https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

5 Mayıs 2020 Salı

Haunts

Filmimiz bir evde akşam yemeği yiyen aile ile başlar. Daha sonra annesi Bridget ’ta kilerden jöle getir der. Bu arada gizemli bir şahısta ambar saklanır. Bridget kilere girdiğinde bir kadın cesedi ile karşılaşır. Bridget korku içeresinde kilerden kaçar. Gizemli şahıs önce Bridget ’in peşine düşer ama başkaları Bridget ‘in yanına doğru koşmaya başlayınca ters yöne doğru koşar. Şerif Jones bowling salonunda vakit geçirirken olayın haberi verilir ve Şerif Jones aceleyle olay yerine gider. Şerif Jones adli tabip Doktor Frank’e ne olmuş diye sorar. Doktor Frank kurbanın isminin Lucy Carter olduğunu tecavüze uğradıktan sonra kesici aletle defalarca vurulduğunu söyler. Ertesi gün İngrid isimli genç bir kadın keçisini sağarken erotik hayaller görmeye başlar. Tam hayallerin etkisine kapılırken samanlıktan birtakım sesler duyar. İngrid dayısı Carl’a seslenir ama Carl başka bir yerden çıkar.  

Markette giden İngrid alışverişini yaparken market sahibi çalışanı Frankie ’ye neredesin diye sorunca Frankie lastiğim patladı diye cevap verir. Bunun üzerine market sahibi Frankie ‘ye her zaman mazeretin var değil mi diye karşılık verir. Daha sonra Frankie kasap reyonuna gidip etleri keserken kasaba sakinlerinden Jean Lucy ’in vahşice kesildiğini uzun bir süre et yiyemeyeceğini söyler. Bunun üzerine Frankie et iyi kesilip sunulursa her zaman yenilir öğretmemi ister misin diye sorar. Jean Frankie ‘ye her zaman öğretirsin diye cevap verdikten Frankie İngrid’e size de öğretmemi ister misiniz diye sorar.  İngrid tek kelime etmeden kasap reyonundan gider. İngrid evine doğru giderken yarı yolda arabası bozulur ve yolu yürüyerek tamamlar. Tam eve vardığında evin önünde bir adamın evi gözetlediğine tanık olur. Daha sonra evi gözetleyen kişinin Şerif Jones olduğunu öğreniriz. Şerif Jones İngrid’e halkın güvenliği için civardaki çiftlik evlerini kontrol ettiğini söyler. Bunun üzerine İngrid Şerif Jones’u eve davet eder.

İngrid Şerif Jones’a bir gelişme var mı diye sorunca Şerif Jones yalnızca paslı bir makas bulduk der. Daha sonra Şerif Jones İngrid’e olağan dışı bir olay ile karşılaştın mı diye sorar. İngrid şaşırarak olağan dışı deyince Şerif Jones evet bu kasabada yaşamayanlar diye karşılık verir. Bunun üzerine çiftlik çalışanları ve ara sırada marketin çalışanı erzakı getiriyor der. Şerif Jones İngrid’e şüpheli bir vaka görürsen hemen karakolu ara der.  Şerif Jones gittikten sonra dikiş kutusunu kurcalayan İngrid kendi kendine makas nereye gitti der. Daha sonra kiliseye giden İngrid kilisede korosunda prova yaptıktan sonra kilise cemaatinden Howard İngrid’e Sal ile konuşana der. Howard gittikten sonra Sal İngrid ile konuşmak ister ama İngrid acelem var diyerek Sal ’in isteğini geri çevirir. Daha sonra Margaret’in yanına giden İngrid Margaret’a arabam bozuldu eve kadar bana eşlik eder misin der.


Margaret ve İngrid evlerine doğru yürürken yolları Frankie tarafından kesilir Frankie çakırkeyif halde iki kadına etrafta bir tecavüzcü var benle gelin der.  İngrid hayatta olmaz deyince Frankie gider. Bunun üzerin Margaret İngrid’e niye binmedik diye sorunca İngrid o mide bulandırıcı adam gözleri ile sürekli beni taciz ediyor der. Margaret İngrid’e biraz rahatla herkesten şüphe eder hale geldin deyince İngrid eratta bize saldırmak için fırsat bekleyen bir sapık var. Margaret evine vardıktan sonra İngrid orman yolundan evine giderken gizemli saldırgan tarafından saldırıya uğrayacakken İngrid geçirdiği eline geçirdiği taşı saldırganın kafasına geçirir.  Panikle evine doğru koşar. İngrid panikle başından geçenleri dayısı Carl’a anlatır. Carl İngrid’e inanmaz ve muhtemelen karanlıkta geyik gördün der. İngrid yaşadıklarının gerçek olduğunu söyler ama bir kez daha Carl gene aynı sorunları mı yaşayacağız diyerek İngrid ’in yanından ayrılır.

Şerif Jones’u arayan İngrid saldırıya uğradım der. bunun üzerine Şerif Jones İngrid’e kapıları ve pencereleri kapandın mı diye sorunca İngrid telefonu kapatır. İngrid pencereleri kontrol ederken geçmiş anılar alemine giriş yapar. İngrid beş veya altı yaşlarındayken annesinin başka bir adamla beraber olduğunu daha sonrada annesin intihar ettiğini görür. daha sonra İngrid annesinin resmi olan çerçevesini parçalar.  Jean barda Sal ile biraz muhabbet eder ama Sal işim var direk Jean ’in yanından ayrılır. bu arada Frankie sevgilisi aynı zamanda şerifin kızı olan Claire ile buluşur. Claire Frankie ’ye niye geç kaldın diye sorunca Frankie işim vardı diye cevap verir. Daha sonra Frankie ’in yüzündeki yarayı fark eden Claire Frankie ‘ye yüzüne ne oldu diye sorar. Frankie önemli değil der. Bunun Claire Frankie ‘in umursamaz tavırlarına dayanamaz ve bir daha seninle görüşmek istemiyorum diyerek Frankie ‘in yanından ayrılır.  Bardan çıkan Jean arabasına girer ama gizemli katili fark etmez ve gizemli katil arabanın arka koltuğundan çıkıp Jean’ı öldürür.

Sabah çiftlik işleri ile uğraşan İngrid tavukların yemini verirken tavuklar olduğundan fazla ses çıkartırlar. Bunun üzerine İngrid tavuklara açlıktan öldünüz sanırım derken Jean ’in cesedini kümesin içinde görür. daha sonra Şerif Jones Doktor Frank’e durum ne diye sorar.  Doktor Frank zavallıyı resmen biçilmiş dedikten sonra şerif Jones Jean ’in kıyafetlerini inceleme için adamlarına verdikten keşke İngrid’i dinleseydim belki o zavallı kız hayatta olacaktı der.  bunun üzerine Doktor Frank Şerif Jones’a kendini suçlama bilemezdin diyerek Şerif Jones’u teselli eder. Daha sonra Şerif Jones İngrid ’ten özür diler. İngrid şerif Jones’a sizin yapabileceğiniz bir şey yoktu Tanrı verir Tanrı alır der.  İngrid şerife yemek bir şeyler ister misiniz diye sorunca Şerif Jones olur der. İngrid mutfağa gidince Şerif Jones dikiş kutusundaki makası sorar. İngrid panikle elindeki elmayı düşürür. Daha sonra İngrid yeni bir elma getirmek ister ama Şerif Jones önemli değil diyerek evden çıkar.



Uçurum kenarına giden İngrid geçmiş anılar alemine girer ve annesinin intiharı ve yetiştirme yurduna gidişini hatırlar. Daha sonra Carl İngrid’e yaptıklarım için özür dilerim der ve İngrid koşarak evine gider. Dizlerindeki kanın çoraplarına aktığını gören İngrid üzerini değiştirip keçisini sağmaya gider. İngrid keçisini sağarken kovasına kan aktığını sanır ve iğrenme dürtüsüyle eve gidip üstündekileri atıp duş almaya başlar. İngrid duş alırken Frankie İngrid ’in yanına gelip zorla yatağa sürükler. Frankie tam İngrid’e tecavüz ederken Carl kapının arkasından seslenir. Bunun üzerine Frankie tek kelime etme der. İngrid Carl’a uykum var deyince Carl iyi geceler deyip gider. Daha sonra Carl gidince Frankie İngrid ‘in üzerinden kalkar ve eğer birisine anlatırsan gelirim bu sefer hiç nazik olmam diyerek İngrid’i tehdit eder.

Kiliseye giden İngrid rahip Max’e günaha bulandım der. Bunun üzerine rahip Max dini baskı yaparak İngrid anlatması için zorlar. İngrid tam başına gelenleri anlatacakken Frankie belirip rahip Max ile özel olarak konuşmak istediğini belirtir. İngrid kiliseden çıkar ve gizemli saldırganın saldırısına uğrar ama rahip Max ’in seslenmesiyle gizemli saldırgan kaçar. Daha sonra İngrid hastaneye kaldırılır. Şerif Jones Doktor Frank’e durumu nasıl diye sorar. Doktor Frank biraz sarsılmış ama birkaç saat sonra kendine gelir der. Şerif Jones hastaneden çıkarken rahip Max tarafından durdurup. Rahip Max Şerif Jones’a kızı Claire’in Frankie ’den hamile kaldığını söyler. Aynı esnada gizemli saldırgan başka bir kadına daha saldırır lakin polislerin yetişmesi ile saldırgan kaçar. Daha sonra Şerif Jones Frankie’ in evini basar ve kızı Claire ve Frankie ’ye uygunsuz bir halde yakalar. Şerif Jones kızı Claire’e seni aşağılık sürtük bu ayyaş ile mi beraber oldun diyerek tokat atar. Daha sonra Frankie ‘ye bu akşam neredeydin sorar. Frankie Claire ile geziyordum der. Şerif Jones ilk başta inanmaz ama şerif yardımcısı telsizden arayıp saldırgan peşindeyiz deyince inanır. Daha sonra şerif Jones Frankie’yi tokatlayıp kızımdan uzak dur der.

Polisler saldırganın peşine düşerler kısa bir kovalamacanın ardından saldırgan vurularak öldürür. Daha sonra maskesi açılır ve Saldırganın Sal olduğunu öğreniriz. Gece haberlerine çıkan şerif Jones Sal Striker ’in olduğunu kasabaya üç hafta önce taşındığını söyler.  Televizyonu kapatan İngrid Şerif Jones ’un evine gider. Claire ile karşılaşır. İngrid Claire’e baban evde mi diye sorunca Claire düşmanca bir tavırla babama ne diyeceksin Frankie hakkında yeni palavralar mı uyduracaksın der. İngrid niyetim bu değil der. Claire İngrid’e beni kıskandın sen fahişe bir anne sahip akıl hastasın deyince İngrid Claire’e tokat atar. Daha sonra eve dönen İngrid çamaşır sepetinden bir kumaş alır. Carl dayı elimde kanıt var der ama Carl’ın ağzının bağlı fark eder. Daha sonra Frankie ne kanıtı diyerek kumaş parçasını şömineye atar. Frankie İngrid’e tecavüze yeltenince Carl Frankie ’ye saldırır. Frankie kolaylıkla Carl’ı etkisiz hale getirip İngrid ’in peşine düşer kısa bir boğuşmadan sonra İngrid Frankie ’in sırtına bıçak saplar. Frankie birkaç adım atar ve yere yığılır. İngrid polisi aramak ister ama Carl kimse sana inanmaz bırak ben halledeyim diyerek Frankie’yi bahçeye gömer.


İngrid duş alırken Carl duş perdesini açar. İngrid hızla duştan çıkıp evden gider. Carl İngrid ‘in arkasından kimse sana inanmaz bana ihtiyacın var diye bağırır. Daha sonra İngrid Doktor Frank, Rahip Max ve Şerif Jones’a gerçek suçlunun Frankie olduğunu söyler. Doktor Frank İngrid’e emin misin diye sorunca İngrid Frank bana tecavüz etti diye cevap verir. Doktor Frank nerede diye sorunca İngrid bilmiyorum der. Bunun üzerine Doktor Frank dayın Carl sana zarar verir miydi diye sorar.  İngrid hayatta beni incitmezdi bazen garip davrandı ama bana zara vermezdi der. Bunun üzerine şerif Jones nasıl garip davranırdı diye sorar. İngrid kendi kendine bağır çağırır bazen de uzun süre evde olmazdı der. İngrid şerif Jones ile beraber evine döner.  Adamları Şerif Jones’a çok karanlık kazı yapamıyoruz yarın sabahı bekleyelim der. Adamlar gittikten sonra Şerif Jones İngrid ‘in evinde uyuya kalır.

Sabah olduğunda kazı iş yeniden başlar. Daha sonra rahip Max gelir yanında Frankie ’de vardır.  Daha Şerif Jones çağırılır ve gömülü olanın aslında İngrid ‘in keçisi olduğunu öğreniriz. Eve geri dönen Şerif Jones İngrid’i intihar etmiş halde bulur.  Ertesi gün İngrid ‘in cenazesi yapıldıktan sonra İngrid ‘in dayısı New York’tan gelir.  Carl Şerif Jones ne oldu sorar. İngrid ‘in saldırıya uğrandığını daha sonra akli dengesini kaybedip tecavüze uğradığını söyledi ama otopsi bulgularına İngrid bakireymiş der. Bunun üzerine Carl zavallı kız tıpkı annesi gibi sonu oldu o da intihar etmişti der. Daha sonra Şerif Jones İngrid ‘in Carl dayısı ile hiç yaşadığını İngrid ‘in on üç yıl boyunca Avrupa’da kaldığını daha sonra yurda döndüğünü ve Carl dayısı tarafından para yardımı aldığını ama hiç görüşmediklerini öğrenir ve film biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...