https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Voices From Beyond



Filmimiz iki çiftin ateşli sevişmesiyle lakin sevişme esnasında zırt pırt annemi istiyorum diyen 5 6 yaşlarında bir velet tarafından tahrip edilir. Çocuğun viyaklamalarına dayanmayan adam anadan üryan halde eline aldığı hançerle çocuğun odasına girip psikopata sarmış bir şekilde kapa çeneni diyerek bağırır. Çocuk susmaz ve anne diye bağırır isminin Giorgio olduğunu öğrendiğimiz adam seviştiği kadın yani çocuğun dur yapma o senin oğlun ikazlarına aldırış etmeden elindeki hançeri çocuğa hunharca ve defalarca saplar. Aslında bunun bir rüya olduğunu psikopata sarmış elemanın akrabaların gözü önünde hastane yatağında ağzından kan kusarak ölmesine tanık oluruz.  Hemşireler Giorgio’nun bedenine bağlanmış serum ve bir takım tıbbi alet edevatı bedeninden sökülüşünü ve üzerinin hemşireler tarafından örtülür.

Daha sonra Giorgio’nun üvey annesi olduğunu öğrendiğimiz ketum ifadeli kadın ve oğlu doktorla konuşmaya giderler.  Doktor Giorgio’nun bedenine otopsi yapılmasını ister lakin üvey annesi bu fikre karşı çıkar. Doktor bunun standart bir işlem olduğunu merhumun otopsinin yapılması gerektiğini söyler Hilda isimli üvey anne istemeyerekte olsa kabul eder. Eve döner put gibi duran kocasına senin sevgili oğlun öldü herkes için böyle diyerek yaşlı adama kinini kusar. Yaşlı hareketsiz adam ise ağzını açar gibi olur ve gözlerinden iki damla gözyaşı dökülür.  Karısı ise kocasının sesini duyup Yusuf Yusuf olur ve tırsarak oturma odasına geçer daha sonra hizmetçinin açtığı televizyonda Giorgio’nun vefatı ile ilgili haberin sesini duymuştur. Hilda’nın oğlu Marion Giorgio’nun üniversitede okuyan kızını cenazeye çağıralım mı? Diye sorar. Annesi Hilda sakin ve bilmiş bir tavırla kızı babasının cenazesine katılmaması garip kaçabilir dedikten sonra Marion telefonla öğrenci işlerini arayıp Rosie’ye ulaşıp kötü haberi bildirir.

Rosie ilk trene atladığı gibi evin yolunu tutar garda üvey amcası Marion kızı karşılar. Genç kız üvey amcasına dilenci muamelesi yapar. Sevgilisinin arabasıyla ev doğru giderken hiç sevmediği üvey amcasının Çingeneliğine şahit olur. Malikâneye varır orada makyajını düzelten taze dul annesiyle karşılaşır zar zor ıkınarak yalandan acılı ağlak dul kadın moduna geçiverir. Aynı esnada rahmetli Giorgio’nun Lucio Fulci öncülüğünde otopsisi yapılarak on iki parmak bağırsağı çıkartılıp daha sonraki bir vakit zarfında incelenmek amacıyla içi tıbbi sıvıya konulur.

Tüm sülale kilise cenaze merasiminde hazır bulunur.  Cenaze merasimini ve vaazını yaparken hala ölü olduğunu çakamayan Giorgio neler oluyor amına koyayım der. Metresi çiçek verirken Giorgio’nun restaurant ta terk etmesini hatırlar ve nefret dolu bir edayla çiçeği bıraktıktan sonra karısı ve metresi birbirlerine sürtük yollu gibi ithamlarda bulunur.  Hilda’da Giorgio ile ilgili flashbackini hatırlar Hilda bankaya gittiğini neden çekinin bozulamadığıyla ilgili mantık çerçevesinde makul bir cevap ister. O sırada gazetenin ekonomi kısmında borsa haberlerini okuyan Giorgio nedenini açıklar. Parasının ota boka harcanmasından bıkan Bay Manardi kendisinin izni olmadan bir kuruş harcanmayacağını açıklar. Hilda gözlerindeki kin ile istavrozunu çekip tabutun başından ayrılır. Üvey kardeşi Marion tabutun başında başka bir flashback görür üvey kardeşi bir takım yatırımlar için para talebinde bulunur lakin Giorgio üvey kardeşinin yarım akılı bir denyo olduğunu ve eblek suratı yüzünden kahvaltısını edemediğini söyleyip üvey kardeşine hadi canım voltanı al bakayım der.  Gözlerinin içinde oluşan nefret hisleriyle çiçeği merhumun tabutuna koyar. Cenaze töreni biter

Hilda kocası olan hareketsiz ve sessiz olan kocasının kendisini dinlediğini gözleriyle yargıladığından bahseder.  Oğlu adamın ahı gitmiş vahı kalmış diyerek kafasına takmamasını söyler. Akşam olduğunun da Giorgio’nun karısı üvey annesi ve üvey kardeşi rahmetlinin mal varlığı konuşunda olumlu olumsuz kendi aralarında görüşme yaparlar lakin otopsi sonuçları açıklanıncaya dek vasiyet hakkında bilgi edinemezler. Konuşmaları işiten Rosie ailesine herifi gömmeli bir gün olmadı siz akbaba gibi para pul olayına girmişiniz utanma arlanma kavramından haberiniz yok mu diyerek sitem eder. Üvey ninesi Rosie o lanet çeneni bir zahmet kapatıver der sinirli bir halde. Rosie tamam çenemi kapatacağım lakin şunu iyi belleyin şu anda rahmetli babamın ruhu burada hepinizi görüp yargılıyor diyip odadan çıkar. Annesi genç cahil böyle saçma sapan çıkışlarda bulunması normaldir üstüne varmayalım der. Konuşma bittikten sonra üvey nine odasına geçecekken Giorgio’nun giysilerini görür ve sok geçirir. Hizmetçisini çağırır hizmetçi o kadar kıyafetin atılmasına kıyamadığını açıklayıp atmadığını söyler bunun seni geri zekâlı idrak edemediysen söyleyeyim ben bu evin hanımıyım dedikleri yapacaksın diyerek hizmetçiyi azarlar.

Aynı günün gecesinde Rosie rüyasında babasıyla bağlantı kurmuştur. Babası kızından ölümünün arkasındaki sır perdesini aralamasını ister aynı esnada Giorgio’nun bedeni çürümektedir. Üvey kardeşi ise Giorgio’nun yardımları sayesinde zombili rüyalar görür ve çığlık içinde uyanır. Üvey kardeş Marion’nun yengesi ile yasak aşk yaşadığını öğreniriz daha sonra üvey kardeş Marion gizlice doğru süzülür lakin Giorgio öz kızı ilkinin gizli aşkını öğrenir.  Arkasından annesi Lucy ilk sahnede görülen kâbusu bir kez daha görür yapma bey o senin oğlun der bu velet benim oğlum değil diyerek David’i bıçaklamaya Çılgınca devam eder ve Lucy kan ter içinde uyanır. Aynı esnada gizemli şahıs Giorgio’nun bağırsakları bulunan kavanozu düşürmek suretiyle sabote eder.  

Rosie ve erkek arkadaşı öğle yemeğinde babasının otopsi sonuçlarını öğrenmesini ister ve erkek arkadaşı kabul eder genç kız minnettarlığını göstermek amacıyla erkek arkadaşıyla beraber olur. Ve babasının ruhu genç kızı bir kez daha ziyaret eder.  Rosie’nin sevgilisi Rosie’ye babasının midesinde küçük miktarda cam parçasının bulunduğunu açıklar ve Rosie babasının cam parçalarını nasıl yuttuğu konusunda teori üretmeye başlar. Akşam eve döndüğünde kardeşi David’in lambaları havanda ezdiğini görür ve kardeşine ne yapıyorsun sen ve bunları nereden buldun diye sorar. Hizmetçi her bokun altına giriyor bu çocuk durduramıyoruz diye cevaplar.

Ertesi gün Rosie babasının mezarında ağlarken Giorgio’nun metresi yanında belirip böyleleri için burası müstahak diyerek ayrılır eve giden Rosie babasının ölmeden önce metres Rita ile akşam yemeğine gittiğini öğrenir. Lokantaya giden Rosie şef garsondan babasının hiçbir şey yemediğini içmediğini öğrenir. Ertesi gün aile avukatı rahmetlinin vasiyetini okurken kanuni ıvır zıvırı anlatırken sabırsız sadede gel avukat bey diyerek avukatı uyarır.  Avukat sadede girer ve tüm malvarlığın Rosie’ye kaldığını açıkladığı anda tüm gözler genç kıza çevrilir özelikle Hilda genç kızın ağzının ortasına çarpacak gibi kinle bakar. Aynı günün akşamı Rossie annesine babasının metresi hakkında birkaç soru sorar. Annesi Giorgio’nun ölmeden birkaç saat önce metres Rita ile akşam yemeğine gittiğini söyler ve evinin adresini verir.

Metres rüyasında sahanda göz yemeye zorlanır. Eve giden Rosie metres Rita’dan lokantada olan olayları teker teker ve tane tane anlatır ve lokantada içki içmediğini anlatır.  Aka bine annesine gidip babasının ölümü hakkında ithamlarda bulunur. Annesi teessüf ederim neyle suçluyorsun der kızı eteğindeki taşları birer birer döker annesinin üvey amcasıyla yatak sporu yaptığını açıklar. Gece Rosie konuşma kısırı dedesinden laf almaya çalışır lakin dede tam bakliyatı ağzından çıkaracakken üvey ninesi sansar gibi dedeni yormayalım diyip genç kızı sepetler ortaya atlayıp bu sefer de Rosie’nin hareketsiz dedesi rüyasında oğluyla aşağı yukarı koşmaca yaparlar. Tam o esnada rüyalarda hareketli olan yaşlı adam tam oğluna gerçekleri açıklayacakken gerçek hayatta eşyaları devirerek nalları diker.

Rosie babasının rüyasında buz istediğine ve ardından buz küpleri tarafından saldırıya uğrar ve kan ter içinde kalkar ve cinayeti çözer.  Direk uykusundan çıkıp üvey ninesinin yanına koşar.  David veled i zinası kırdığı ampul parçalarını buz küplerine yutturur ve Giorgio’ya yutturup mide kanaması geçirirler çünkü David’nin kendi çocuğu olmadığını öğrenir ve hısım ve 3 kafadarı ret-i miras çekeceğini öğrendikten şeytanı planını uygular. Rosie üvey ninesine seni gerekli mercilere şikâyet etmeyeceğim lakin şunu iyi belle bu evi terk edeceğim ama şunu unutma seni bu koca malikânede vicdanın ve suçluluk duygusuyla kalacaksın diyip evi terk eder. Babasının mezarı başında babasının ruhu ile birlikte kahkahayı basar ve neşe içinde mezarlığı terk ettikten sonra film biter





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...