https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

4 Mayıs 2017 Perşembe

The Devil's Daughter

Filmimiz kilisede Tanrı'ya yakaran yaşlı bir kadın ile başlar. Yaşlı kadının yanına yaklaşan rahip üzülme Tanrı ne olursa olsun her günahı affeder deyince yaşlı kadın gözleri dolu halde pedere çok naziksiniz deyip kiliseden ayrılır. Evine dönen Alice içkisini içerken yanında biri zenci iki kişi belirir. Zenci eleman adı Alice olduğunu öğrendiğimiz kadına vakit geldi der. Bunun üzerine Alice öfkeden kudurmuş bir halde onu benden alamayacaksınız siye bağırır. Daha sonra çehresi belli olmayan koltuk değnekleriyle yürüyen şahıs yirmi bir yıl önce bunun olacağını biliyordun deyince Alice o benim kızım diye bağırır. Bunun üzerine koltuk değnekli adam sakince o benim kızım ve zamanı geldi der.  Alice tabancasını çekip onu alamayacaksın diye bağırır ama nereden çıktığı belli olmayan bir kurşun Alice'in göğsüne saplanıp Alice'i öldürür.

Ertesi gün Alice toprağa verilirken rahip Alice'in kızı Dianne'nin yanına gelip annenin ruhu huzursuzdu umarım şimdi aradığı huzuru bulmuştur dedikten sonra Dianne’e seni kaldığın otele kadar eşlik edeyim der. Dianne yürüyerek gidebilirim diyerek rahibin teklifi geri çevirir. Dianne mezarlıktan çıkarken yolu altmış yaşlarında şık giyimli bir kadın tarafından yolu kesilir. Adının Lilith Stane olduğunu öğrendiğimiz kadın Dianne'ye sen Dianne Shaw annene pek benziyorsun der. Bunun üzerine ilk kez gördüğü kadına şaşırarak bakınca yaşlı kadın ben Lilith Stane annenin Cleavand'ta ki çocukluk arkadaşıyım der. Bunun üzerine Dianne Llith'in elini sıkarak sizinle tanıştığıma memnun oldum Bayan Stane der. Lilith annenin haberini gazetede okuyunca hemen geldim annenim Cleavend'a yaşadığını sanıyordum der.  Bunun üzerine Dianne bende öyle sanıyordum dedikten sonra Baltimore'da yaşadığını söyler. Lilith Dianne'e senin için büyük bir yıkım olduğunu bunu da Bay Howard'a söylediğini derken kusura bakma seni Bay Howard ile tanıştırmadım kendisi şoförüm ve yardımcım olur der. Daha sonra Alice'in mezarının başına giden Lilith cenaze törenini kaçırdığım için üzgünüm der. Lilith mezar başında Dianne’e annen harika bir kadındı onunla yaşadım anlar dün gibi aklımda der. Daha sonra Lilith Diane'e yemekte bana eşlik edersen çok mesut olacağım dedikten sonra Dianne Lilith'in teklifini kabul eder ve mezarlıktan ayrılır.

Lilith'in malikânesine gelen Dianne malikânenin büyüklüğünü görünce şaşkınlığını gizleyemez ve Lilith'e bu sizin mi diye sorar. Lilith babamdan kaldı ama eski moda olduğunu söyleyince Dianne şimdi de moda der. Lilith Dianne’e Baltimore geri döneceksin değil mi deyince Dianne hayır burada çizerlik yapmaya başlayacağım der. Bunun üzerine Lilith Dianne'e nerede kalacaksın diye sorunca Dianne Stonemeyers otelinde kalacağım deyince Lilith bak ne diyeceğim bir süre benim misafirim ol der. Dianne önce Lilith'in teklifini geri çevirmek istese de Lilith'in ısrarlarına dayanamaz ve teklifi kabul eder. Daha sonra Lilith ile Dianne Alice hakkında konuşmaya başlarlar.  Dianne yatılı okullarda büyüdüğünü annesini yılda bir veya iki kez gördüğünü söyler. Bunun üzerine Lilith Dianne'e babanı tanır mıydım diye sorunca Dianne tanımadım annem bahsini hiç açmadı diye cevap verir. Daha sonra kapı çalar ve Lilith kapıyı açar ve içeri biri zenci iki yaşlı kadın gelir. Lilith en samimi dostlarım ve komsularım Janet ve Margaret Poole dedikten dörtlü salonda muhabbete koyulurlar.

Sabah olduğunda uyanan Dianne karşısında Lilith ve Bay Howard'ı görür. Lilith Dianne'e sana kahvaltı hazırladım deyince Dianne çok fazla zahmete giriyorsunuz der. Bunun üzerine ne demek en kadim arkadaşımınım kızısın zahmet ne demek der. Daha sonra Dianne Lilith’e bir kabus gördüm şu anda hatırlamıyorum deyince Lilith sevecen bir ses tonuyla şimdi bu korkunç kabusları boş verelim sana vermek istediğim bir hediye var dedikten sonra Dianne'e bir yüzük verir ve Dianne çok güzel ama alamam der. Bunun üzerine bu yüzük annenindi yıllardır saklardım baban bu yüzüğü yirmi yıl önce annene vermişti diyerek yüzüğü Dianne'in parmağına takar. Daha sonra salona geçen Dianne'in gözü salonun başköşesinde duran tabloya takılır. Tabloya bakan Dianne tablodaki resmedilmiş korkunç görünümlü adamın asası ile annesinin yüzüğündeki sembollerin aynı olduğunu fark eder. 

Margaret ve Janet'in bahçesine giren Dianne iki kız kardeş ile laflamaya başlar. Margaret Janet’e bak Dianne gelmiş der. Dianne iki kız kardeş ile muhabbetti sürdürünce Margaret ve Janet'in pek normal kişiler olmadığını anlar. Dianne'in endişeli hali yüzüne vurunca Margaret öğlen yemeğini Lilith'i de al gel Janet çok güzel elmalı pasta yapar dedikten sonra Janet gelin der. Dianne tam giderken Margaret cuma günü için endişelenme der. Dianne gider ama Poole kardeşlerinin rüzgârgülündeki sembolü fark etmez. Eve dönen Dianne’e Lilith Poole kardeşler ile görüştün değil mi diye sorar. Dianne evet diye cevapladıktan sonra Dianne iki kız kardeşin biraz garip olduğunu belirtir. Bunun üzerine Lilith Dianne'e evet eksantrikler ama insan yıllardır yüz yüze olunca alışıyor. Dianne içmek için eline sigara alır ve sigaranın üzerinde bulunan sembolü sorar.  Lilith sigarının İspanya'dan ithal edidiğini firma logosu olduğunu söyler. Bunun üzerine Dianne aynı sembolün duvarda asılı olan söyleyince nLilith en ufak bir fikrinin olmadığını söyler.  Dianne konu hakkında ısrarını sürdürünce Lilith civarda yaşamış tanınmış bir ressamın sembolü olduğunu belirtir. Daha sonra Dianne cuma gününü sorunca Lilith arkadaşlarıyla buluşma günü olduğunu söyler.

Öğlen olduğunda kitap okuyan Dianne Lilith’in eve gelip şoförü Howard'ı sert bir dille azarlamasıyla şaşkına döner. Dianne'in yüzündeki şaşkınlığı fark eden Lilith tedirgin bir şekilde Dianne'e Bay Howard ile bir takımlar sorunlar yaşadık ama büyütülecek bir şey değil bekle hazırlanıp geleyim dedikten sonra yukarı katta çıkar. Bu arada okuduğu kitabı kitaplığa koymaya çalışan Dianne kitaplıktaki gizli bölmeyi bilmeden açar ve yüzüğündeki sembol ile aynı sembolün kapağı olan bir albüm keşfeder. Albümü açan Dianne bütün hayatındaki evrelerin fotoğrafa alındığını fark eder ve annesi ve Lilith'in de bir tarikat üyesi olduğunu fark eder. Dianne albümü incelerken şoför korku dolu gözlerle ve tedirgin hareketlerle albümü yerine koymasını ister.  Daha sonra aşağı katta inen Lilith heyecanlı görünen Dianne'ya endişeni anlıyorum bende yeni insanlarla tanışırken heyecanlanıyorum dedikten sonra Dianne ile beraber evden çıkar.

Ertesi gün bahçede çizim yapan Dianne'in yanına Peder Drake gelir.  Peder Drake çok güzel olmuş dedikten sonra Dianne Llith'e karşı bir şeyim yok ama senin akalalarınla olman gerekmiyor mu tanıdığım bir kız var Susanna bir ev arkadaşı arıyor der. Bunun üzerine Dianne ama Lilith'in üzmek istemiyorum deyince Peder Drake Dianne’e Lilith'te senin senin selametini ister. Daha sonra Susanna'ın kaldığı eve giden Dianne’e nasıl buldun diye sorar. Dianne evi hoş bulduğunu belirtince Susanna kalacak mısın diye sorunca Dianne masrafların yarısını ödeyeceğim dedikten sonra Susanna Dianne'nin elini sıkıp anlaştık der. Daha sonra Susanna taşınacak eşyan varsa yardımcı olabilirim der. Bunun üzerine Dianne eşyam az ayrıca veda etmem gereken biri var der. Lilith'in yanına giden Dianne taşınacağını açıklayınca Llith hiddetlenir. Lilith bu evde sana hakeret mi ettik rahatsız mı ettik diye sorar. Dianne etmediz ama kendi başıma ayakta durmak istiyorum deyince Lilith öfkeli bir ses tonuyla bak genç bayan böyle gidemezsin seninle ilgili planlarım var diye bağırınca Dianne Lilith'e annem bağımsızlığına önem verirdi aynısını bende istiyorum diye karşılık verir. Bunun üzerine Lilith Dianne'a aşırı tepki verdiğim için üzgünüm ama çocuk sahibi olamadım seni kızım gibi gördüm der. Bunun üzerine Dianne Lilith'e seni sıklıkla ziyaret edeceğim der. Lilith paran var mı diye sorunca annen sana para bırakmıştı deyince Dianne evet bir çoğu cenaze masraflarında gitti der. Daha sonra Bay Howard ile evden çıkan Dianne'i arkasından Lilith telefonla Dianne evden çıktı onu takip edin emri verir.

Birbirinden kötü kâbuslar gören Dianne uykusunda dönüp durur. Sabah olduğunda Susanna'ın çalıştığı okula gider. Bu arada filmin başında gördüğümüz meymenetsiz iki adamda Dianne'dan habersiz Dianne'yı takip ederler.  Bu arada Dianne'ın yüzüğü parlayıp Dianne ve yanında çocuğu etkiler. Transa geçen çocuk sanki bir robot gibi arabaların geçiştiği yolla giderken Dianne'da ifadesiz gözlerle çocuğu seyreder. Küçük çocuk tam yolun ortasına ayak basarken Susanna'ın çığlığını duyan Dianne'yı transtan çıkar ve çocuğu yoldan çıkarır. Dianne Susanna’ya sanki hipnoz edildiğini belirtir. Daha sonra Susanna ile at çiftliğine giden Dianne Susanna'ın atı tarafından saldırıya uğrar. Bunun üzerine Susanna Lucy'in sakin bir at olduğunu böyle bir hareket ile ilk kez karşılaştığını belirtir.

Susanna ve ve Dianne evde otururken Lucy’in asabi tavrını konuşurlar ve Susanna atlarında insanlar gibi huy değişikleri olabileceğini söyler. Bunun üzerine Dianne kâbuslarından söz edince Susanna Dianne herkes kâbus görebilir bu doğal bir şey diyerek Dianne'yı rahatlatır. Daha sonra Lilith Susanna ve Diane'in birlikte yaşadığı eve girer. Dianne şaşkınlık Lilith'e burada ne işin var diye sorar. Lilith gizli bir küstahlıkla seni merak ettim der. Daha sonra Lilith Susanna'ya aşağılayıcı bir tavırla Dianne'ın rahatını sağlayabiliyor musun diye sorar. Susanna evet Dianne'ın keyfi gayet yerinde der. Bunun üzerine Lilith Susanna evet diye cevap verir.  Llith kinayeli bir şekilde anaokulu öğretmeniydin değil mi diye sorunca Susanna evet diye cevap verir. Lilith Susanna zor bir meslek olmalı o kadar çocuk sizin mesuliyetinizde şayet onlara bir şey olursa çok zor durumda kalırsınız Bayan Sanford diyerek Susanna'nı üstü kapalı tehdit eder. Bunun üzerine Susanna olabildiğim kadar dikkatli oluyorum der.  Bunun üzerine çocuklar korkuyla eğitim görebilirler deyince Susanna bu da bir bakış açısı diye karşılık verir. Daha sonra Lilith Dianne’e yarın için hazır mısın diye sorunca ne için diye sorar. Lilith tanışma için annenin arkadaşlarıyla buluşacaksın der. Dianne ilk başta gitmek istemez ama Lilith'in duygu sömürülü ısrarları yüzünden kabul eder.

Kendisi adına tertiplenen partiye giden Dianne yanına gelen Alikhine isimli altmış yaşlarında adam gelir. Alikhine Dianne'a seni en son gördüğümde küçücük bir çocuktun ama hoş bir hanımefendi oldun der.  Bunun üzerine Lilith Alkhine ve karısı Hedy New Mexico'dan seni görmek geldiler der. Alikhine karım ve ben Antropoloğuz New Mexico’da bazı eski uygarlıkları inceliyoruz der. Parti ilerledikçe Alhine eski ve ayinsel bir dansı uygulayacağım der. Konuklar Alkhine ve Diana’yı çembere alırlar. Alkhine ilk figürleri uygular ve daha sonra figürlere Dianne devam eder. Bir süre sonra kendisini kaybeden Dianne kafasını sağa solla sallayıp çılgınlar gibi ekseninde döner. Bu arada pari konukları hep bir ağızdan selamlar olsun karanlıklar kraliçesi Cehennemin varisi Lucifer'in kızı Endor'un gelini diye bağırırlar. Kendisine gelen Dianne yaptıkları kendisine karşı söylenenler yüzünden şoka girer ve şoför Howard'ın yardımlarıyla malikâneden kaçar.

Ertesi gün Avukat Ted Roderick’in yazıhanesine gider ve paranın aslında babasının kendi adına yatırdığı paralar olduğunu anlar. Bunun üzerine Dianne Ted’e ebeveynlerinin kendisi için bir muamma olduğunu belirtince Ted ebeveynlerin çocukları için muammamaysa çocuklarda ebeveynleri için mutamadır der. Daha sonra Dianne'ın canı sıkkın olduğunu anlayan Ted neyin var diye sorar. Dianne annemin arkadaşlarıyla tanıştım ve annemin Şeytan'a tapan bir tarikatın üyesi olduğunu ve işin ilginç tarafı babamın Şeytan'ın kendisi olduğunu iddia ettiler der. Ted Dianne'e bu saçmalıklara inanmıyorsun değil mi bu tür saçmalıklar inanılmaya başlanırsa gerçeğe dönüşür der. Dianne Ted yazıhaneden çıkarken bir sorun olursa beni ara der. Oturduğu apartmanın merdivenlerindeyken şilte taşıyan bir adamla çarpışır. Adamla kısa süreli bir tartışma yaşayan Dianne evine girer. Evinde tarikat üyeleri ile karşılan Dianne ne işiniz var diye sorar. Lilith Dianne'e içki ve heyecan yüzünden ne yaptığımızı bilemedik dedikten sonra Alikhin sen seçilmiş kişisin kaderin Endor iblisiyle evlenmek der. Bunun üzerine Dianne öfkeli bir ses tonuyla tarikat üyelerini kovar.

Akşam olduğunda Susanna birsiyle randevuya buluşacağını söyler. Daha sonra  Sussana'ın randevusu Steve  gelir ve Dianne Susanna'ya merdivendeki şilte taşıyan kişi olduğunu söyler. İkili dışarı çıkarken Dianne yatmaya gider.  Gece uykuya dalan Dianne  rüyasında Susanna'ya bir fenalık geldiğini görür ve Susanna'ın ismini sayıklar. Çalan telefona kalkan Dianne telefonda Steve ile görüşür ve Susanna'ın öldüğünü öğrendikten sonra büfede bulunan kristal at figürlerinin tuzla buz olduğunu görüp şoka girer. Ertesi sabah Steve Susanna'ın at saldırısı sonucu öldüğünü söyler. Bunun üzerine Dianne ama at figürleride kırılmış der. Bunun üzerine Steve Dianne'e doğaüstü bir varlığın mı figürleri kırdığını söylüyorsun diye sorar. Bunun üzerine Dianne evet diye cevap verince Steve zor zamanlardan geçiyorsun biraz rahatlamaya ihtiyacın var deyip sinemaya gitmeyi teklif eder ve Dianne kabul eder. Tam Dianne ve Steve evden çıkarken Lilith arar. Lilith Susanna'ın ölümüne üzüldüğü söyler. Bu arada Steve'in sesini duyan Lilith öfkeli bir şekilde evde bir erkek mi var beni dinle küçük hanım deyince Dianne sert bir şekilde Lilith'e ben özgür bireyim ve bana karışma diye bağırır.

Steve ve Dianne yakınlaşmaya başlar ve bir gün Steve Dianne'yı annesi Ruth ile tanıştırmaya götürür. Ruth'un evine giden Dianne Ruth ile tanışır. Günler geçer Steve ve Dianne ilişkilerine bir isim koymak isteyip evlenmeye karar verirler. Dianne müjdeyi Avukat Ted'e verir. Ted Dianne’e bu biraz erken olmadı mı diye sorar. Dianne evet diye cevap verince Ted nikâhın nerede olacak diye sorar.  Dianne Steve'in annesinin nikahının kıyıldığı şapelde olacağını söyler. Ted Dianne'e Steve'ı seviyor musun diye sorar. Dianne her şeyden çok diye cevap verince Ted o zaman mutlu ol der. Daha sonra Dianne Ted'e bir iyilik isteyeceğim diye sorar. Ted tamam söyle deyince nikâhımda şapele kadar eşlik eder misin diye sorar ve Ted Dianne'ın isteğini kabul eder. Dianne Ted'in ofisinden çıkarken tarikat fedaisini fark etmez. Evine gelen Dianne kül tablasında ki yarı içilmiş tarikat sembolü çizili olan puroyu fark eder. Daha sonra çalan telefona bakan Dianne Ted ile konuşur. Ted Dianne 'e akşam yemeğine gelemeyeceğini kaza geçirdiğini söyler. Bunun üzerine Dianne kaza geçirip geçirmediğini sorar. Ted merdivenlerden kayıp ayağını zedelediğini söyler. Bunun üzerine Dianne Ted'e nikâha gelecek misin diye sorunca tabi geleceğim diye cevaplar. 

Lilit'in malikânesine giden Dianne tarikat mensuplarına neler yaptığınızı neler planladığımızı biliyorum Susanna’ın ölümünde de Ted'in geçirdiği kazada da sizin parmağınız var. Lilith bak Dianne deyince Lilith'in sözünü kesen Dianne kanunlar size karışmıyor ama şayet hayatım ve evliliğime karışırsanız hepinizi mahvederim der. Bunun üzeri Alikhin yeterince anlaşıldı Bayan Shaw diye karşılık verir. Ertesi gün aynada gelinliğine bakan Dianne'ın yanına gelen Ruth kuğu gibi olmuşsun der. Daha sonra Ted gelir ve Dianne'e geleceğime dair söz vermiştim değil mi deyince Dİanne Ted'e sarılır. Nikah marşı çalmaya başlayınca Dianne Ted ile rahibin huzuruna çıkar. Rahip Steve ve Dianne'i karı koca ilan eder. Daha sonra Dianne Lilith ve tarikat üyelerini görür ve hayır diye bağırır. Dianne olan biteni anlamaya çalışırken Ruth ve rahibinde tarikat üyesi olmaları ve Steve'in de Endor iblisi olduğunu anlayınca yere yıkılır. Bunun üzerine Ted korkunç bir görünümle kilise camında belirip elimi tut kızım diyerek Şeytan olduğunu belirtir ve film biter.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...