https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

16 Temmuz 2015 Perşembe

The Pit

Filmimiz çocukların sokakta cadılar bayramı kutlamasıyla başlar.   Korsan kıyafetli çocukla balerin kıyafetli kızın yanına hayalet kostümlü çocuk gelip korsan kostümü giyen çocuğa sen Freddy Pelps’misin diye sorar.  Daha geçmiş anılar âlemine giriş yaparız hayalet kostümlü çocuğun adının Jamie olduğunu öğreniriz Jamie Freddy’in kulübüne katılmak ister ama Freddy Jamie’in suratına yumruk geçirir. Freddy evet o benim ne istiyorsun diye sorar. Jamie Freddy’e seninle özel konuşmam gerek deyince Freddy umarım işe yarar bir şeydir der.  Freddy, Jamie ve Christina ormanlık alana geçerler. Freddy Jamie’ye umarım bana oyun oynamıyorsundur öyleyse işin biter der. Bunun üzerine Jamie oyun yok ormanda soygundan kalan birtakım mücevherler var ben evime götüremem ama sen kulüp evine götürebilirsin ama bana vurmayıp kulübüne katılırsam senin olur der. Freddy mücevherler olan kutuya giderken Jamie Freddy’i çukura iter.
Başka bir gün cezaya kalan Jamie öğretmeni Bayan Lynde ile konuşmak ister ama Bayan Lynde Jamie’ye konuşma yaz der. Bayan Lynde Jamie’in kütüphaneden çaldığı yaratıcı çıplak fotoğrafı kitabını bakar ve kesilmiş bir resim görür. Jamie’ye  bir sayfa eksik der ve Jamie aldığımda böyleydi der.  Bunun üzerine Bayan Lynde bunu Bayan Livingstone götüreyim o ne yapacağını bilir der. daha sonra kütüphaneye giden Bayan Lydne kitabı kütüphaneci Bayan Livingstone’a verip kitabın bir sayfasının kesildiğini söyler. Bunun üzerine Bayan Livingstone hallederiz deyip odasına çekilir ve resminin konulduğu zarfı açar ve kafasının resme monte edildiğini görür ve bu arada Jamie merdivenlerden Bayan Livingstone’u gözler. Monte edilmiş resme sinirlenen Bayan Livingstone resmi parçalar. Aynı esnada Jamie’yi gören hademe Jamie’ye gitmesini söyler ve Jamie gider.


Bayan Benjamin yeni bakıcı Sandy ile konuşur. Bayan Benjamin oğlu Jamie’in başkalarıyla iletişim sorunları olduğunu ve buluğ çağına girdiğini söyler. Sandy hiç kız arkadaşı var mı diye sorar. Bayan Benjamin Jamie’in ne yazık ki ne kız nede erkek arkadaşı olmadığını söyler. Bu arada Jamie’in diğer insanlar tarafından itin götüne sokulduğunu öğreniriz. Sandy üniversitede eğitimimi farklı çocuklara bakmayla aldım ve bazen baş belası olurlar der.  Bayan Benjamin Jamie’in hayali arkadaşından endişe duyduğunu belirtir. Bay Benjamin eve gelir ve Sandy ile tanışır. Bay Benjamin sorunlu çocuklar için eğitim aldınız değil mi der. sandy evet psikiyatri diplomamı farklı çocuklara bakarak aldım der. bunun üzerine Bay Jamie oğlum Jamie pek normal bir çocuk değil geçtiğimiz günlerde bir komşumuz Jamie’in çıplak bir şekilde ağaçlara tırmandığını gördüğünü söyler.


Ailesi ve Sandy ile akşam yemeğine oturan Jamie peçetesini bilerek düşürüp Sandy’in bacak arasına bakar. Daha sonra Bay Benjamin Jamie’yi ne yapıyorsun diyerek oğlunu masa altından çıkarır. Sabah olduğunda Bay ve Bayan Benjamin evden ayrılırlar.  Daha sonra Jamie Sandy’ye erkek arkadaşın var mı diye sorar. Soruya şaşıran Sandra evet diye cevaplar. Bunun üzerine Jamie erkek arkadaşın kaç yaşında diye sorar. Jamie’in sorusundan rahatsız olan Sandy aslında pek erkek arkadaşım sayılmaz yalnızca arkadaşım der.  Sandy bıçağı yere düşürünce Jamie ben alırım der ama Sandy alır bunun üzerine Jamie sinirlenerek ben alırım demiştim deyince artık kadınlarda bir çok işi yapıyor dedikten istersen dışarı çıkıp oyun oyna der. Bunun üzerine Jamie ben Teddy ile konuşacağım der. Sandy  Teddy arkadaşın mı diye sorar. Jammie sayılır diye cevap verir. Odasına giren Jamie Teddy ile konuşur ve Teddy’in bir oyuncak ayı olduğunu öğreniriz. Jamie Teddy’e Sandy’den o diğerleri gibi değil çok güzel ve iyi biri erkek arkadaşı varmış ama erkek arkadaşı değilmiş arkadaşıymış der. bunun üzerine Teddy niye daha fazlası olmasın der.
Akşam egzersizlerini yapan Bayan Livingstone ve yeğeni Abigail egzersiz esnasında Abigail Jamie deli mi diye sorar. Bayan Livingstone Jamie deli değil yalnızca rahatsız edici der. Jamie Teddy ne yapmalıyım diye sorar. Banyoya girip soyunacak biraz zaman tanı der. Daha sonra Jamie Sandy’den bir bardak su ister. Gecelikle gelen Sandy Jamie’ye bir bardak su verir. Tam Sandy odadan çıkacakken Sandy’e bir şey söylemek ister ama söylemez onun yerine Sandy’i gözleriyle süzer. Bunun üzerine Sandy Jamie’ye hadi Jamie’ye hadi Jamie bütün gece bekleyemem deyince Jamie önemli bir şey yok der.  Daha sonra Jamie Sandy’in telefonda erkek arkadaşı Allan ile konuşmasını dinler.


Sabah olduğunda Sandy Jamie’yi tepesinde bulur. Korkan Sandy Jamie’ye ne yapıyorsun kapı çalmak gibi adettin yok mu der. Bunun üzerine Jamie Sandy’ye yalnızca uyurken seni seyretmek istedim der. Bunun üzerine Sandy Jamie’ye insanların mahremiyetine saygı duymalısın der.  Daha sonra Jamie Sandy’ye kahvaltı hazırlar ve Jamie sana bir sır vereceğim der. Jamie ormanda bulunan çukurda sarı gözlü insana benzemeyen mahlûkatlar yaşadığın ama kimseye söyleme der. Sandy onlarla konuştun mu diye sorunca Jamie komik değil der ve hızlı adımlarla evden çıkar ve ormandaki çukurun yanına gider ve mahlûkatlar ile konuşur.  Sandy’den bahseden Jamie o diğerleri gibi değil o çok güzel der.


Ertesi gün Sandy Jamie’yi erkek arkadaşı Allan’ın maçına götürür ama Jamie bundan hoşnut olmaz. Eve vardıklarında Sandy ve Allan arabada kalıp romantik anlar geçirirler lakin Jamie bunları öfke dolu gözlerle izler. Akşam olduğunda Sandy Jamie’in odasında ağladığını duyar ve Jamie iyi misin diye sorar ama cevap alamaz gider. Ertesi gün Sandy kütüphaneci Margaret Livingstone ile tanışır ve Bayan Livingstone Jamie hakkında pek hoş olmayan şeyler söyler. Jamie kendi halinde yürürken Abigail kendisine seslenir ve sana öyle bağırmamam gerekirdi istersen bisikletime binebilirsin der. Jamie Abigail’a emin misin diye sorar. Abigail tabi ki eminim der. Jamie bisiklete binmesiyle bisiklet parçalanır ve Abigail kahkahalar atar. Seslere gelen Bayan Livingstone neler oluyor der. Abigail kahkahalara Jamie’ye yaptığı şakayı anlatır ve Bayan Livingstone Jamie’ye eve gitmesini söyler
Jamie’in odasını toplarken yetişkin mecmualarını görür ve şaşırıp bu çocuğun bu mecmualarla ne işi olabilir diye kendi kendine sorar. Daha sonra Jamie maketiyle uğraşırken Sandy her şeyi yalnız yapmak seni sıkmıyor mu diye sorar. Jamie ben yalnız değilim Teddy var der.  Bunun üzerine Sandy kütüphane dolabından bir kitap çıkarır ve Jamie’ye okumasını söyler.  Jamie kitabı okur. Kitap trollogotlar yani mağara yaşayanları hakkındadır. Daha sonra Sandy Jamie’ye banyo yaptırır. Banyo esnasında Jamie başka birinden bahsedip aramızda yaş farkı var ama olsun dedikten sonra Sandy’e senin bana banyo yaptırman çok hoşuma gidiyor deyince Sandy yıkama işlemini yarıda keser.


Ertesi gün Sandy Jamie’in öğretmeni Bayan Lydne ile koşuya çıkar. Bu arada Jamie çukurda yaşayan bir sürü mahlûkata et verir.  Koşuyu bitiren Bayan Lydne ve Sandy Jamie hakkında konuşurlar.  Sandy Bayan Lydne’a Jamie nasıl bir öğrenci diye sorar. Bayan Lydne Jamie’in sessiz uyum sorunu çeken zekâsı yüksek özellikle fen derslerinde başarılı olduğunu ancak son zamanlarda garip davranışlar sergilediğini söyler. Jamie ise kütüphaneden birkaç kitap alır. Bayan Livingstone kütüphane çalışanına hangi kitapları aldı diye sorar. Kütüphane çalışanı sanat kitapları ve hayvanlar ansiklopedisini aldığını söyler. Kütüphaneden çıkan Jamie büyük bir dikkatle etoburları okur ve daha sonra kasaptan et alıp çukurda yaşayan çeşit çeşit mahlûkata verir.


Jamie Sandy duş alırken gizlice banyoya girip aynaya seni seviyorum yazar. Daha sonra Sandy öfkeyle Jamie’in odasına girip aynaya o yazıyı sen mi yazdın diye sorar.  Jamie evet deyince yeter artık genç adam böyle mahremiyetimi böyle istismar edemezsin der. Sandy tam odadan çıkacakken Jamie fotoğrafın varsa verebilir misin deyince Sandy Jamie’ye beni rahat bırak der.  Ertesi gün Sandy ev işleri ile ilgilenirken Jamie Sandy’in çantasından para çalıp kasaba gider.  Kasap her gün et alıyorsun nedir bunun aslı diye sorar. Bunun üzerine Jamie bakıcım istiyor herhalde derin dondurucuya atacak der ve kasaptan çıkarken Bayan Livigstone ve yeğeni Abigail ile karşılaşır. Abigail Jamie’ye sakar aptal önüne baksana deyince Bayan Livingstone ayıp öyle konuşma der. Çukurun yanına giden Jamie etleri canavarlara verir. Teddy Jamie’ye canavarların çukurda durması iyi oluyor değil mi diye sorunca evet diye cevap verir. Daha sonra Teddy Bayan Livingstone’a bir oyun oynayalım der.


Bayan Livingstone akşam egzersizlerini yaparken telefon çalar. Telefondaki ses yani Jamie’in ses kayıt cihazından ses Bayan Livingstone’a Abigail diye bir yeğenin var mı diye sorar. Jamie Abigail elimizde eğer dediklerimi yaparsan Abigail’i serbest bırakırım şayet polise haber verirsen zavallı Abigail der. bunun üzerine Bayan Livingstone ne yapmamı istiyorsun der. Jamie soyunmanı istiyorum der ve Jamie saklanıp fotoğraf makinesini hazırlar. Bayan Livingstone bedenimi mi görmek istiyorsun lanet olası diyerek soyunur. Bu arada Abigail eve gelir ve Margaret teyze ne yapıyorsun diye sorar. Bunun üzerine Bayan Livingstone ben soyunuyordum dedikten sonra Jamie’ye seni öldüreceğim diye bağırır. Daha sonra Jamie çektiği resimlere bakıp güler.


Ertesi gün Jamie ve Sandy yürürken Sandy Jamie’ye bana karşı dürüst olmanı istiyorum der ve çantamdan gizemli şekilde param kaybolmuş bir bilgin var mı evde bizden başka biri yoktu aldıysan sorun değil ama yalan söyleme der. Jamie cevap vermeyip hızlıca koşar.  Jamie’in peşinden koşan Sandy Jamie’in çiçekler arasında saklandığını görür ve Jamie Sandy’e senin için çiçek topladım der. Daha sonra evde Jamie paralel telefonda Sandy ve Allan’ı dinler öfkelenir. Ertesi günlerde Jamie et çalmayı, inek götürmeyi ve tavuk yakalamayı dener ama muvaffak olamaz.  Evde Teddy ile dertleşen Jamie elimden geleni yaptım ama olmadı der. Bunun üzerine insanları götür at der. Jamie nasıl olur diye sorunca Teddy kötü insanları atarız der.


Bayan Sullivan ile konuşan Jamie beni babama söyleyip bisikletime el koyulunca size kızmadım aslında müteşekkirim der. Bunun üzerine Bayan Sullivan Jamie’ye senin hakkında yanlış düşünmüşüm der ve Jamie sizin tekerlekli sandalyenizi iteyim der ve deli gibi sandalyeyi iter.  Ormanlık alana giden Bayan Sullivan çukura düşer ve Jamie Bayan Sullivan’a herkesin gidecek bir şekilde der. . Daha sonra Jamie ve Sandy’in erkek arkadaşı Allan ormanlık alanda top atmaca oynarlar ve Allan çukuru görmeyip çukura düşer.


Filmin başında olan olayları yine görürüz Freddy çukura itilir ve kız arkadaşı Christina kaçar ve Jamie Christina’ya bana yumruk atılması komikti değil mi ama artık komik değil der. Biraz daha Christina’yı kovalayan Jamie Christina’yı bayıltır. Jamie Christiana’yı çukura atarken dışı güzel ama için öyle değil der.  Geceleyin uyanan Jamie Allan’ın okul arkadaşının Sandy ile konuştuğunu görür. Allan’ın arkadaşı Sandy’e Allan’ın nerede olduğunu bilmediğini söyler.


Sandy Jamie’ye Allan’ı sorar. Sandy Jamie’ye Allan idmandan sonra kayboldu der. jamie umursamaz tavır içinde bu benim suçum mu deyince Sandy Jamie’ye tokat atar. Bunun üzerine Jamie Abigail, Bayan Sullivan, Freddy ve Christina’da  kayıp onlar çikolata yemiyorlar. Sandy Jamie’ye sana tokat attığım üzgünüm der.  jamie Sandy’ye ben sana sırrımı anlatım ama sen inanmadın der. Sandy Jamie’ye sana inanıyorum deyince Jamie seni oraya götüreceğim der.  Çukurun yanına gelen Jamie canavarlara Sandy’i getirdim der. Sandy büyük bir çukur var deyince Jamie çukurun içine bakmasını ister. Sandy ilk başlarda çukurdakileri yaban domuzu olmalı der. Bunun üzerine Jamie onlar trollog kitapta okumuştum der ve Sandy çukura bakınca hayretler içinde kalır. Jamie bak sana söylemiştim ben deli değilim der. Bunun üzerine Sandy Jamie beni iyi dinle eğer bu yaratıklar düşündüğün şey ise bu yaratıkların türü binlerce yıl öncesine dayanıyor bazı bilim adamları paleoantropologlar deyince Jamie hayır olmaz onları kafese kapatacaklar diyerek fikre karşı çıkar. Sandy bir yetişkin gibi düşün der. Jamie olmaz bu bizim sırrımız diye tutturur. Sandy Jamie’ye bunun mümkün olamayacağı için geldim bunun senin hayal gücünün mahsulü olduğunu sanıyordum derken ayağı kayar ve çukura düşer. Jamie gözyaşları içinde Sandy’in çukurda yaşayan yaratıklar tarafından canlı canlı yenilmesine şahit olur.  Jamie eve gidince Teddy’ye benim hatam değil değil mi diye sorar. Teddy senin hatan değil ayağı kaydı ve düştü der.

Ertesi akşam Jamie’in ebeveynleri Sandy niye gitti diye sorarlar ve Jamie Sandy’in erkek arkadaşıyla kaçtığı yalanını söyler. Daha sonra eve gelen polis Jamie’ye sorular sorar. Jamie Sandy’in koyu saçlı bıyıklı bir adam ile kaçtığını söyler. Polis ne renk bir arabayla gitti diye sorunca Jamie sarı veya yeşil arabayla gittiğini söyler ve odasına gider. Jamie tam odasına çıkarken Sandy’in kanlı halini görür ve Sandy niye yalanlar söylüyorsun Jamie der.  Komiser Abigail’in bisikletini eski bir binada bulur.  Daha sonra Sandy ve Allan’ın arkadaşı sorguya çekilir. Komiser adama arabanın bagajında Christina’ın bale elbisesi ve Bayan Livingstone’un çıplak resimleri var ne biçim sapıksın sen der. Bayan Sullivan’ın kayıp olması üzerine bu kasabada nasıl kaybolunur der.

Ertesi gün Jamie yaratıklara halat atıp artık başka birisi kendi başınızın çaresine bakın der. Daha sonra tekrar Sandy’in görüntüsü ve ne yaptın der demesiyle Jamie kaçar.  Bu arada yaratıklar atılan halada tırmanıp çukurdan çıkarlar. Bu arada polisin biri özel timi çağrılalım mı diye sorunca komiser olmaz alay konusu olurum bu kişiler ölü değil yalnızca kayıplar der.  Polisler bir ceset bulurlar ve bir tanık getirirler. Tanık saldırganları küçük deforme olmuş kıllı insanlara benzetir. Bu arada başka bir yerde iki sevgili yüzme için gittikleri yerde yaratıkların kurbanı olurlar. Daha sonra Komiserin önderliğinde kasabalı çukura giren yaratıklara kurşun yağdırılır.  Akşam olduğunda çukur doldurulur. Ertesi günlerde Jamie akrabalarına gider ve aynı yaştaki kuzeni Alicia ile tanışır. Kovalamaca oynayan Jamie ve Alicia daha sonra çukurun yanına gider. Jamie bunlar trolloglar insan yerler deyince Alicia evet biliyorum dedikten sonra Jamie’yi çukura atar ve film biter


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...