https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

5 Mayıs 2019 Pazar

Trans Somnium


Filmimiz Maya isimli siyah saçlı bir kadının mezar taşında diz çökerek anılarında gördüğü Lucy adındaki sarışın kadına niye beni terk ettin diye hayıflanır. Daha sonra Maya elli yaşlarında bir kadınla telefonla konuşur. Kadın Maya ’ya Lucy tamamen gitti ama yine de onunla bağlantı kurabilirsin der. Maya ormanlık kulübenin duvarlarına tahta sopayla vurup defalarca Lucy der ve kulübenin dışına çıkıp yüzünü çamurlu toprakla buladıktan sonra topladığı çamurlu toprak ve kuru yaprakları tencerede kaynatır. Daha sonra Maya elini keserek tencerede bulunan karışımın üzerine kanını boca eder. Tenceredeki karışımı kadehe koyduktan içmeye başlar ve daha sonra Lucy ’in iç çamaşırlarını koklayarak Lucy der. Daha sonra Maya geçmiş anılar alemine girip Lucy ile ilk öpüşmelerini ve ilişkilerinin başlangıcını anımsar. Ertesi gün Maya yaptıklarını bir kez daha tekrar yapar.


Kulübenin ortasında uykuya dalmakla meşgul olan Maya kefene bürünmüş ürkütücü bir suratlı bir adamın kendisini izlediğini fark ettikten sonra kulübedeki odalardan birinin açıldığını görür. Odaya giren Maya yatakta yatmakta olan Lucy ’in yanına uzanır ve bir süre kendisini mezarlıkta bulur. Maya demin gördüğü kefene bürünmüş adama sen kimsin diye sorar. Gizemli adam her zaman farklıdır bu ilk rüyan dikkatli olmalısın diye cevap verir. Maya neden diye sorunca gizemli adam bizler farklı bir alemden geliyoruz diye cevap verir. Maya gizemli adama ne demek istiyorsun diye sorunca gizemli adam yalnızca rahipler bildiğini sanıyor dedikten karalara bürünmüş bir kadında sonra bizler farklıyız bazılarımız getiriyoruz bazılarımızda öldürüyoruz diye cevap verir. Daha sonra Maya yerde bulduğu kâğıdı alır ve hiçbir manaya gelmeyen çizimlere bakar. Maya’ın elindeki kâğıdı alan gizemli kadın Maya ’ya uyandıktan sonra sonsuzluğun ve gerçekliğin rüyalarında anılarda ufak ve belirsizliği kalır kalktığında gizli manası yok olur. Gizemli kadının elindeki kâğıdı alan gizemli adam bu konuştuğumuz lisan dedikten sonra gizemli kadın ve gizemli erkekle kavgaya tutuşur ve Maya bulduğu tabanca ile gizemli kadın vurur. Maya’ın yanına gelen gizemli adam Lucy bizim alemimizde bir prenses o yüzden gelmek istemiyor sizin aleminizdeki sırrından korkuyor der.

Maya mumlara sarılmış çemberin ortasında oturduktan Lucy tazılı kâğıdı yaktıktan sonra gene defalarca Lucy demeye başlar. Daha sonra Maya uyurken başka bir hayalet belirir. Hayalet Maya’ ya bende senin gibi varlığım gerçekte olanları sizin aleminizde anlatmam yasak benim seyyah olduğum engin alemde gerçeği anlatabilirim der bunun üzerine Maya hayalete Lucy’yi kim öldürdü diye sorar. Hayalet Lucy’yi öldüren bilmeden varlığı ile Lucy ’in gelmesine mâni oluyor diye karşılık verir. Maya ne yapmam gerek diye sorunca hayalet gökyüzüne bak ve iblis yıldızını kapat der. Daha sonra kendisini başka bir mekânda bulan Maya hayalete şüphelerim Lucy canına mı kıydı diye sorar. Hayalet Maya’yı taklit edince Maya aklım karıştı deliriyor muyum deyince hayalet deliremezsin diye karşılık verir. Maya ben deliyim deyince hayalet sen kendini deli olarak mı görüyorsun diye sorar. Bunun üzerine Maya uyanıkken rüyalar daha bir gerçek geliyor der. Bunun üzerine Maya’ ya belki Lucy’yi burada bulabilirsin der. Bunun üzerine Maya Lucy’yi burada bulabilirsin der. Maya burası hayvanat bahçesi deyince hayalet burası sığınak diye karşılık verir. Hayaletin dediklerine inanan Maya kafeslerin önünde Maya demeye başlar.

Gece Maya kendisini başka bir hayalet tarafından kafese kapatılır. Maya Lucy nerede diye sorar.  Hayaletin yüzünde hain bir gülüşmeyle evet Lucy burada içimde süzülüyor diye cevap verir. Daha sonra hayalet Lucy ‘in tadının tıpkı bir domuza benzediğini kokusunun tıpkı midesi bozuk birisine benzediğini söyleyip Maya’ın karnını yarıp bağırsaklarını ip gibi çeker. İp bulan Maya bir ağacın yanına gelir ve Maya’ın arkasından beliren hayalet Maya’ ya bir tehlike yaratın korunmak ağacı muhafaza edeceksin kimse ağaca dokunmayacak der. Maya hayalete kim dokunmayacak diye sorar ama cevap alamaz. Ertesi sabah Maya’ın kulübesine gelen Maya’ın annesi kulübe etrafında Maya’yı ararken arkasından yaklaşan hayalet Maya’ın annesini göğsünden bıçaklar. Daha sonra evine dönen Maya annesinin cesedi ile karşılaşır. Annesi Maya’ ya sen tiksinç bir sapıksın sana sonsuz acı ve sonsuz deliklik sunuyorum der. Daha sonra gene ayine başlayan Maya kulübeyi yakar. Daha sonra Maya ve Lucy öte alemde buluşurlar ve film biter.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...