https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

27 Nisan 2014 Pazar

Wolfman Never Sleeps

Filmimiz evine varan Waldemar isimli bir adamla başlar. Evine varan Waldemar'ı karısı karşılar. Tibet gezinden sağ salim kurtulmana sevindim ama ekibinin telef olduğuna üzüldüm der.  Waldemar karısı Erica'ya evet Himalaya dağları onların sonu oldu der. Gece olduğunda Waldemar acıyla uyanır ve titremeye başlar ve geçmiş anılar âlemine döneriz. Waldemar yaralı bir halde bir keşiş tarafından bulunur keşiş Waldemar'a pentagram şeklindeki yarasından bahsedip şayet bir fenalık hissedersen bu kutuya bak derdinin dermanı olur der.  Waldemar yeti adlı mahlûkattan bahseder ama bilim adamı olduğunu bu tür itikatlara inanmadığını bir sanrı olduğunu söyler. Waldemar'ın sanrı görmediğini bilen keşiş yinede Waldemar'ı rahatlatmak amacıyla evet bir sanrı gördün der ve geçmiş anılar âleminden çıkarız. Waldemar keşisin verdiği kutuya bakar ve rahatlar.


Ertesi sabah Profesör Ilona Alman talebelerine beyin hücrelerindeki frekansların kontrol edilmesiyle akıl hastalıkları ve nörolojik hastalıklarını sonlandırılabilir dedikten sonra yardımcım sorularınızı cevaplayabilir pazartesi görüşürüz der ve gider. Bu arada Waldemar ise talebelerine teknik geliştikçe bilimde gelişmeler yaşanabilir dedikten sonra bir acı hisseder ve talebelerine bugünlük bu kadar yeter deyip dersi sonlandırır. Meslektaşı Ilona ile gizemli illeti hakkında konuşan Waldemar Ilona'ya bir çeşit numune verir. Ilona Waldemar'a bunu daireme götüreceğim oradan sonuçlarını açıklayacağım der. Waldemar ama bilimin çözemediği hususları işitim dolunayda kişilikleri değişen şahıslar gibi der. Bunun üzerine Ilona Waldemar gelişmemiş halkların uydurduğu vesveselerden biridir der ve Waldemar'ın yanından ayrılır. Waldemar üniversiteden ayrılırken yanına Ilona'ın yardımcısı Karen gelir ve Profesör Alman'ın insan doğasına mugayir deneylerde bulunuyor der. Bunun üzerine Waldemar tasalanma Profesör Alman insanlığın menfaatine uygun deneylerde bulunduğuna eminim der. Waldemar'a bir not verilir. Notu okuyan Waldemar karısının öğrencilerinden Nevile ile bir gönül ilişkisi yaşadığını öğrenir. Bu arada Nevile Waldemar'ın karısı Erica'yı arayarak artık önlerinde bir engel kalmadığını söyler ve Erica ile her zaman ki buluşma yerlerine gider. Nevile Waldemar’ın arabasının frenlerini bozduğunu söyler. Bunun Erica niye yaptın diye sorunca Nevile seninle olabilmek amacıyla yaptım diye cevaplar. Bu arada Waldemar aracının kontrolünü yitirip şiddetli bir şekilde ağaca çarpar. Waldemar kazadan canlı olarak çıkıp evine gider ama karısı evde yoktur. Aynı esnada kaza yerine gelen polis dedektifi William kazanın aslında bir tezgâhlanmış bir cinayet olduğunu söyleyip tek bir sorunun olduğunu ne katil nede maktulün olmadığını belirtir.


Ilona'ın evine giden Waldemar'a pansuman yapılır.  Daha sonra Waldemar Ilona’ya karım bana ihanet ediyor geçirdiğim kaza aslında tezgâhlanmış bir cinayeti deyince evet öğrencilerinin biriyle yasak bir ilişkisi var der. Bunun üzerine Waldemar şaşırarak sende mi biliyordun diye sorar. Ilona sakin bir tavırla bu tür haberleri kocalar en son duyar der ama kendini mahvetme der. Bunun üzerine Waldemar biliyorum ama öfkemi kontrol edemiyorum artık der ve Ilona seni bu illetten kurtaracağıma söz veriyorum ama sende duygularına hâkim olacağına dair söz ver der ve Waldemar Ilona ve Karen'ın evinden çıkar.  Konuşmalara tanık olan Karen Ilona'ya Waldemar'ı kast ederek seninle olmayacak kabul etsene artık deyince Ilona Karen'ın suratına okkalı bir tokat çarpar ve ardından Karen'a sarılarak affet beni bir anlık öfkemin kurbanı oldum diyerek kendisini affettirmeye çalışır. Waldemar'ın karısı Erica hizmetçilerini uğurladıktan sonra Waldemar’ı gören Erica'ın suratı korkudan kireç gibi olur. Waldemar Erica'yı tutarak hiç yanından ayrılmayacağım aşkımız olduğundan da daha güçlü olacak der. Daha sonra yatağa giren Waldemar karısının gözleri önünde kurt adama dönüşür ve dişleriyle karısının şah damarını parçalar ve daha sonra eve giren Nevile Erica'ın cesediyle karşılaşır. Paniğe kapılan Nevile kurt adama dönüşmüş olan Waldemar ile boğuşur ve boğuşmanın neticesinde Waldemar Nevile'ı öldürmeyi başarır. Daha sonra kendini ormana atan Waldemar devrilmiş elektrik direğinin cereyan dolu tellerine çarparak hayatını yitirir.
Waldemar, Nevile ve Erica'ın ölümlerini araştıran dedektif William Erica ve aşığı Peter'ın gırtlaklarının parçalanması ayrıca Waldemar'ın da ormanda elektrik akımına kapılıp ölmesinin aşırı derecede ilginç olduğunu söyler. Aynı esnada Ilona ve Karen  Waldemar ile ilgili haberi okurlar Ilona  yardımcısı Karen'a  bir kaç gün olmayacağını söyler. Daha sonra talebelerine beyin ve kimyasal etkenleri anlattıktan sonra talebelerinden Profesör Waldemar Daninsky için saygı duruşunda bulunmalarını ister ve talebeler Ilona'ın talebine uyup saygı duruşunda bulunurlar. Dekanın ofisine giren dedektif William Waldemar Daninsky'nin gayritabiî ölümünün basit bir kaza olmadığını söyleyip yaşanan olay hakkında dekandan malumatlar almaya başlar.  Dekan Waldemar’ın kâfi derecede projelerde (insan metabolizması ve nöron hücreleri) gibi projelerde çalıştığını söyler ama bunun Waldemar'ın ölümüyle ne ilgisi olduğunu sorar. Dedektif William en ufak ayrıntı bile araştırmamızda kâfi derecede yardımcı olur. Dekan Waldemar'ın katıldığı ve tek başına kurtulduğu bilimsel keşif gezisi sonrası çok değişti der.  Dedektif William nasıl değişti diye sorunca dekan içine kapanık durgun biri oldu diye cevaplar.

Talebeler sınıftan ayrılınca Waldemar'ın Tibet'ten getirttirdiği parşömeni okuyan Ilona Waldemar'ın gerçek manada ölmediğini öğrenir ve gece olduğunda iki mezar soyguncusunu yanına alarak Waldemar'ın mezarını kazmaya başlar. Tabut açılan Waldemar mezar soyguncusunun elini tutar. Bunun üzerine Profesör Alman endişe etme beyni hükmedilmiş dedikten sonra iki mezar soyguncusu Waldemar’ı sırtlayıp götürürler. Aynı esnada Karen valizini toplarken Karen'ın erkek arkadaşı John Karen'a nereye gideceksin diye sorar. Karen açıkçası nereye gideceğimi ben bile bilmiyorum deyince John Karen'a nedir bu Profesör Alman'ın senin üzerindeki tesiri der. Karen bu konuyu uzatmayalım diyerek sevgilisi John'un gönlünü alır. Profesör Alman genç kadınlardan oluşan asistanlarıyla beraber Waldemar'ın bedenini gizli laboratuarına taşır. Ameliyat masasında Waldemar'ı gören Karen şoke olur. Ilona Waldemar’ın bedenine elektrik akımı yollayarak Waldemar'ı üstün insan haline sokmayı tasarladığını öğreniriz. Ilona amacının bilim dünyasında devrim yaratmak olduğunu söyler. Aynı esnada gazete patronu John’a dün gece mezarlıkta yapılan soygunu duydun mu birileri Profesör Daninsky'in naşını çalmış der. İçine kuşku tohumları ekilen John Waldemar’ın evini araştırırken olayı araştıran dedektif William tarafından durdurulur.  Dedektif William John'a buraya girmek için yetkin var mı diye sorar. John ben muhabirim der. Dedektif bu haneye tecavüze müstenidat sağlayamazsın ayrıca kütüphanede bulunup Dr Helmut Wolfstein'ın chemicatrotla ilgili çalışmalarını aldın mı diye sorar. John dedektife bu suç teşkil ediyor mu diye sorar.  Dedektif William John’a hayır ama sizin Himalyalar hakkında araştırmalarınız vardı der. Bunun üzerine John Dedektif William’a tıpkı Profesör Daninsky gibi zaten bu olaylar profesörün Tibet’ten dönmesiyle baş gösterdi der.

Profesör Ilona Alman ve yardımcısı Karen Waldemar’ın bedenine elektrik aktarırken Profesör Alman diğer yardımcısı hafiye gibi etrafta dolaşırken öbür yardımcıya yakalanır. Kumral yardımcı burada ne işin var profesör seni görmemesi gerek deyince sarışın yardımcı Profesör Alman'ın yaptıkları bilim ile en ufak ilgisi yok yaptıkları daha çok kara büyüyü andırıyor der. Kumral yardımcı profesör her şeyi bilim adına yapıyor der. Bunun üzerine sarışın yardımcı peki üzerlerinde deney yaptığımız insanlar nedir der.  Kumral yardımcı o ilk aşama sıradaki aşama ise mutasyona uğramış bir zürriyet yaratacağız deyince sarışın yardımcı korku dolu gözlere hayır bu bilimsel olamaz der ve yukarıdan sarkan kanca tarafından öldürülür. Sarışın yardımcının ecel çığlıklarına kalkan Karen ne olduğunu anlamak için gezinirken adamın biri tarafından korkutulur ve sonrasında orada bulunan Profesör Alman tarafından sakinleştirilir. Dedektif William basın mensuplarına işlenen cinayetler ve Waldemar Daninsky'in cesedinin kaybolması hakkında hiç bir şey bilmediğini söyledikten sonra yazıhanesine gider. Dedektif William yardımcısına ne kadar aptalım elimizde en ufak bir ipucu bile yok der. Bunun üzerine yardımcı göz önüne almamız gereken haletler var der. Aynı esnada muhabir John'un patronu bu vaka hakkında bir halt bildikleri yok der.  Bunun üzerine John patronuna bence polisin yaptığı araştırmayı göz ardı edip Profesör Wolfstein'ın çalışmalarına yoğunlaşmalıyız der.

Profesör Alman yardımcısı Karen’a Waldemar’ın bedenine chematrot adlı kimyevi numuneyi yükleyerek yıkıcı içgüdülerini etkisizleştirileceğini ve bu sayede zihnine kolayca hükmedeceğini açıklar. Bunun üzerine Karen Ilona’ya gördüğü maskeli adamı sorar. Profesör Ilona Alman Karen’a tedavi ettiğim bir hastalardan biri deyince aşağıda prangaya vurulmuş dejenerelerde mi senin hastan der.  Profesör Alman onları da tedavi edip topluma yarar sağlayacak zatlar yapacağım der. Bunun üzerine Karen bazen düşünüyorum bizleri yalnızca deneyler için kullandığın kobaylar olduğunu düşünüyorum deyince Profesör Alman haksızlık ediyorsun neden benim böyle amellerde bulunacağımı düşünüyorsun diye sitem eder. Zincirlere bağlanmış Waldemar Ilona'ya kendimi çok garip hissediyorum deyince Ilona Waldemar'a kulağını aç beni dinle emeklerimin tesirlerini görmeyi arzu ediyorum der. Bir süre sonra dolunayın tesiriyle Waldemar tekrardan kurt adama dönüşür ve Ilona konuşabiliyor musun diye sorar. Waldemar konuşmaya çalışır ama muvaffak olamaz ve bunun üzerine Ilona kurt adam Waldemar'ı hunharca kamçılar. Bir süre Waldemar’ı kırbaçlayan Ilona daha sonra soyunur ve kurt adam Waldemar ile yiyişir. Daha sonra serbest kalan kurt adam Waldemar deneklerden birine tecavüz edip dışarı kaçıp gecenin karanlığından faydalanıp kaybolur.Waldemar evinde ders çalışan üniversitelinin evine giren Waldemar gencin gırtlağını deştikten sonra evden çıkar. Daha sonra seslere uyanan üniversitelinin annesi gördüğü manzara karşısında şoka girer hemencecik polisi arar ama yaşadığı şok neticesinde ne olduğuna anlatamaz. Bunun üzerine telefona bakan dedektif William yardımcısına bu telefonu acil tespit et diye buyurur. Cinayet mahalline gelen dedektif William şoka girmiş kadını konuşturmaya çalışır ama ne yazık ki kadın girdiği şok neticesinde konuşamaz. Dedektif William'ın yardımcısı maktulün elinde bir kumaş parçası gördüm deyince dedektif William çabuk bunu köpeklere koklat der.  Bu arada Waldemar iki ev basar ilk evdeki kadına tecavüz eden Waldemar ikinci evdeki karı kocayı da öldürüp peşindeki polisleri de atlatır.

Sabah olduğunda Karen Ilona'ya nereye gidiyorsun diye sorar. Ilona deneylerim için numune toplamaya gidiyorum diye cevaplayınca Karen peki Waldemar ne olacak diye sorunca Ilona görünüşe göre Waldemar ile zihnini meşgul ediyorsun şimdi uslu bir hanım ol ve benim işlerime burnunu sokma diyerek Karen’ı uyarır ve üniversiteye gider. Karen bir hafiye gibi Profesör Ilona Alman'ın mestur işlerini araştırırken Waldemar epey bitkin bir halde çıkagelir.  Karen Waldemar'a nerdeydin hatırlıyor musun diye sorar. Waldemar kurt adam suretinde olduğu anları hayal meyal hatırladığını söyler.  Bunun üzerine Karen Waldemar’ın üzerinde bir takım testler uygular.  Testler bittince Waldemar Karen'a buradan çıkmanın yolunu biliyor musun diye sorar. Karen çıkılamıyor diye cevaplayınca Waldemar birlikten kuvvet doğar diyerek Karen'a birlikte bir çıkış yolu aramaya davet eder.  Bir süre şatonun içinde gezinen Karen şövalye zırhına bürünmüş bir zat tarafından saldırıya uğrar. Waldemar ise Ilona'ın yozlaşmış deneklerine buradan çıkmanın bir yolu var mı diye sorar. Dejenere denekler biz burada özgürüz deyince Waldemar deneklerin bırak kendisine kendilerine bile hayrı dokunmadığını anlayıp yozlaşmış denekleri yozlaşmışlıklarıyla beraber bırakıp gider.  Daha sonra Karen’ı esir alan zırhlı zat dövüşen Waldemar zırhlı elemanı öldürüp Karen'ı kucaklayıp güvenli bir alana götürür.Üniversitede Ilona Karen’ın sevgilisi muhabir John tarafından sorgulanır John Ilona'ya Karen nerede sizinle gitti diye sorar. Ilona sanırım yanlış anladınız Karen bana da sizinle gideceğini söyledi sanırım ikimizi de oyuna getirdi herhalde ailesine gitmiş olabilir der. John Profesör Alman’a dediğiniz gibi olsun ama son zamanlarda vuku bulan vakalar yüzünden insan tasalanıyor der. Bunun üzerine Ilona John'a şayet Karen'dan haber alamazsam polisle irtibata geçerim der ve dedektif William gelir.  Dedektif William Ilona'ya size bir takım sorular soracağız dedikten sonra John’a dönüp sen dışarıda bekle yaptığın haberlerle halkı paniğe sürüklüyorsun der.    Profesör Alman'ın yazıhanesinden çıkan John bahçede biraz dolanıp dururken Ilona’yı görür ve takip etmeye başlar.

Waldemar eline geçirdiği balta ile şatonun kapısını parçalamaya uğraşır ama sonuç nafiledir. Bunun üzerine Waldemar duvarları delersek belki bir kurtulma umudumuz olabilir diyerek duvara girişir. Duvarı delme konusunda muvaffak olan Waldemar ve Karen Waldemar’ın bedenini mezarlıktan kaçıran mezar soyguncularının cesetleriyle karşılaşırlar. Daha sonra prangaya vurulmuş deneklerin yanına giden Karen Waldemar’a bu biçareleri kurtaralım deyince Waldemar olmaz normal değiller tehlikeli olabilirler. Waldemar Karen’ın isteğini yerine getirir ve bir anda deneklerin saldırısına uğrar. Bunun üzerine Karen deneklere Waldemar'ı bırakmasını rica eder ve deneklerden biri o diğeri gibi değil bize hep nazik davrandı deyince diğer denekler Waldemar'ı bırakıp çocuklar gibi özgürlüğün tadını çıkarırlar. Waldemar Karen bu makûs kaderden kurtulmam için benimle birlikte ölecek bir kadının sıktığı gümüş kurşunlara ihtiyacım var deyince Karen senin uğruna ölebilecek birisi var diyerek kendisini gösterir.Waldemar buradan çıkmanın mümkünü yok deyince Karen Ilona’ın odasına gidelim belki orada bir çıkış yolu buluruz der. Ilona'ın gizli odasını bulan Karen ve Waldemar Helmut Wolfstein'ın mestur günlüklerini bulurlar ardından Ilona Alman'ın Helmut Wolfstein'ın kızı Eva Wolfstein olduğunu öğrenirler ve ayrıca Waldemar'ın karısı Erika ve öğrencisi Neville üzerinde deney yapıp zihinlerini kontrol edip birbirlerini delice sevmelerini ve Waldemar'ı kurt adam haline soktuğunu öğrenirler.  Daha dejenerelerinin saldırısına uğrayan Waldemar baltasıyla dejenereleri öldürür ve ardından maskeli şahıs ile boğuşurlar.  Dövüş sonrası ölen maskeli adamın Ilona'ın babası Helmut olduğunu öğreniriz.

Bara giden John demlenirken Barmen yakınlarda bulunan şatodan söz etmeye başlar.  sürekli tekinsiz şahıslar falan dolanıyor geceleri garip ışıklar yanıp söndüğünü söyler ama Fredrick’in daha fazla malumata sahip olduğunu söyler. Frederick'in yanına giden John barmenin bahsettiği şato hakkında konuşmak ister. Frederick bundan sana ne deyince John ben bir muhabirim mesleğim gereği araştırırım der.  Frederick'in kız arkadaşı şahsen oranın yakınına bile uğramam orası pekte güvenli bir yer değil der. Lafa giren Frederick ailem şatonun sahipleri olan Wolfstein'lar ile çalışmıştı şu anda şatoda kızı bulunuyor kendisi üniversitede hocalık yapıyor der. Frederick'in Ilona'yı kastettiğini anlayan John hemencecik dedektif William'ı arar. Muhabir John dedektif William'a Ilona Alman'ın aslında insanlığa mugayir deneylerle ünlü Helmut Wolfstein'ın kızı Eva olduğunu ve civarda vuku bulan meşkûk faaliyetlerinde faili olduğunu söyler. Bunun üzerine dedektif William John’a biz gelene dek harekete geçme der.


Waldemar Karen ile sevişirken dolunay gene göğe yükselecek ıstırabımı dindirmek için gümüş kurşunlara ihtiyacım var der. Karen Ilona gerçek adıyla Eva'ın gizli odasında gümüş kurşun arar ve aradığını bulur ama Ilona'ya yakalanır. Karen'ı arayan Waldemar Helmut için düzenlenen cenaze merasimine girer ve Ilona tarafından tutsak edilir. Ilona babasının muazzam dehasının başlattırdığı yoldan devam edeceğini söyler. Frederick  Bara gelen dedektif William'a şatoya giren giriş yollarını biliyorum dedikten sonra yola koyulurlar.Ilona zincirlere bağlı Waldemar'a habis planını anlatmaya başlar  Erika ölmemiştir ve hatta Waldemar lanetini Erika'ya aktarmıştır. Zincirlere bağlı karı koca dolunayın göğe çıkmasıyla kurt adam ve kurt kadına dönüşürler. Kurt kadına dönüşen Erika tam Ilona'ya saldırırken Ilona komutuyla Erika'yı durdurup Karen'ı öldürmesini emreder. Erika tam Karen'ı öldürecekken zincirlerinden kurtulmuş olan Waldemar karısı Erika'ya saldırır. Karı koca arasındaki vahşice süren kavganın sonucunda Waldemar karısını öldürmüştür.  Bunun üzerine Ilona Waldemar’a Karen'ı öldürme emri verir ama Waldemar Ilona'nın emrine itaat etmez ve Ilona'ya saldırır. Ilona son nefesini verirken sakladığı tabancasıyla Waldemar'ı vurarak öldürdükten sonra son nefesini verir. En sonunda içeri giren dedektif William ve muhabir John Karen'ı bağlı zincirlerden kurtarırlar ve dedektif John yerde yatan Erika, Waldemar ve Ilona'ın cesetlerine bakarak işte sapkın deneylerin neticesi der ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...