https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

31 Ağustos 2017 Perşembe

The Toolbox Murders

Filmimiz Los Angeles sokaklarında arabayla turlayan radyoda ki vaizi dinleyen kimliği belirsiz bir adamla başlar. Kimliği belirsiz şahıs bir kaza görür ve geçmiş anılar alemine gider ve küçük bir kızın geçirdiği kazayı hatırlar. Daha sonra bir evin önünde duran adam bagajından çıkardığı alet çantası ile apartmana giren kimliği belirsiz bir kez daha geçmiş anılar alemine girer küçük kızın cenaze törenini hatırlar. Bir daireye gire adam çakırkeyif otuzlarının sonunda bir kadın karşılar.  Kadın adama sen Salı gelecektin bugün pazartesi derken kimliği adam alet çantasından çıkardığı matkabı monte ettikten sonra kadının üzerine yürür. Panikleyen kadın adama ne yapıyorsun sen diye bağırır. Adam matkapla kadının üzerine yürümeye başlayınca kadın elindeki içki şişesini kırıp adama saldırmaya çalışır ama adam elindeki matkabı kadının koluna batırır. Kadın acı içinde odasına kaçar ve adam odanın kapısını parçaladıktan sonra kadınla boğuşmaya başlar. Kadını birkaç yumruk darbesiyle bayıltan adam kadını matkapla delerek öldürür.


Dairesine giren yirmilerinde kumral ince vücutlu kadın banyoya girer. Genç kadın hazırlanırken duş perdesinin arkasında birsini görür. Panik içinde perdeyi çeker gördüğü şeyin insan olmadığını asılı bir gömlek olduğunu anlayınca rahat bir nefes alır. Daha sonra üzerindekileri değiştirdikten sonra kapı dışarısında unuttuğu torbaları alırken kimliği belirsiz adam tek yumrukla bayıltıp kaçırır.  Katil merdivenlerde genç kızı elindeki çekiçle genç kızın kafasına vurarak öldürür. Daha sonra genç kızın cesedini dairesine götürür. Daha sonra kızın esmer arkadaşı Debra benim çantamı sen mi aldın diyerek kıza seslenip daireye girer.  Debra’ın cesedini gören genç kız ağlamaya başlar bu arada alet çantasından keski çıkaran katil genç kıza defalarca saplayarak öldürür. Daha sonra karşı dairelere bakan katil yukarı katta ki kızın telefonla konuştuğunu aşağı katta ki kızın da iç çamaşırlarıyla pencerede kışkırtıcı şekilde dans ederken görür.

Altmış yaşlarında zenci bir kadın çöp atmaya giderken merdivenlerdeki kan izlerini görür ve kocası John’u çağırır. John ile kızların dairesine giden kadın Debra ve Maria diye bağırdıktan sonra kapıyı açarlar. Maria ve Debra cesetlerini gören yaşlı kadın aman Allah’ım der. Sabah polisler ve basın mensupları kadınların cesetleri başında durur. Polis dedektifi Andrew zenci kadın ve kocası John’a Bayan Andrews’ı tanıyor muydunuz diye sorar. Zenci kadın tanırdım ama samimi değildim dedikten sonra kocası John’da Debra’’ın boşandığını ve yalnız yaşadığını söyler.  Bu ara dedektif yardımcısı Mark iki kişiyle konuşur otuzunun başlarındaki kadın Debra ile bir iki defa ayaküstü sohbet ettiğini söyledikten sonra aynı yaşlardaki adama dönüp sizde mi burada kalıyorsunuz diye sorar. Genç adam ben yalnızca misafirim der.  Daha sonra Mark’ı amiri çağırır ve bina sahibi Bay Kingsley ile tanıştırır. Bay Kingsley cinayet hakkında çok korkunç böyle bir olaya şahit olmamıştım der. Bunun üzerine Mark bina içeresindeki ve taşınanların listesini alabilir miyim diye sorunca Bay Kingsley tabi binada oturan herkesin listesini tutuyorum der.


Yatağını düzelten Lauirie isimli on beş veya on altı yaşlarında genç kız okul için hazırlanırken akşamdan kalma annesi yataktan saat kaç diye sorar. Laurie sekiz buçuk diye cevaplar. Laurie’in annesi sana kahvaltı hazırlayamadığım için üzgünüm deyince Laurie önemli değil bir şeyler atıştırırım der. Daha sonra Laurie okul için hazırlanırken abisi Joey Laurie’ye beni niye uyandırmadın diye çıkışınca Laurie gecenin kaçında geldin bilmiyorum ayrıca niye böyle huysuzsun diye sorar. Joey evet sabahları böyle huysuz olurum diye cevap verir. Daha sonra Andrew Laurie’ye akşam ne var diye sorunca Laurie dünkünün aynısı diye cevap verdikten sonra Laurie ve Joey şakalaştıktan sonra evden çıkan Laurie Arkadaşı Amy ile karşılaşır. Amy ve Laurie okula doğru yürürlerken Amy dün geceki cinayetlerden bahseder. Gece olduğunda el çantalı katil ıslık çalarak bir eve girer. Bu arada evin sahibesi banyo kuvvetinde kendini tatmin ederken katil girer ve genç kadın hızla banyoya kaçıp evden kaçmayı dener ama katil genç kadını engeller. Genç kadın can haliyle odasına kaçar. Katil yatak odasına girince genç kadın katil ile konuşmayı dener. Katil genç kadının sırtına dokunur ama genç kadın kendisini yataktan atar ve katil küçük bir kızın ölümüyle ilgili geçmiş anılar aleminden ilgili görüntüler görür. Genç kadın tam yatak odasından çıkarken katil çivi tabancasını ateşler.  Sırtından vurulan genç kadın acı içinde duvara yaslanır ve çivi tabancasını genç kadının alnına dayayıp ateşler. Genç kadının kanlı yüzüne bakan katil aynı önceden ölmüş küçük kızda da görür   

Laurie telefonda konuştuğu arkadaşına annem erkek arkadaş edinmemi istemiyor şayet erkeklerle ilgilenirsem berbat bir hayatım ve işim olurmuş dedi der. Laurie telefonu kapatır kapatmaz alet çantalı katil Laurie’in üstüne yumulur ve biraz boğuşup Laurie’yi etkisiz hale getirir. Daha sonra eve gelen Joey Lauire’ye seslenir ama cevap alamaz bunun üzerine kendisine yemek hazırlar. Joey yemeğini yerken annesi gelir ve Laurie’yi sorar. Andrew geldiğimde yoktu deyince Joey’in annesi Joanne nerede bu kız diye hayıflanır. Bu arada dışarıdan kan dondurucu bir çığlık duyulur.  Joey ve annesi dairelerinden çıkıp yukarı daireye giderler. Komsuları Joey’e komşularından Dee Ann’in öldürüldüğünü söyler. Dee Ann’in dairesinde polis bina yöneticisine Dee Ann’i tanır mıydın diye sorunca bina yöneticisi ara sıra görürdüm ama merhabamız olmadı der.

Dee Ann’in otopsisine giren Mark Jamesson genç kadının kafasındaki çıkartılmasına tanıklık ettikten sonra sorgu odasında girer.  Konuşmaya başlayan Teğmen Mark Joey’e nasıl gidiyor diye sorar. Joey alaycı bir tavırla iyi gidiyor manyağın biri civarda terör estiriyor ayrıca kız kardeşim kayıp diye cevap verir. Teğmen Mark Dee Ann D’Vor’u tanır mıydın diye sorunca Joey bazen kapısına dayanırdım der ve Teğmen Mark şüpheli bir şekilde bakar.  Teğmen Mark’ın baktığını fark eden Joey müziğin sesini çok açardı kısmasını isterdim o kadar der.  Daha Teğmen Mark Joey’e dün ölen kişileri tanıyor musun diye sorar. Joey haberlerde görmüştüm birini gözüm ısırıyor o kadar deyince Teğmen Mark beş yüz metre ötende iki kişi ölüyor sen ise göz aşinalığı var diyorsun der. Bunun üzerine Joey Teğmen Mark’a belki de çevremle o kadar haşır neşir olmuyorumdur tanık olarak mı sorgulanıyorum yoksa şüpheli olarak mı sorgulanıyorum der. Bunun üzerine Teğmen Mark Joey’e anlat bakalım deyince Joey on biri çeyrek geçe eve geldim aslında Laurie’in erkek arkadaşı Larry Grunhald ile de konuşmanız gerek Laurie en son onunla görüştü deyince Teğmen Mark Larry ile konuştuk bir sürü başka kişiyle de konuştuk şimdi de seninle konuşacağız der.   Teğmen Mark Andrew’a Çavuş Cameron’a gösteriye gittiğini söylemişsin kiminle gittin diye sorar. Joey kendi başıma gittim gösteride kimlerin olduğunu veya gösterinin konusu neydi söyleyebilirim der. Bunun üzerine Polis Dedektifi Mark Joey’e daha önceki gece neredeydin diye sorar. Joey acıktım dışarı çıktım deyince Teğmen Mark Joey'e   annen evde oturduğunu söyledi deyince Joey annem öyle biliyor ama aslında o saatlerde hep dışardaydım diye cevap verir. Bunun üzerine Teğmen Mark Laurie’de evden gizlice çıkar mıydı diye sorunca Teğmen hayır o daha on beş yaşındaydı diye cevap verir. Teğmen Mark Joey’e bak elimizde dört ve bir potansiyel kaçırılma vakası olasılıklı ama mantıklı değil der. Bunun üzerine Joey Teğmen Mark’a sence nasıl olmuştur diye sorunca kardeşin katili gördü panikledi ve kaçtı daha sonrada geri dönemedi zaten yere dökülmüş meşrubat kaçırıldı anlamına gelmez diye cevaplarlar. Sinirle masadan kalkan Joey Teğmen Mark’a şayet sen bulamazsan ben bulurum kız kardeşim bulurum deyip sorgu odasından çıkar. Bunun üzerine Teğmen Mark umarım bulursun Joey der.


Debran’ın dairesine giren Joey’ı onunla aynı yaşlarda olan Willard karşılar. Willard merhaba Joey suç mahalline geldin demek deyince Andrew Willard’a hiç komik değil der. Willard burada ne işin var diye sorunca Joey yan dairede yaşıyorum dedikten sonra Joey Willard’a peki sen niye buradasın diye sorar.  Willard amcam bu binanın sahibi ayrıca ara sıra ona yardımcı oluyorum der. Willard kız kardeşin bulundu mu diye sorunca Joey kız kardeşimin kaçırıldığını nerden biliyorsun diye sorar. Bunun üzerine Willard bütün okul bu haberle çalkalanıyor dostum sence kız kardeşin yaşıyor mudur diye sorar. Joey sinirli bir şekilde bakınca öyle demek istemedim polisler ne düşünüyor sence diye sorar. Andrew polislerin canı cehenneme kız kardeşimin kaçırıldığını bile düşünmüyorlar der.  Halıya bakan Willard Joey’e baksana kan dağılmamış sanki biri üstüne basmış dedikten sonra bunun üzerine Andrew senin çalıştığından haberim yoktu der. Willard Andrew’a arabamın benzine ihtiyacı var diye karşılık verir. Joey ve Willard dairenin içimde gezerken Debra’nın öldüğü yeri gösteren Willard Joey’e iş teklifinde bulunur. Willard Joey amcam yeni bir kiracı gelmeden önce dairenin temizlenmesini istiyor der.  Daha sonra dairenin içinde gezen Willard dairenin içinde gezerken kırılmış camları göstererek şişeler uçmuş daha sonra duvardaki kan izlerini gösteren Willard bak daire içinde kovalamaca olmuş der. Bunun üzerine Joey üzüntülü bir şekilde Willard’a burada olmaman gerekirdi ne kadar para kazanıyorsan da   burada olmaman gerekiyordu der.  Bunun üzerine sorun değil amcam Vance’e yardımcı oluyorum dedikten sonra Katherine’i tanır mıydın diye sorar.  Joey Willard’a evet tanırdım lise ikide okuyordu çıtı pıtı bir kızdı feci bir kazada ölmüştü diye cevap verir. Willard evet feci bir hadise olur ve hayat kötüye gider der. Joey Willard’dan Laurie ne olduğunu öğrenmek için polis bariyerini kırıp tekrar yapmak için yapıştırıcı ve seloteyp ister.

 Joanne bara gider ve barın ışıklarına açtıktan sonra tezgâhın arkasına geçip telefonu çevirmeye başlar ve daha sonra telefonu kapatır. Joanne’in arkasından gelen patronu Al bugün gelmeseydin deyince Joanne Al’e evde duramazdım der. Daha sonra Joanne Al’e dayanamadığını söyleyip ağlamaya başlar. Bunun üzerine Al babacan bir tavırla Joanne’ya sarılır. Willard ve Joey Vance’in evine gidip garaja gider. Joey aniden çıkan kedi sayesinde paniğe kapılınca Willard Joey ile dalga geçer. Bu arada Willard ve Joey zifiri karanlık garajda ışığı açmaya çalışırken Vance ışığı açar ve Willard Vance’e Vance amca iş yarına sarktı dedikten sonra Joey’i tanıtır. Vance soğuk bir ifadeyle cebinden para çıkarıp Willard’a para verip kendinize yiyecek bir şeyler alın der.  Joey Willard’a amcan bayağı iyi birisi deyince Willard benle takıl iyi para kazan der. Daha sonra Willard ve Joey garajdan boya kutuları, muşamba ve fırçaları alıp çıkarlar. Bu arada Vance Willard ve Joey’in gittiğine emin olduktan sonra yemek hazırlar ve yatak odasına girer. Yatak odasında Laurie’yi yatağa bağlı olarak görürüz. Vance Laurie’nin yanına elinde yemekle şarkı söyleyerek gelir. Vance Laurie’nin saçlarını tararken Katherine’yi tanır mıydın diye sorar. Bunun üzerine Laurie başını sallayarak evet diye cevap verir. Vance kızı Katherine’in iyi ve güzel bir kız olduğunu ama Dünya’dan erken ayrıldığını söyledikten sonra Tanrı’nın sevdiği kullarını erken aldığını söyler. Vance Laurie’in saçlarını tararken Katherine’yi temiz ve iffetli yetiştirdiğini ama bu devirde bunun imkânsız olduğunu Dünya’yı kötü insanların sardığını am kötüleri öldürürsek iyi insanların kalacağını söyler söyler. Konuşmasına devam eden Vance öldürdüğü kişilerin menfur kişiler olduğunu ama onları hasta hayvanlar olarak gördüğünü acısız öldürmeye çabaladığını dedikten sonra öfkeye kapılır. Öfke içinde Dee Ann bahseden Vance o kadın kendi bedenine pis ve doğal olmayan eylemlerde bulunuyordu der.  Laurie’in ellerini ve ağzını çözer ve yemek yemesini ister bu arada Vance Laurie’ye İncil’de topluluğunuza hastalık bulaştıranı kesin yazar ve bende yazılanı yaptım diye bağırır. Daha sonra Vance kendini kaybeder ve kızının ismini sayıklamaya başlar.  Laurie’in göz yaşları içerisinde kendisini seyrettiğini fark eden Vance Laurie’’ye bunlar hep senin iyiliğin için diyerek Laurie’yi tekrar bağlar.

Joanne barda işlerini görürken yanına Teğmen Mark gelir ve Laurie hakkında özel konuşmak istediğini belirtir. Bunun üzerine Joanne Mark’a hadi konuşalım der.  Mark Joanne’ya Laurie vakasında tıkandıklarını söyler. Bunun üzerine Joanne benimde evde değil de burada olmamı merak ediyorsunuz değil mi diye sorduktan sonra Joanne evde durursa delireceğini belirtir.  Mark Joaane’ye evet ikimizde geç saatlerde çalışıyoruz ama şu anda soracaklarım canını sıkabilir diye der. Mark bak bu devirde kızlar hoppa olabilir deyince Joanne   Laurie yaşına göre olgun ve aklı başında biriydi daha çok dersleriyle haşır neşirdi yalnızca bir kez biri ile çıktı o kadar. Bunun üzerine Mark Joanne’ye hiç Laurie sana civarda gördüğü garip vakalardan bahsetti mi diye sorar. Daha sonra Mark Joanne’ye randevulaşma isteğinde bulunur ama Joanne Mark’a yalnızca kızımı bul o kadar der. Mark kızını bulacağım deyip bardan çıkar. Bu arada esmer delikanlı Vance’in evinde gidip evi gözetlerken Laurie yatakta bağlarını kemirerek kurtulmaya çalışırken yatak odasına Vance gelir. Vance Laurie’ye sarılıp ağlamaklı bir şarkı söyler.

Dee Ann’in dairesine giren Joey Willard ve Mark ile karşılaşır. Joey dışarıya dürbünle bakan Mark’a yeni kurban mı arıyorsunuz Teğmen diye sorar.  Bunun üzerine Mark gel bak bakalım diyerek Joey’e dürbünü verir. Dürbünle dışarı bakan Joey Mark’a anlamadım deyince Mark bende anlamadım zaten mesele bu diye cevap verir. Tezini anlatmaya başlayan Mark seri katiller işledikleri cinayet tekrarlar ve planlarlar kurbanlarının alışkanlıklarını ezberleyip onları kitap gibi okurlar. Bunun üzerine Joey Mark’a Bayan Sander nasıl öldürüldü diye sorunca matkapla öldürüldüğü cevabını alır.  Mark bu civarda üç bina ve orman girişi var deyince Joey Mark’a peki katil bunları hiç yapmamışa başka bir şekilde dairelere girmişe der. Bunun üzerine Mark alaycı bir tavırla o zaman katil paspasın altındaki anahtarı kullanmıştır dedikten sonra daireden çıkar.  Daha sonra Joey Willard’a benim bir annemi kontrol etmem gerekiyor der. Bunun üzerine Willard peki git o zaman ben işleri hallederim der.  Evine uğrayan Joey annesine bir arkadaşa gideceğim arabanın anahtarlarını alabilir miyim diye sorar. Joanne Joey’e anahtarlar çantamda dedikten Joey mutfak masasındaki çantandan anahtarı alıp evden çıkar.


Vance’in garajına uğrayan Joey Vance’in alet çantasını açar ve çantadaki malzemeleri dikkatlice seyreder. Bu Willard’ın geldiğini fark etmez ve Willard Joey’e ne yapıyorsun diye sorar. Bunun üzerine Joey Willard’a o kadınları amcan öldürdü ayrıca kız kardeşimi de kaçıran o deyince Willard sessiz ol diyerek kapıyı kapatır. Joey Willard’a matkap ucunu gösterip uca bak kan lekesi var der. Willard umarsızca Joey’e paslı bir matkap ucu deyince Joey baksana bütün aletlerde kan lekesi var baksana der. Bunun üzerine Willard Joey’e bu aptalca çok baskı altındasın muhakemen zayıflamış zaten bu aptalca tezlerini geri zekalı Jamesson’a anlatamazsın dedikten sonra leğendeki gaz yağını Joey’e boca eder. Joey garajdan çıkmaya çalışırken Willard tarafından engellenir. Willard elindeki kibritleri Joey’e kibritleri atarken Joey ’de eline geçirdiklerini fırlatır. Daha sonra yere kapaklanan Joey’e iki tane kibriti atar ve Joey yanarak ölür.

Joey’in çığlıklarını duyan Vance Laurie’ye çocuklar oynuyor sende oyun oynarken çığlıklar atardın der. Daha sonra Vance Laurie’ye burada saf ve temiz kalacaksın der. Bu arada garajdan çıkan Willard Laurie’yi görür ve amcasına sen hastasın, delisin der.  Vance bak bu kuzenin Willard seni incitmek isteyen erkeklerden koruyacak der. Willard ben senin Kathy ’inle defalarca beraber oldum dedikten sonra öfkeden gözü dönen Vance Willard’a zinacı kâfir diyerek saldırır. Daha sonra Vance mutfakta yeğenini boğazlarken Kathy’yi kirletin Kathy’yi öldürdün derken Willard Vance’in böğrüne bıçak geçirerek öldürür. Daha sonra Laurie’in odasına giren Willard Laurie’in bağlarını kopardıktan sonra Laurie’ye senin büyümen gerek Kathy küçük bir kız olarak kalamazsın diyerek Kathy’e tecavüz eder. Tecavüz sonrası Willard Laurie’ye Joey’i öldürdüm hep birlikte olacağız der. Bunun üzerine Laurie komodin üzerindeki makasla Willard’ı öldürür ve şoka girmiş bir şekilde sokaklarda gezer ve film biter.



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...