https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

19 Şubat 2013 Salı

Aenigma



Filmimiz karanlıkta gideri olan Kathy isimli bir kızı hazırlayan biri kız diğeri erkek iki eleman ile başlar. Kathy tamamen hazırlanır iyi şanslar dilenir ve Kathy çaktırmadan randevusuna gider. Kathy arabada randevusu ile konuşmaya başlar. Randevusu ise beden hocası Fred’tir Fred bana efendim deme der. Bunun üzerine Kathy ise en sonunda diyerek sarılır ve beni fark etmeyeceğini sanıyordum çok mesudum bana sahip ol Fred der. Bu arada Kathy’nin okul arkadaşları Kathy’nin konuşmalarını kıkırdayarak dinlerler ve en sonunda varlıklarını belli edip Kathy ile dalga geçmeye başlarlar. Paniğe kapılan Kathy’i bir sürek avı hayvanı kovalarlar ve kovalamacının ardından Kathy’e arabaya çarpıp komalık hale gelir.




Hastanede aletlere bağlı olarak yaşam süren Kathy düşünce sesiyle tam can verecekken daha ölemem yapılacak çok önemli işlerim var der ve Kathy’nin okuduğu okulunun kuş bakışı manzarasını görürüz ve yeni bir öğrenci okula kaydını yaptırır.  Adının Eva Gordon olduğunu öğrendiğimiz genç kız okulun müdiresinin okul kuralları hakkında ettiği dırdırı dinler. Eva en sonunda oda arkadaşı Jennifer ile tanışır ve müdüre gittikten sonra Eva beni iyi dinle Jennifer benim için iyi bir ders yılı gördüğüm her erkek ile oynaşmaktır diye belirtir.

Yeni kız Eva ile tanışan diğer kızlar Eva ile laflamaya başlarlar Eva benden önce bu okulda kim vardı diye sorar. Kim zekâ özürlü hizmetçinin kızı Kathy’nin kaldığını söyler ve diğer kızlar Kathy ve annesi deli hademe Mary hakkında çirkin ithamlarda bulunurlar. Kim neşe içinde biz bu beyinsiz aşüfteye güzel bir oyun oynadık bu salak kıza Fred senden hoşlanıyor dedik hemen sazan gibi atladı der.  Ertesi gün Eva beden dersinde beden öğretmeni Fred’e iş atmaya başlar ve Fred’te bu iş atmaları çakar. Fred Kim’in yanına gidip götüne şaplak atarak kızım bu ne hal götü göbeği büyütmüşün der. Fred’in yaptığı el hareketi üzerine Kim esprili bir dille eğer bir daha kıçımı tokatlarsan bende seni tokatlarım der. Ders biter. Jeniffer Eva’nın Fred’e iş attığını anlar ve konuşmaya çalışır lakin Eva çığlığı basarak hocam kalçama kramp girdi biraz ovabilir misiniz der ve Fred genç kızı bir güzel ovmaya başlar.



Akşam olduğunda Eva randevusu için hazırlanırken Jennifer beni dinle Eva Fred tekin biri değil der ama Eva olsun bende tekin birisi değilim diyerek Jennifer’ın dediklerini kulak arkası ederek odadan çıkar. Fred ise deli hademe Mary’i spor salonundan çıkartır ve Mary’nin göz bebekleri kırmızıya döner ve Fred’i anahtar deliğinden gözetlemeye başlar.  Aynada pazılarını şişirerek narsişt bir tavır takınan Fred’e aynadan çıkan yansıması saldırır ve Fred’i öldürür. Ve ardından tekrar aynanın içine döner. Sabah olduğunda beden hocası Fred’in cesedini adli tıp uzmanı inceler ve polis dedektiflerine ölüm sebebinin ani bir kalp krizi olduğunu söyler.


Sabah kahvaltısı yapan Jennifer’ın yanına Eva gelir. Jennifer anlat bakalım randevun nasıl geçti diye sorar. Bunun üzerine Eva aşağılık herif kapıyı bile açmadı der. Konuşmaya kulak misafiri olan Kim alaycı bir tavırla aşağılık herif dediğine göre Fred’ten bahsediyorsun kızım sende zerre akıl yok okulun en havalı erkeğinin sana mı tav olacağını zannediyordun der.Kızlar dersteyken beden hocası Fred’in ölüm haberi gelir ve kızlar ağlaşmaya başlar. Virginia isimli kız bu haksızlık Kathy gibi bir sünepe yaşıyor Fred ise öldü der.

Öğlen olduğunda yemek yiyen kızlar Fred’in ölümü hakkında üzülüp konuşurlar.  Bu arada dilsiz hademe Mary yemeği getirir ve Virginia iğrenerek bu nedir diye sorar. Eva bunun salyangoz olduğunu ve bunun geleneksel New Orleans yemeği olduğunu söyleyip Kathy gibi New Orleanslı olduğunu belli eder. Yemek sonrası çimlere uzanan Eva burası ne kadar hoş bir yer doğayla iç içe Boston gibi değil der. Kim bir dakika sen New Orleans’lıyım dememiş miydin diye sorar. Bunun üzerine Eva ninem New Orleanslıydı çocukken onu ziyarete giderdim o sebepten dolayı söylemişimdir diyerek durumu düzeltmeye çalışır.Kim  Kim, Eva’nın dediklerine pek inanmaz ama erkek arkadaşı Tom gelince konuyu kapatır.



Akşam olduğunda okula geri dönen Virginia usulca odasına girer ve yatağında bir sürü salyangoz görür öfke ve tiksinme duyguları içinde odasından çıkarak dilsiz hademe Mary’i suçlamaya başlar. Dilsiz hademe Mary ve Virginia tartışmaya başlarlar. Tartışmayı duyan Müdüre ne oluyor diye sorunca Virginia müdüreyi kolundan tutarak odasına götürür ve bakın Mary yatağıma bir sürü salyangoz var diyerek yatağını gösterir. Ne var ki yatak tertemizdir ve üzerinde tek bir salyangoz yoktur. Gördüklerine inanamayan Virginia yatağının altını üstüne getirir ama yatakta tek bir salyangoz yoktur. Virginia uyumaya başlar lakin bir süre sonra uykusundan uyanır ve bütün vücudunu salyangozların sardığını fark eder çığlık atmaya kalkar ama suratını da salyangozlar sarar.


Ertesi gün Jennifer Virginia’nın sır dolu ölümü hakkında konuşurken Eva’nın garip hareketler sergilemeye başlar ve Jennifer’a saldırmaya başlar.  Jennifer korkuyla ne yapıyorsun diye sorar ama Eva dinleyecek durumda değildir ve eline geçirdiği eşyaları Jeninifer’a fırlatmaya başlar. Eva’nın geçirdiği sinir krizi sonrası komada yatan Kathy’nin bakımıyla ilgilenen Doktor Robert Wilkerson’ı aranır. Doktor Wilkerson ilk başta isteği geri çevirir ama daha sonra kabul eder. Yatağında yatan Eva’yı kontrol eden Doktor Wilkerson birdenbire Eva tarafından tutkuluca öpülür. Ertesi günlerde Eva ve Doktor Wilkerson çıkmaya başlarlar.

Bir gün Doktor Wilkerson’ın ilgisini Eva’nın okul arkadaşı Alice çeker ve bunu Eva’da fark eder. Ertesi gün müze gezisinden dönen Alice küpelerini aramaya başlar.  Eva Alice’e hayrola ne oldu diye sorar. Alice panik halinde küpem kayboldu onu arıyorum der. Eva değerli miydi? Diye sorar.  Alice Eva’ya evet aile yadigarıydılar der.  Eva ben seni tek küpeyle müze tuvaletinde görmüştüm deyince Alice bu imkansız müzede gezinirken küpelerim takılıydı der.  Bunun üzerine Eva yüzde yüz eminim müzede kaybettin der. Alice lanet olsun annem beni öldürecek der.   Eva koyuverme kendini müzeye girip küpeni alırız der ama aslında küpe Eva’nın cebindedir.  Eva ve Alice gizlice müzeye giriş yaparlar. Eva Alice’e ayrılalım böylece bir sürü yeri ararız dedikten sonra Eva hızlıca merdivenleri çıkar ve gözden kaybolur.  Korkuya kapılan Alice panikle merdivenlere çıkmaya başlar ve gözü bir tabloya takılır ve birdenbire tablodaki el kopar ve tablodan akan kan Alice’nin suratına akmaya başlar. Korku dolu bir çığlık atar ve daha sonra bunların bir sanrı olduğunu anlarız. Müzede tek başına gezinen Alice panik halinde Eva’yı arar. Heykellerin arasında gezinirken Alice Eva’nın ben buradayım sesini duyar ama sesin duyulduğu tarafa doğru giden Alice heykelin Eva’nın kesik kafasını tuttuğuna şahit olur ve canlanan heykellerden birinin kurbanı olur bunu da komada yatan Kathy’nın gözlerinin içinde görürüz.



Ertesi gün Eva disiplin kuruluna Alice’nin kayboluşunu ağlayarak kendi bakış açısıyla anlatmaya başlar. Disiplin kurulundaki öğretmenlerden biri kendini suçlama olacağı varmış olmuş diyerek Eva’yı kapı dışarı eder. Eva ile Doktor Wilkerson arasındaki iş doludizgin sürer. Eva ve Doktor Wilkerson çılgınca sevişmeye başlarlar. Eva sevişmenin tam ortasında birdenbire içine cin kaçmış davranışlar sergileyerek Doktor Wilkerson’ı bedenini ve ardından ağzını dişlemeye başlar ama bunun bir kâbus olduğunu anlarız hastanede bu Eva ilginç bir kız sanki başkasının anılarını, hayatını yaşıyor der. Bunun üzerine meslektaşı o başka birisidir o zaman der. 


Okulun müdiresi Doktor Wilkerson’a artık Eva’nın bu okulda okumadığını nedeninde davranışlarının tutarsız olduğu için tasdiknamesini verdiklerini söyler. Aslında Eva akıl hastanesine yatırıldığını öğreniriz. Eva akıl hastanesinden Doktor Wilkerson’a tutku dolu hep beraber olacağız bir aşk mektubu yazar ama Doktor Wilkerson Jennifer’la gönül ilişkisi yaşamaya başlar.  Bu arada Eva akıl hastanesinden firar eder ve Cathy’nin ruhani sesi duyulur. Cathy anne ben geldim bana oyun oynadılar ama bedelini ödeyecekler der ve dilsiz hademe Mary Eva’ya sarılır. Eva’nın gözü okula gizlice sıvışan Tom ve Kim ikilisine takılır. Yaşadıkları günah gecesinden sonra banyodan çıkan Kim Tom’u uyandırmaya çalışır lakin Tom cevap veremez ve yorganı kaldıran Kim Tom’un kafasız bedenini görür ve odadan kaçar başka bir odaya kaçar yine aynı manzara ile karşılaşır ve bir süre kesik kafa olayı devam eder. Kim son kez odaya girdiğinde Kathy’nin hayalet gibi olan bedeni duvardan çıkıp Kim’in yanına gelmeye başlar ve niye benden korkuyorsun diye sorar.  Korkudan ödü bokuna karışan Kim dengesini kaybedip pencereden düşerek can verir.  Başı kopmamış Tom yataktan kalkıp pencereden aşağıya bakar ve Kim’in cesedine bakar ama ne var ki kendi başı da hızla inen pencere sayesinde koparak yerde cansız yatan Kim’in yanına yuvarlanır





Doktor Wilkerson’la yiyişen Jennifer geç oldu ben gideyim deyip hastaneden ayrılır ama tam okula girmeden önce fikrini değiştirip hastaneye geri döner.  Hastaneye giren Jennifer  hastanenin korkunç koridorlarında gezinirken  morga girer ve Eva’yı görür. Eva aşkımı çaldın o sebepten dolayı kalbini sökeceğim diyerek yavaş bir şekilde Jennifer’ın bu  arada Jennifer’ın geldiğini öğrenen doktor Wilkerson Morga girer ve  kolu Eva tarafından neşterle çizilir ama Eva tam ikinci darbeyi  vuracakken pilli  bitmiş bir bebek  yıkılıp düşer aslında Kathy’nin annesi Mary kızının yaşam destek ünitesini çekmiştir ve Cathy’nin sesi göğe yükselir ve film biter.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...