https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

16 Şubat 2015 Pazartesi

Snatched


Filmimiz lüks bir yerde tenis oynayan zengin insanlarla başlar.  Tenis maçlarını bitirmiş Bill ve Paul Duncan'la bulaşacaklarını söylerler. Bunun üzerine Kim, Barbara ve Robin masaj salonunda kendilerini ovma işlemi yaptıracaklarını ardından limuzin ile alış veriş turu yapacaklarını söylerler. Bu arada Limuzin şoförü arkasından yaklaşan psikopat tipli bir şahıs tarafından öldürülüp bagaja atıldıktan sonra psikopat adam limuzin şoförünün yerine geçer. Hiçbir şeyden şüphelenmeyen zengin hanımlar limuzine binerler bir süre yolda ilerleyen limuzin sapa bir yolda durur. Kim neden durduk şoför efendi diye sorunca psikopat tipli eleman otostopçu alacağım diyerek dalga geçer.  Limuzine sert mizaçlı biri biner ve kadınlar hep bir ağızdan ne oluyoruz der demez sert mizaçlı adam kadınlara tabanca göstererek susturur.  

Paul, Duncan ve Bill iş anlaşmaları başarılı olması nedeni dolasıyla minik kutlama yaparlar. Bu arada Duncan aranır bir süre telefon ile konuşan Duncan’ın yüzü asılır. Duncan’ın yanına gelen Bill surat ifadene göre gemilerin batmış gibi görünüyorsun der.  Duncan kızlar nerede diye sorunca Paul alış verişe gittiler diye cevaplar.  Duncan kaçırılmışlar ofisime kayıt cihazı bırakmışlar der.  Yazıhaneye giden üç adam kayıt cihazını dinlerler. Kayıt cihazındaki ses hanımlarınızı kaçırdık ve sizden adam başı bir milyon dollar istiyoruz şayet yetkilerle giderseniz hanımların canını fena yakarız der. Bu arada fidyeciler talimatları posta kutusuna yerleştirirken Barbara sıvışır ama özgürlüğü kısa sürer.


Fidyeciler feribotla kaçırdıkları kızları deniz fenerine götürürken sert mizaçlı eleman psikopat tipli elemana Czeech adlı elemana güvenebilir miyiz diye sorar. Psikopat tipli eleman elimizdeki en uygunu o idi ayrıca feribotun sahibi o der.  En sonunda deniz fenerine varırlar Barbara bize ne yapacaksınız diye sorar.  Psikopat tipli eleman kocalarınız paraları getirir getirmez serbestsiniz der. Bunun üzerine Kim peki ya parayı getirmezlerse deyince psikopat tipli eleman Kim’i pencereye sürükleyip zekisin lakin fazla olma uyardıktan sonra Barbara, Kim ve Robin esir ederler. Sert mizaçlı adam psikopat tipli elemana bu Czeech aramıza nasıl katıldı diye sorunca psikopat eleman bizimle aynı sebepten Las Vegas’ta irtibat kurduğum adamın altından kalktı bütün bunlar der.
Paul gittikleri her yeri aramıştır ama hiçbir yerde olmadıklarını öğrenir. Bunun üzerine dedektif arkadaşı Russel’ı önerir. Duncan polis olmaz der ama Bill ve Paul’un ısrarlarına dayanamaz Russel’çağırmayı kabul eder. Russel fidyecilere olan konuşmalarınız takip edilecek ona göre adamlarım harekete geçecek der. Bunun üzerine Bill karım Kim şeker hastası insülin ilaçlarını otuz saatte bir alması gerek der.  Bu arada Kim, Barbara ve Robin tutsak tutuldukları yerden nasıl kurtulacaklarını düşünürler.

Russel telefonla Limuzin ve şoförünün denizin dibine gömüldüğünü öğrenir ve bu malumatı Paul, Bill ve Duncan’a illettir. Paul bir gecede bir milyon dolları nasıl toplayabiliriz deyince  Bill ticari kredi alabiliriz der.  Paket gelir pakette Barbara, Kim ve Robin’in fotoğrafları ve ses kayıtları vardır ve kaçıran kişi ileriki talimatlarını daha sonra vereceğini söyler.  Bu arada Kim, Barbara ve Robin kaçma planlarını yürürlüğe koyarlar. Robin Czeech’i kandırıp tutsak kaldıkları yerden kurtulmayı denerken sert mizaçlı olan  Dean  içeri gelip  Robin ve Barbara’dan yararlanmaya kalkışınca kadınlar Dean ile boğuşurlar ve en sonunda Dean’ı etkisiz hale getirip tabancayı alıp tutsak tutuldukları yerden kaçarlar.  Czeech  Dean’i kurtarır ve kadınların peşlerine düşer. Robin iki el tabancaya davranır ama muvaffak olamaz ve psikopat tipli eleman Will eğer böyle bir şeyi bir kez daha denerseniz fidye olsun olmasın sizi öldürürüm der ve Dean’e akıllı olmasını söyler.

Bill, Paul ve Duncan fidye ödemeleri konularında hemfikir olmaya çalışırken Duncan yan çizmeye başlar.  Bunun üzerine Bill ve Paul böyle yaparsan karılarımız ölür deyince Duncan suçlu zihninden konuşmaya başlar ve fidyecilere para öderlerse hem karılarından hem de paralarından olacaklarından bahseder.  Bunun üzerine Russel suçlu zihni her zaman aynı şekil çalışmaz diyerek Duncan’ın kuramına karşı çıkar.  Duncan karısıyla boşanma aşamasında olduğunu ve mükemmel cinayeti işlediğini söyler. Daha sonra fidyecilerden Will arar ve telefona Bill bakar. Bill telefonda Will’den paranın verileceği yer konusunda talimatlar alır. Will Bill’e konu hakkında sorun varsa sor der.  Bill tam sorularını sorarken Duncan telefonu alıp soruda yok parada yok der çıkan karmaşada telefon sinyallide tespit edilmez ve Duncan odadan ayrılır


Kim’in durumu iyiden iyiye kötüye gitmektedir bunun üzerine Robin  Dean’e yalvarır arkadaşım şeker hastası tıbbi önlem görmezse hayatını kaybedecek der ama Dean cevap olarak haince bir kahkaha atar. Duruma dayanamayan Barbara Dean’i itekler ve Dean Barbara’dan faydalanmaya çalışırken Will gelir ve Dean’i uzaklaştırır. Barbara Will’e seninle konuşmam lazım der. Bunun üzerine Will benim üçünüzle konuşmam gerek kocalarınızdan biri fidye parasını ödemeyi kabul etmedi der.  Bunun üzerine Barbara Will’e seninle konuşmam lazım deyince konuş o zaman der.  Barbara burada olmaz tek başımıza konuşmamız gerekiyor der.  Barbara ve Will yalnız kalacakları bir yere çıkarlar ve Will Barbara’ya isteri nöbetlerini kesebilirsin Bunun üzerine Barbara isterik değilim yalnızca adamların tarafından itilip kakılmak anlaşmada yoktu der.  Bunun üzerine bayan ne içtin bilmiyorum ama iyi kafa yapmışın deyince Barbara kaçırılma olayının elebaşı olduğunu açıklar.


Paul ve Bill paranın büyük bir kısmının Duncan olmadan ödemeyeceğinin farkında olup Duncan’ın fikrinin değişmeyeceğinde bilmektedirler.  Paul gözyaşları içerisinde Duncan’a Barbara benim için çok mühim anlamlar taşıyor der ve Duncan kendi payını ödemeyi kabul eder.  Will ise Barbara’ın söylediklerini düşünüp Dean ile beraber Czeech’i ortadan kaldırıp haraç parasını ikiye bölmeyi tasarlar.  Akşam olduğunda fidye parası hazırlanır ve Will arar ve paranın bırakılacağı yeri tarif eder.  Polisler telefon sinyalini tespit ederler ve sinyalin geldiği yere intikal ederler ama Will yerine bir kayıt cihazı bulurlar ve Russel kocalara seçim şansımız yok içinizden biri parayı teslim edecek der.


Will içeri girer ve gideceğini bütün Czeech’in silahını temizlerken öldüğünü  bunların Barbara ve Barbara’ın yeni erkek arkadaşının başından kalktığını söyler. Robin neden böyle bir şeyde bulundun diye bağırır.  Barbara kendisini açıklamaya başlar.  Barbara Paul’den bıktığını ve tanıştığı yeni erkek arkadaşıyla bu tezgâha girdiğini söyleyip Kim için üzüldüğünü söyler. Bunun üzerine Robin Barbara’ya senden nefret ediyorum diyerek saldırır.  Kim zar zor ayağa kalkıp iki kadının kavgasını ayırdıktan son nefesini verir.

Bill çocuklarıyla konuşurken Kim’in insülin iğnesini almadığını fark eder ve parayı teslim edecek Paul’a insülin iğnesini verir Paul liman bölgesine gelir ve beş ayrı telefon kulübesine bakar ve en sonunda fidyeciler Paul’u taş ocağına çağırıp parayı taş ocağında vermesini ister.  Paul parayı getirir ve karılarımızı ne zaman içlerinden birisi şeker hastası ilacına ihtiyacı var derken fidyeciler Paul’u etkisiz hale getirirler.  Olay yerine Russel Will ve Dean’i öldürdükten sonra fidye parasını götürürken Paul tarafından yakalanır dövüşmeye başlarlar. Uzun bir dövüş sonrası Paul üstün gelince Russel bütün fikrin Barbara’dan geldiğini söyleyip Paris biletlerini gösterip  kadınların tutulduğu deniz fenerine giderler. Paul Kim’e insülin zerk etmeye çalışır ama sonuç nafiledir çünkü Kim ölmüştür.  Bu arada Barbara tutuklanır ve film biter. 
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...