https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

6 Şubat 2021 Cumartesi

Jack the Ripper

 

Filmimiz çakır keyif Sally isimli bir hayat kadının Londra ’in ara sokaklarında dolaşmasıyla başlar. Bir süre sonra Sally bir karaltı görür ve karaltıya doğru koşar. Daha sonra karaltının yaşlı kör bir adam olduğunu öğreniriz. Sally kör adama ne istiyorsun diye çıkışır. Bunun üzerine yaşlı kör Sally ’ye boğazımdan sıcak bir çorba geçsin der. Sally kör adama biraz para verdikten sonra yoluna devam eder. Daha sonra Sally yüzü belirgin olmayan biri tarafından öldürülüp tekne ile Thames nehrinin diğer kıyısına kaçırılır. Bir seraya giren katili Laura isimli kırklarının ortasında bir kadın karşılar. Laura katile bana başka bir bebek mi getirdiniz diye sorunca katil evet diye cevap verir. Sabah olduğunda katil Laura ile Thames nehrine giderler. Katil Laura’ya ben gidiyorum ne zaman döneceğimi bilmiyorum dedikten sonra Laura Sally ’in cesedini nehre atar. 


Daha sonra adının Dennis Orloff olduğunu öğrendiğimiz katil evine dönerken Bayan Baxter ile karşılaşır. Bayan Baxter Doktor Orloff’a doktor niye bu fakir serseriler yerine zengin bakmıyorsunuz der daha sonra Bayan Baxter Doktor Orloff’a size yemek bir şeyler hazırladım der. Doktor Orloff Bayan Baxter’a aç değilim ayrıca aylık kiram gecikti maalesef kiramı şu anda ödemeyeceğim der.  Bunun üzerine Bayan Baxter Doktor Orloff’a kirayı dert etmeyin zaten siz o tıp dehanız ile hep başkalarını düşünürsünüz diye karşılık verir. Doktor Orloff Bayan Baxter’a teşekkür ettikten sonra kendisini bekleyen hastaları ile ilgilenmeye başlar. Hastalardan birisini muayenesine alan Doktor Orloff hazırlanırken hasta bacağım çok ağrıyor bir bakabilir misiniz der.  Ernest isimli hastanın bacağına bakan Doktor Orloff Ernest’in topuğundaki iltihaplı yarayı alır ve ardından pansuman yapar. İşini bitiren Doktor Orloff Ernest’e üç gün sonra gel ayağını öyle muayene edeyim der. Ernest Doktor Orloff’a şu an için yanımda para yok deyince Doktor Orloff acelesi yok müsait olduğun bir vakit ödersin der. Bunun üzerine Ernest neredeyse tüm hastalara parasız bakıyorsun yoksa bir yerlerde hazine mi buldun diye sorar. Bunun üzerine Doktor Orloff Ernest’a bu yalnızca beni alakadar eder diyerek Ernest’i yolcu eder.

Polisler cinayet mahallinizdeki delilleri toplarken Scotland Yard dedektifi Selby olay yerine gelince memurlardan biri Müfettiş Selby ’ye iki tanık var onları köşedeki barda beklettiriyoruz der. Bunun üzerine Müfettiş Selby polis memuru ile bara girer. Polis memuru tanıkların kör bir dilenci ile yaşlı bir kadın olduğunu söyler.  John Pritchard isimli dilenci Müfettiş Selby tarafından sorguya çekilir. Kör John Müfettiş Selby ‘ye Sally ’in ölmeden önce kendisi ile konuştuğunu söyler. Müfettiş Selby kör John’a Sally ‘in öldüreceğini hissetin mi diye sorunca kör John kör kalmamla beraber altıncı hisim ortaya çıktı bu sayede genç kızın öleceğini hissettim der. Polis memuru John’un maktulün ölmeden önce yanında bulunduğunu söyleyince kör John doğru katili teşhis edebilirim çok farklı bir kolonya kokusu geliyordu der. Müfettiş Selby kör John’a katili her halükârda teşhis edebileceğini mi söylüyorsun deyince kör John evet dedikten sonra katilin öldürme dürtüsünü kontrol edemediğini kendisinin de kurban kadar korktuğunu belirtir. Bunun üzerine Müfettiş Selby katil akıl hastası olmalı deyince kör John aynı zamanda bir dahi ve varlıklı biri bu sayede etrafta rahatça gezinebiliyor deyip egzotik bir Hint çiçeği kokusu aldığını söyler. Bu arada içeri dalan yaşlı kadın beni tutmayın dükkâna gideceğim diye çemkirir. Bunun üzerine Müfettiş Selby yaşlı kadına katili gördün mü diye sorar. Yaşlı kadın emin değilim etraf çok karanlıktı iyi göremedim diye cevaplayıp gider.


Müfettiş Selby sevgilisi Cintia ’in çalıştığı bale okuluna gider. Bir süre prova yapan Cintia ‘in yanına gelen bale eğitmeni Maria Cintia ’ya sevgilinin geldi deyince Cintia Müfettiş Selby ’in yanına gider. Cintia Müfettiş Selby ’ye beni ziyarette geldiğine inanamıyorum der. Müfettiş Selby ve Cintia bale meselesi yüzünden tartışırlar. Daha sonra iki sevgili birbirlerine anlayışlıyı davranacaklarını söyledikten sonra Cintia provasına devam eder. Odasında çalışan Doktor Orloff sobadaki yanan ateşe bakarken alevlerin arasında Sally belirir. Sally Doktor Orloff’a her sapkın arzunu yerine getireceğim tıpkı fahişe annen gibi diyerek kahkaha atar. Kendisini yatağa atan Doktor Orloff zihninde Sally ’in kahkahasını duyar. Çıplak olarak beliren Sally Doktor Orloff’a birkaç kuruşa senin kölen olurum der. Hızla yataktan kalkan Doktor Orloff merdivenlerden hızla aşağıya inerken ev sahibesi Bayan Baxter ile karşılaşır. Bayan Baxter Doktor Orloff’a bu saatte nereye gidiyorsunuz deyince Doktor Orloff acil bir işim var diye karşılık verir. Bunun üzerine Bayan Baxter hastalarınız siz olmadan da on dakika hayatta kalabilirler diyerek Doktor Orloff’u evine sokar. Doktor Orloff bırakında gideyim diye tepki gösterince Bayan Baxter çok sinirlisiniz doktor çay içinde biraz sakinleşin der. Bayan Baxter çay hazırlarken Doktor Orloff’a sizin gibi birisi neden yalnız bilmiyorum deyince Doktor Orloff başlarım çayına diye bağırınca Bayan Baxter ağlamaya başlar.  Bir süre bekleyen Doktor Orloff Bayan Baxter’a çok üzgünüm şu aralar aşırı yorgunum sizi üzmek istemezdim diye özür diledikten sonra Bayan Baxter ’in evinden çıkar.

Doktor Orloff sokakta tek başına gezerken yanına Jean isimli bir fahişe gelir. İlk başta Doktor Orloff Jean’i yanında istemez ama Jean ısrarını sürdürünce kabul etmek zorunda kalır.  Jean ’in kaldığı binaya giden Doktor Orloff bir süre Jean ile oynaşan Doktor Orloff dürtülerine hâkim olamayıp Jean’i öldürür. Çığlıklara gelen bina sakinleri Jean ‘in cesediyle karşılaşırlar. Ertesi gün Ernest arkadaşı ile balık tutarken oltasına kesik el takılır. Daha sonra karakola gelen Müfettiş Selby memura bugün bir şey oldu mu diye sorar. Polis memuru farklı bir durum olmadı diye cevap verdikten sonra bir dakika içerde sizinle görüşmek isteyen biri var der. Müfettiş ne hakkında konuşacakmış diye sorunca polis memuru Müfettiş Selby ’ye bilmiyorum söylemedi diye cevaplar. İçeri geçen Müfettiş Selby ‘ye müfettiş sen misin diye sorar. Müfettiş Selby Ernest’e söyleyeceğin bir şey mi var deyince Ernest söyleyecek bir şeyim yok aksine gösterecek bir şeyim var diyerek kesik eli Selby ’in eline verir. Bunun üzerine Müfettiş Selby Ernest’e bunu nereden buldun diye sorunca Ernest köprü altında balık tutarken buldum ama şuna bakın yüzük hala parmakta duruyor şayet köprü altını incelerseniz bir sürü yüzük ve bilezik. Bulabilirsiniz der.

Müfettiş Selby Karın Deşen Jack cinayetlerinin tanıklarını karakola çağırır. Müfettiş Selby karakola gelenlere Karın Deşen Jack ’in eşkalini tarif etmelerini bu sayede polis ressamı onun belirleyici bir portresini çizebileceğini söyler. Daha sonra Jean ve Sally ’in arkadaşı olan Meggan katilin uzun pardösülü davranışların bir asilzadeye benzediğini söyler. Bunun üzerine Müfettiş Selby saçları nasıldı diye sorunca Meggan sarı saçlı ama beyazlarda bulunuyor diye cevaplar. Müfettiş Selby suratı nasıldı diye sorunca Meggan tam tarif edemem ama ince suratlı büyük burunlu geniş alınlı birisi olduğunu söyler. Bunun üzerine Müfettiş Selby karakolda bulunan kişilere gece çalışan kadınlara bu resmi gösterin der. Jill isimli bir kadın Sally ‘in iri yapılı sarhoş gittiğini söyler. Bunun üzerine arabacı Sally ‘in sarhoş adamla arabaya bindiği ama daha sonra kavga edip indiğini söyler. Bu arada lafa karışan Kelly isimli kadın resmi çizilen adamdan yüklü miktarda para aldığını özel gününde olduğu onunla gitmediğini söyler. Lafa karışan John sarhoş adamın katil olmadığını katilin diğer adam olduğunu katilin ucuz içki kokmadığını söyler.


Cintia ‘in yanına gelen Müfettiş Selby habersiz geldiğim için üzgünüm ama seni görmek istedim der. Cintia Müfettiş Selby ’ye günün kötü geçti sanırım deyince Müfettiş Selby öyle diyebilirim diye karşılık verir. Daha sonra Cintia Müfettiş Selby ‘ye çantamı içerde unuttum der. Müfettiş Selby Cintia ’in çantasını almaya gittikten sonra Cintia ile Doktor Orloff göz göze gelir ve ardından Doktor Orloff koşarak kaçar. Daha sonra Cintia Antony diye bağırarak Müfettiş Selby’yi çağırır. Müfettiş heyecan içerisinde Cintia ’ya ne oldu diye sorar. Resimdeki katil gördüm deyince Müfettiş Selby Doktor Orloff ’un gittiği yoldan gider. Yolda bir adam gören Doktor Orloff sanarak omzuna dokunur ama başka birisi çıkar. Gece kulübüne giden Doktor Orloff Marika isimli pavyon sanatçısını arabasına aldıktan sonra ormanlık bir alana götürür. Orada Maria’ya tecavüz edip öldürdükten sonra cesedi seraya götürüp orada Marika ’in cansız bedenini parçaladıktan sonra cesedi Thames nehrine atar. Bu arada Ernest Doktor Orloff’u gizlice gözler.


Bale egzersizlerine devam eden Cintia paydos verip  piyanist Grant ile muhabbet eder. Grant Cintia’ ya hala Antony ile görüşüyor musun diye sorar. Cintia evet diye cevaplayınca Grant gazetelerde katilin peşinden değil de genç bir balerinin peşinden koşturdu diye yazmışlar diye karşılıkta bulunur. Doktor Orloff’ un evine pencereden giren Ernest Doktor Orloff’ un karşısına çıkar. Doktor Orloff şaşkın bir şekilde bir şey istiyorsan geç geldin der. Bunun üzerine Ernest aslında sana yardımcı olmaya geldim diye karşılık verince şaşkınlığı daha da artan Doktor Orloff Ernest’a seni anlamakta güçlük çekiyorum deyince Ernest Doktor Orloff’a gizli sırrını ifşa edeceğine söyler. Şantaja uğradığını anlayan Doktor Orloff Ernest’a ne kadar istiyorsun dedikten sonra Doktor Orloff ve Ernest yukarı çıkarlar. Daha sonra evinde oturan Bayan Baxter yukarıdan gelen seslere kulak kabartır ve tavan arasına çıkar. Tavan arasında bir süre dolanan Bayan Baxter Ernest’in asılı duran cesedi ile karşılaşır.

Doktor Orloff ’un takıldığı mekâna giden Cintia etrafı kolaçan ettikten sonra mekândan çıkar. Bu arada Müfettiş Selby ’de Marika ’in acılı annesi ile uğraşır. Daha sonra kör John’a sadaka verirken John Cintia ’ya konuşman ve teninin kokusu bu civarın kadını değil nezih bir muhitin kadını olduğunu gösteriyor lakin giydiğin kıyafetinin kokusuna bakarsak başka birine benzemeye çalışmışın der. Kör John’un yanından ayrılan Cintia meyhaneye girer. Meyhanede Doktor Orloff ile karşılaşan Cintia bir süre Doktor Orloff ile muhabbet ettikten sonra müsaade isteyip meyhane sahibinin yanına gidip karın deşen Jack burada hemen diğer kapıyı kullanıp polise gitmesini söyler. Doktor Orloff ‘un yanına giden Cintia Doktor Orloff’u göremez ve dışarı çıkar. Daha sonra Cintia Doktor Orloff tarafından gafil avlanıp kaçırılır.  Meyhaneye gelen Müfettiş Selby olan biteni öğrendikten sonra kör John Müfettiş Selby ’ye katilin kokusu botanik bahçesinden geldiğini söyler. Doktor Orloff Cintia’yı hırpalarken seni fahişe çocukluğumun ıstırap içinde geçmesini sağladın diyerek tecavüze kalkışır. Bu arada Müfettiş Selby gelince Doktor Orloff kaçar. Kısa bir kovalamacanın ardından Müfettiş Selby Doktor Orloff’a kelepçe takılır. Doktor Orloff kendisinden emin bir şekilde Müfettiş Selby ‘ye ispat edemezsin der ve film biter.


 

 


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...