https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

12 Şubat 2014 Çarşamba

Amadeus Mozart

Filmimiz saray bestekârı Solieri'nin yeni yarattığı bestelerin ezgileriyle kadınları baştan çıkaracağını ve şehevi hislerini açığa çıkartacağını söyleyip Kontes Carlotta'nın huzuruna çıkar.  Kontes buyurun üstat yeni bestenizi çalın der. Bestekâr Sollieri piyano çalmaya başlar Kontes Carlotta kabir azabı çeker gibi sıkılır ve içinden içim şişti der. Birdenbire başka bir müzik sesi kontes şehvet duygularını su yüzüne çıkartır. Kontes nağmeleriniz dediğiniz gibi varmış beni hazdan haza sürükledi der. Bunun üzerine Solieri sayın kontes şu anda piyano çalmıyorum der. Şaşıran Kontes Carlotta o zaman bu sesler nereden geliyor der ve sesin kaynağına giderler. Ses Kontesin yeğeni Lucy'nin odasında geldiğini öğreniriz Lucy şehevi müziğin etkisiyle kendisini tatmin ederken teyzesine hocam musikisiyle içime işliyor der. Kontes Carlotta kabalığımı affedin sizi tanıştırmadım yeğenim Luccy'nin musiki hocası Amadeus Mozart bu da sarayın bestekârı Solieri deyince ayağa kalkan Mozart sizin methinizi çok duydum sizin gibi saygın bir üstadın yanında çalmak en büyük hayalimdir der.  Bunun üzerine Solieri berhudar ol delikanlı der.  Lucy lütfen Kutsi melodilerinizle ruhumu okşamaya devam edin der. Mozart tekrardan piyanonun başına oturur çalmaya başlar ve zevke gelen iki kadın soyunmaya başlarlar. Bir süre Lucy ve Kontes Carlotta Mozart ve Solieri ile beraber olur
Ertesi gün Solieri piyanosunda yeni yapacağı beste ile uğraşırken kapı tokmaklanır ve kapıyı tokmaklayan Mozart'tır. Solieri'nin hizmetçisi bu şekilde içeri giremezsiniz der ama Mozart hizmetçiyi takmaz ve Solieri'nin yanına gider. Mozart müsaade var mı üstat diye sorar. Solieri Mozart'a rica ederim buyurun diyerek içeri davet eder. Solieri kusura bakmayın teraküm ettiğiniz ıslık neyin ıslığıdır diye sorunca Mozart müsaade ederseniz piyanoyu alabilir miyim diye sorar. Bunun üzerine Solieri Mozart'a tabi buyurun der ve piyanonun başına oturur. Mozart uydurduğu beste ile beraber Solieri'nin hizmetçisindeki şehevi duyguları açığa çıkarır ve kendisini tatmin etmeye başlar. Daha sonra Kraliçenin huzuruna çıkan Solieri Mozart yaptığı dejenere müziklerle halkımızı yozlaştırıyor diyerek Mozart'ı kötüler. Kraliçe Mozart'ın methini duydum bu sebepten dolayı kendisini huzuruma çağırdım der. Kraliçenin lafı üzerine içeri giren Mozart piyanonun akortlarını düzeltmeye çalışırken Solieri küstah bir tavırla Mozart’a mirim kraliçe sizden piyanoyu akort etmenizi değil çalmanızı istiyor der. Piyanonun başına oturan Mozart doğaçlama bir parça çalacağım der ve piyanonun tuşlarına basıp müziğini eda etmesiyle beraber Kraliçe hazdan haza koşar ve musikiniz içimde kor ateşlerin yükselmesine sebep oluyor dedikten sonra Mozart ile beraber olur. Morali bozulan Solieri dışarı çıkar ve kafasına Kraliçenin donu düşer. Donu koklayan Solieri daha sinirlenerek donu atar.

Daha sonraki günlerde Mozart Kontes Carlotta'ın yalnızca burjuvalara hususi olan grup seks cemiyetine müdahil olur Kontes burjuva arkadaşlarına ve Mozart’a grup seks cemiyetinin düsturlarını anlattıktan sonra Kontes Carlotta konukların ovma işlemleriyle Endülüslü kölesi Abazo'nun alakadar olacağını söyler. Daha sonra Solieri Kontes Carlotta ve Kontesin yeğeni Lucy ile beraber öğlen çaylarını yudumlarken Solieri sarayın bahçesinde dolanan bir kadın görür ve bu kadın da kimdi diye sorar. Kontes Carlotta geçen günlerde vefat Baron Scweik'in dul eşi diye cevaplar. Kontes ve yeğeni Lucy'nin yanından ayrılıp taze dul Baronesin yanına gider ve Baronesi selamlar ama Barones Solieri'ye hadsiz diyerek tokat atar. Ertesi gün soluğu Mozart'ın yanında alan Solieri kendisini rezil eden Baronesi kendisine kul edecek bir beste hazırlamasını ister ve Mozart Solieri'in istediği besteyi hemencecik hazırlar.  Barones rahmetli kocasının portresine affet beni kocacığım sana sadık kalamayacağım bu melodi içimdeki şehevi duygulara gem vuramıyorum dedikten sonra Mozart'ın hazırladığı besteyi çalan Solieri ile beraber olur.

Sarayın koridorlarında gezinen Solieri Kraliçenin piyano tepesinde Mozart ile seviştiğine tanık olur. Kraliçe devam et daha hızlı der ama Mozart majesteleri dermanım kalmadı der. Mozart'ın sözlerine kızan Kraliçe muhafızlara seslenip götürün itaatsiz hadsiz serseriyi zindana atın der. Mozart majesteleri eğer beni zindanlara koyarsanız musikimden mahrum kalırız der.  Kraliçe vasat bir müziği kaprisli bir dehanın benciliğine tercih ederim seni metelik etmeyen rezil çalgıcı der. Kraliçenin Mozart'a ettiği laflara üzülen Solieri evine gider ve Mozart'ı ve Mozart ile yaşadıklarını düşünür içinden kaderin cilvesine bak en büyük rakibimi kurtarmaya çalışacağım der.


Zindanda bekleyen Mozart'ın yanına Rahip günahların için tövbe et evlat der ama Mozart rahibe karşı çıkar. Aynı esnada Solieri piyano çalan Kraliçenin yanına gider ve bestelerinden birini çalar ama aslında beste Mozart'ındır kıvama gelen Kraliçe şehevi duygular içinde Solieri'ye yakınlık gösterip şayet sende yarım bırakırsan sonun Mozart'ın sonu gibi olur. Solieri emredersiniz majesteleri ama önce büyük önem taşıyan bir ricam var deyince Kraliçe önce beni memnun et sonra rican neyse hallederiz der. Mozart ise muhafızların eşliğinde darağacına götürülmek suretiyle hazırlanır. Muhafızlardan biri ne suç işledin böyle deyince Mozart Kraliçenin buyruğuna itaat etmedim o yüzden bu ukubete çarptırıldım der. Bu arada Solieri Kraliçeyi tatmin etmeye çalışırken bir yandan da Kraliçenin Mozart hakkında çıkardığı idam fermanını iptal etmesi için çabalar.  Kraliçe evleviyet bende der Solieri ile bir süre sevişen Kraliçe Mozart'ı af eder Solieri hızla darağacına koşan Solieri Kraliçenin imzaladığı af dokümanını cellâda gösterip idama ramak kala Mozart'ı kurtarır. Mozart Hızır gibi yetiştin azizim der ve film biter. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...