https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

22 Ekim 2013 Salı

Spectre



Filmimiz uzun zamandır kimsenin girmediği bir eve giren gündelikçilerle başlar. Genç olan gündelikçi aşağı katta bulunan örümcek ağlarından rahatsız olur ve yukarı çıkar. Yaşlı olan gündelikçi temizlikle uğraşırken genç olan gündelikçi birdenbire ortaya çıkan sıçanlar tarafından rahatsız edilir. Temizlik işleriyle uğraşan Yaşlı gündelikçi genç gündelikçinin çığlığını duyar ve yukarı doğru koşmaya başlar. Genç gündelikçinin bedeni nereden peydahlandığı bilinmeyen sıçanların saldırısı altındadır. Yukarı çıkan yaşlı gündelikçi yalnızca yerde kıvranan genç gündelikçiyi görür ve ne oldu ne yapıyorsun diye sorar. Korkudan akli dengesi yitirmek üzere olan genç gündelikçi sıçanlar her tarafımda dolaşıyorlar der. Yaşlı gündelikçi ne sıçanı der ve genç gündelikçi hızla evden çıkıp arabaya doğru koşar. Aşağı katta inen yaşlı gündelikçi de dizdiği kitapların değiştiğini görüp nereden geldiği belli olmayan seslerin etkisiyle tırsan yaşlı gündelikçi de dışarı çıkar ve bu arada arabayı çalıştırmayı deneyen genç gündelikçi arabayı çalıştırır ama ne var ki araba kendiliğinden infilak eder. 

Bir kaç ay sonra üç kişilik bir aile gündelikçilerin feci şekilde can verdikleri evlerine taşınırlar. Evin reisi olan Sean taşınmayla olan her detayı kameraya alırken eşi Moira kamerayı bırak ta bana yardımcı ol der. Sean ve Moira'nın küçük kızı Bree odalardan birine girer ve yatak üzerinde duran oyuncak bebeği eline alır ve bebeğe sanki hipnotizma olmuş bir şekilde oyuncak bebeğe bakar hatta babasının seslenmesine bile tepki vermez.  En sonunda Bree sakince babası Sean'e dönüp bu odada kalabilir miyim diye sorar. Sean Bree'ye evet canım ama daha bir sürü oda var onlardan birini de sevebilirsin der. Bree sakin ama ısrarcı bir ses tonuyla bu odayı beğendim kalmak istiyorum deyince Sean kızına pekala bu odada kalabilirsin der. En sonunda yeni evlerine yerleşen Sean ve Moira oynaşmaya başlarlar ama Moira bence bir süre ayrı yataklarda yatmalıyız deyince Sean pekâlâ Bree ne düşünecek diye sorar. Moira Bree sandığından çok fazlasını biliyor diye cevap verir.  Sean ama bunu ona hatırlatmamamız gerek kızcağızın düzgün bir ailede yetişmesi gerek yeni bir okula ve yeni arkadaşlara alışması gerek der.Bunun üzerine Moira bence bunu yapmadan önce düşünmeliydin deyince Sean evet hayatım büyük bir kabahat işledim der

Akşam yemeğine oturan South ailesinin akşam yemeği nereden geldiği belli olmayan sesler yüzünden bozulur ve kapı çalınır. Sean kapıyı çalan kapıya bakar. Kapıyı çalan altmış yaşlarında rahip kıyafetli bir şahıstır. Sean nasıl yardımcı olabilirim deyince adının Rahip Seamus olduğunu öğrendiğimiz şahıs Moira'ya kızlık soyadı olan Landgreen olarak hitap eder. Moira o benim eski soyadım şimdi kullandığım soyadı ise South der. Peder Seamus Moira'nın teyzesinin vasiyetine göre evin kutsanacağını söyler.  Bunun üzerine Sean peder Seamus'u içeri buyur eder. Peder Seamus evi kutsar ve ardından South ailesinin akşam yemeği teklifini nazikçe ret ederek evden çıkar. Eşyaları yerleştirmek amacıyla çekmeceyi açan Moira sıçan ölüsüyle karşılaşır ve birazcık korkar. Sean ise eve taşındıkları ilk günü seyretmeye çalışır ama görüntü karman çormandır. Aşağıya inen Moira Sean'e yaptığın şaka çok komikti diye sitem eder. Ölü sıçandan haberi olmayan Sean ne şakası ben burada kameraya kaydettiklerimi videoya aktardım ama görüntüler acayip şekilde bulanık çıktı der. Bilgisayarını kullanan Sean bilgisayarında da bir çeşit arıza olduğunu anlar.

Ertesi gün su ısıtıcısı tamircisi gelir su ısıtıcısını tamir ederken Sean su ısıtıcısının monte edildiği duvarda takılı bulunan eski mührü söker. Aynı esnada evin içinde bulunan lambalardan biri patlar ve Moira Sean'e sigortalardan birini mi attırdın diye sorar. Sean hayır cevabı verir ve bulduğu eski mührü karısına gösterir. Moira eski mühre anlam veremez ve yukarı çıkar. Bu arada odasında yeni bebeğiyle oynayan Bree'nin bebeği konuşmaya başlar ve adının Colleen olduğunu söyler. Yukarı çıkan Moira topladığı çamaşırların dağıldığını görür ve kızı Bree'nin odasına ne yaptın sen diyerek Bree'den hesap sorar. Bree ben bir şey yapmadım belki Collen yapmıştır der. Moira Collen kim yahu deyince Bree elinde tutuğu oyuncak bebeği gösterir. Moira rahatlatıcı bir banyo yaparken garip fısıltılı sesler duymaya başlar ve giyinip odasına geri döner. Bilgisayarında iş yapan Sean'e bu evde garip vukuatlar dönüyor. Nereden peydahlandığı belli sesler duyuyorum bence bir uzman çağırmalıyız deyince Sean olmaz der. Moira senin açık fikirli biri olduğunu sanırdım der. Bunun üzerine Sean açık fikirliyim ama şarlatanlara inanacak kadar da enayi değilim der ve ardından küçük Bree'nin çığlığını duyarlar. Aceleyle Bree'nin odasına koşan Sean ve Moira yatakta tıslayan saydam bir çeşit hayvan görürler. Saydam hayvan pencereden kaçar. Moira kızı Bree odasından çıkartırken Sean saydam yaratığın peşinden gider ama yaratığı bulamaz.

Sabah olduğunda para normal olaylar araştırmacısı Edward Shea'ya gidip evde vuku bulan olayı anlatırlar. Edward olayı biçimsiz bir varlığın eve nüfuz ettiğini söyleyerek evi araştırmak ister ve isteği kabul eder.  Yardımcısıyla birlikte evi araştıran Edward Bree'nin önceden kaldığı odadan güçlü seziler hisseder.  Odaya geçen Edward transa geçer ve yatakta yatan anadan üryan bir kadın ve kadının bedeninde gezen bedensiz çürümüş bir el görür. Çürümüş el kadını öldürünce para normal olaylar araştırmacısı Edward çığlık atıp sara krizi geçirir gibi hareketler sergileyip gördüğü olayları çok korkunç diye adlandırır. Aynı esnada okuldan dönen Bree eve girerken dışarı koyduğu süt kâsesini görür ve kâsenin içinde bulunan süt kana dönüşüp Bree'nin yüzüne fışkırınca yüzü gözü kan içinde olan Bree çığlığı basar. Edward'ın yardımcısı Margaret Moira’nın ataları Maureen ve Jack Landgreen’nin on dokuzuncu yüzyılda South ailesinin kaldıkları binayı inşa ettiklerini ve kara büyü ile uğraştıklarını söyleyip Maureen ve Jack’in kızlarının hiç iz bırakmadan kaybolduğunu söyleyince Bree kızın adının Colleen olduğunu söyler. Sean Collen kimdir diye sorunca Moira hayali arkadaşı diye cevap verir. Edward Bree'ye Colleen hakkında sorular sorar. Bree o aşağıda ona yardım etmeliyiz der ve herkes bodruma iner.  Bree hipnoz edilmiş bir şekilde bodrum duvarına gider peşinden Edward gider ve bu duvarın arkasında büyük bir enerji seziyorum bu duvar derhal yıkılmalı der. Sean duvarı yıkar ve Colleen’nin mumyalaşmış cesediyle karşılaşırlar. Ertesi gün Colleen ayinle toprağa verilir.

Peder Seamus'u ve paranormal araştırmacıları South ailesinin verdiği yemeğe davet edilirler. Moira paranormal olay araştırmacısı Edward'nın yardımcısı Margaret ile kocası Sean'nin samimi şekilde konuşmasından rahatsız olur.  Bree ise odasında tek başına kalırken çirkin bir hayaletin ortaya çıkmasıyla korkmaya başlar. Moira hindiyi keserken birdenbire hindiden kan fışkırır masadaki eşyalar kendiliğinden fırlamaya başlar ve masada bulunan şahısları yaralar. Paranormal olay araştırmacısı Edward evden kaçar ama evin dışında bulunan Azrail heykelini görüp çığlığı basar. Moira ve Sean Bree'nin odasına koşar ve darmadağın olmuş odaya girerler lakin odada Bree'yi bulamazlar. Evin dışına çıkan Moira Edward'nın kafası kopmuş cesediyle karşılaşır. Eve dönen Sean ve Moira Bree'nin bodruma indiği düşünüp bodrum kapısını açarlar lakin kapı öte âlemlere açılır ve Sean ve Moira'yı itip kapıyı kilitler. Kendine gelen peder Seamus mührün nerede olduğunu sorar. Sean bunun mühürle ne alakası var diye sorunca peder Seamus mührün evin içinde bulunan habis güçleri tutsak tuttuğunu söyler. Sean bu ne demek diye sorunca evin kurucuları olan Maureen ve Jack'in kara büyü yaptıkları nedeniyle ellerinin kopartıldığını ve evin lanetlendiğini ve Bree'nin öte âleme geçtiğini belirtir. Sean bu olan olaylarla mührün ne ilgisi var diye sorar. Peder Seamus mührün Katolik kilisesi tarafından şer güçlerin kontrol altına alınması için yapıldığını söyler. Sean bunların bizimle ilgisi nedir diye sorunca peder Seamus Collen'i sonsuz istirahatına kavuşturduğumuz zaman evin içindeki şer güçleri Bree’yi aldılar eğer Bree'yi kurtaracaksak o mühre ihtiyacımız var diye açıklar. Edward'nın yardımcısı Margaret mührü verir ve peder Seamus mührü balmumuyla sağlamlaştırdıktan sonra bir hançer çıkarır ve bu hançerin ruhu ele geçirilmiş şahsın kalbine batırılıp bedene giren habis ruhu çıkartacağını söyler.

Peder Seamus Sean ve Moira’ya kızları Bree’nin kurtulması için kendi şüphelerini ve korkularınızı yok etmeniz gerek ve kızınızla konuşun der. Moira Bree'ye seslenir Bree silik bir sesle annesine cevap verir ama ardından hain bir kahkaha sesi duyulur peder Seamus odaklanın ona seslenin deyince Moira bir tanem seni kurtaracağız der. Hain ses o bizim onu kurtaramazsınız deyince bodruma inen Sean eline geçirdiği kazmayı daha önce Colleen’nin tutulduğu duvarları yıkıp Bree'yi bulur ve kızının boynundaki ilmiği çıkartarak kızını kurtarır. Peder Seamus  Sean'e  mühür yerinde kaldığı sürece kötü güçler kontrol altında kalacak bu arada ailene sahip çık diyerek  evden ayrılır.  Sean'nin Margaret ile ilgilenmesi nedeniyle Moira'nın içine şüphe tohumları ekilir. Evden ayrılan South ailesi pansiyona yerleşir. Karısının soğuk ve hastalıklı görünüşü Sean'nin ilgisini çeker ve  peder Seamus dedi ki şüphelerden arınmalıyız sen hala bana şüphe duyuyorsun değil mi diye sorunca  Moira niye duyayım ki diye cevaplar. Sean Moira'ya sen hayatımdaki en mühim şeysin seni kaybetmek istemem der ama Moira Sean’nin hisli laflarına aldırış etmez ve yorgunum diyip yatar. Peder Seamus kötülüğün bir sürü şekle girdiğini ama umut ve karşılıksız sevginin kötülüğün üstesinden geleceğini kaleme alır ve dua eder.  Uyanan Moira kocası Sean'i yanında bulamaz ve yataktan kalkar ve diğer odaya geçer. Diğer odada Sean ve Margaret'nın çılgınlar gibi seviştiğini tanık olur. Sean birisi seyretmekten hoşlanıyor dedikten sonra Sean ve Margaret kahkahalar atarlar. Moira hayır diye bağırır yataktan kalkar ve gördüğünün kötü bir kabus olduğunu anlar.

Ertesi gün South ailesi evdeki eşyalarını toplamaya başlarken Moira pencereden Sean'i izler. Margaret gelir ve Sean ile sevişmeye başlar ama bu aslında Moira'nın dimağında yaratığı görüntü olduğunu anlarız.  Sinirle aşağı inen Moira kocası Sean'den hesap sormaya başlar. Ne olduğundan haberi olmayan Sean Moira'ya ne oluyor neden bahsediyorsun diyince ağzına şamarı yer. Ne olduğunu anlamayan Sean karısı Moira’ya bak neden böyle davrandığını bilmiyorum ama sorun neyse çözmeme izin ver deyince Moira hayır diye bağırır evin kapıları kendiliğinden kapanır. Yukarı çıkan Moira Bree'ye baban kötü bir adam bizi terk etti der. Annesinin garip davranışlar sergilediğini fark eden Bree annesine babasını sorar. Bree'nin sorusuna sinirlenen Moira kızına sert davranıp babanı benden daha çok seviyorsun  bana hıyanet etmenin bedelini ödeteceğim diyerek odasını kapatır. Kiliseye giden Sean peder Seamus ile konuşmak ister ama peder dua etmek ile meşguldür. Sean peder Seamus'a dokunur ve pederin ruhunu teslim ettiğini anlar ve pederin ruh kurtaran hançerini alıp evine doğru gider. Bu arada tamamıyla kontrolünü yitiren Moira mutfağa inerken Colleen Bree'yi benim annemde böyle kötüleşmişti diyerek uyarır. Kapıyı açan Moira kızına sende benim gibi acı çekeceksin diyerek satır ile saldırır.  En sonunda Sean eve varır ama Moira'nın yeni çıkan telekinetik güçleri nedeniyle kapıyı zar zor açar. Moira ile boğuşan Sean Bree'nin Moira tarafından tokatlanınca Sean yumruğunu Moira’ya geçirip kötü ruh çıkartan hançeri saplar. Moira'nın göğsünden ışık huzmesi yayılır ve kendine gelir.  bu arada ev yıkılmaya başlar ve South ailesi evden zarar görmeden çıkmayı başarır ve film biter.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...