https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

7 Şubat 2015 Cumartesi

Voodoo Dolls



Filmimiz  1951 tarihinde Lousiana kız lisesinde iki kız ile kaçak et  kesip sevgilisi tarafından öldürülen bir adam ile başlar.  1991 tarihine döneriz   ve Hanley kız lisesine yazılacak olan Vanessa Forbes ve annesi gelir.  Müdürün ofisine çıkan  Bayan Forbes  ve kızı  Müdür Matthewv Hanley ile konuşurlar.  Vanessa babası vefat edince Kaliforniya'dan Louisana'ya taşınmıştır. Bu arada Vanessa'ın annesi filmin başında kaçak et kesen adamın portesini görüp kim bu adam diye sorar.   Matthew  o benim büyük amcam Matt Hanley Hanley kız lisesinin kurucusu olduğunu  ve burayı 1931 senesinde çiftçilerden alıp başarılı kuruluş yaptığını söyler. Vanessa  çiftçilerin  Karayip kökenli olduğunu söyledikten sonra  odasına yerleşir.  Masaya  koyduğu  Vanessa'ın bilekliği kendi kendine kıpırdamaya başlar ve tam dolabı açacakken kapıyı açan temizlikçi Vanessa'yı korkuttur. 
Vannessa  Ingrid ve  Rikky isimli iki arkadaş edinir. Bu arada öğretmenlerden Bayan Harris kazan dairesinde  bir sandık bulur.  Vannessa,Inrid ve  Rikky yemekhanede erkeklerden konuşurken  muhabbet konusu Müdür Matthew Hanley'den açılır okulda okuyan kızların bir çoğu  Müdür Hanley'in çekici bulunduğu belirtilince  Vannessa biraz yaşlı değil mi der.   Bayan Harris ise kazan dairesinde bulduğu sandıktaki kitabı büyük bir dikkatle okumaktadır.   Vannessa telefonda annesiyle görüşürken nerden peydahlandığı belli olmayan   1951 senesindeki    beyaz elbiseli bir kadın  çıkar ve  Vannessa'ya kırmızı bir top atar. Telefonu kapatan Vannessa daha evvel beyaz elbiseli kadının olduğu yere topu atar ve top da kaybolur. 


Vannessa uyurken odaya çakırkeyif  oda arkadaşı  Neve  tarafından uyandırılır ve yaptığı küçük macerayı anlatırken  konu Matthew Hanley'den açılır.  Neve Hanley'den iyi giyimli bir asalak olarak bahsettikten sonra okullun kurucusu Malcolm Hanley'in yaptığı skandalı anlatır. Malcolm Hanley iki öğrenci ile alem yaparken kıskanç bir öğrenci tarafından öldürür. Vannessa Neve'e öğrenciye ne oldu sorunca Neve aklını yitirip kendisini öldürdü diye cevaplar.  Sabah olduğunda hademe gizlice öğrencileri   soyunma odasında gözetler.


Bayan Jones okul müsameresinde başka  bir oyun oynatılmasını ister ve kazan dairesinde bulduğu kitabı gösterir. Müdür Hanley beyaz yok karanlığın yok edildiğini söyler.  Bayan Harris  neden diye sorunca Müdür Matthew Hanley eski ve uzun hikaye der. Bayan Harris  kitapta  güzel  yazımlar var deyip  beyaz yok oluş kitabının okul müsameresinde yer almasını ister.  Bu arada Neve ve Vannessa Dennis ve Bobby isimli iki delikanlı ile tanışırken odasında tek başına oturan Rikky'in bedenine görünmeyen bir varlık musallat olur.
Okul çalışanlarından Desmond  ayıplı mecmua okuyan  hademenin yanına gelip içmeye başlamışın der.  Hademe içmeyi bıraktım dedikten sonra  Desmond   hademenin elinde tutuğu ayıplı mecmuayı fark edip bu rezil mecmuayı dolabında sakla der. Hademe yalnızca bakıyordum deyince  Desmond buradaki kızlara nasıl baktığını biliyoruz deyip uzaklaşır. Neve öğle yemeğinde  Müdür Hanley ile yakınlaşma planını anlatırken  Vannessa tabağında kurtçukların dolaştığını görür ve çığlığı basar. Neve ne oldu diye sorar.  Tabağa bir kez daha bakan Vannessa tabakta yalnızca yemek olduğunu görünce hiç diye cevaplar.  Bu arada Müdür Matthew Hanley Bayan Harris'i arayıp oyun oynanacak ama iki şartım var oyunun ismi ve yazar ismi olan Melissa King çıkarılacak der Bayan Harris kabul eder.

Ertesi gün  Bayan Harris okul müsameresindeki oyununun değiştirdiğini anonim bir yazar tarafından yazılan karanlık adlı oyunu oynayacaklarını  söyler.  Akşam olduğunda odasında otururken görünmez bir güç dolap üzerinde parfüm şişesini devirip kırar aynı görünmez gücün etkisinde kalan Vannessa cam kırığıyla elini keser. Bu arada içeriye giren Neve ve Ingrid içerinin parfüm koktuğunu söyleyince Vannessa transtan kalkar ve Vannessa parfüm şişesinin kendiliğinden düştüğünü söyler. Neve'de bunun mimari bir hatadan kaynaklandığını söyler.    Inrid müsamerede sergilenecek oyununun vudu ve kara büyüler ile ilgili olduğunu söyler. Oyuna bakan oyunun bir aşk oyunu olduğunu söyler.

Ertesi gün müsamerede oynanacak oyun ile provalar yapılırken gizli bir yerdeDesmond vudu büyüsü yapılmaktadır. Provalar bittince Vannessa okulun kurucusunun imgesini sinsi bir gülümsemeyle kendisini çağırdığını görür ama daha sonra Bayan Harris'in gelişiyle görüntü gider .  Bu arada Neve'in  yanına giden Rikky Neve'e uygunsuz davranışlarda bulunca paparayı yer. Vannessa Dennis ile havuz kenarında romantik anlar geçirirken aklına muzırlık gelen Vannessa Dennis'i havuza iter ve havuzdan Dennis yerine yaşayan bir ölü çıkar.  Neve ise hiç kimseye çaktırmadan Müdür Hanley ile buluşur  sevişmeye başlarlar.  Aynı esnada Rikky'de bileklerini keserek intihar eder. 
Ertesi gün Müdür Hanley Rikky'in intihar ederek canına kıydığını söyledikten bu elim olayın zihinleri üzmemesini ve eğitim yılını hasarsız kapatmalarını ister. Bu arada duş alan Neve'in üstü başı kan olunca  çığlığı basar.  Kız öğrencileri yine gözetleyen hademe duyduğu  davul seslerini araştırırken kazan iner. Bir süre kazan dairesinde gezinirken vudu bebeklerinin saldırısına uğrayıp ölür. Daha sonra Müdür Hanley'in yanına giden Desmond hademe Walter'ın para kutusundan otuz beş dollarını çaldığını söyleyip polise gidereceğini belirtir. Bunun üzerine Müdür Hanley aramızda halledelim diyerek Desmond'a elli dollar verir. 


Vannessa  Dennis ile oynaşırken Matthew  de ve  Vannessa Dennis'den özür diler okulun içindeki kötü enerjilerin bunu yaptırdığını söyler ve ayrılmak istediğini belirtir. Bunun üzerine Dennis Vannessa'ya ayrılmayacaksın der. Ertesi gün Bobby ile konuşan Vannessa müsamerede oynanacak oyunun vudu veya kara büyü ile ilgisi olduğunu söyler.  Bobby o zaman gitmelisin der.  Daha  sonra  Vannessa telefonla annesini arayarak  nedenini söylemeden okuldan almasını ister. Bu arada Bobby ve Dennis  Vannessa yüzünden kavga ederler Dennis Vannessa'ın okuldan ayrılmasını istemez  Bobby ise tam tersini ister. Daha sonra Bobby  provalar esnasında kafasına kum torbası düşmesi nedeniyle yaralanır ve ambulansa koyulurken Vannessa Bobby'e sana söz veriyorum buradan ayrılacağım der. Vannessa'yı duyan Müdür  Hanley  ayrılmakta neyin nesi sen başrol oyuncusun okulun sana ihtiyacı var ayrıca Bobby iyi olacak der. 

Kızlar kendi aralarında Bobby'in başına gelenleri ve oyunu  konuşurlar ve Vannessa fikrini değiştirmiş  oyunu tamamlamaya karar vermiştir.  Gece  olduğunda okula  Vannessa'ın  annesi Bayan Forbes gelir. Bu arada Bayan Harris Trans  olmuş şekilde kazan dairesine iner ve kurban töreni için hazırlanır. Bu arada Bayan Forbes  Dennis tarafından saldırıya uğrar ve etkisiz hale getirilir. Bu arada  Dennis'in de  vudu müridi olduğunu öğreniriz bu arada Bayan Harris'in  beyaz karanlık kitabını bulması tesadüf olmadığını öğreniriz  ve Desmond Bayan Harris'i kurban eder. Bu arada uykusundan kalkan Vannessa  Ingrid ve Neve ile oynaşan  Matt Hanley'i  Ingrid ve Neve ile beraber doğrar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...