https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

25 Nisan 2020 Cumartesi

Swamp Freak


filmimiz parçalanmış çadırları araştıran yirmili yaşlarda olan bir adamın telefondaki mesajı dinlemesi ile başlar. Telefondaki ses ben Lazarus üniversitesinden Profesör Grace O Leary bugünkü dersimiz Profesör Peterson’ın dersi olan kripto zooloji dersini devir alacağız bugünkü derse iş arkadaşım Belinda Selfworth ve Magda Jenkins ’in bize katılacak bugünkü konumuz yerel bir efsane olan bataklık ucubesini araştırmak olacak hepinize bu dersi kayıt altına almanızı istiyorum çünkü bu vizelerde yer alacak der. Konuşmasına devam eden profesör O Leary birçok yerel efsanenin kökenini ya gerçeklerden ya da daha sonra gerçek kabul edilen hikâyeye dayanır der. Konuşmasına devam eden profesör O Leary birçok efsane kendi hikâyesi vardır bataklık ucubesi efsanesinde Lyla Collin ilk Moses’ı doğurur yerel halkın tarifiyle Moses deforme olarak doğmuş ve kısa süre içinde ölmüştür der. Açıklamalarına devam Profesör O Leary Moses ’in şekil bozukluğu efsanenin başlangıcı olup birçok kaynağa göre Moses aile tarafından bataklığa gömülmüştü kaynaklara göre ailenin çocukları olmamasına rağmen halk Colin ailesinin başka bir çocukları olduğunu iddia ediyorlar çocuğun adının İsaac olduğu söyleniyor bin dokuz yüz doksan üç senesinde doğan Isaac’in doğumdan sonra Colin ailesi sırra kadem basar der. Profesör O Leary ’in konuşmasını dinleyen genç teybi kapatıp yürümeye devam eder. 

Ormanın başka bir yerinde at kuyruklu sarı saçlı yirmilerinde genç bir yürürken Profesör O Leary ‘in konuşmalarını dinleyen genç tarafından izlenir.at kuyruklu genç biraz yürüdükten sonra at kuyruklu genci takip eden genç elini bataklığa sokup zamanı kardeşim geldi der. birden gölden sisler yükselir ve bedeni yosun ve çamur kaplı bir mahlukat bataklıktan çıkar. Adının Charles olduğunu öğrendiğimiz at kuyruklu genç Morton isimli adam neredesin adamım hani aynı saatte buluşacaktık bak dostum kendi başıma bataklığa gidemem ama bu bölgede bekleyebilirim ama bir saat içinde gelmezsen burada giderim der.  Charles bataklık ucubesi tarafından izlendiğini fark etmeden yürümesine devam eder. Charles biraz yürüdükten sonra bataklık ucubesi Charles’ın önünde belirip Charles’ı öldürür. Daha sonra bataklık ucubesi bataklığa döner.

Bir kulübenin verandasında dışarıya bakan adı Leila olan genç kadının telefonu çalar. Leila Morton’a şu anda Colin ailesinin kaldığı kulübedeyim denemeye değer eğer mühim bir şey çıkmazsa en azından kalabilecek düzgün bir kamp alanı olur der. Burası epey uzak bir yer dedikten sonra galiba sen, ben, Wallace, Harry, Charles ve Foster olacak der. konuşmasına devam eden Leila şayet içinizden biri ayak izi kamp izi bulursa beni haberdar etsin diyerek telefonu kapatır. Bu arada gizemli gençte fark ettirmeden Leila’yı izler. Bir süre kulübenin içinde dolanan Leila’ın telefonu çalar. Telefona bakan Leila polisle konuşur. Leila öfkeli bir ses tonu içerisinde ne demek yetmiş iki saat geçmeden kayıp Profesör Peterson’in yaşayan akrabası var mı onu da bilmiyorum dedikten sonra alaycı bir ses tonu ile yardımınız için teşekkür ederim diyerek telefonu kapatır.


Foster’ı arayan Harry Leila eski kulübede bizi bekliyor sanırım Charles’ta bizi bataklığın kuzey doğusunda bekliyor der.  Daha sonra Harry bak Foster Peterson’ı severim ama dünyadaki hiçbir kuvvet beni çamur içinde Peterson’ı arattıramaz der. Harry Foster’a eğer şikâyet edeceksen Leila ’ya şikâyet et o bizi bu duruma soktu diyerek telefonu kapatır.  Bu arada gizemli adli tıp Profesörü Belinda Selfworth ’un kaydını dinler. Profesör Selfworth profesör O Leary konu hakkında uzmanlığımı istedi der. Konuşmasına devam eden Profesör Selfworth Profesör O Leary ’in dediği gibi bazı efsanelerin gerçek payı vardır. Beş sene öğretmenlik yaparken yerel polise danışmanlık yaptım birkaç kişi bataklık ucubesi tarafından saldırıya uğradıklarını söylediler. Kurbanların anlattıklarına göre saldırılar güpegündüz oluyor kurbanlar saldırganın ne hayvan ne de bir insan olduğunu söylüyorlar buna göre bıçak tutan bir saldırganın kurbanı oldular veya iri yırtıcı bir hayvanın saldırısına uğradılar. Bana göre bu travma sonrası stres bozukluğu değil bence başka bir şey var der. Bu arada bataklık ucubesi gölden çıkıp ormanın içine doğru yürür.

Charles’ın gittiği alana giden Harry Charles’ı arayıp benimle dalga geçiyorsun benim böyle ahmakça şakalara ayıracak vaktim yok der. Harry Charles’tan cevap alamayınca panikler ve ormanda Charles’ı aramaya koyulur. Bu arada bataklık ucubesi de Harry’yi gizlice takip eder.  Harry birkaç adım yürüdükten sonra bataklık ucubesi ile karşı karşıya kalır.   Harry korku içerisinde son sürat koşarken birdenbire bataklık ucubesi Harry’nin önünde belirir. Bataklık ucubesi Harry’yi öldürdükten sonra geldiği yere döner. Leila herhalde kimse gelmeyecek okul arkadaşlarını arar ama olumlu bir cevap alamaz. Gizemli gençte Leila ’ya fark ettirmeden kulübeye girip kulübenin çatı katına çıkar. Çatı katının açık olduğunu fark eden Leila çatı katına çıkar lakin çatı katında kimse yoktur. Gizemli gençte suç araştırmacısı olan Profesör Magda Jenkins’i dinler.  


Profesör Jenkins bu konuyu araştıran iş arkadaşlarımın aksine ben bu bataklık ucubesinin yaratığı bölgesel sorunları ele alacağım der. Profesör Jenkins bataklık ucubesinin yaşadığı bölgenin hem ekonomik hem de turisttik açıdan değerli olduğunu ama son zamanlarda yaşanan kaybolmalar ve vahşi hayvan saldırılarının bataklık ucubesine mal edilmesi bölgeyi ekonomik darboğaz soktuğunu söyler. Elini bir kez daha bataklığa sokan gizemli genç beslenme vaktin geldi kardeşim der ve bataklık ucubesi gölden çıkar. Foster’ı arayan Leila nerede kaldın diye sorar. Foster Leila ’ya daha yeni geldiğini söyledikten sonra diğerleri geldi mi diye sorar. Leila kimsenin daha gelmediğini söyler. Bunun üzerine Foster Leila ‘ya neredesin diye sorar. Leila Colinlerin mekânındayım diye cevap verir. Foster polisi arayıp işlerini yapmalarını söyledin mi deyince Leila yetmiş iki saat sonra arayacaklarmış diye karşılık verir. Bunun üzerine Foster Leila ‘ya bence gece orada kalmak iyi fikir değil bataklığa bakıp sonra son feribot binip dönelim der. Leila Foster’a ben onu bu geziden vaz geçirmeye çalıştım deyince Foster Leila ‘ya bu senin hatan değil der. Leila Foster’a güneş batmadan önce onu bulmaya çalışalım şayet diğerleri ile iletişime geçersen onları da haberdar et der. 


Foster ormanda dolaşırken Leila ’da çatı katında büyük bir ayak izi fark eder Leila kendisine şaka yapıldığını sanır. Leila bakın arkadaşlar bu tür saçmalıklara ayıracak vaktim yok Profesör Peterson hala kayıp başı dertte olabilir. der.  Aynı esnada bataklık ucubesi de gizlice Foster’ı takip eder. Ormanın içinde biraz yürüyen Foster bataklık ucubesini fark eder. Daha sonra Foster korku içerisinde koşmaya başlar.  Foster tam uzaklaşamadan bataklık ucubesi tarafından öldürülür.  Leila çatı katının penceresini açıp kendi kendine en azından birileri gelmeyecek mi vaktimiz kalmadı der. Telefonuna bakan Leila Morton ile konuşur.  Morton Wallace yanımda diğerleri nerede diye sorunca Leila kayıplar ve sanrım bana şaka yapıyorlar der. Bu arada Wallace şu anda cesetleri dürtüyorum diye espri yapınca Leila panikler. Bunun üzerine Morton gelip seni alıyoruz işi profesyonellere bırakıyoruz diyerek telefonu kapatır.

Morton Leila’ın kaldığı mekâna doğru ilerlerken bataklık ucubesi de Morton ’un peşine düşer. Bu arada geride kalan Wallace’ta Morton ‘un arkasından koşar. Daha sonra Morton bataklık ucubesi tarafından takip edildiğini anlar koşmaya başlar. Aynı esnada kaybolan Wallace bataklık ucubesi ile karşılaşır ve korku içerisinde bataklık ucubesi gerçekmiş diyerek kaçmaya başlar. Wallace kaçarken dizini sakatlayıp topallarken bataklık canavarı Wallace ’in önünde belirir ve öldürür. Bataklık canavarı daha sonra Morton’ı yakalayıp öldürür. Bir kez daha çatı katına çıkan Leila gizemli adamla karşılaşır. Leila gizemli adama sen kimsin diye sorunca gizemli adam adım Isaac Colin kardeşim Moses ile burada yaşıyorum ve mülküme izinsiz giriyorsun der. Leila korku içinde öğretmenimi, arkadaşlarımı sen öldürdün der. Isaac evet buraya gelen diğerleri gibi burası bizim yerimiz dedikten bataklık canavarıma dönüşür ve film biter. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...