https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

17 Kasım 2012 Cumartesi

Cientificament Perfectes




Filmimiz kendi halinde yürüyen bir adamın birdenbire garip hareketler sergileyip deliler gibi koşarken başının balon gibi patlamasıyla başlar. Olan olayı güneş gözlüklü otuzlarında gizemli bir kadın sakince izleyip çekip gider. Olay baş komisere iletilir baş komiser kafa patlaması olayına ilk başlarda inanmaz ama daha sonra baş komiser haber veren Martine isimli basın mensuplarının fotoğraf çekmesini engele ve ölümünün açıklanamayan sebeplerden olduğunu açıkla emrini verir. Parkın orada dolanan bir delikanlı parktan geçen genç kıza sevişelim mi der. Bunun üzerine sen hiç tokat yemedin herhalde diye sorar. Delikanlı yok yemedim diyince genç kız git işine salak şey diyip uzaklaşır. Delikanlı filmin ilk başlarında kafa patlama olayını seyreden kadını fark eden delikanlı panikleyip daha önceden laf attığı genç kızın arabasını gasp edip genç kızla beraber şehir dışına kaçar. Genç kız arabadan çıkarak son sürat kaçmaya başlar delikanlı da peşinden koşturup yakalar ve delikanlı arabanın anahtarlarını unutun diyerek bir dal sigara ister. Genç kız yaşadığı olay yüzünden sinirleri bozulup ağlamaya başlar.

Aradan biraz zaman geçer okul bahçesinde gezinen delikanlı gizemli kadını fark eder kuyruğuna bezir yağı sürülmüş bir köpek gibi okul koridorlarında koşturmaya başlar.  Gizemli kadını bulur ve kullandığı garip cihazı elinden düşürtüp cihazı kırıp artık kullanabileceğin bir silah yok diyince gizemli kadın sen öyle zannet aptal diyerek ellerinden şua çıkartır ve ışık huzmesine dönüşür. Delikanlı koşarak kendisini tuvalete doğru atar. Tuvalet kabinene girer ve daha önce arabasını gasp ettiği kızı tuvalete icraatını gördüğü anda içeri dalar. Gizemli kadın tuvalete girip kabinleri teker teker kontrol eder ve yalnızca icraatını görmekte olan genç kızı bulur ve daha sonra gene ışık huzmesine dönüşüp pencereden uçup gider. Saklandığı yerden çıkan delikanlı tuvalete icraatını sürdüren kıza işin bitti diye sorunca köteği yer.  

Kütüphanede kitap okuyan kızın yanına giden delikanlı kızdan oturma izni ister genç kız oturma iznine olumlu cevap verir. Aşırı dolaylı yoldan konuya giren delikanlı genç kıza Anna Vidal olup olmadığını sorar. Genç kız Anna Vidal olmadığını ama birlikte derslere katıldığını söyler. Delikanlı Anna Vidal’ın ev adresini ister ve genç kız Anna’nın ev adresini yazıp delikanlıya verir. Bu sırada fosur fosur uyuyan Anna kapının sesine kalkar ve söylenerek kapıya doğru yönelir ve kapıyı açtığında gizemli bir şahıs tarafından pekmezi akıtılarak öldürülür. Gizemli kadın baş komiserin evine gider ve komisere katilin peşinden koşturduğu delikanlı olduğunu söyleyerek delikanlının vesikalık fotoğrafını verir baş komiser gizemli kadına biz bu konuyu baş başa konuşsak daha iyi olur diyince gizemli kadın baş komiserin bedenine ellerinden çıkan elektrik ile elektrik şoku basar. Şahit olay karşısında şoke olan baş komiser sen kimsin diye sorunca gizem kadın bana şu an için bilim adamı diyorlar 600 sene önce ise cadı diyorlardı ama doğru tanım ise simyacı ayrıca güçlerim 600 senelik çalışmaların meyvesidir diye cevaplar. Daha sonra baş komisere takip etme cihazı verir ve baş komisere adamlarına olaya karışmamaları konusunda talimat ver. Yoksa olay Arap saçına döner diye uyarıp gider.

Delikanlı kütüphanede tanıştığı kızla beraber olur ve birleşme sonrasında kütüphanede ki kız uyurken delikanlı bir hırsız edasıyla kızın yanında ayrılır. Baş komiser Felipe telefonda amirine katillerin kurbanlarının beynini yedikten beyinleri patlıyor dedikten sonra telefon baş komiser Felipe’nin suratına kapanır. Delikanlının beraber olduğu kızda gizemli bir şahıs tarafından öldürülür.
Akşam olduğunda delikanlı ellinde çiçeklere bir evin önünde belirir kapıyı delikanlının arabasını gasp ettiği kız evin kapısını açar. Delikanlıyı gören genç kız kapıyı hemencecik kapar. Bunun üzerine delikanlı yaptığın çok ayıp insanın yüzüne kapı kapanır mı yazık diye sitem eder. Sitemine serenat döktürerek devam eder. Delikanlının serenadı sürürken konu komşu sese tepki gösterir. Oluşan tepkiler sonrası genç kız delikanlıyı içeri buyur eder.

İçeride muhabbette girişen ikili muhabbetin anne babaya dönmesi üzerine adının Anna olduğunu öğrendiğimiz genç kızın Annesini küçük yaşlarda kaybettiğini babasının bu olay sonrası dış dünyadan nerdeyse elini eteğini çektiğini söyler. Muhabbet erkek arkadaş olayına dönünce Anna erkek arkadaşının yalnızca cinsel münasebet için geldiğini işi bittiğinde ateş alır gibi kaçtığını söyler. Bunun üzerine delikanlı kusura bakma ama erkek arkadaşın su katılmamış hödükmüş yani benim böyle sevgilim olsa dakika başı peşinden ayrılmazdım diyerek niyetini belli eder. Anna bende taştan yapılmadım ama erkek arkadaşım duyarsız hergelenin teki bende sevilmek sayılmak istiyorum hakkım dedikleri seni rahatsız etmedi değil mi diye sorar. Delikanlı  hayır etmedi bilhassa ilgimi çekti diye cevaplar. Anna yeteri kadar benden bahsettik sen kimsin necisin üniversite öğrencisi misin yoksa üniversiteye gidip karı kız kesen tiplerden misin diye sorunca delikanlı ben öğrenci değilim ama benim durumum bayağı karışık yanlış anlama uyuşturucu veya mafya ile problemim yok diye cevaplar.  Delikanlı sen Anna Vidal Ruizsin değil mi diye sorar. Olumlu cevap alınca asıl niyetini belli eder ben aslında babanı arıyordum der. Anna babamla ne işin olur ki kendisi önemsiz bir yazardır der. Bunun üzerine delikanlı Anna’nın babasının zamanında fizik dalında Nobel ödülüne aday gösterildiğini ve Anna’nın annesi fidyeciler tarafından öldürüldüğünü ve Doktor Cerrez’i bulması gerektiğini hayat memat meselesi olduğunu söyler. Farz edelim ben bahsini ettiğin adamın kızıyım lakin seni tanımıyorum hırlı mısın hırsız mısın bilmiyorum niye sana bu bilgileri vereyim dedikten sonra sevişmeye başlarlar.

Bir viraneye giden delikanlı kapıyı alacaklı gibi çalmaya başlar. Kapıyı ellilerinde bir adam açar. Delikanlı Doktor Cerrez diyince Doktor Cerrez kapıyı delikanlının suratına çarpar. Delikanlı yaptığınız çok ayıp kızınızla bizzat tanıştım doktor bey diyince Doktor Cerrez kızımı hamile falan bırakmadın değil mi diye sorar. Delikanlı ilişkimizi o seviyeye getirmedik der. Aynı esnada baş komiser Felipe’de virane çevresinde dolanmaktadır.  Baş komiser Felipe gizemli kadınla buluşur beyni yenilmiş bir kurban hakkında bilgi beyni yenilmiş kurbanın elinde Anna Ruiz’in adresini bulduğunu söyler. Gizemli kadın Anna’nı şu anda tehlikede olmadığını çünkü Xavi’nin beyni yedikten sonra diğer beyni yemesi arasındaki sürenin 48 saat olduğunu söyler. Baş komiser Felipe niye beyin yiyor bu Xavi adlı şahsiyet diye sorunca gizemli kadın sen niye hamburger yiyorsan o da o sebeple yiyor diye cevaplar


Adının Xavi olduğunu öğrendiğimiz delikanlı Doktor Cerrez’e bir çeşit güç alanını deşmek için lazer neşterine ihtiyaç duyduğunu söyler. Doktor Cerrez lazer neşterini ne sebepten dolayı istediğini sorar. Gizemli kadını öldürmek için olduğunu söyler ve gizemli kadının çok başarılı bir simyacı olduğunu ve geliştirdiği formül beyin kapasitesini ve uzun yaşama sırrını bulduğunu lakin bu olanakları devam ettirmek için beyin enzimleri büyüme hormonlarına ihtiyaç duyduğunu ve Simyacıyı alt etmenin tek yolu ise kellenin gövdeden ayrılması veya bedenin komple yok edilmesi olduğunu söyler. Doktor Cerrez Xavi’nin dediklerine inanmaz dalgasını geçer. Bunun üzerine sinirlenen Xavi beyinsiz adam dediklerimi şayet yapmazsan kızını öldürürüm diye tehdit edip gider.

Baş komiser Felipe Anna’yı Xavi hakkında sorgular. Küstah tavırlar takınan Anna baş komiser Felipe’ye nefesin leş gibi kokuyor dedikten sonra baş komiser Felipe’den okkalı bir tokat yer. Bunun üzerine Anna seni gerekli mercilere şikâyet edeceğim sürüm sürüm sürüneceksin der. Baş Komiser Felipe senin gibi üniversite öğrencilerini bilirim gündüz okul gece mesaiye der. Baş komiser Felipe’nin fahişe suçlamasını ret eden Anna ben fahişe değilim der. Baş komiser Felipe sana öyle ithamlarda bulunurum ki feriştahın gelse onları sicilinden silemez şimdi seni yardım yataklıktan içeri alıyorum düş önüme karakola gidiyoruz der. Baş komiser Felipe ile birlikte viraneye gelen Anna burası karakol değil der. Bunun üzerine baş komiser ne zeki kızmışın şimdi arabadan in yoksa ben seni indiririm der. Arabadan inen Anna baş komiserin kendisini iğfal etmeye kalkışınca baş komiserin aşağı takımlarına tekmeyi indirip kaçar ama daha sonra baş komiser bir yumrukla Anna’yı yere serer iğfal etmek için harekete geçer ama gizemli kadın iğfal olayına mani olur. Gizemli kadın ben sana kızı getir dedim git kızı kirlet demedim iğrençliğin midemi bulandırıyor dedikten sonra ellerinden çıkan şualarla baş komiser Felipe’yi kül yığınına dönüştürür.


Xavi ve Doktor Cerrez başka bir viranede buluşurlar Doktor Cerrez Xavi’ye kızının nerede olduğunu sorar. Xavi doktorun eline bir kâğıt parçası tutuştur. Doktor Cerrez bu ne manaya geliyor diye sorar. Xavi ben Xavi F simyacı Anna’ya âşık olduğumu zannedip beni tuzağa düşürmek amacıyla kaçırdı lakin söyle bir husus var Anna benim için pek önem teşkil etmiyor zaten benim için tek önemli mevzu kendi can güvenliğimdir diyip simyacıyı öldürmek için hazırlanan silahı ister. Doktor Cerrez sen çok tehlikeli bir kaçıksın niye kızımın can güvenliğini riske alıp senin dediklerini yapayım diyince Xavi şayet benim dediklerimi yaparsan kızının kurtulma şansı bir o kadar yüksek olur der. Senin tehditlerine inanmıyorum o yüzden istediğin lazer kılıcını kızımı getirene dek vermeyeceğim der. Bunun üzerine Xavi seni aptal adam seni öldürmüyorum çünkü yaşlısın ve beynin benim ihtiyaç duyduğum enzimleri sağlamıyor yazık kızın senin aptallığın nedeniyle ölmesi çok yazık olacak diyip giderken Doktor Cerrez silahını çıkartıp Xavi’nin üzerine kusturur.  Doktor Cerrez  tam  viraneden ayrılacakken Xavi ayağa kalkar çok kötü oldu der.


Anna simyacıya niye beni esir tutuyorsun senin için tehdit unsuru sayılmam zaten Xavi’nin geleceği yok amacın nedir diye sorar. Gelse iyi olur kendisi aşırı tehlike arz etmekte der. Anna ne tehlikesi ellerinden çıkan şualarla onun icabına bakarsın diyince simyacı Xavi’nin kökenini güçlerini anlatmaya başlar. Xavi’nin hücrelerinin hızla yenilendiğini ve kendi enerjisinin de bir limiti olduğunu söyler.  Xavi’nin bir mutant olduğunu asistanı Jezabel tarafından yaratıldığını ve beyin enzimlerini sindirerek hayata kaldığını söyler. Anna yalnız sende hayata kalmak için öldürüyorsun der. Simyacı arada fark var Xavi’nin beyin enzimlerini sindirmesi 4 veya 5 gün sürüyor ben yalnızca beyin enzimlerini daha genç varlıklardan alıyorum diyince Anna çocuklardan temin ediyorsun der. Simyacı zaten 3. dünya ülkelerinde bir o kadar çocuğun hayatı sonlandırılıyor ayrıca sende sosyal ve siyasi bakımdan pasif bir şekilde adam öldürüyorsun dedikten sonra Xavi’nin gerçekte hayatta kalmak beyin enzimlerini yemesinin gerekli olmadığını söyler yalnızca bencilliği yüzünden yaptığını belirtir. Anna kaçmaya çalışır ama Anna simyacı tarafından şok verilerek durdurulup deney masasına bağlanır

Kendisini deney masasına bağlı olan Anna Simyacının kendisine bir şeyler zerk edeceğini görünce lütfen yalvarırım diyince simyacı Xavi’nin deneylere başlamadan önce 12 yaşında özürlü şekli bozuk bir biçare olduğunu yetenekli ve atletik insanların enzimleriyle beynini ve bedeni yeniden yaratığını lakin duygusal manada sıfır bir varlık olduğunu  ve bu sebepten dolayı arzu ettiği bir varlık olduğunu belirtir. Xavi simyacının mekânına gider simyacı Xavi’nin sigara içtiğine ve Anna’yı kurtarmak için geldiğine inanamadığını söyleyip Xavi’nin bedenine yüksek voltajlı elektrik şoku yollar aynı esnada Doktor Cerrez kızı Anna’yı kurtarır dışarı çıkan baba kız Xavi’yi kurtarma konusunda tartışırlar Doktor Cerrez Xavi’nin kurtarılmasına karşı çıkar ve tartışmanın sonucu olarak Anna babasını pekmezini akıtıp anti madde bombasını gasp ederek Xavi’nin yanına gider. Simyacıya anti madde bombasını atarak Xavi’yi kurtarır. Simyacı enerji formuna dönüşüp yere yığılır. İkili viraneden kaçtıktan sonra kaçtıktan Doktor Cerrez kendine gelir. Aynı esnada simyacı son nefesiyle Doktor Cerrez’den yardım dilenir.

Xavi ve Anna en sonunda Doktor Cerrez’in yaşadığı viraneye varırlar. Anna babası Doktor Cerrez’in icat ettiği anti madde bombalarını arar lakin bulamadan simyacı olay yerine varır. Simyacı Xavi’nin bir pislik olarak yaşadığını onuruyla öleceğine şaşırdığını söyler. Tam o esnada Anna anti madde bombasını fırlatır ama ne yazık ki bomba patlamaz simyacı bombayı eline alır ve bomba elinde patlar ve simyacı tamamen ölür. Xavi ve Anna öpüşmeye başlarlar öpüşme eylemin ortasında Xavi Anna’nın gırtlağına yapışır ve öldürmeyi dener ama Doktor Cerrez Anna’nın yardımına yetişir ve metal boruyla Xavi’nin pekmezini akıtarak etkisiz hale getirir. Elinde bir bidon gazyağı ile dönen Doktor Cerrez kızından çakmak ister ama kızı sigara içmediği için çakmağı yoktur. Aynı esnada Xavi bende bir kutu kibrit var diyerek ayağa kalkar ve Doktor Cerrez’in kafasını tarumar ederek öldürür.  Anna ele geçirdiği kibritleri yakmaya çalışır ama ıslak olan kibritler yanmaz ve Anna tabanları yağlamaya başlar ama bütün çıkış yolları kapanmıştır en sonunda Xavi gelir yaratılışı yüzünden bu tür eylemlerde bulunduğunu söyler Anna zar zor yaktığı kibriti söndürür ama Xavi başka bir kibriti ateşleyip kendini öldürür ve film biter.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...