https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

8 Haziran 2015 Pazartesi

Fashion Crimes

Filmimiz çekim yapan modellerle başlar. Çekimler biter Gloria adlı model evine gidecektir. Fotoğrafçı Giorgio dikkatli ol der. Bunun üzerine dikkatli olurum merak etme der.  Arabasına binen Gloria gittiği yol çalışma nedeniyle kapatılınca Gloria başka bir yolla sapar.  Daha sonra Gloria’in aracı istop eder ve yardım en yakın eve gider. Bir süre sonra Gloria korku içinde evden çıkar ve kendisini otoyola atar ve kendisine doğru gelen kamyonu görür. Daha sonra hastaneye kaldırılan Gloria’ın muayenesi yapılırken polis kamyon şoförünü sorgular. Kamyon şoförü aniden yolla fırladı sonrada bayıldı ani fren yapıp ona çarpmadım daha sonra hastaneye götürdüm der. Bunun üzerine polis ben birde kadınla da görüşeyim deyip Gloria’ın kaldığı odaya girer. Gloria bir cinayet olduğunu ama kimin kim olduğunu hatırlayamaz.


Olayla ilgilenen Polis Dedektifi Carlo nehirde balık tutan Komiser Rizzo’un yanına gelir ve acil bir durum olduğunu söyler. Komiser Rizzo her zaman acil durum olur bu seferki neymiş diye sorar. Polis Dedektif Carlo villada bir kadın öldürülürmüş diye cevap verir. Daha sonra Polis Dedektifi Carlo ile cinayetin işlediği villaya giren Komiser Rizzo Gloria’ın ifadesini okur. İfadede Gloria işten dönerken gittiği yol engellenince başka bir yolla sapar ama arabası bozulmuştur yardım için eve gittiğini cinayete tanık olduğunu ve daha sonrada korkudan kaçtığını yazar.


Komiser Rizzo hastanede Gloria ile konuşur. Gloria villaya bir kadınla bir adamın tartıştıklarını görür ama radyodan gelen yüksek ses yüzünden ne konuda tartıştıklarını duyamadığını daha sonra adamın kadına defalarca vurduğunu belirtir. Bunun üzerine Komiser Rizzo villada cinayet izine rastlanmadığını söyleyince sinirlenen Gloria ben deliyim ki bunları uydurayım der. Komiser Rizzo Gloria’ya arabanız villanın önündeydi ayrıca ceset olmadığından cinayette diyemeyiz der. Bunun üzerine Gloria Komiser Rizzo’ya bana deli falan mı diyorsunuz der. Komiser Rizzo size deli demeye niyetim yok yalnızca gerçekleri söylüyorum der. Sinirleri bozulan Gloria ben ordaydım adam kadını öldürüyordu Giorgio deli olmadığı söyle der. Giorgio Gloria’ya sakinleş bir yanlışlık falan olmalı deyince Gloria Giorgio’ya sende bana inanmıyorsun der. Bunun üzerine Doktor Olga bugünlük bu kadar yeter hastamızı yormalıyım der.  Polis dedektifi Carlo ile konuşan Komiser Rizzo modellerin lüks ve uyuşturucu tutkusundan bahseder ama villadaki detayları çok güzel anlatı der. Polis Dedektifi Carlo tesadüftür deyince Komiser Rizzo ben tesadüflere inanmam der.


Ertesi gün Komiser Rizzo villanın kâhyası ile konuşur.  Kâhya villanın sahibi kontun işleri nedeniyle villaya seyrek uğradığını belirtir. Bunun üzerine Komiser Rizzo Kontesi sorar. Kâhya kontesin genç erkeklerle gönül eğlendirdiğini söyler. Komiser Rizzo şimdi kontes nerede diye sorunca kâhya dedikodulara göre Arjantin’de der.  Aynı esnada evine dönen Doktor Olga uzanmakta olan sevgilisi Giancarlo’ya Viyana’daki kongreye gidecektin ne oldu diye sorar. Giancarlo hava şartlarının azizliğine uğradı deyip bir ruh hekimi haylazlaşamaz mı deyince Doktor Olga diğer ruh hekimlerini bilmem ama sen tamamıyla öylesin der ve yiyişmeye başlarlar. Akşam olduğunda hastanede Doktor Olga işleriyle uğraşırken gizemli bir şahıs yeni sakinleştirici verilmiş Gloria’ın odasına girer. Gizemli şahsı gören Gloria avazı çıktığı kadar bağırır. Çığlık sesini duyan Doktor Olga odada kimseyi görmez ve sinirleri laçka olmuş Gloria’yı teskin etmeye çalışır.

Doktor Olga ruh hekimi sevgilisinden Gloria ile ilgilenmesini ister. İlk başlarda Giancarlo hastanenin ruh hekimi ilgilense der. Bunun üzerine Doktor Olga hastanenin ruh hekimi izinde ayrıca Gloria’yı ancak sen iyi edebilirsin zaten senin için üç seans sürer. Doktor Olga’ın ısrarlarına dayanamayan Giancarlo Gloria’ya ya terapi yapmayı kabul eder. Daha sonra Gloria’ya hipnoz terapisi yaparak o gece neler olduğunu sorar. Hipnozun etkisinde olan Gloria arabasının bozulduğunu telefon etmek amacıyla ışığı yanan villaya gittiğini villaya girdiğinde her yönden gelen yüksek sesli bir müzik sesini duyduğunu belirtir. Bunun üzerine Giancarlo Gloria’ya nasıl bir müzikti mırıldanabilir misin diye sorar. Gloria yapamam deyince Giancarlo çabala der. Gloria müziği biraz mırıldanır ve yüzünü görmediği bir adamla kadının hararetli şekilde tartıştığını daha sonra kadının adama tokat attığını adamın tokatta karşılık kadına demir sopa ile pekmezini akıtarak öldürdüğüne tanık olduğunu söyler ve heyecanlanır. Bunun üzerine Giancarlo Gloria’yı hipnozdan çıkarıp bunların kötü bir kâbustan ibaret olduğunu hiçbir şey olmadığını unutmasını söyler. Gloria’yı bekleyen Giorgio iki saati geçti ne yapıyorlar deyince Doktor Olga endişelenmeyin Doktor Contini alanında uzman bir ruh hekimidir der. Daha sonra Gloria ve Giancaro çıkarlar ve Giorgio Giancarlo’ya işini yapmasında bir sıkıntı olmaz değil mi diye sorar. Giancarlo sıkıntı olmaz der.


Komiser Rizzo Martini adlı bir şahısla balık tutarken Martini Komiser Rizzo’ya bir not verir.  Komiser Rizzo notun ne olduğunu sorar. Martini notun kontesin mirasçılarıyla ilgili olduğunu söyler.  Komiser Rizzo kontesin kaç mirasçısı var diye sorar. Martini sekiz diye cevaplar. Bu arada işinin başına dönen Gloria Sebastian D’angelo isimli şahsa özel defilede bulunur. Defile sonrası Sebastian D’angelo  Gloria’ya iltifatlar yağdırıp koleksiyonunda modellik yapmasını ister.  Daha sonra Sebastian D’angelo Gloria’yı evine bırakırken seninle Londra, New York, Tokyo gibi yerleri gezeceğiz der. Gloria ama Giorgio ve arkadaşlarımı bırakamam der. Bunun üzerine Sebastian D’angelo kendi seçimlerini kendin yapmalısın fotoğraflarını görebilir miyim hem de bir şeyler içeriz der. Bunun üzerine Gloria bugün kendimi pekiyi hissetmiyorum resimleri yarın yollarım der. sebastian D’angelo erkek arkadaşın bekliyor sanırım deyince Gloria erkek arkadaşım yok yalnızca yorgunum deyip başka bir gün buluşmaya söz verir 


Akşam olduğunda Gloria’yı model arkadaşı Barbara arar. Barbara Gloria’ın evinde yatılı kalmak ister ve Gloria Barbara’ın isteğini kabul eder. Gloria ve Barbara yolda ilerlerken dondurmacıda dururlar. Gloria Barbara’ya ben dondurma alacağım sen bekleme eve git istersen dedikten sonra Barbara eve gider. Daha sonra eve giden Gloria asansörün çalışmadığını fark eder ve merdivenlerden çıkar. Kapının zilini çalan Gloria cevap alamaz ve daha sonra asansörün kapısı açılır Barbara’n çantasını görür. Korkak adımlara otoparka çıkan Gloria arabasının yanında kan lekeleri fark eder ve arabanın bagajını açıp Barbara’ın cesedi ile karşılaşır. Katile karşılaşan Gloria kıl payı kurtulur. Daha sonra Doktor Olga ve polisler gelir. Gloria iki göz iki çeşme Doktor Olga’ya villadaki katil benim peşimde benim yerime Barbara’yı öldürdü beni koruyun der.  Komiser Rizzo ile konuşan Doktor Olga villadaki olay ile bağlantısı var mı diye sorar. Bunun üzerine Komiser Rizzo iki olayın birbirinden bağımsız olduğunu işlenen cinayetin bir manyağın elinden çıktığını söyler. Daha sonra Komiser Rizzo Polis Dedektifi Carlo’ya Gloria’yı gözlem altında tutmasını ister. Bunun üzerine Polis Dedektifi Carlo iki olayın birbirleriyle bağlantısı yok demiştiniz deyince Komiser olsun eşeği güvenli kazığa bağlayalım der.

Ruh hekimi Giancarlo’yu arayan Doktor Olga Giancarlo’un telesekreterine Gloria’ın bir arkadaşı öldürüldü Gloria bende kalıyor durumu bir seans daha yapar mısın diye mesaj atar. Giancarlo ise mesajı sessizce ve dikkatlice dinler. Daha sonra Gloria bir kez daha Villaya girer. Bu arada Gloria’yı bekleyen Polis Dedektifi Carlo’un yanına gelen Komiser Rizzo durum nedir diye sorar. Polis Dedektifi Carlo Komiser Rizzo’ya Gloria’ın villaya girdiğini söyler. Komiser Rizzo başka bir arabayı görür ve bu araba kimin diye sorar. Polis Dedektifi Carlo aracın kime ait olduğu bilmediğini belirtir. Daha sonra Komiser Rizzo ve Polis Dedektifi Carlo Gloria’ın çığlığını duyar ve hızlı adımlarla villaya koşarlar. İçeri giren Komiser Rizzo ve Polis Dedektifi Carlo Gloria’ın transa geçmiş halde duvara baktığını görürler.  Komiser Rizzo Gloria’ın yanına gidince Giancarlo Komiser Rizzo’ya bunu yapmanızı önermem transtan ani bir şekilde çıkarsa kendisi için kötü sonuçlar doğurabilir dedikten sonra parmağını şaklatarak Gloria’yı transtan çıkarır. Komiser Rizzo Giancarlo’ya ne yaptığınızı sorabilir miyim deyince Giancarlo ben bir ruh hekimiyim bu da sıradan bir terapi seansı deyip nerede ve ne zaman terapi gerekli ise yaparım eğer kusura bakmazsanız komiser bey kötü adamı yakalamaya çalışıyorum der. Bunun üzerine Komiser Rizzo bende aynısını yapıyorum der. Daha sonra villaya Giorgio ve Doktor Olga girer. Daha sonra Doktor Olga Gloria’ya ben sana bir yere gitme demiştim niye bana haber vermeden çekip gittin der. Bunun üzerine Giancarlo seans için benim fikrimdi der. Komiser Rizzo söyle bakalım Giorgio sende mi buraya davetliydin diye sorar. Giorgio Komiser Rizzo’ya hayır ben Gloria’yı moda şovu çekimlerine götürmek için evine götürecektim deyince Gloria ben evime şu an dönemem der.  Bunun üzerine Giorgio tamam o zaman eşyalarını toplayalım benim mekânımda kalırsın der.  Komiser Rizzo Giorgio’ya bir dakika değerli bir görgü tanığını eski suçluya teslim edeceğimi zannetme der. Sinirlenen Giorgio Komiser Rizzo’ya ne demek istiyorsun diye sorar. Komiser Rizzo Giorgio’ya hırsızlık suçundan yargılanmadın mı hatta bu villada hırsızlık yapmadın mı der. Giorgio evet hırsızlık suçundan yirmi sene evvel yargılandım ama bana iftira atılmıştı Kontes Stella bana mücevherlerini bana vermişti ama çalışmalarımı beğenmeyince hırsızlıkla suçlamıştı der. Bunun üzerine Gloria Giorgio’yu yeteri kadar aşağıladınız dedikten sonra Gloria Giorgio beraber gider. Giancarlo aşırı şüphecisiniz deyince Komiser Rizzo Giancarlo’ya sizde Kontes Stella’ın mirasçılarından birisiniz der ve gider. Bunun üzerine Doktor Olga Giancarloya bundan bana hiç bahsetmemiştin deyince Giancarlo eski sıkıcı bir miras konusu der.

Ertesi gün Gloria Sebastian D’angelo için yapılan özel defileye çıkar.  Kuliste makyajını yapan Gloria asistan Maurice’a makyaj çok mu eski usul oldu diye sorar. Maurice hayır tam Sebastian’ın istediği gibi oldu der. Defileye çıkan Gloria birdenbire kendisini iyi hissetmemeye başlar ve beni mahzur görün diyerek gider. Gloria’ın yanına giden Sebatian Gloria’ya neyin var diye sorar. Gloria bu elbise benim değilmiş gibi geldi sanki Greta Stella’ya aitmiş gibi geldi deyince atar yapan Sebastian ben eski parçaları dizayn etmem der ve gider. Maurice gelip kimler kostüm müzelerine gidip te ilham almıyor der. Daha sonra Gloria Greta Stella hakkında bilgi edinmeye kalkar ve kâtibeden birtakım dosyalar ister. Kâtibe dosyaları on gün sonra verebileceğini söyleyince Gloria dosyalara acil ihtiyacı olduğunu söyler. Kâtibe üzgünüm torunum olacak trene yetişmem gerek der.  Bunun üzerine Gloria kâtibeye lütfen hanımefendi önemli bir moda şovum var bu dosyalara ihtiyacım var deyince kâtibe söz veremem ama birkaç saat sonra gelin der. Bu arada başka bir yerde Giancarlo’da Greta Stella hakkında malumat toplamaya başlar. Aynı esnada gizemli şahıs kütüphaneye girip kâtibeden Greta Stella hakkında malumatların olduğu kitapları alır.

Kütüphaneye geri dönen Gloria kâtibeyi arar. Bu arada katil dış kapıyı kilitler.  Gloria binada gezinirken kâtibenin cesedi Gloria’ın üzerine devrilir ve Gloria kaçmaya çalışır ama kapı kilitlidir yanına birisi gelir ve Gloria bayılır. Birkaç saat sonra olay yerine gelen polisler gelir. Kütüphane çalışanı Komiser Rizzo’ya olan olayı anlatır niye çığlık atıyorsun diye sordum birden bayıldı ayılınca cinayet var dedi bende polisi aradım nereden bileyim kadının deli olduğunu der. Bunun üzerine Komiser Rizzo buranın asıl sorumlusu nerede diye sorar. Kütüphane çalışanı bilmiyorum herhalde tren ile akrabalarını görmeye gidecekti diye cevaplar. Bu arada Polis Dedektifi Carlo yerde kırılmış bir gözlük görür ve Komiser Rizzo’ya gösterir. Komiser Rizzo kütüphane çalışanına kâtibe gözlük takıyor muydu diye sorar. Kütüphane çalışanı evet takıyordu deyince Komiser Rizzo Polis Dedektifi Carlo ve diğer polislere her yeri arayın talimatları verir.

Giancarlo’un yazıhanesine giden Gloria katil peşimde birilerinin bana inanması gerek yoksa aklımı yitireceğim der. Bunun üzerine Giancarlo Gloria’ya sakinleş kaleme odaklan ve olayı baştan sona doğru anlat deyip Gloria’yı tekrar hipnoz eder. Aynı esnada Komiser Rizzo kâtibenin cesedini bulur. Daha sonra kütüphane çalışanı kütüphanenin kayıt defterini getirir ve kayıt defterini kontrol eden Komiser Rizzo kayıt defterini kontrol eder ve son yapılan kayıtta Giancarlo’un ismini görür. Akşam olduğunda Giorgio Gloria’yı arayarak işlerim başımdan aşkın sen yat uyu der. Gloria Giorgio’ya yalnız kalmaya korkuyorum der. Bunun üzerine Giorgio Gloria’ya sesin gelmiyor deyince Gloria Giorgio’ya boş ver diyerek telefonu kapar. Daha sonra telefon çalar ve Gloria telefona bakar. İlk başta Giorgio sanır ama telefondan ses gelmez. Panikleyen Gloria hastaneyi arayarak hemşireye Doktor Olga Biondi ile görüşmem gerek der. Hemşire Doktor Olga’ın demin çıktığını söyler. İyice tedirgin olan Gloria Giorgio arar ama Giorgio’un da çıktığını öğrenir. Elektrikler kesilince Gloria daha da paniğe kapılır ve evin içinde gezinmeye başlar. Birdenbire eldivenli bir evin camını kırıp içeri girer. Gloria ani bir hareketle fotoğrafların  banyo edildiği gider ve kendisini kilitler. Bunun üzerine katil defalarca kapıyı bıçaklar.

Gloria’ın evine giren Doktor Olga evdeki dağınıklığı gören Doktor Olga burada neler dönmüş der.  Gloria’ın yanına giden Doktor Olga ben Olga kapıyı aç yanımda kimse yok der ve Gloria sinirleri laçka olmuş şekilde kapıyı açıp Doktor Olga’ya sarılır.  Daha sonra Doktor Olga Gloria’ya sakinleştirici verip yatmasın sağlar.  Giorgio ile konuşan Doktor Olga hala uyuyor der. Bunun üzerine Giorgio sakinleştiriciye değil terapiye ihtiyacı var Giancarlo Centini nerede diye sorar.  Daha sonra Komiser Rizzo ile Polis Dedektifi Carlo balık tutarken Polis Dedektifi Carlo daha ne zaman bekleyeceğiz diye sorar. Bunun üzerine Komiser Rizzo Carlo’ya beni deli olarak görüyorsun değil mi dedikten taşların yerine oturması için büyük riske girmemiz lazım der.  Polis Dedektifi Carlo kızı tehlikeye mi sokacağız deyince Komiser Rizzo yalnızca planlarım bozulunca diye karşılık verir.


Giancarlo’un yazıhanesine giren Komiser Rizzo Ruh Hekimi Giancarlo’ya konuşmamız gerek der. Bunun üzerine Giancarlo aynısı benimde aklımda der. Daha sonra Gloria defile için hazırlanırken Giancarlo gelip Gloria’yı götürmeye çalışınca Sebastian D’angelo bu zavallı kadını ne hakla götürürsün diyerek karşı çıkar. Bunun üzerine Giancarlo Gloria’ya katilin yüzünü belirleyeceğiz der. Giorgio hemen Komiser Rizzo’yu arar ama komiserin yerinde olmadığını öğrenir. Akşam olduğunda Giancarlo ve Gloria villaya girerler. Gloria villanın içinde gezinirken Giancarlo cinayetin işlendiği gece çalınan müziği teypten çalar. Bu arada gizemli bir şahıs arkadan yaklaşıp Giancarlo’un ensesine sopa ile vurup etkisiz hale getirir. Müziğin sesi kapanınca Gloria panikler ve Sebastian’ı görür. Sebastian sustalısını çeker. Bu arada Komiser Rizzo Ruh Hekimi Giancarlo’yu bulur ve ayılan Giancarlo teybi yeniden çalıştırır ve Sebastian’ın sinirleri bozulur ve Kontes Stella’yı Arjantin’e gidip kendisini parasız bırakacağını ve dizayn ettiği kıyafetleri sattığı için öldürdüğünü itiraf ettikten sinir krizi geçirir. Daha sonra polisler Sebastian’ı tutuklar ve film biter.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...