https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

27 Şubat 2014 Perşembe

Prince Of Terror

1980’lerin sonlarına doğru İtalyan korku sineması duraklamaya başlamıştım. Buna neden olan ekonomik durumlar dışında Hollywood sinemasının dünya sineması üzerinde kesin hâkimiyeti tescillenme başlamıştı. Artan maliyetler, değişen toplum düzenleri, Berlin duvarının yıkılması gibi birçok etken İtalyan korku sinemasının hızını kesmişti. Yönetmenler bütçe edine bilmek için televizyon filmleri çekmeye başladılar.
Dönemin en tüm büyük yönetmeleri bu yola başvurdu. Çeşitli İtalyan kanalları için yapılan dizi-film çalışmaları parmak ısırtan cinstendi. Bence televizyonun seyir kalitesi artıran işler. Bu işlerden biride 1989 yılına ait Prince of Terror.

Büyük sinemacı Mario Bava’nın oğlu Lamberto Bava’nın yönettiği film, o dönem B-film yapımcıları için cennet olan Filipinler’de çekilmiş. Kamera arkası ekipteki en dikkat çeken isim ise  Ferzan Özpetek .
Muarizio Ponzi’yle çalıştıktan sonra Lamberto Bava’yla yola devam etmesi onun için kuşkusuz eşsiz bir deneyim olmuştur.

 Filmdeki diğer dikkat çeken kişiler ise İtalyan korku sinemasında iki önemli yapımda rol almış Tomas Arana (The Church ) ve David Brandon (Stagefright) bulunması yapımın kalitesini üste çekmesinde etken olmuş. Özel efektlerde ise Sergio Stivaletti yer almakta.
Filmin senaryosu ise zekice.
Korku filminde korku filmi yapımcılarını konu olarak onları kurban göstermek keyifli bir seyir ortaya çıkarmış. Filmde bir korku filmi setindeki çekimde başlıyor. Filmin yönetmenin ismi ise Vincent Omen :D . Başkahramanımızın ismi direk saygı duruşu lakabı ise filme ismini vermiş Prince of Terror. Senaryo icabı korkunun efendisi olan Vincent Omen, başarısının ortaklarından olan senaristi Paul Hillary ile yollarını ayırmasıyla başlıyor. Film başlarda duran ilerlese de finali olayı tamamlıyor. Unutmadan Omen’nin eşini canlandıran Carole André ise diğer oynadığı filmlere göre daha sıradan oyunculuğuyla göze batıyor.

Aslını söylemek gerekirse film yer yer A Blade In The Dark (1983) andırmasına rağmen yaratığı gerilim ve merak atmosferiyle izlenmesi gereken bir yapım.

Yazının yazarı Lord Magius

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...