki genci nasıl bulduğunu ve civarda yiyişen gençleri izleyen bir sapık olduğunu ve sinema sahibinin de kılıç koleksiyoncusu olduğunu söyledikten sonra George Germy’ye işlerini bittir diye seslenir. Bunun üzerine Mike ve John sinemadan ayrılır.

Akşam arabalı sinema kadının biri sevgilisi ile tartışır. Adam sevgilisine karımı şu anda terk edemem iki çocuğumun mesuliyeti var diye karşılık verince adının Lori olduğunu öğrendiğimiz kadın sevgilisi David’e peki benim mesuliyetim ne olacak der. Bunun üzerine David Lori’ye beklemen gerek der. Lori artık bekleyemem der. David Lori’ye beklemek zorundasın deyince Lori hamile olduğunu söyler. David ne yapacaksın diye sorunca Lori öfkeyle ne demek ne yapacaksın sen ne yapacaksın diye karşılık verir. Bunun üzerine David Lori’ye sabah ilk iş durumu Dorris’e anlatacağım der.  Bunun üzerine Lori David ile yiyişmeye başlar. Bu arada başka bir adamda David ve Lori’yi gizlice izler. Lori David’e huzursuzum dün gece iki kişi burada öldürüldü deyince David Lori’ye korkma bir şey olmaz o dündü diye karşılık verip yiyişmeye devam eder. Bu arada arabada şahıs arabasından inip David ve Lori’in bulunduğu arabaya doğru gidip iki sevgiliyi yakından izler. Daha sonra gizemli bir şahıs Lori ve David’e kılıç saplayıp öldürür.

Polis analizcisi Steve Mike ve John’a bu tür davalarda katilin amacı ve kullandığı silah hep aynıdır ve şunu hatırlayın cinayetler arasındaki zaman bayağı az genelde bu tür psikopatlar erkek olur şayet katil olur şayet cinayetin faili bir kadın ise genellikle maddi çıkar için cinayet işler fakat erkekler cinayeti şehvet ve tutkularını dizginlemek için işler der. Daha sonra komiserde Mike ve John’a bu vaka çok önemli istediğiniz kadar yardım alabilirsiniz der. John Mike’a elimizde ne var diye sorunca Mike Germy diye cevap verir. Bunun üzerine John olasılığı var ama şüpheli diye karşılık verir. Mike herkesi eleyebiliriz deyince John zaten elimizde kimse hakkında geçerli bir delilde yok diye söyledikten sonra Germy’yi kontrol edelim der. Mike Austen olabilir mi deyince John muhtemel şüphelilerden biri peki sinemada dolanan şu herife ne dersin diye sorar. Mike o da muhtemel şüpheli onu da araştırmak isterim der. Daha sonra Germy gelir ohn bu kılıçla hiç çalıştım mı diye sorunca Germy hayır bu kılıca hiç dokunmadım diye cevap verir.  Bunun üzerine Mike Germy’ye bu kılıç sinema sahibi Van Lousen’in koleksiyonuna mı ait diye sorunca Germy hayır bütün koleksiyonu avucumun içi gibi bilirim diye cevap verir. John Germy’ye sen emekliye ayrıldıktan sonra yerine kim geçti diye sorar.  Germy Buster Johnson ama hiç iyi değildi Bay Van Lousen onun benim kadar iyi olmadığını söylemişti der. John neden diye sorunca Germy sürekli kızların peşindeydi işini odaklanamıyordu çığırtkan olarak kalsa daha iyi idi zaten bıçaklardan da hoşlanmazdı diye cevaplar.  Mike Germy’ye kılıçla cinayetlerin işlendiği mekânda iki tane kılıç üstadının çalışmasına ne diyorsun diye sorunca Germy bilmiyorum diye geçiştirir. Bunun üzerine John Germy’ye cesetleri bulduğunu da ne yaptın diye sorunca Germy Bay Austen’a haber verdim sonrada sinemada gezinen adamın plakasını not aldım diyerek notu dedektiflere verir. 


John ve Mike Germy’in verdiği plakanın bulunduğu adrese giderler. Dedektifler kapıyı çaldıklarında geceleri sinemada çiftleri gizlice gözetleyen adam kapıyı açar.  John kimliğini gösterip Orville İngelson değil mi diye sorar.  Orville evet benim diye cevapladıktan sonra Mike içeri girebilir miyiz diye sorar. Orville ben bir yapmadım deyince Mike o zaman girmememizde bir sakınca yoktur o zaman der. Orville karşı çıkmaya niyetlenince John o zaman komsularınızla da konuşmamızda bir sakınca yoktur deyince Orville John ve Mike’i evine davet etmek zorunda kalır. John Orville’ye duyduğumuza göre dün gece sinemada bulunmuşunuz der. Bunun üzerine Orville sinemaya gitmek yasa dışı mı diye karşılık verince John değil ama yine de oradaydınız der. Orville film seyretmeyi severim deyince Mike o kadar mı der.  John Orville’ye bizi zorlama İngleson oraya niye gittiğini gayet iyi biliyoruz der. Bunun üzerine Mike ayrıca kurbanların arabasının yanında görülmüşsünüz der. Orville tedirgin bir şekilde ben hiçbir arabanın yanına gitmedim yalnızca film izledim diye kendisini savunur. Bunun üzerine John Orville’ye arabaya gittiğinizi görenler olmuş bay İngelson diye karşılık verir. John arabanızdan çıkıp diğer arabaya sürünerek gittiğinize gören tanıklar var der. Orville durumu anlatmaya çalışırken John ortada iki ceset var dedikten sonra cebinden bir kağıt çıkarıp bu nedir biliyor musun Ingelson senin sabıka kaydın der.  Orville gidin beni rahat bırakın deyince Mike Orville’ye o ikisine kılıç sapladın değil mi deyince Orville yalnızca kendimi tatmin ediyordum der.  Bunun üzerine Mike evin içinde kılıç ararken John Orville ile muhabbet etmeye başlar. John Orville’ye ne iş yaparsın diye sorunca kamyon şoförüyüm diye cevap verir. Mike evin içinde klıç bulamayınca John Orville’ye arabana bakmamızda bir sakıncası yoktur umarım deyince Orville yok ama arkadaşım gibi davranın komşularımın geçmişimi bilmemelerini istiyorum. 

Orville John ve Mike ile arabanın yanına gider. Mike şoför koltuğunda kanlı bir bez bulunca Orville hemen kaçmaya başlar. Bir süre sonra Orville yakalanır. Orville bezdeki kanın çarpıp veterinere götürdüğü  köpeğe ait olduğunu söyler. Daha sonra karakolda adli tabip kanın köpeğe ait olduğunu söyler. Akşam olduğunda Mike ve John katili bulabilmek için kılık değiştirip sinemaya gelirler. Bu arada Orville’de gizlice sinemaya gelip  oynaşan çifti izler. Adının Jim olduğunu öğrendiğimiz adam sevgilisi Ellen ile oynaşmak ister ama Ellen ben buraya film seyretmek için geldim deyince Jim iyi o zaman lanet filmini seyret diyerek sinirle arabadan iner. Bu arada Germy John ve Mike’in arabasını doğru gidip işte sorun çıkartan bu beyaz arabada diyerek Orville’in arabasını gösterir. Bunun üzerine Mike Germy’ye biliyoruz der. Daha sonra George Germy’in yanına gelip bin kez sana insanları rahatsız etme demedim mi dedikten sonra John’u görüp siz lanet polisler rozetlerinizi kullanıp bedavadan film seyrediyorsunuz der. Bunun üzerine John George’a gizli görevdeyiz ayrıca parasınıda ödedik der. George Germy’yi çekiştirerek götürdükten sonra Jim sevgilisi Ellen’in yanına döner. Jim Ellen’in kafasının bedeninden ayrıldığını fark edince çığlık atar.  Çığlıkları duyan John ve Mike hemen Orville’in arabasına doğru giderler ve Orville’de boğazı kesilmiş halde bulurlar.


Karakola getirilen George John ve Mike’a bu Van Lousen’in hoşuna gitmeyecek zaten beni o lanet yerde tutuyor ve şimdide işler iyiye giderken burada tutuluyorum der. Bunun üzerine John bak Austen seninde bıçak fırlatıcısı olduğunu öğrendik deyince deyince George hadi oradan panayır kapandığından beri elime bıçak almadım diye karşılık verir. Mike George’a yalnızca sorulara cevap ver der. Germy sandviç getirince George Germy’in getirdiği sandiviçi beğenmez ve Germy’yi aşağalar.  George’un kaba ve saldırgan tavırlarına katlanamayan Mike istersen bütün gece kuru ekmek yemeni sağlayabilirim der.  George bu pislikten daha iyidir dedikten sonra ayağa kalkıp ne zaman buradan işler olmadığından da iyi bunu kontrol etmeliyim der. John sinemayı kapatmalısın deyince George John’a aklını mı kaçırdın açıldığından beri böyle müşteri görmedim diye karşılık verir. Mike ya da mahkeme emriyle kapatırız seçim senin der. George ancak öyle yaparsınız deyince John katil yakalamaya çalışıyoruz diye karşılık verir.  Bunun üzerine  bayağı George bayağı kötü bir iş yapıyorsunuz John’a yanındaki çirkin kaltakla takıldığında katil iki geri zekalıyı öldürdü der. Germy durumu anlatmaya çalışınca George Germy’in yakasına yapışıp işin bitti seni mahluk pılını pırtını topla kovdum seni der. George’un tavırlarına katlamayan John George’a sessiz olmasını söyler. Bunun üzerine George sesini yükselterek o manyak şehrin yarısını katlese umurumda olmaz halletmem gereken işlerim var ve beni burada tutuyorsunuz ya beni tutuklayın ya da bırakın gideyim der. Mike öfkeli bir şekilde George’a defol git der.


Lunaparka giden Germy kendi başına dolanırken zihininde George’un hakaretlerini duyar.  Bu arada karakolda telefona bakan John akıl hastanesinden kaçan bir firari iki kişiyi palayla öldürüp bir kişiyide rehin aldığını duyar ve ortağı Mike ile karakoldan çıkar. Küçük bir kızı rehin alan firari kaçırdığı kıza bizi burada bulamazlar seni bu günahkar dünyadan kurtaracağım der. Küçük kız akıl hastası adamın elini ısırıp kaçar. Bunun üzerine akıl hastası adam küçük kıza yaptığın çok yanlıştı hala içinde kötülük var küçük kız der. Akıl hastası adam küçük kızı ararken merak etme hiç canın yanmayacak der. En sonunda depoya giren John ve Mike akıl hastası adamla çatışmaya girer. Kısa süren kovalamacanın ardından John akıl hastası adamı vurarak öldürür. Saklandığı yerden çıkan küçük öldürmeniz mi gerekirdi diye hesap sorunca Mike küçük kıza tatlım o adam bir sürü adamı öldürdü der. Bunun üzerine küçük o benim babamdı annem ve teyzemi öldürmek istemedi bu sabah tımarhaneden kaçtı der. Daha sonra karakolda Mike John’a George’un projektör odasından zırt pırt çıktığını söyleyince gerçek katilin George olabileceğini söyler. Bunun üzerine Mike ve John sinemaya gider.  Bu arada Arlene Germy’ye git buradan Bay Austen çok öfkeli seni gördüğü yerde öldürecek der. Arlene’in dediklerini umursamayan Germy George’un bana borcu var onu almadan gitmeyeceğim diyerek projektör odasına girer. Daha sonra George projektörün önünde vahşice öldürülür. Olaya tanık olan John ve Mike hızla projektör odasına girer. John George’un parçalanmış cesedini gördükten sonra Arlene’ye acil çıkış nerede diye sorar. Kapıyı açan polisler Germy’in duvara mıhlanmış cesedini görürler ve gerçek katilini hala yakalanamadığını öğreniriz ve film biter.  


 



 











 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...