https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

30 Haziran 2022 Perşembe

Let Us In

 

 

Filmimiz gençlerin eğlendiği bir partide uzak doğu kökenli bir genç ve kız arkadaşı takılırken birkaç tane karalara bürünmüş kişiler belirir. Adının Brandon olduğunu öğrendiğimiz uzak doğulu şahıs karalara bürünmüş müsaade eder misiniz der. Adamlar gitmeyince Brandon isimli genç karalara bürünmüş kişilere yanımızda içki yok gidin der. Karalara bürünmüş şahıs bizi içinize alır mısınız deyince Brandon af buyur ne diye karşılık verir.  Karalara bürünmüş kişiler tekrardan bizi içinize alır mısınız diye tekrarlar.  Brandon Cadılar bayramına daha beş ay biliyorsunuz değil mi der. Carly isimli genç kız iğrenerek Brandon’a u kokuda neyin nesi diye sorunca Brandon bilmiyorum dedikten sonra bakın bu eğlenceliydi ama gitmemiz gerek diyerek Carly ile gider. Kara kıyafetli kişiler Brandon ’in önünde belirince bu garip şeyi nasıl yaptınız bilmiyorum ama yolumuzdan çekilin diye uyarır. Kara kıyafetli kişi bizi içinize alın deyince Brandon bunun ne manaya geldiğini bilmiyorum ama oyununuzu oynayacağız diyerek yumruğunu savurur. Kara kıyafetli adam Brandon ‘in yumruğunu yakalar ve ardından Brandon ‘in kolunu kırar. Carly korku içinde kaçar. Daha sonra babasını arayan Carly manyaklar peşime düştü ormandayım der. Telefonda içine alacak mısın denildiğini duyunca Carly panikleyip kaçmaya başlar. Brandon’i gören Carly Brandon’a sarılır. Carly düşen telefonunu kaldırdığında Brandon ’un aslında kara kıyafetli olduğunu görür. Kara kıyafetli kişi Carly’yi sopayla dövdükten sonra Carly ’ye bizi içine alacak mısın diye sorunca Carly ağlayarak içime alacağım der.


Emily isimli kız çocuğu okula gitmek için hazırlanırken Emily ’in annesi Bayan Sparks kızına bu akşam geç geleceğiz ninenin de oyun gecesi var yemeği dışarıdan sipariş edeceksin der. Emily beni okula kim bırakacak diye sorunca Bayan Sparks baban diye cevap verir.  Okula giden Emily ‘in yanına gelen Bay Jayo ödülü kazanmana on dokuz kaldı diyerek kaldı der.  Emily popüler kızlarının yanına oturmak ister ama Scarlett isimli oranın sahibi var diyerek oturmasını engeller. Daha sonra başka bir yere oturan Emily yanındaki genç kızın o kadar yer varken geldi benim yanıma oturdu diye söylenmesini duyar. Daha sonra telefonuna bakan Emily Scarlett ’in attığı mesajı okur. Mesajda bunu okuyorsanız evimde yapılan partiye davetlisiniz yazar. Scarlett alaycı bir tavırla Emily ’ye hata yapmışım mesajı sil tamam mı tatlım der. Bianca isimli genç kız bu çatı partisi değil dedikten sonra Ivy isimli başka bir kızda katilleri almıyoruz deyince Emily kızların yanından ayrılır. Bunun üzerine Bianca Emily ‘in arkasından küstah bir tavırla çok mu erken oldu der 

Burke isimli şahsın dükkanına giden Emily Burke ile havadan sudan muhabbet ettikten sonra Burke Emily ’ye dönüştürücülerin geldi der. Emily borcum ne kadar diye sorunca Burke bağış yaptığımı farz et şimdi o ödülü kazan der. Daha sonra Emily arkadaşı Chistopher’in yanına gider. Christopher neredeydin deyince Emily bak sana ne getirdim diyerek dönüştürücüyü Christopher’a verir. Christopher Emily ‘ye ödül parası ile hangi arabayı alacağına karar vermelisin yapacağın lüks Cape Canaveral seyahatinden bahsetmiyorum bile der. Emily bilgisayarı hazırlandıktan sonra Christopher işte burada tarih yazıyoruz diyerek kulaklığı Emily ‘ye verir. Emily Christopher’a biraz abartmıyor musun diye karşılık verir. Bilgisayardan garip birtakım sesler geldikten sonra ışıklar söner ve garaj zelzeleye uğramış gibi sallanır.  Christopher heyecan içinde olacak bu iş derken ışıklar geri gelir. Daha sonra bir araba gelir. Arabadan inen Chistopher’in ablası Jessie panikle bir şeyi mi mahvettim diye sorar.   Christopher Emily ‘ye ablama sürekli üç ve altı arası yola park etmesini söyledim dedikten heyecanlıydı değil mi bir de gerçekleştiğini düşün der. Bunun üzerine Emily muhteşem olur der. Emily Christopher ile yarın buluşmaya söz verdikten sonra gider. 


Emily televizyonda kaybolan gençler hakkındaki haberi izlerken çalan kapıya bakmaya gider. Kapıda siyah kıyafetli kişileri görür ve sizi kurye sandım der.  Siyah kıyafetli kişiler bizi içine alacak mısın diye sorunca rahatsız olan Emily yanlış oldu diyerek kapıyı kapatır. Siyah kıyafetli kişileri gören Emily telefonu alıp banyoya sığınıp polisi arar. Emily evime birileri girmeye çalışıyor der. Daha sonra siyah kıyafetli tipleri banyonun tavanının üstünde görür. Siyah kıyafetli kişilerden biri tavan camını kırıp kendisini içeri atar. Paniğe kapılan Emily evden kaçar ama siyah kıyafetli kişilerden biri Emily’yi yakalar ama polisler gelince siyah kıyafetli kişi Emily’yi bırakıp kaybolur.  Daha sonra polislerden biri Emily ’ye kaç kişilerdi diye sorar. Emily beş kişilerdi ama bir tanesi tavan penceresini kırıp içeri girdiği diye cevap verir. Bunun üzerine polis memuru peki siyah gözlerden başka tanımlayacak bir özelikleri var mı diye sorunca Emily yok diye cevaplar. Daha sonra Komiser Lutz Emily ’in babası Mark’a seninle açık konuşayım hala o olayın kalıcı etkileri ile uğraşıyoruz der.  Konuşmasına devam eden Komiser Lutz çocuklar Emily’yi kolay hedef olarak görebilirler ama burada neyle uğraştığımızdan haberimiz olsun der. Komiser Lutz ’un konuşmasına alınan Mark eve tuvalet kâğıdı atmadılar ya da kapı eşiğine yanan köpek dışkısı bırakmadılar tavan penceresinden eve girdiler der. Komiser Lutz Mark’a tavan penceresini kontrol ettik yerli yerinde ayrıca yerde ne bir cam kırığı ne de kan izi var deyince Mark şaşırır.

Akşam Chistopher’in yanına giden Emily bu akşamki planlarını iptal ettiğini söyleyince Christopher Emily ’ye en sevdiğin film, patlamış mısır hatta beni kız gibide giydirebilirsin der.  Daha sonra Chistopher’in annesi Emily ‘ye nasılsın diye sorar. Emily iyi olmaya çalışıyorum deyince Chistopher’in annesi Emily ‘ye merak etme o serseriler yakalanır der. Emily mutfağa gelen Jessie ’ye ayakkabıların güzelmiş der. Bunun üzerine Jessie Emily ‘ye teşekkür ettikten sonra Emily ‘ye sana makyajımı yapmam için rüşvet versem der. Emily Jessie ‘ye rüşvete göre değişir diye karşılık verir. Emily Jessie ’in makyajını yaparken Jessie Emily ‘ye yeteneklisin belki de eğitim videoları falan vermelisin der.  Daha sonra Jessie Emily ‘ye okuldaki kızlar sana nasıl davranıyorlar diye sorar. Emily pek iyi değil deyince Jessie lisede her şey değişir diye cevap verir. Jessie Emily ‘ye bu geceki partiye benimle gelsene deyince Emily şaşırır. Bunun üzerine Tobey ’in kız kardeşi ortaokulları sokuyor zaten der.  Emily Scarlett çetenin lideri ayrıca hepsi benden nefret ediyor deyince Jessie Emily ‘ye kim takar onları ben seni davet ediyorum diye karşılık verir. Emily Jessie ‘ye sevindim ama bu benim için uygun olmaz der.  Jessie benimle gelirsen havalı çocuklarla takılma şansın olur der. İkna olan Emily Jessie ile Chritopher’i kontrol edip dışarı çıkarlar.

Emily Jessie ile beraber partiye gider. Jessie Emily’yi Tobey ile tanıştırır. Tobey Emily ’ye kaçıncı sınıfta okuyorsun diye sorunca Emily yedinci sınıfta okuyorum diye cevap verir. Bunun üzerine Tobey o zaman Scarlett’i tanıyor olmalısın der.  Arkadaşlarıyla beraber Tobey ’in yanına gelen Scarlett Emily’yi görünce şoke olur. Tobey Scarlett’e Emily’yi tanıyorsun değil mi deyince Scarlett evet der. Daha sonra Scarlett arkadaşlarıyla doğruluk mu cesaret oynarken Scarlett Emily ‘ye bize katılsana der. Emily ben izlemekle yetineyim deyince Scarlett bizimle takılmak istiyorsan bizimle oynayacaksın diye karşılık verir. Ivy laubali bir şekilde bizi de öldürmeyeceksin değil mi deyince öfkelenen Emily içeceğini Ivy ve Bianca’ya doğru fırlatıp gider. Emily dışarıda yaşlı bir adamın evinin önünü süpürmesini dikkatlice seyredip gider. Bianca üzerini temizlerken kara kıyafetli adamlar belirir. Bianca kara kıyafetli kişilere sizler Peter’in gotik emo arkadaşları olmalısınız ama benim o işlerde bezim der. Kara kıyafetli kişiler Bianca’ya bizi içine alır mısın diye sorunca Bianca bakın özürlüler ne istediğinizi bilmiyorum önümden çekilin der. Kara kıyafetlilerden biri Bianca ’in saçını okşayınca Bianca ne halt ettiğini sanıyorsun diye tepki gösterince kara kıyafetli kişi Bianca’ya yumruk atarak etkisiz hale getirir.   


Doktor Kemp ’in yazıhanesine giden Emily ’ye Doktor bunları tek başına halledemezsin bunlar senin suçun değil der. Emily kederli sesle Doktor Kemp’e herkes beni öyle biliyor deyince Doktor Kemp herkesin ne düşündüğü umurunda olmasın talihsiz bir kazaydı sende ölebilirdin diye karşılık verir.  Emily keşke anlatmasaydım deyince Doktor Kemp Emily ‘ye bu senin hatan değildi artık bunu kabullen diye karşılık verir.  Okulda koridorunda gezen Emily Ivy ve Scarlett ’in ağlayarak okul danışmanı ile konuştuklarına şahit olur. Daha sonra Emily Bay Jayo’dan Bianca ’in kaybolduğunu öğrenir. Emily bende o bende o partideydim der. Bunun üzerine Bay Jayo Emily ‘ye projen nasıl gidiyor sorar. Emily umutsuz bir şekilde iyi gitmiyor Chistopher’in hayallerini bozmakta istemiyorum diye cevaplar. Bay Jayo birkaç defa başarısızlığa uğramış olabilirsin ama pes etmeden çabalarsan elinde sonunda muvaffak olabilirsin diyerek Emily ‘ye güven aşılar.

Emily ninesi Nana ile akşam yemeğini hazırlarken kapı çalar.  Nana kapıyı çalana kimsin gazeteden geliyorum der. Nana biz zaten gazeteye aboneyiz deyince kapının arkasındaki adam Nana ’ya beni yanlış anladınız ben aboneliğiniz için gelmedim benim adım Harold Lutz muhabirim Emily ile konuşmak için geldim der. İçeri giren Harold Emily ’ye bildiğin gibi kasabada üç kayıp vakası yaşandı kaybolan üç gençte arkalarında iz bırakmadan kayboldu ve geçtiğimiz günlerde sende bir haneye tecavüz olayı yaşadın der. Bunun üzerine Nana Harold’a Emily ’in yarın sınavı var diyerek Harold’a gitmesini ister ama Emily Harold ile konuşmak ister. Emily Harold’a evine girmeye çalışanların siyah kapüşonlu gözleri tamamıyla simsiyah tipler küçük bir kasabada yaşadığını o kişileri daha önce görmediğini söyler.  Dam tepesinde Emily ile aynı yaşlarda genç bir kız seninle her şeyi yaparım der. Emily tamam dedikten sonra dam tepesinden havuza atlar. Emily kafasını sudan çıkarınca genç kızın kafa üstü zemine çakıldığını görürüz. Daha sonra Emily Rachel diyerek yataktan fırlar ve bunun Emily ‘in gördüğü bir kâbus olduğunu anlarız.

Christopher ile vakit geçiren Emily Christopher’a bu artık can sıkıcı bir hale daha başka projelere başlasak der. Emily Christopher’a tutkunu anlıyorum ama bunu sonlandırmamız gerekiyor diyerek çantasını toplar. Christopher Emily’yi ikna etmeye çalışır lakin Emily ısrarla Christopher’i dinlemez kapıya doğru gider. Emily tam kapıdan çıkarken telsizden birinin Jungspar denildiğini duyar. Emily Christopher ile heyecanla bilgisayarın yanına gider. Emily bilgisayarın yanına gidip kendisi ve Christopher hakkında konuşur. Bunun üzerine Christopher Emily ’ye yalnızca kısa notlar verecektik tüm hikâyeyi anlatmayacaktın der. Daha sonra kim olduğu belli olmayan ses   Christopher ve Emily diye seslenince iki arkadaş isimlerimizi söyledi diyerek zıplarlar. Kimliği belirsiz ses Jungspar dedikten sonra bağlantı kesilir. Emily şaşkınlık içerisinde Jungspar ’da neyin nesi der. Bunun üzerine Christopher ’da Emily ‘ye birde bırakmak istiyordun diye karşılık verir.

Jessie çalıştığı lokantayı kapatıp çıkarken siyahlı şahıslardan biri Jessie ’ye bizi içeri alır mısın diye sorar. Jessie üzgünüm kapalıyız diye karşılık verir. Bunun üzerine siyahlara bürünmüş kişilerden biri arkadaşımız susuz kaldı bir şeyler içmesi gerek der. Jessie üzgünüm ama kasayı kapadım bir şey veremem der ve gider. Jessie lokantadaki ışıkların birdenbire söndüğünü fark eder. Siyahlı adamlar aniden Jessie ’in arkasından belirip içine girelim der. Jessie lanet pislikler deyip siyahlara bürünmüş kişilere saldırır. Jessie siyahlı adama tekme atmayı dener ama siyahlı adam tekmeyi yakalayıp Jessie ‘in bileğini çevirir. Jessie acı içinde sizi içime alacağım der. bu arada Chistopher’in annesi Emily oğlu Christopher’i övdükten sonra Jessie berede bir saat önce işten gelmesi gerekirdi der. Chistopher’in annesi Jessie’yi arar ama cevap alamaz. Bunun üzerine Christopher telefonuna yüklediği izleme cihazını annesine göstererek Jessie ‘in telefonun hala lokantada olduğunu söyler. Daha sonra lokantaya giden Chistopher’in annesi lokantanın kapalı olduğunu söyleyince Emily ben arkaya gidip bakayım der. Arka kapının kolunun parçalandığını gören Emily depoya girer ve Jessie ‘in telefonunu bulur. Polisler Jessie ‘ye kıpırdama der. Daha sonra Chistopher’in annesi polislere kızımı bulun ağlarken Christopher Emily ’ye çok korkuyorum der.

Christopher ile Harold ’in evine giden Emily Harold’a olan biteni anlatır. Harold Christopher ve Emily ’ye Chistopher’in ablası dahil yedi kişi kayboldu der. Emily siyah kıyafetliler kim diye sorunca Harold yaptığım araştırmalara göre bir yerlerden gelen müptezeller veya bir çeşit zombiler olduğu sanılıyor kayıtlara göre siyah kıyafetliler elli yıl öncede yirmi beş kişiyi kaçırmışlar ve tek kurtulan Frederick Munch isimli birisi der. Bunun Emily üzerine korkunç Munch’mı bütün çocuklar ondan korkar evinin yakınına bile gitmezler der. Harold doğru evine gittiğimde mülkünden gitmezsem beni öldüreceğini söyledi der. Emily biraz düşündükten sonra Ben Bay Munch ile konuşurum der. Daha sonra Bay Munch’un evinin önünde duran Christopher Emily ‘ye titriyorum deyince Emily bende öyle diye karşılık verdikten sonra Bay Munch’un evine doğu yürürler. Emily kapının önünde duran diyafonu kullanarak Bay Munch ile konuşmak ister.  Bay Munch ilk başta çocuklardan gitmelerini ister ama Emily kara kıyafetlilerden bahsedince Bay Munch Emily ve Chistopher’in evine girmesine izin verir.

Eve giren Christopher Emily ’ye burası acayip korkunç bir yer der. Bay Munch ikiliyi karşılar ve siyah gözlü çocuklar hakkında konuşur. Bay Munch elli senedir bu konu hakkında konuşmaktan korktum ama yeniden kaçırılmalar olunca cesaretimi topladım der. Konuşmasına devam eden Bay Munch onları elli dokuz senesinin kışında gördüm donuk tenleri, simsiyah saçları, kömür karası gözleri vardı kokuları çok korkunçtu sanki çürük meyve ve domuz dışkısı gibiydi ve nişanlım Juniper’i götürdüler ve beni bıraktılar der. Emily Juniper’i nereye götürdüler diye sorunca Bay Munch bir çeşit geçide diye cevap verir. Emily ne geçidi diye sorunca Bay Munch uzaya açılan bir geçit diye cevaplar. Christopher şaşkınlıkla uzaya mı deyince Bay Munch ukala bir tavırla evet onlar uzaylı kendilerine Jungspar diyorlar diye cevaplar. Emily şaşkınlıkla Jungspar ’mı dedikten sonra onlar size içinize girelim mi diye sorunca hayır cevabı vermelisiniz onlar evet cevabını almak için size işkence yapacak şayet evet derseniz ıstırabınız katlanacak der. Christopher ve Emily giderken Bay Munch Emily ‘ye bu onları ortaya çıkarır ve hem de canlarını yakar diyerek bir düdük verir. 


Christopher ve Emily uzaylılarla iletişim kurar ve gizemli bir ses Emily ‘ye Jungspar’i parlaklık ve ışıkla yenebilirsin der. Bunun üzerine Emily hazırlıklara başlar. Daha sonra Christopher ile ormana giden Emily beklemeye başlar. Christopher Emily ‘ye senden hoşlanmasam bu işe kalkmazdım der. Emily ne deyince Christopher konuyu değiştirip gelmeyecekler der. Daha sonra Tobey, Scarlett ve diğerleri Emily ’in yanına gelir ve Emily Bay Munch’un verdiği düdüğü defalarca ötürür ama sonuç alamaz. Herkes tam gidecekken siyah gözlüler gelir ve liderleri Emily ‘ye bizi içine alacaksın değil mi der. Emily hayatta olmaz dedikten sonra okul arkadaşları acı kıvranmaya başlarlar. Birkaç tane daha siyah gözlülerden gelince Emily farların yakılma emri verir. Farlarda yakılır ama başka siyah gözlüler arabadaki kişilerin icabına bakar ve bu arada Christopher ’da kaçırılır.

Komiser Lutz Emily ‘ye evden çıkarsan seni tutuklarım diyerek gider. Emily telefonuna bakar ve Chistopher’in iz sürme cihazının sinyal verdiğini görür.  Emily ‘in odasına giren Nana torunu Emily ile konuşmak ister. Emily Nana ’ya Christopher’i kaçırdılar onu kurtarmam lazım der. Nana ilk başta Emily ‘ye inanmaz ama Emily Nana’yi ikna etmeyi başarır. Emily ‘in ebeveynleri Emily hakkında tartışırken Nana düşmüş numarası çekerek Emily ‘in gizlice evden kaçmasına sebep olur. Emily telefonundaki sinyali takip ederek giderken öğretmeni Bay Jayo ’da Emily’yi fark eder ve gizlice Emily’yi takip eder. En sonunda Emily sinyalin kaynağını bulur ve Bay Jayo Emily ‘in yanına gelir. İkili en sonunda sinyalin bir yeraltı mağarasından geldiğini anlarlar. Yeraltı mağarasına giren Emily ve Bay Jayo bir grup gencin bir çeşit enerji kafesinde esir tutulduğunu görürler. Bay Jayo ve Emily muhafızın icabına baktıktan sonra Jessie Emily ‘ye Christopher diğerlerinin mağaranın diğer kısmına götürüldüğünü söyler. Emily mağaranın diğer kısmına gider Chistopher’in geçidin diğer kısmına atılmasına engel olur. Kara gözlülerin lideri Rachel ’in suretine bürünerek bir süreliğine Emily ‘in gardını indirmesini sağlar. Kara gözlülerin lideri Emily sorumu bir kez daha sorar.  Emily hayatta olmaz deyip uzaylıyı geçidin diğer tarafına tekmeler. Diğer kara gözlüler tam saldırıya geçekken Emily düdüğünü ötürür. Uzaylılar acı içinde kıvranırken kurtulan gençler geri kalan uzayları geçitten atarlar. Bir hafta sonra Emily ve Christopher kasabanın kahramanı olurlar. Bu arada Bay Munch’un kara gözlülerden olduğunu öğreniriz ve film biter.


 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


3 yorum:

  1. şu boktan filmleri izleyeceğine /tv/ chartlarını izlesen allah olurdun bahri

    YanıtlaSil
  2. filmde sikiş var mı ustam?

    YanıtlaSil
  3. Bahri üstad yazmış

    YanıtlaSil

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...