https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

20 Mayıs 2023 Cumartesi

Laurin

 

Filmimiz Laurin isimli küçük kızın sahilde milleti dürbünle gözetlemesi ile başlar. Daha sonra Flora isimli kadın kızı Laurin’e hemen gel diye seslenir. Laurin ’in eve gelince babası Arne aldığı müzik kutusunu Laurin’e gösterir. Arne Flora ’in yanına gidip kadının memelerini okşar. Bu arada Laurin ‘in büyükannesi Olga Florya’ya kızının yanında edepli ol diye uyarır. Laurin ‘in yanına gelen Arne müzik kutusunu Laurin’e verirken Florya’ya yakında döneceğim der. Flora ne zaman döneceksin diye sorunca Arne iki üç ay içinde dönerim diye cevaplar. Bunun üzerine Flora geçen sefer neredeyse altı ay sürmüştü diye karşılık verir. Daha sonra Flora Arne ’ye geç oldu Arne yola koyulma vakti geldi der. Flora Olga ’in yanına gelir ve Arne’yi limana götüreceğini söyler. Olga Florya’ya yanına fener al hava kararır birazdan der. Flora fener almaya gittikten sonra Olga oğlu Arne ‘ye büyük şehirlerin kötülüğünü ikimizde biliyoruz ayrıca şunu da hiç unutma baban bizi ucuz bir fahişe için terk etti dedikten sonra yaşlı bir kadınım zırvalıyorum bazen der. Daha sonra Arne ’in elini sımsıkı tutan Olga Arne ‘ye her nerede olursan ol evini hiçbir zaman unutma der. Arne Florya’ya bir gün birlikte gidip nehirden mavi denize doğru yelken alacağız der. Bunun üzerine Flora Arne ’ye hamile olduğunu söyler ve Arne mutluluk içinde gemiye gider. Arne gemiye varınca çalışanlardan biri Van Rees nerede olduğunu sorar. Arne görmediğini söyleyince adam Arne ‘ye Van Rees gelmezse onu kaptana bildirmek zorunda kalacağım başı derde girecek diye karşılık verir. Gece vakti üstü başı yırtılmış erkek çocuğunun biri can havliyle kaçarken Laurin ’in odasının penceresine vurur. Laurin uyanmadan gizemli kişi çocuğun ağzını kapatıp pencereden çeker.  Bu arada civarında olan Flora çocuğun çığlığını duyar ve köprüye doğru hızlı adımlarla ilerler. Köprünün ortasına giden çocuğun cesedi görür ve Flora çığlık atar. Çığlığa Olga uyanır ama bir anlam veremez. Ertesi sabah Flora ’in cesedi derede bir berduş tarafından bulunur. Flora ‘in son duası okunurken Olga Tanrı’m niye masumları alısın diye ağlar.  Bir grup çingene bahçede durgun bir şekilde oturan Laurin’e dünkü çocuğu gördün mü diye sorarlar. Bu arada peder çingenelere defolun pis çingeneler diye bağırır. Çingeneler gittikten sonra peder babacan bir tavırla Laurin’e seni zavallı çocuk diyerek kollarını açar ama Laurin korku içinde pederden kaçar.


Büyükannesi ile aynı yatakta uyuyan Laurin duyduğu bir sesle uyanır. Daha sonra annesi Flora ’in odasın giden Laurin annesi Flora’yı görür. Hareketsiz yatan Flora ‘in gözünden yaş iner.  Ertesi sabah babası ile annesinin mezarına giden Laurin Flora ‘in mezarına çiçek koyar. Bu arada Bayan Berghaus Arne ‘ye kendinizi koy vermeyin Bay Andersen kızınızın size ihtiyacı var zaten Flora’yı göreceksiniz der. Başka bir gün Laurin Flora ‘in mezarına çiçek koyarken bir kedi sesi duyar ve sesin geldiği yere doğru yürür.  Gördüğü kedi yavrusunu kucaklayan Laurin eve doğru yürür.  Laurin ‘in yanına gelen Stefan elindeki kediyi gösterip nereye gidiyorsun diye sorar. Laurin Stefan’a, sakın bir şey söyleme büyük annemin kedilere karşı alerjisi var ne zaman bir kedi yanından geçse aksırır der. Bu arada Laurin ve Stefan Laurin ’in büyük annesi Olga ’in yanından geçerken Olga aksırarak uyanır.

Bayan Berghaus Arne ’ye kocamın vefatın beri teknesi limana demirlendi ve kullanılmıyor size karışmak niyetinde değilim ama ailenizin selameti için denizciliği bırakıp balıkçılığa başlasanız daha iyi olur der. Arne yapamam Bayan Berghaus denize alışan bir daha denizi bırakmaz diye karşılık verir. Bu arada Stefan ve Laurin yavru kediyi saklamak için tavan arasına çıkarlar. Stefan girişteki sivri ucu eller. Daha sonra Stefan dolaptan gelen fare seslerini kontrol etmek için dolaba doğru yürür. Laurin ’de kediyi eski bir beşiğe koyduktan sonra beşiğin içinde bulunan annesinin fotoğrafını eline alıp temizler. Laurin Stefan’ in annesinin kabanını giydiğini görünce sinirli şekilde çıkar der.  Stefan Laurin’e sorunun ne bu kimin kabanı diye sorarken Bayan Berghaus Stefan’a gidiyoruz diye seslenir. Laurin Stefan’a annen çağırıyor git der. Stefan gittikten sonra Laurin annesi Flora ‘in paltosunu dolaba geri asar. Daha sonra heyecanla baba tavan arasında ne buldum diye babasının odasına girer. Laurin babası Arne’yi yıkanırken görür ve utanıp odadan çıkar.


 

Laurin annesinin resmini çizerken babası Arne ’ye gene uzun süre olmayacak mısın diye sorunca Arne doğum gününde gelmemi istiyorsun değil mi diye karşılık verir. Laurin sitem dolu bir sesle gelmeyeceksin deyince Arne kazının yanına doğru gelince Laurin annesinin olduğu sayfayı değiştirir. Arne kızı Laurin’e suratını ekşitme tatilin bitiyor ve okulun o zaman üzülecek vaktin olmayacak der.  Konuşmasına devam eden Arne sana güzel bir şeyler getireceğim ayrıca büyüyünce benimle geleceksin der.  Laurin söz mü deyince Arne şeref sözü diye karşılık verir. Arne Laurin’e saçlarını serbest serbest bıraksana der. Yataktan kalkan Laurin ayna karşında saçını açar. Arne Laurin’e bak çok güzel oldun dedikten sonra ninen kedilerden haz etmiyor o yüzden kediyi eve sokma diye uyarır. Arne Olga ile vedalaşırken Olga Arne ‘ye nasıl geçti diye sorar. Olga ’in ne dediğini anlamayan Arne neden bahsediyorsun diye karşılık verir.  Olga Bayan Berghaus’dan bahsediyorum diye karşılık verince Arne Olga’ya sanki bilmiyorsun ikinizde bunu başından beri tezgâhlamıştın der. Olga Arne ‘ye bunu sen ve Laurin için yaptım deyince Arne bir daha evlenmeyeceğim bu benim son sözüm Flora ’in ölmeden önce hamile olduğunu biliyordun karşılık verince Olga karın der. Bunun üzerine o lanet köpründen de o kazadan da gına geldi artık der. Olga ben bir ayağı çukurda yaşlı bir kadınım bende ölürsem Laurin’e kim bakacak der. Arne Laurin’i her şeyden çok severim ama denizcilik benim kaderim diye cevap verip gider.

Dürbünle denize bakan Laurin geminin geldiğini görür ve neşe baba diyerek koşar. Rıhtımda babası sandığı adamın bir başkası olduğunu görünce panikleyip gider.  Denizci Van Rees isimli şahsa bir daha kız arkadaşın yokmuş demeyeceğiz diye dalga geçer. Van Rees bu kızda kim diye sorar. Denizci gülerek Arne ’in suratını görmek lazımdı kızı Laurin ’in seni babası sandığı için der.  Evine gelen Van Rees kapıda Bayan Johanson tarafından karşılanır. Bayan Johanson Bay Van Rees’e neredeyse seni tanıyamayacaktım der. Bay Van Rees Bayan Johanson’a babam nerede diye sorar.  Bayan Johanson baban Bayan Berghaus oğlu ateşlendi ona gitti senin dün geleceğini sanıyordu limanda seni bekledi diye cevapladıktan sonra kapı önünde beklemeyelim der. Bay Van Rees içeri geçtiğinde Bayan Johanson gittiğinizden beri hiçbir şeye dokunulmadı der. Bay Van Rees evde hala ayna yok deyince Bayan Johanson peder bey aynaların kibrin aletleri olduğunu söyler diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden Bayan Johnson Bay Van Rees’e sakıncası yoksa askerlik size yaramış zaten iki yılda subay olmak kimsenin harcı değildi babanız sizinle çok gurur duyuyor zaten annenizin vefatı sonrası tüm hayatını size adadı der.  Daha sonra Bayan Johanson akşam yemeğini hazırlıyım mı diye sorunca Bay Van Rees şu anda bir şey yemeyeceğim yoldan geldim yorgunum diye cevap verir. Van Rees uykusunda rahip olan babası tarafından dövülüp annen senin yüzünden hasta denilmesini duyar. Daha sonra dehşet içinde kalkan Bay Van Rees babası ile karşılaşır. Peder Van Rees oğlu Bay Van Rees’e geri dönmene sevindim ayrıca sana iyi bir haberim var okuldaki öğretmenlik işi senindir der. Bu arada Laurin cam kırılma sesiyle yataktan kalkar. Büyükannesi Olga ’in sızıp bardağı düşürdüğünü görür. Laurin Olga’yı yatağa yatırdıktan sonra Olga gün ışığı gözleri acıtıyor perdeleri kapa der.  Laurin perdeleri kapatırken viranenin ışıklarının yandığını görür. Sabah ön kapının camının kırıldığını gören Laurin daha önce bulduğu kedinin cesedini görür.  Daha sonra kediyi mezarlığa gömecekken bir kafatası çıkarır. Daha sonra Peder Van Rees’i gören Laurin korkudan kaçar. Laurin dere kenarında ağlarken Bay Van Rees kedin öldü diye mi ağlıyorsun diye seslenir. Bay Van Rees kendisine bakan Laurin’e çocukken benim hiç kedim olmadı yalnızca köpeğim vardı o da kışın evden kaçtı der.

Laurin okul çantasını hazırladıktan sonra hoplayıp zıplayıp okula giderken ayağı takılıp yere düşer. Annesi Bayan Berghaus oğlu Stefan’ı uğurladıktan sonra Laurin ’in yanına gelen Stefan elbisene ne olmuş diye sorar. Laurin ellerini elbisesine sürdükten sonra ellerini Stefan’ın gözlüklerine sürüp alaycı bir tonla gözlüğüne ne oldu Stefan der. Laurin ve Stefan okula gelir ve Stefan okulun zorbaları tarafından dolaba bas aşağı aşılır. Bay Van Rees okulun müdürü Bay Engels ile sınıfa girer. Bay Engels Bay Van Rees’e bunları güvenmeyin bunlar melek görünümlü şeytanlardır arkanızı döndüğünüzde fenalıklarını yaparlar. Bu arada Stefan ‘in asıldığı dolap devrilir. Daha sonra Bay Van Rees Stefan ’in elini tutup kafasındaki kanları temizler.  Peder Van Rees gelince Bay Van Rees elini Stefan’dan çeker. Peder Van Rees Stefan ‘in kafasını sararken Laurin ’da olan biteni izler.  Bay Van Rees’ in yanına gelen Bayan Berghaus Bay Van Rees’e o kötü çocuklar her zaman oğlumla uğraşıyorlar ama oğlumun kimseye zararı yok dedikten sonra Bay Van Rees ’den Stefan’a göz kulak olmasını ister.


Yatmadan önce ninesi Olga’yı kontrol eden Laurin rüyasında annesi Flora’yi öldürülen çingene çocuğu ve onların gizemli katilini görür. Ertesi sabah alışveriş sonrası dükkân sahibesi Laurin’e borcunu unutma bizimde geçinmemiz lazım der. Dükkân sahibesi daha sonra şu kıza babası denize açılıp aylarca kızı ihtiyar Olga’ya bırakıyor o zavallı da sefil bir hayat sürüyor der. Bay Van Rees dükkân sahibesine kızın size borcu ne kadar diye lsorar. Dükkân sahibesi Laurin ’in borcunu söyledikten sonra Bay Van Rees borcu öder. Sınıfta Stefan ’in yanına gelen Bay Van Rees Stefan’a başın nasıl diye sorunca Stefan iyi diye cevap verir. Daha sonra Bay Van Rees öğrencilere Bay Engels ile durumunuz hakkında uzunca konuştum birçoğunuzun umutsuz vaka olduğunu söyledi lakin tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim umutsuz vaka yoktur bu yüzden hedeflerimize ulaşmak sıkı çalışmalıyız der. Konuşmasına devam eden me yazık ki zavallı Stefan’ı dolaba asanlar hakkında bir malumat alamadım şayet yapan itiraf etmezse bütün sınıf ceremesini çeker. Wiebke isimli öğrenci elini kaldırır ama Arno Wiebke ’in kafasına vurur. Bay Van Rees Wiebke ’ye adın ne sorunca Wiebke adını söyler. Bay Van Rees Wiebke kız ismi değil miydi deyince herkes gülmeye başlar. Bunun üzerine Wiebke soyadım Wiebke adım Nikolas diye açıklar.  Daha sonra Arno eğer beni ispiyonlarsan boynunu kırarım diye tehdit eder. Daha sonra Stefan Laurin ‘in elindeki kâğıdı alır. Laurin kâğıdı geri alınca Bay Van Rees Laurin ’den kâğıdı ister.  Laurin kâğıdı verince Bay Van Rees Flora ’in çizili olduğu kâğıdı dikkatlice baktıktan sonra sınıfımızda bir ressam dedikten sonra herkes Laurin’e güler.  

Bay Van Rees yüzünü yıkarken Bayan Berghaus gelir. Bayan Berghaus oğlum en sonunda Stefan suçluyu söyledi Arno denilen korkunç çocuk dolaba koymuş der. Konuşmasına devam eden size gelmemim asıl niyeti sizi akşam yemeğine davet etmeye gelmiştim der.  Bay Van Rees ilk başta Bayan Berghaus ’un teklifini ger çevirir fakat Bayan Berghaus Bay Van Rees’e oğlum ve ben evimize nadiden misafir alırız der.  Bunun üzerine Bay Van Rees Bayan Berghaus ‘un teklifini kabul eder.  Akşam Bay Van Rees Bayan Berghaus ‘un doğru yürürken Stefan’ı banyo yaparken görür ve gizlice küçük çocuğu izler. Daha sonra Bayan Berghaus ve Peder Van Rees ’in konuşmalarını duyan Bay Van Rees Stefan ’in Peder Van Rees ’in gayri meşru oğlu olduğunu öğrenir. Duyduğu haber sayesinde öfkeden kuduran Bay Van Rees okşadığı kediyi vahşice öldürür. Başka bir gün Peder Van Rees vaazını okuduktan sonra Bayan Berghaus gelip Stefan günlerdir uyuyamıyor evin etrafında doluşan bir sapık var der. Peder Van Rees Stefan ‘in yüzünü okşayıp Tanrı seni korusun derken Bay Van Rees yüzünde sapıkça bir ifade oluşur.


Stefan ve Laurin evde oyun oynarken Stefan Bay Van Rees iyi bir benimle çok alakadar oluyor ama bazen bana çok garip bakıyor der.  Bunun üzerine Laurin Stefan’a babam Bay Van Rees ’in gerçek bir öğretmen olmadığını söyledi şehirdeki öğretmenler daha bir farklı der. Stefan geç oldu annem merak eder diyerek evden çıkar. Stefan annesi için ormanda çiçek topladıktan sonra köprüye doğru yürürken viranede bulunan gizemli adamda Stefan’ı izler.  Laurin akşam yemeğini hazırlarken Olga çalan kapıya bakar.  Bayan Berghaus iki göz çeşme Olga’ya Stefan ’in eve gelmediğini söylerken Laurin ’de dikkatlice konuşmayı dinler. Bu arada Peder Van Rees oğlu dalmış olan Bay Van Rees ‘in omzuna dokununca Bay Van Rees panikler. Peder Van Rees neyin var evladım deyince Bay Van Rees babasına geldiğini duymadım diye karşılık verir. Bunun üzerine Peder Van Rees oğluna giyin ve adam topla küçük Stefan kayıp der. Köy halkı Stefan’ı ararken Laurin rüzgârla devrilen dolap sayesinde kalkar. Laurin önce Stefan ‘in gizemli bir yabancı tarafından kaçırıldığını görür ve annesinin gittiğini görünce gitme diye haykırır.

Laurin okula doğru giderken iri kara bir köpek Stefan ’in gözlüğünü Laurin ’in önüne düşürür. Bay Van Rees sınıfta öğrencilere Stefan ‘in sağ salim bulunması içi dua ettirir. Bay Van Rees sınıfa gelen Laurin’e defterini çıkarmasını söyler. Laurin korkarak çantasından defterini çıkartırken Stefan ‘in gözlüğünü de saklar. Okul çıkışı Bay Van Rees bir süre Laurin’i izler ve daha sonra gizlice duvara sürtünerek kaçar. Bay Van Rees tedirgin bir şekilde ormanda bir süre dolaşır.  Viraneye gelen Laurin yukarı katta bulunan kapağı açarken çantası düşer.  Aşağı katta inen Laurin yatakta yatan Stefan’ı gördükten sonra geçmiş anılar âlemine dalar.  Laurin çingene çocuğu ve annesi Flora ’in son anlarını görür.  Flora köprüde ilerken bir adamın eğildiğini görür. Flora adamın kalktığını görünce bıyıksız Bay Van Rees olduğunu ve çingene çocuğunu öldürdüğünü görür.  Flora geri çekilirken köprü korkuluğu nehre düşüp çan verir. Bay Van Rees gelince Laurin dolaba saklanır. Bay Van Rees sapıkça bir şekilde Stefan ‘in cansız edenini okşadıktan sonra gömlekteki kan lekesini görür ve silmeye başlar. Bu arada tahta elbise askısı Laurin ‘in üstüne düşünce Bay Van Rees dolaba doğru gidip kapağı açar ve Laurin’e küçük kızlar tarafından gözetlenmeyi sevmem şimdi o gözlükleri nereden buldun dedikten sonra Laurin’e sadırır. Laurin panikle kendini arkaya atıp dolabın arkasını kırdıktan sonra can havliyle eve doğru koşar. Bay Van Rees öfkeli bir şekilde haykırdıktan sonra Laurin ‘in anahtarını düşürdüğünü görür. Ninesini uyandıramayan kapıda önündeki dolabı güçlükle itip eve girip ışıkları söndürüp tavan arasına saklanır.  Flora ‘in alaycı kahkahasını duyan Bay Van Rees tamamen kontrolünü yitirip Tanrı benim şahidimdir diyerek ceketinin cebinden bıçak çıkarır. Tavan arasına doğru yürüyen Bay Van Rees Flora’yi görür ve korku geriye giderken kafasına saplanan sivri uçlu nesne ile ölür. Daha sonra Flora ‘in kabanını giyenin Laurin olduğunu öğreniriz ve film biter.


 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...