https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

12 Ekim 2013 Cumartesi

Summer Girl


Filmimiz iki çocuğuna masal okuyan bir kadın ile başlar. Fırtınanın çıkardığı ses adlarının Jason ve Fern olduğunu öğrendiğimiz çocukları ürkütür ve adının Mary olduğunu öğrendiğimiz kadın çocukları korkmasın diye perdeleri örter ve mühim bir şey yok diyerek masal okumasına devam eder.  Adının Gavin olduğunu öğrendiğimiz adam çocuklarına iyi geceler dileyip karısı Mary ile beraber çocukların odasından çıkarlar. Mary üçüncü çocuğa hamiledir ve evde yardımcı olacak birisini ister. Gavin para gidecek diye karısının isteğini onaylamaz ve atışırlar. Atışmayı keşke iki evimiz iki arabamız olsaydı diyerek bitiren Gavin yorgunum yatmaya gidiyorum der.



Sabah olduğunda Mary bakıcılık işi için gelen Cinni ile mülakata girişir. Cinni'nin annesinin sürekli evlendiğini üvey kardeşlerinin baktığını belirterek çocuk bakımından anladığını belirtir. Mary çocukları Jason ve Fern'i çağırır Cinni hemencecik çocuklarla kaynaşır.   Mary Cinni'nin annesinin telefon numarasını ister ve Cinni annesinin numarasını yazar. Mary bu iş için epey uygunsun pazartesi gel başla der. Evden çıkan Cinni işi kaptığı sevinçlidir. Aynaya bakan Cinni aynada kendi akranı bir kızın görüntüsünü görür. Görüntü sen güzel değilsin sen hala çocuksun der. Cinni yalnızca kendi gördüğü görüntüye kes sesini o beni seviyor der ve görüntü kaybolur. 

Mary Cinni'nin annesini arar ve Cinni ve Cinni'nin çalışacağı ev hakkında konuşurlar.  Cinni'nin annesi olan olaydan sonra hava değişikliği muhakkak kendisine iyi gelecek deyince Mary ne oldu diye sorar. Cinni'nin annesi en yakın arkadaşı Lisa (Cinni'nin aynada gördüğü yansıma)  kaza geçirip öldü der.  Ertesi gün Shellbourne ailesi Cinni almaya giderler. Gavin sen bana bu kızı kapalı kıyafetler giyen birisi olduğunu söylemiştin der. Mary öyleydi deyip Cinni’ye perhizin bayağı iyi gitmiş aklına taktığını yapıyorsun der ve Gavin arabanın dikiz aynasından Cinni'ye hayranlıkla bakar.



Yazlık eve varan Shellbourne ailesi ve Cinni denizde harika bir vakit geçirirler lakin Mary hamile olduğu için denize girmez. Çocuklar ve Gavin denizde Cinni ile birlikte eğlenirler hatta Gavin Cinni'ye nasıl daha profesyonel şekilde yüzülmesini öğretir. Denizden çıkan Gavin komşusu Jack Reardon ile tanışır. Jack denizde yüzen Cinni'ye bakarak ne güzel kızmış der. Gavin o mu bizim yardımcımız deyince Jack karın nasıl böyle bir yavruyu işe alır der Bunun üzerine Gavin Jack'e senin ihtiyar teke olduğunu bilmezdim deyince Jack zaman akıp gidiyor der ve karısı Esther'i çağırıp Shellbournlara misafirliğe giderler. Eve dönen Cinni duş almaya geldim merak etmeyin çocuklara denize girmeyin diye tembihledim diyerek banyoya doğru gider



Çocuklar kumdan kale yaparken Cinni denize girer. Gavin denizde yüzen Cinni'ye bakar ve bir ara Cinni gözden kaybolunca Gavin son sürat denize koşturur ve Cinni’yi denizden çıkartır. Gavin denizden çıkartığı Cinni'ye iyi misin diye sorunca iyiyim baba deyince Gavin'nin garip bakışlarına maruz kalır. Boğulma numarası çeken Cinni bu sefer de Gavin'e heyecandan dilim sürttü Bay Shellbourne der. Bunun üzerine Gavin ben o kadar yaşlı değilim bana Gavin diyebilirsin dedikten sonra Gavin'nin yanına oturan Cinni iç gıcıklayıcı bir şekilde kendisine yağ sürmeye başlayıp Gavin'nin dikkatini çekmeyi başarır. Evden çıkan Mary çocuklarının fotoğraflarını çekerken Gavin ile Cinni'yi fark eder ve resimlerini çeker.

Gavin Mary'e işyerinde sorunlar çıkmış birkaç günlüğüne gitmem gerekiyor der. Gavin dışarı çıkarken Cinni Gavin’e ismiyle hitap edip Gavin'nin kullandığı tıraş kolonyasına iltifat eder.  Gavin otobüse binip gittikten sonra Cinni Mary'e ne şanslı kadınsın yakışlıklı bir kocan ve çocukların var onların değerini bil der ve Mary'nin içine şüphe tohumları eker.



Esther'e misafirliğe giden Mary Esther’le laflamaya başlar. Esther Jack'in de şehre indiğini söyler ve muhabet  Jack'in hovardalığına gelir. Esther Jack’in hovardalığını kabul ettiğini karşılığında yazlıkta huzurlu bir şekilde kaldığını itiraf eder.  Bunun üzerine Mary ben evlilik konusunda eski usul düşüncelere sahibim deyince Esther bende eskiden böyleydim ama daha sonra devir değişti bende değiştim der


Akşam olduğunda Cinni ve Mary ile bulaşık yıkarken Cinni suyun soğuk olmasından yakınır ve şalterin oynanmış olduğunu belirtir. Mary bunun mümkün olmadığını söyleyince Cinni  şalterin bulunduğu odayı açar ve şalterle oynandığını öğreniriz  ve Cinni Mary'e  belki de siz oynamışsınızdır der. Jason ve Fern Mary’nin bütün uğraşlarına rağmen yatmazlar Fern annesine Cinni’nin taşla ezdiği denizanasını anlatacakken içeri Cinni gelir ve uyku vakti diyerek Fern'nin denizanasını meselesini kapattırıp Fern'e eğer bu konuyu bir kez daha açarsan seni adama götürmem diye fısıldayarak üstü kapalı tehdit eder.

Gece olduğunda yatmaya hazırlanan Cinni aynaya bakar ve Lisa'nın halüsinasyonunu görür ve Mark beni seviyor kolyeyi o sebepten verdi der. Cinni Lisa Halüsinasyonu ile kavgaya tutuşur Lisa bıraksana deyince Lisa tıpkı yüksek bir yerden düşer gibi aynadan kaybolur. Sabah olduğunda Mary soluğu Esther'in kapısında alır. Mary Cinni hakkında çocuklar ile aramda mesafe koyuyor ve beni sakar ve bir işe yaramaz birisi olarak gösteriyor deyip kahvesini içer.  Kahvesini bitiren Mary Esther'e kahvenin içine ne koydun diye sorunca ESther yalnızca iyi hissetmek amacıyla bir şeyler kattım der. Rahatlatıcı kahveyi içen Mary Cinni aslında iyi bir kız evi topluyor, bulaşıkları yıkıyor, çocuklarla ilgileniyor lakin bana kendi evimde misafirmişim gibi davranıyor der. Bunun üzerine Esther boş ver tatilinin tadını çıkar der.



Cinni'nin sevgilisi olan Mark Shellbournelerin yazlık evine gelip Mary'e Cinni'yi sorar. Mary Mark’ı kumsala götürür ve çocuklarına gelin Mark ve Cinni’nin konuşacakları vardır der ama çocuklar karşı çıkınca Mary ben gelin dediysem geleceksiniz der. Bunun üzerine Cinni önemli değil kalabilirler der ve Mary ama ben gelmelerini istiyorum der ama Cinni'nin sessiz inadını kıramaz ve söylenerek gider. Mark sörf yaptıktan sonra Cinni ile oynaşmaya başlar ama Cinni'nin Lisa'nın ölümü hakkında konuşup Lisa'nın ölümünü Lisa’nın sarhoş olmasından dolayı olduğunu söyleyince Mark oynaşmayı keser. Yatakta kitap okuyan Mary'nin kitap keyfi araç sesiyle bozulur ve Cinni ve Mark'ın çocukları götürmesine tanık olur


Cinni Mark ile yemek yerken Mark'a Lisa’nın ölümüne Lisa'nın aşırı sarhoş olmasına bağlar. Konu tam hararetlenecekken çocuklar gelir. Cinni çocuklara nerelerde kaldınız diye sorar. Çocuklar sıra vardı deyince Cinni pekâlâ bir daha olmasın der. Mary en sonunda geri dönen Cinni'ye çocukları bir yere götürürken bana sor der ama Cinni Mary'nin ültimatomunu ciddiye almaz ve Mary'nin arkasından böyle hissediyorsanız söylemeliydiniz der.  Benzinliğe giden Mary Gavin'i alır ve geç kalmasının nedenini  arabanın anahtarını bir süre bulamadığını belirtir. Cinni Mark'ın oynaşma hareketlerine itiraz ederken Mary ve Gavin'i fark eden Cinni Mark'ın dudaklarına yamulur. İçeri geçen Mary Mark ile yiyişen Cinni’ye çocuklar nerede diye sorar.  Cinni odalarında oyun oynuyorlar diye cevaplar. Mary iyi o zaman ben yemeği ocağa koyuyorum deyince Cinni ben Mark ile dışarı çıkacağım der.

Mark aracında Cinni'ye uygun olmayan hareketler çeker ve bunun üzerine Cinni canım istemiyor deyip araçtan inip uçurumun yanına gider. Mark neyin peşinde olduğunu anlamaya başladım elde edilmesi zor olan kızı oynuyorsun  hadi seni özledim seni diyerek hamlede bulunur ama Cinni bu hamleyi  Mark'ı uçurumdan iterek cevaplar. Sabah olduğunda Mary kumsal keyfi yapan çocuklarının fotoğraflarını çekerken Gavin ve Cinni'yi  samimi bir halde görür ve deklanşöre basar. Cinni Gavin'e Bayan Shellbourne'nun durumundan hoşnut değilim her şeyi unutuyor der.



Öğlen olduğunda Shellbourneların evine polis gelip Cinni'yi Mark'ın ölümü üzerine sorgularlar. Cinni çok sakin bir şekilde polislere yalan ifade verir.  Polisler gittikten sonra Gavin senin için zor olduğunu biliyorum ama bir şeye ihtiyacın varsa çekinme der. İlk başlarda soğuk ifadesiz bir tavır takınan Cinni birdenbire ağlamaya başlar ve bunun üzerine Gavin teselli etmek amacıyla Cinni'ye sarılır. Gavin artık geçti artık senin hiçbir mesuliyetin yok der ve Cinni'nin haince sırıtan suratını görürüz. Gece olduğunda Cinni dışarı çıkar Gavin'de peşinden gider. Gavin ile Cinni havadan sudan sohbet ederken Cinni Gavin’nin bacağını ovmaya başlar. Ovma işlemi hassas noktalara değince Gavin kalkmak için hamlede bulunur ama Cinni kışkırtıcı bir ses tonuyla gitmek değil kalmak istiyorsun deyip Gavin'i dudaklarından öper. Gavin bunu yapmamız gerekiyor der ama Cinni'nin ısrarcı tavırlarına dayanamaz Cinni ile yiyişmeye başlar.

Ertesi gün fotoğrafçıdan resimlerini alan Mary resimlere bakarken Cinni ve Gavin’nin epey samimi fotoğraflarını görür ve gözleri dolar.   Eve dönen Mary’i kaynanası Tina arar.  Tina kötü hava nedeniyle Yunanistan seyahatin iptal etmiştir. Bunu öğrenen Mary kaynanasını evine davet eder. Mary Cinni'ye çocuklar nerede diye sorunca onları öldürdüm der ve Mary'nin suratı kireç gibi bembeyaz olur. Ettiği sözden tek bir hicap kırıntısı bile duymayan Cinni çocukların Bayan Reardon’a gittiler der.  Mary Cinni'ye kaynanam gelince sen çocukların odasında kalacaksın deyince Cinni'nin gözleri nefretle dolar.



Bir kaç gün sonra Tina gelir.  Tina eve yerleşir Cinni’ye uyku haplarını çocukların ulaşamayacağı bir yere koymasını ister. Cinni hapları yüksek bir rafa koyup gittikten sonra Mary Tina’ya Cinni hakkında duyduğu endişeleri sıralamaya başlar. Çocukları ve özelikle Gavin'i memnun ediyor ve Gavin'e karşı bakışları bir acayip ayrıca yaşına göre haddinden fazla bilgili ve görmüş geçirmiş der. Bunun üzerine Tina gelini Mary'e boşuna vesvese yapıyorsun Gavin öyle şeyler yapmaz Cinni'de gördüğüm kadarıyla iyi bir kıza benziyor düşündüğün şey deli saçması der. Bunun üzerine Mary sen bana deli mi demek istiyorsun diye sorunca Tina öyle bir imada bulunmadım hamilelik nedeniyle stres altındasın der. Bu arada Cinni odaya girince konuşma kesilir Mary ve Tina odadan çıkar. Odada tek başına kalan Cinni rafta duran ilaçlara haince bakar. 

Akşam olduğunda Tina Reardonlara ve ailesine Yunanistan seyahatini anlatırken birdenbire Mary ağlamaya başlar. Diğerlerinin baktığını fark eden Mary şuna bakın bir kadeh içki beni ne hale getirdi diyerek odasına gider. Cinni tekrardan Gavin'e doğru hamlelerde bulununca Gavin sessizce kes artık o gece yaşananlar aptalca bir hataydı der. Bunun üzerine Cinni bu aptalca bir hata değildi diyerek Gavin'i öpmeye çalışır ama Gavin Cinni'nin hareketini engeller ama Mary yarı baygın şekilde göreceğini görmüştür. Öğlen olduğunda Cinni'nin çaktırmadan verdiği uyku haplarının etkisinden kurtulup uyanan Mary Gavin’e Cinni'nin işten atmasını ister. Gavin karısının fikrine karşı çıkar. Sinirlenen Mary görmüyor musun o kız bana komplo kuruyor çocukları ve seni benden ayırmaya çalışıyor deyince saçmalama küçücük çocuk bunları nasıl tezgahlasın der.  Tina ayrılırken Mary'e boşuna endişeleniyorsun yalnızca güzel bir genç kız evin içinde endamıyla yürüyor Gavin'de kendisine göz banyosu çekiyor o kadar büyütülecek bir konu göremiyorum deyip gider.  



Mary çekilen fotoğrafları detaylı şekilde inceler ve daha sonra mutfakta iş yapan Cinni'ye artık hizmetlerine ihtiyaç duymuyoruz der. Bunun üzerine Cinni beni bir sebep göstermeden kovamazsın der ve tartışmaya başlarlar. Sesler yükselir ve Jason ve Fern  seslere gelip Cinni'yi kovma diye yalvarıp Cinni'ye sarılırlar ama Mary fikrinden vazgeçmez ve çocuklara odanıza gidin der. Cinni böyle olmamalıydı deyip uyku ilacını katık yaptığı kahveyi Mary'e ikram eder.

Cinni çocuklarla kumsalda oynarken Mary çocuklarını izler ama kısa sürede uyku ilacı etki gösterir ve Mary kendinden geçer. Kendine gelen Mary ne çocuklarını ne de Cinni'yi  görür. Eve giden Mary evde in cin top oynadığını fark eder ve Esther yanına gider çocukların yanında olup olmadığını sorar ama olumlu cevap alamaz. Gavin'i arayan Mary Cinni'nin uyuduğum sırada  çocukları kaçırdı der. Gavin sakin ol salim kafayla düşünelim hamburgerciye götürmüştür der. Bunun üzerine Mary salim kafayla düşünecek zamanım yok Cinni’yi kovmuştum misilleme olarak o da çocukları götürdü der. Gavin bak erkenden komplo teorilerine varmayalım der. Gavin'nin lafına içerlenen Mary dua ette geç olmasın diyerek telefonu kapar. Polisi arayıp çocuklarının kaybolduğunu haber verir. Eve gelen Esther ve Jack elinden geleni yaptın polise tarifleri yaptın artık senin mesuliyetinden çıktı derler.  Bu arada Cinni kontrolünü birazcık yitirir ve Jason'a şiddet uygulayıp arabanın plakasını çamurla örtüp gizemli adaya gideceğiz der.


Mary burada bekleyip hiç bir şey yapmamak sinir bozucu Esther arabanı alıp dışarı çıkıp arayalım der ve Esther Mary'nin fikrini kabul eder. Esther Mary'e Cinni'nin takıldığı özel yerler var mıydı diye sorar. Mary yok ama Mark ile gittiği bir yer vardı der. Mary nasıl olurda benim hayatıma sahip çıkmaya cüret eder deyince Esther belki de senin hayatına imreniyordu der. Çocuklar çok fazla soru sormaya başlayınca sinirlenen Cinni kapayın çenenizi sorularınız sinirlerimi bozuyor diye bağırır. En sonunda arabadan inen Cinni ve çocuklar kumsalda yürümeye başlarlar. Çocuklar kendi aralarında fısıldayınca Cinni ne konuşuyorsunuz der ve çocuklar koşmaya başlar ama Cinni Fern'i yakalar ve Fern'nin başını ezeceğini söyleyip daha önceden işlediği cinayetleri anlatmaya baslar ve nihayetinde Jason saklandığı yerden çıkıp Cinni'nin yanına gider.


Evde ise herkes tedirgin şekilde beklerken polis arayıp arabanın bulunduğunu haber verirler. Aynı esnada Cinni çocukları bota bindirip denizde yol almaya başlar.  Polislerin ve çocukları anne ve babasının geldiğini gören Cinni çocuklara çıt çıkarırsanız sizi öldürürüm diye bağırır. Komiser ne kadar sürede varırız diye sorunca polisler biraz zaman alır deyince Gavin kendi başına denize atlayıp çocuklarını kurtarmaya çalışır. Babalarının geldiğini öğrenen çocuklar Cinni'ye saldırırlar ve kısa süren boğuşma sonrası Cinni çocukları denize atar. Yaşanan kısa süreli can pazarından sonra Gavin Jason ve Fern'i kurtarır ve Cinni polisler tarafından yakalanıp karaya çıkartılır. Cinni durun bir dakika yanlış anlama var ben bir şey yapmadım derken Mary yanına yaklaşıp suratına tokadı indirir. Polisler Cinni'yi götürürken Shellbourne ailesi evlerine döner ve film biter.  

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...