https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

18 Ocak 2020 Cumartesi

Black Christmas


Filmimiz büyük bir konakta Noel kutlaması yapılırken gizemli bir şahsın konak civarında dolaşmasıyla başlar. Daha sonra gizemli şahıs çatı katına gizlice çıkar.  Bu arada bir grup kişi evin içinde parti yaparken gizemli kişi tavan arasına saklanır. bu arada telefonun yanına giden Barbara annesiyle telefonda konuşmaya başlar. Barbara annesine arkadaşlarla takılıyoruz bir iki kadeh içtim sarhoş değilim dedikten sonra Barbara’ın annesi Barbara ’ya randevu ayarlar. Bu Barbara’ın hoşuna gitmez ve telefonu kapatır. Barbara daha sonra Pyhliss ve Jess’e annemle Mount Blake’e gideceğim gelir misiniz der. Jess ve Pyhliss tabi olur derler. Daha sonra aynı soruyu Claire’e sorar ve Claire Barbara ‘ya başka planlarım var diyerek geri çevirir. Daha sonra telefon bir kez daha çalar ve Jess isimli genç kız telefonu açar. Jess arkadaşlarına gene sapık arıyor diyerek yanına çağırır. Sapık ilk başta garip sesler çıkarır ve daha sonra uygunsuz kelimeler kullanmaya başlayınca Barbara telefonu alır. Barbara sapıkla karşılıklı küfürleştikten sonra telefonu kapatır. Claire Barbara ‘ya birisini böyle tahrik etmemelisin iki gün önce kasabalı bir kız tecavüze uğradı deyince Barbara Claire’ye burası yurt manastır değil diye karşılık verir. Barbara’ın tavrına içerlenen Claire eşyalarımı yerleştireceğim diyerek odasına gider. Eşyalarını yerleştirirken dolaptan gelen sesi incelemeye giden Claire katilin kurbanı olur.  
Yurt sorumlusu Bayan Mac gelir ve kızlar hediyeler getiren Bayan Mac’in yanına giderler. bayan Mac ve kızlar hediyeleri denerken Jess yeni ölmüş olan Claire’in kapısını tıklatır. Claire’den ses gelmeyince aşağı katta gider. Bu arada Bayan Mac kitabın arasına sakladığı arasına sakladığı içkiyi içerken telefon çalar. Pyhliss tereddütle telefonu açar. Telefondaki kişinin Jess ’in erkek arkadaşı Peter olduğunu anlayınca rahatlar ve telefonu Jess’e verir. Jess Peter’a konuşmamız gereken önemli bir mesele var deyince Peter Jess’e çok çalıştım şu an çok yorgunum yarın yüz yüze konuşsak olur mu diye konuyu kapatır.  Ertesi gün meydanda bekleyen bir adam yüzüne kartopu yedikten sonra yere yığılır. Adam yere kalkarken kendisine yardımcı olan gence kızını beklediğini ama uzun bir süredir gelmediğini söyler. Bunun genç adam Claire’yi tanıdığı söyleyip Claire’in kaldığı yurdun adresini verir. Bayan Mac ile konuşan Claire’in babası Bay Harrison yurt duvarlarına baktıktan sonra Bayan Mac’e yurttan hoşnut olmadığını kızının içki içmek ve erkeklerle fingirdemek için yurtta yollamadığını söyler. Bunun üzerine Bayan Mac Bay Harrison’a lütfen Claire akılı bir kızdır belki şu anda erkek yurdundadır der. Bunun üzerine Bayan Mac bende markete gidecektim diyerek Bay Harrison’dan kendisini markette bırakmasını ister. Bay Harrison Bay Mac’in isteğini yerine getireceğini söyler. Bayan Mac ben çantamı alayım deyip yukarı katta Bay Harrison’a söylenirken kedisini arar ve daha sonra Bay Harrison ile beraber dışarı çıkarlar. Bu arada Claire’in cesedi tavan arasında görülür.

Jess erkek arkadaşı Peter’in yanına gider ve hamile olduğunu söyler. Peter sevinerek harika bir haber der. bunun üzerine Jess Peter’a bebeği istemediğini kürtaj yaptıracağını söyler. Peter Jess’e bunun hakkında karar verecek kişi sen değilsin der. Jess her şeyi planladım deyince Peter Jess’e kendinden başka kimseyi düşünmez misin bu öğlen benim için çok önemliydi diyerek gitmesini ister. Jess Peter’in yanından giderken akşam uğra konuşacaklarımız var der. Jess Peter’a konuşacak bir şey yok kararımı verdim der. Peter Jess ’in arkasından göreceğiz der. Erkek yurduna giden Bay Harrison karısını arayıp Claire’in kayıp olduğunu karakola gideceğini söyleyip merak etmemesini söyler. Daha sonra Barbara ve Pyhliss ile karakola gidip kayıp ilanı verir. Karakol polisinin duyarsız tavırları Pyhliss, Barbara ve Bay Harrison’ı rahatsız eder. Karakol polisi teselli olacaksa bu aylarda genç kızlar erkek arkadaşlarıyla kulübede takılılar deyince Bay Harrison polis memuruna sitemkar ses tonuyla teşekkür ederim ama pek teselli etmedi diyerek karakoldan ayrılır.

Kız yurdunda yıkanan Jess çalan telefona koşar. telefonda önce yaşlı bir kadının sesi duyulur. Kadın Billy deyince Jess yanlış numara der. Daha sonra ağlamaklı bir adamın sesi duyulur. Adam Agnes nerede deyince Jess bir kez daha telefondaki adama yanlış numarayı çevirdin der. Hem adam hem de kadın sesi birbirine binince Jess çareyi telefonu kapatmakta bulur. Bayan Mac kız yurduna gelince Jess demin çok garip bir telefon konuşması yaşadım kadının biri ağlarken adamın biride feryat ediyordu der. Bunun üzerine Bayan Mac Claire’in babası buraydı der. Jess çok kötü Claire ile vedalaşma fırsatı bulamamıştım deyin Bayan Mac Jess’e hala fırsatın olabilir babasıyla buluşmamış sanırım erkek yurduna gitmiş derken evin sakladığı viski şişelerini de arar ama bulamaz. Karakol memuru Barbra’dan yurdun numarasını ister. Barbara Fellatio (oral seks) 20000 der. Karakol memuru anlamaz bu ne diye sorar. Barbara yeni alan kodu deyince karakol memuru lütfen heceleyebilir misin der. Barbara Fellatio kelimesini heceler. Karakol memuru Barbra’ya teşekkür eder ve Barbara ’da mühim değil diyerek karşılık verir. 


Buz hokeyi sahasına inen Jess Chris’e Claire’ı gördün mü diye sorar Chris hayır o eve gitti diye cevap verince   Jess Chris’e hayır gitmemiş babası öğlen birde alacaktı ama gözükmedi babası Barbara ve Pyhliss ile karakola gittiler ama ciddiye alınmadılar diye karşılık verir. bunun üzerine Chris neden diye sorunca Jess polisler herhalde bir yerlerde takıldığını düşünüyorlar diye karşılık verir. Bu arada Peter’da heyet karşısında her yerinden ter akarak mini bir piyano resitali verir.  daha sonra kadının biri kızının okul dönüşü dönmediğini söyler. karakol memuru Nash kadına haber alınca size iletiriz der. Daha sonra Chris içeri girerek karakol memuru Nash’a hakaret etmeye başlar. Sesleri duyan Komiser Fuller içeri girip durumu düzelttikten sonra Chris ve Jess ile konuşmaya başlar. Daha sonra memur Nash’a bana Claire Harrison dosyasını getir der. Kızlar yurdunda is Bayan Mac Bay Harrison’a bir şeyler yemelisiniz deyince Bay Harrison teşekkürler ama şu anda iştahım yok ve bir şeyler yapmalıyım der.  Bunun üzerine Bayan Mac Bay Harrison’a elimizden tek şey yalnızca beklemek der. Bu arada aşırı sarhoş olan Barbara saçmalamaya başlayınca susturulmak istenir ama Barbara bir süre agresif davranır ama sonra hatasını kabul edip odasına çıkar. Aynı esnada Peter’da öfkeyle piyanosunu parçalar.


Chris ve Jess kız yurduna gelip Bay Harrison’ı sorarlar. Bayan Mac Bay Harrison’ın oturma odasında olduğunu söyledikten sonra Jess’e ben burada olmayacağım Noel tatilini geçirmek için kız kardeşime gideceğim der. Daha sonra Jess, Chris, Pyhliss ve Bay Harrison kız yurdundan çıkar. Daha sonra beraber parka gidip Komiser Fuller ’in yanına giderler. Bayan Quinn kızınız Janice okula giderken park kullandığını söylemiştiniz ilk olarak parkta arama yapacağız deyip polisler ve orada bulunan sivillere talimatlar verir. Bu arada kimliği belirsiz bir şahıs kız yurdunu izlemeye alır. Bu arada bavulunu hazırlayan Bayan Mac tavan arasından sesler duyar ve kontrol etmeye bir süre kedisi Claude’a seslenir daha sonra Claire’in cansız bedenini fark eden tam tepki verecekken katilin kurduğu düzeneğe yakalanır ölür. Daha sonra katil küçük çaplı bir sinir krizi geçirip bağıra çağıra tavan arasında bulunan eşyaları parçalar. Bu arada Bayan Mac’i alacak olan adam bir süre seslenir ve cevap alamayınca gider. Jess arkadaşlarına Peter ile buluşmaya gideceğim bir şey olursa beni haberdar edin diyerek gider. 

Park bir süre arandıktan sonra Janice ’in cesedi bulunur. Bu arada kız yurduna varan Jess çalan telefonu açar ve bir kez daha telefon sapığıyla uğraşır.  Telefonu kapattıktan sonra karakolu arayan Jess telefonla taciz edildiğini söyler. Daha sonra Peter yukarı katta belirir. Jess Peter’a ödümü patlattın deyince Peter Jess’e sen benim ödümü patlatın o ne bağırmaydı diye sorduktan seni beklerken uyuya kaldım der. Bunun üzerine Jess seni bekletmemeliydim diyerek Peter’den özür diler. Jess Claire Harrison kayıptı onu aramaya katılmıştım der.  Daha sonra Jess Peter’a resitalin nasıl geçti diye sorunca Peter sitemkâr bir edayla nasıl geçti sanıyorsun diye karşılık veriri. Bunun üzerine Jess Peter’a çocuk gibi davranmayı kes ve iki yetişkin gibi konuşalım der. Daha sonra Jess polis memuru Nash’a beklemek istemiyorum deyince Nash bak şu anda parkta küçük bir öldürülmüş halde bulundu muhtemelen erkek arkadaşın sana şaka yapıyordur diyerek telefonu kapatır. Jess ’in üzgün halini gören Peter sorun ne diye sorar. Claire’i ararken aradığımız başka bir kız vardı o ölü bulunmuş ve Claire diye cevap verir.  Bunun üzerine Peter merak etme Claire bulunur dedikten Jess’e Konservatuarı bırakıp seninle evleneceğim der. Jess Peter’a seninle evlenemem ikimizin de hayalleri ve amaçları var bunu böyle heba edemeyiz diye karşılık verir. 



Karakolda polis memuru Nash komiser Fuller’a sorun mu var diye sorunca komiser Fuller evet on üç yaşında bir kız çocuğu öldürülmüş bulundu, Bay Harrison’ın üniversitede okuyan kızı kayıp ve kızın kaldığı yurdu sapığın biri arayıp duruyor der. daha sonra kız yurdunun numarasına bakan komiser Fuller gülmeye başlar ve Nash’i çağırır. Telefon numarasını gösteren komiser Fuller bu ne diye sorar. memur Nash kız yurdunun numarası der. Komiser Fuller şaşkınlıkla Fellatio deyince polis memuru Nash yeni alan kodu kızlardan biri söyledi diye karşılık verir.  bunun üzerine Fuller ve diğer polisler kahkaha atmaya başlarlar. Daha sonra komiser Fuller Nash’a talimata uygunsuz yazmamalıyız deyince Nash bu ayıp kelimeydi değil mi deyip gider.  Jess bir kez daha bebeği aldıracağını söyleyince Peter sinirlenir ve seni bencil kaltak bebeği aldırmayacaksın der. Jess Peter’a bana ne yapıp yapmayacağımı söyleyemezsin deyince Peter Jess ’in üzerine yürüyüp aldırmayacaksın deyince Jess Peter’dan gitmesini ister. Peter bir hışımla evi terk ederken Pyhliss ve komiser Fuller ile karşılaşır. Komiser Fuller ilk iş olarak Pyhliss’a Claire’in içki problemi var mı diyerek odasındaki içki kadehini gösterir. Pyhliss Claire çok az içerdi der. Bu arada telefon teknisyeni Graham Jess’ telefona dinleme cihazı takacağım fakat sapığı bulmak uzun sürer o sebepten dolayı sapığı hatta uzun süre tutmalısın dedikten sonra komiser Fuller ve Graham yurttan ayrılır. Komiser fuller gitmeden önce Pyhliss ve Jess sizi izleyecek bir polis bıraktık dedikten sonra gider. Bu arada Peter’in gizlice kız yurdunu gözlediğini görürüz.  

Pyhliss Jess’e sarılıp zavallı Claire o öldü hissedebiliyorum zavallı Bay Harrison acısını anlayabiliyorum diyerek ağlar. Jess Pyhliss’a endişe etme Claire iyidir bence diyerek Pyhliss’i teskin eder. Karakolda ise Graham hazırlıkların bitirir ve komiser Fuller’a yurttaki telefon çaldığında bu telefonda çalacak der. Daha sonra kıza söyle adamı mümkün oluncaya kadar hatta tutmasını söyle o sayede yakalayabiliriz der. Bu arada kız yurdunda katil Barbara’ın odasına gezinirken fısıltılı bir sesle bu bizim sırrımız kimseye söylemek Agnes der. Daha sonra yukarıdan Barbara’ın çığlığı duyulur. Yukarıya Jess Barbara’ın nefes almakta zorlandığını görür. Jess Barbara ’ya astım ilacını verdikten sonra Barbara odasında birisinin dolaştığını söyledikten herhalde kâbus gördüm diyerek uyumasına devam eder. Daha sonra Jess Noel ilahileri söyleyen çocuk korosunu dinlerken Billy isimli katil bir kez daha Barbara’ın odasını girip her şey yoluna girecek deyip eline geçirdiği Unicorn biblosuyla Barbara ‘ya saplayarak Barbara’yı öldürür. Bu arada kadının biri Jean isimli kadına çocukları götür bu civarda küçük bir kızı öldürmüşler deyince Jean çocukları apar topar götürür.


Telefona bakan Jess tekrar telefon sapığının konuşmalarını dinleyerek aman tanrım der. Billy telefonu kapatınca komiser Fuller arar. Komiser Fuller Jess’e bir daha ararsa onu biraz daha hatta tutmalısın yerini tespit edemedik der. Daha sonra Pyhliss mutfakta iki görüre çığlığı basar. Pyhliss ’in çığlığını duyan Jess koşarak yanına gelir. İki yaşlı adam arama ekibindeyiz deyince Pyhliss köpeğimiz öldü der. Bunun üzerine arama ekibindeki iki kişi Pyhliss ve Jess’e siz burada kalın kapıları kilitleyin deyip giderler. Daha sonra Jess alan telefona bakar. Peter telefonda ağlamaklı sesle Jess’e bebeği öldürme bebeğimize kıyma diye yalvarır. Peter telefonu kapattıktan sonra komiser Fuller Jess’e bebek meselesi ne Peter bu bebek meselesi hakkında bayağı içerlenmiş deyince Peter sanatçıdır bazen isterik davranabiliyor diye karşılık verir. Bunun üzerine Fuller Jess’e bana söylemediğin bir husus var deyince Jess hamileyim ve bebeği aldırmak istiyorum diye açıklar. Telefon kapandıktan sonra Pyhliss Jess’e Peter olamaz o çok nazik biriydi der. Jess sıkıntılı bir biçimde bilemiyorum diye karşılık verir.


Pyhliss Barbara’ın odasına giderken Billy tarafında gafil avlanır. daha sonra  Jess bir kez daha telefon çalar. Billy Jess’e seni kaltak bebek nerde derken bir den fazla ses tonu kullanır. Telefon kapandıktan sonra komiser Fuller Jess’e erkek arkadaşın farklı ses tonlarında konuşur mu diye sorunca Jess hayır der. Daha sonra Fuller Jess’e Peter’ı nerede bulabilirim diye sorunca Jess yurtta kalıyor ama bazen çalışmak için konservatuar binasına gittiği oluyor. Diye cevap verir. Peter’in kaldığı mekânlara doğru giderken Fuller’ı arayan Nash aramaların Belmont caddesi altı numaradan arandığını söyler. Bunun üzerine Fuller Nash’a bu imkânsız aramalar oraya yapılıyor der. Nash efendim telefon şirketinden gelen rapora göre aramalarda oradan yapılıyor diye karşılık verir. Bunun üzerine Fuller Nash’a şimdi kız yurdunu ara ve katille çaktırmadan onların kaçmasını sağla ve bu işi yüzüne gözüne bulaştırma der. Fuller daha sonra yurtta bekçilik yapan Wes’’i arar ama Wes öldüğü için cevap alamaz. Nash Jess’i arayıp Bayan Brandford hiçbir şey söylemeden evin içinden çıkın der. Bunun üzerine Jess ne oluyor diye sorunca Nash aramaların evden yapıldığını söyler. Jess panikle kapıyı kapatıp eline geçirdiği şömine demiri ile evi gezmeye başlar. Barbara’ın odasına giren Jess Barbara ile Pyhliss’ın cesedi ile karşılaşır.  Jess şömine demirini Billy ’ye saplayıp bodruma kaçar. Bu arada Jess’i bodrumda büzüşmüş halde gören Peter ne oldu dedikten sonra Jess Peter’ı öldürür. Olay yerine Fuller doktora Jess ’in ne zaman kalkacağını sorar. Doktor birkaç saat kendisine gelir dedikten sonra Bay Harrison fenalaşır. Herkes Bay Harrison’ı hastaneye götürürken Billy Jess ‘in yanına gelip merhaba Agnes ben Billy der ve film biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...