https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Cop Target



Filmimiz eski püskü bir arabayla piyasa yapan bir şahısla başlar. Şahıs adamın biri kadınını evire çevire dövdüğüne tanık olur ve olaya balıklama atlar ve kadını bırak der. Kadını döven serseri bas git işine belanı arama diyerek sustalısını çıkarır. Diğer adam kimliğini gösterir ben polisim ahbap der. Polisin kimliğini takmayan saldırgan sustalısını sallamaya başlar. Polis saldırganı destek kuvvet geldi numarası çekerek etkisiz hale getirir. Tam saldırganı kelepçe takacakken saldırganın saldırdığı kadın polise saldırır ve çıkan karmaşa sayesinde saldırgan kaçmayı başarır. Polise saldıran kadın tam sıvışacakken polis kadını saçlarından yakalar ve saçın peruk olduğunu kadının ise bir travesti olduğunu anlarız. Polis yakaladığı travestinin çantasını arar ve çantasının içinde bir torba kokain bulunca travestiyi tutuklar Polis arabasında duygu sömürüsüne başlayan travesti benim neler çektiğimi ne bileceksin iki fırt kokain çekiyorum o kadar merkeze götürüp el âlemin maskarası edeceksin diyince polis aracını durdurup travestiyi serbest bırakır. Bunun üzerine travesti polise teşekkür edip gider.

Karakola gidip dergi okuyan polis dedektifi Farley meslektaşı tarafından şef seni görmek istiyor diye çağırılır. Şef Farley’e suikasta kurban giden büyükelçinin eşi ve kızını koruma görevi verilir ilk başta karşı çıkar ne var ki maç biletim var evde kedim var bahanelerini şef iplemez. Evine giden Farley kedisini kedi besleme aletiyle kedisine mama hazırlar. Büyükelçinin hanımının evine giden Farley’in yarım saat beklemesi gerekir ve bu sebepten dolayı markete uğrar. Farley markette gezinirken markette 3 tane serseri markette girip soygun girişiminde bulunur. Farley soygunculardan birini indirir ve diğer soyguncuyu kovalamaya başlar. Soyguncu motosikletine binerken Farley motosikletin lastiğini tabancasıyla patlatır ve soyguncuyu bir yumrukla yere serer. Daha sonra büyükelçinin dul eşi Deborah Kent polis dedektifi Farley’e geç kaldığı için sitem eder.

Karayiplere varan Deborah ve kızı Prisicillia halkla ilişkiler görevlisi George ile karşılar George merasim öncesi Deborah ve kızına otel odası tahsis eder. Farley George ile konuşmak için harekete geçer ama George Farley’i iplemez ve Deborah ve Prisicillia ile birlikte uzaklaşırlar.  Kalacakları otele varan anne kız tam odaya girecekken Farley odayı kontrol eder ve oda temiz çıkar.  Deborah Farley’den oda servisini çağırmasını ister. Bunun üzerine Farley bakın hanımefendi sizi korumak için görevlendirildim uşaklık yapmak için değil der. Deborah Kent benden hiç hoşlanmıyorsun değil mi diye sorar ve Farley’de hem de hiç diyerek cevaplar. Kedisi Arthur’u bıraktım der. Bunu duyan Priscilia anne ne olur benimde bir kedim olsun der ama isteği geri çevrilir. Priscilia’ya sempatik bir şekilde yaklaşan Farley belki seninde bir gün kedin olabilir der


Farley otel odasında amirine korumalığını yaptığı kadının tam anlamıyla uyuz olduğunu görevi bırakmak istediğini belirtir ne var ki amiri telefonu yüzüne kapatır. Aynı esnada Deborah Kent ise otelin kumarhanesinde rulet oynayıp kazanmaktadır. Sabah olduğunda Deborah ve kızı Prisicilia kumsala giderler. Farley ise kola içmekle meşgulken eli silahlı bir grup adam çıkarma yaparlar.  Ellerindeki silahları ateşleyerek kalabalık arasında karmaşa yaratırlar.  Silah seslerine gelen Farley birkaç tane saldırganı haklar ama omzundan vurulur ve saldırganlar Prisicilia’yı kaçırırlar. Deborah Farley’i suçlamaya başlar ve yerel polis gücü olay yerine varır. Farley ve Deborah karakolda yapılmış olan saldırı hakkında bilgiler verir. Komiser Deborah’ya kızınız neden kaçırılmış olabilir diye sorar. Deborah Kent bıkmış ve sinirli bir halde bilmiyorum diye cevaplar. Farley’e dönerek bu olayla alakadar olmayın yerel polis teşkilatımız olayla ilgilenecek zaten durumu sizin büyükelçiliğinize anlattık ve durumu anlayışla karşıladılar der. Polis eskortuyla götürülen Deborah yolun ortasında aracı durdurun diye bağırır. Komiser muavini ne oldu diye sorar. Deborah dün rulet oynarken yanımda duran açık renkli güneş gözlüğü takan bir şahıs vardı bence dünkü saldırganlarla beraber olabilir dedikten sonra komiser muavini bir sürü açık renkli güneş gözlüğü takan var daha belirgin olmalısınız der.

Günün stresini duş alarak atan Deborah çalan telefona bakar. Arayan Bay Granger’dır Bay Granger’a durumunu izah eden Deborah telefonu kapatır ve çalan kapıya bakar. Kapıda duran şahıs Farley’dir Deborah kendisiyle görüşmek istemediğini belirtir ne var ki içeri girip Priscilia ‘yı kurtarmak icin yetkisi dâhilinde her şeyi yapacağına dair söz verir ama yardıma ihtiyacı olduğunu söyler çünkü yerel emniyetin bir haltlar karıştırdığını ve adam kaçırmanın planlı programlı bir suç olduğunu 
belirtip odadan çıkar. Deborah akşam yemeğini yerken Bay Granger gelir ve Deborah’nın kocasının ölümü Priscilia’nın kaçırılması hakkında konuşurken birden kaçırma olayına dâhil olan saldırganlar restorana dalarlar ve Bay Granger’ı tehdit ederler. Bu arada telefon ile konuşmasını sonlandıran Farley saldırganları görür ve çatışmaya girip saldırganların ikisini indirir lakin bir teşekkür alacağına Bay Granger’ın düşmanca tavırlarıyla karşılaşır.


Deborah polislerin etkisizliğinden yakınır. Bunun üzerine komiser ve muavini Deborah’ya bir fotoğraf gösterir. Deborah fotoğraftaki şahsı tanır ve bu bana rulet masasında bana yaklaşıp çok şanslı olduğuma dair bir şeyler geveledi der. Komiser Ricardo Fernandes kendisi kocanızın yakalamaya çalıştığı uyuşturucu baronu ve kızınızın kaçırılma olayının elebaşı olduğunu düşünüyoruz der. Komiser muavini lakin Bay Wood’un müdahaleleri yüzünden adamı tutuklayamıyoruz lütfen karışmamasını sağlayın der. Deborah nasıl yapabilirim diye sorar. Deborah otelin restoranında öğle yemeği yerken Farley gizlice Deborah’nın odasına girerek telefon üzerine yerleştirilmiş böceği imha eder. Aynı esnada Deborah odasına girer ve Farley saklanır. Telefon çalar arayan Ricardo’dur. 12 milyon dolar tutarında fidye ister. Deborah şaşırdın mı bende o kadar para ne gezer der. Ricardo kadının çaresizliğini iplemez ve kocan kirli çıkıdır bir yerlere zulalamıştır parayı yoksa kızının başına feci şeyler gelir diyerek tehdit eder. Farley ise bütün konuşmayı paralel telefondan dinlemiştir. Ofisine gelen Granger asistanı tarafından uyuşturucu baronu Ricardo ve kaçırılan Priscilia hakkında bilgiler alır. Daha sonra telefonda  büyükelçi ile konuşur. Büyükelçi nerelerdeydin diye sorar ve Bay Granger başkan yardımcısı ile toplantıdaydım diye cevaplar. Büyükelçi Bay Granger’dan kaçırılma olayını skandala mahal vermeden çözmesini buyurur.

Derin düşüncelere dalmış olan Deborah Kent bir nebze rahatlamak amacıyla havuza atlar. Aynı esnada barda demlenen Farley garsonun Bayan Kent’in masasına bir kaset bıraktığına şahit olur. Havuzdan çıkan Deborah Kent kaseti saklamak amacıyla Farley’e senin beceriksizliğin yüzünden kızım kaçırıldı diyerek otele gider.Odasında verilen kaseti dinleyen Deborah kocasının aslında namuslu birey olmadığını ve mafyanın parasını hacıladığını öğrenir ve uyuşturucu baronu Ricardo hacılanan paranın bir an önce yerine konulmasını talep eder yoksa Priscilia’nın mezarı boylayacağını belirtir. Aynı esnada otoparka giren Farley kıl payıyla kendisine sıkılan kurşundan kurtulur ve arabaları kalkan gibi kullanarak arabasına binmeyi becerir. Saldırganda arabasına biner ve bir araba kovalamasına tanık oluruz. Uzun süren araba kovalamacısı aracın pazarı delmesi ve domatesler sayesinde aracın kayması nedeniyle araba devrilir. Saldırgan tam topuklarken Farley saldırganı tutup iki tokat patlatıp omzunu çıkartır. Omzu çıkmış saldırgana kız nerede diye sorunca saldırgan küfür eder ve Farley tabancasını çıkarıp saldırganın alnına konuşmazsan pekmezini akıtırım diye bağırır. Korkan saldırgan bülbül gibi ötmeye başlar. Aynı esnada Deborah bankaya gidip kocasının hesabındaki parayı çeker lakin bilmediği bir husus vardır baş komiser Maurice kendisini takip etmiştir.

Farley büyük öfkeyle Deborah’nın kapısını yumruklamaya başlar.  Deborah delirdin mi der. Farley evet delirdim delirtin beni fidyecilere irtibata geçtiğini ve kocanın uyuşturucu mafyasından hacıladığı paraları senin banka hesabına yatırdığından haberim var der. Deborah kızımın hayatı söz konusu olduğunda gözümü budaktan sakınmam der. Farley Deborah’nın ne yapacaksın sorusuna bu işi bırakıp yerel polisle bırakacağım der. Deborah gitme der ve daha Farley’i ateşli bir şekilde öper.
Gecekondu mahallesine gelen Bay Granger baş komiser Maurice ile buluşur. Baş komiser Maurice her şeyin planlandığı şekilde tıkırında gittiğini söyler. Bay Granger peki şu Miami’li polis ne olacak merak etmeyin efendim defterini düreceğiz zaten ateş olsa cürümü kadar yer yakar der. Bay Granger önemli bir şey olursa beni ara diyip arabasına binip uzaklaşır.

Yaşadıkları sevişme sonrası Farley Deborah’ya not yazar. Sabah olduğunda Deborah kaldığı otelden ayrılır ve komiser muavini durumu baş komisere çıtlatır. Deborah fidye parasıyla metruk binaların olduğu araziye gelir. Aynı Farley’de şota bir yer bulup olaya dâhil olmayı bekler. Fidyeciler ortaya çıkar Deborah kızı Priscilia’ya doğru koşma girişiminde bulunur lakin uyuşturucu baronu Ricardo tarafından parayı toka et kızı al diyerek Deborah’yı durdurur. Parayı yere bırakıp uzaklaşmasını ister. Parayı alan uyuşturucu lordu polis helikopterini görür ve anne ve kızın öldürülmesini emreder. Farley saldırganları keklik gibi avlar. Helikopterden inen baş komiser Maurice uyuşturucu baronu Ricardo’yu bulup öldürür ve fidye parasını alır. Bay Granger olay yerine gelir. Maurice fidye parasını Bay Granger’a verip helikopterine biner ne var ki Bay Granger helikopteri havaya uçurur. Farley Bay Granger’a görüp neden geldiğine dair soru sorar. Olayı duydum koştum geldim der. Farley helikopteri kim inha etti diye sorunca imha etti diye sorunca ölmüş çete elemanını gösterir. Farley Bay Granger’ın dediklerine inanmaz. Deborah gelip ne halt ettiğini sanıyorsun ikimizi de öldürecektin der. Priscilia annesine kötü adamların zaten parayı aldıktan sonra öldürmeyi planladıklarını söyler. Hatasını anlayan Deborah kötü olur ve Bay Granger’nın aracına binip metruk fabrika alanından uzaklaşırlar



Ertesi gün Farley’i amiri arar dönmesi ister Farley emri Bay Granger bir haltlar peşinde şimdi dönemem der amir diretince hatlarda temasızlık var numarası çekerek telefonu kapatır. Merasim gecesi olurken Bay Granger asık suratlı Deborah’ya suratını her şey düzeldi neşelen der. Biliyorum ama kocam ile bildiğim her şey yalanmış ama kızımın hatırı için bu yalanı sürdüreceğim dedikten sonra Bay Granger ayrıca ülkenin ehemmiyeti içinde bu yalanı sürdürmemiz gerek der. Farley kapı görevlisi tarafından davetiyen yoksa içeri giremezsin diyip kapıdan kovulur ve daha sonra Farley Bay Granger’dan davetiye ister ne var ki Bay Granger merasim için uygun kılık kıyafet giymemesin diyerek davetiyeyi vermez. Farley sokakta amaçsızca gezmeye başlar.Sabah olduğunda Farley Priscilia ve Deborah ile vedalaşır. Deborah ara sıra konuşuruz der ama Farley biz ayrı dünyaların insanlarıyız der. Bay Granger’da büyükelçilikten çağırdılar Kosta Rika’ya gitmem gerek diyerek Deborah ve Deborah’nın kızı ile birlikte Miami uçağına binmez. Daha sonra Farley kendisini takip eden polislerle tartışmaya başlar ama akılılık ederek tartışmayı büyütmez Bay Granger ise Kolombiya gizli servisi tarafından aracının patlatılması sayesinde ölür. Kolombiya’dan dönen Farley’i amir karşılar kedisinin diyete sokulduğunu öğrenir. Bay Granger’nın ölümünü duyan daha oyun yeni başladı der ve sonra filmden bir replik olduğunu söyler ve film biter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...