https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

18 Mayıs 2014 Pazar

Beyond Darkness

Filmimiz hapishaneye giren bir rahiple başlar. Adının rahip George olduğunu öğrendiğimiz şahıs idamını bekleyen Bette isimli çocuk katilinin yanına gider. Bette’e günahların için tövbe et der. Bette epey bir dingin halde rahip George’a o çocukları öldürdüm ve ruhlarını yuttum birazdan öleceğim ve onların ruhu benimle birlikte cehennemde efendim ve sahibimin olacak der. Bunun üzerine Rahip George senin aklın başında değil o sebepten dolayı bu menfur cinayetleri işledin der. Aynı dinginliğini sürdüren Bette okuduğun incili bırak efendimin incilini oku deyip garip şeytani yazı ve çizimlerle dolu bir kitabı verir. Rahip George idam edilmeye götürülen Bette’in yanında ölen çocukları görür. Bette idama giderken cehennemde efendimle en büyük zevkleri tadacağım der. İdam işlemi bittince rahip George Bette’in cesedinin yanına gider ve Bette’in öldürdüğü çocukların cehenneme çekildiklerine şahit olur,




Dört kişilik bir aile yeni bir eve yerleşirler adının Annie olduğunu öğrendiğimiz evin hanımı kocası Peter’a yeni taşındıkları eve ne muhteşem bir ev der.  Evin içine giren aile tahtadan yapılmış siyah kuğunun bulunduğu odaya girerler Annie ben kuğuların beyaz olduğunu sanırdım deyince Peter karısına bazı kuğular siyah renkli olabiliyor der. Bu arada evin küçük kızı Carol oyuncak ayısının yorulduğunu ima ederek odada kalmak ister. Diğerleri eşyalarını yerleştirirken Carol duyduğu sesler sayesinde hipnoz olmuş gibi bir ışık huzmesinin bulunduğu odaya girip ışığa dimdik bakar. Işığa belli bir süre büyülenmiş gibi bakar. Carol abisi Martin’in gelmesiyle ışık huzmesinin etkisinden çıkar. Martin bir saattir duvardaki deliğe bakıp duruyorsun der. Carol abisi Martin’e duvarın öte tarafından hava verildiğini söyler. Carol’ın dediği gibi deliğe bakan Martin ben zombi oldum diyerek kız kardeşini şakacıktan korkutur ve bu arada iki kardeş de yeniden yanmaya başlayan ışık huzmesini fark etmez.

Akşam yemeğine oturan aile sofra duasını ettikten hemen sonra yemek için hamle yaparken cereyan kesilir. Peter sigortaları kontrol etmek için hamlede bulunur ama cereyan tekrardan faaliyete geçer.  Yemek sonrası Peter ve Annie çocukları Carol ve Martin’i yatırdıktan sonra odalarına geçerler. Annie Peter’ın su birikintisine düşen İncilini temizleyip verir. Bir süre sonra dışarıdan gelen güçlü bir rüzgâr Peter’ın İncilindeki sayfaları koparır ve kapağın içinde şeytanın tasvir edildiğini görürüz. Gıcırtı seslerinden uyuyamayan Martin  Carol’a sessiz olsana der. Bunun üzerine Carol ben bir şey yapmıyorum kuğu yapıyor der ve oyuncak kuğunun kendi kendine sallandığını görür ve ürkek hareketler sergileyerek sallanan kuğuyu durdurur.


Ertesi gün çocuk katili Bette’in idamına katılıp akli dengesini yitirip berduş olan rahip George sokakta sarhoş halde vaazlar okuyup durur. Yere çöken rahip George’un başında bir sürü çocuk toplanır. Çocukları gören rahip George içki şişesini saklamaya çalışırken servis şoförü hadi çocuklar gitmemiz gerekiyor der. Rahip George servis şoförüne bakar ve şoförün çocuk katili Bette olduğunu görür.  Bette rahip George’a dönerek cehennemde tek beden olacağız diyerek hain bir kahkaha atıp otobüsü çalıştırır. Çocukların alaycı kahkahaları arasında otobüsü durdurun diyerek feryat figan ederek otobüsün arkasından koşan rahip George dengesini yitirip yere kapaklanır. Tanrıya yakaran rahip George bu habis iblisi durdur ve bana yol göster der. Bette’in verdiği kitabı açan rahip George Peter ve ailesinin taşındığı evin fotoğrafını görür.

Yatağında yatan Carol’ın yanına kara duvaklı kadınlar toplanıp Carol’a sen mutlu cennetsin huzur içinde uyu diyerek yastığını yorganını çekip yatak süsü verilmiş tabutta kapatırlar ama bunun bir kâbus olduğunu öğreniriz. Yataktan kalkan Carol sanki büyülenmiş bir şekilde ışık huzmesinin yanına gider ve anne babasının yatak odasına giden Carol boşluğa şimdi oranın ne olduğunu anlıyorum benim gibi kötü çocukları yakmak kurulan bir cennet olduğunu biliyorum simdi der. Kızının sözlerine Annie Carol’ın suratındaki yanık izlerini görür ve Peter’ı uyandırır. Peter Carol’a nasıl oldu diye sorar ama cevap alamaz. Sabah olduğunda Peter sıcak havanın su borularından geldiğini söyleyerek boruları tamir eder.


Aile eğlencesinden dönen Peter’ı çalıştığı kilisenin başrahibi Jonathan arar. Başrahip Jonathan Peter’a evi nasıl buldun diye sorar. Peter ev yayla gibi ama elden geçmesi gereken bazı hususları var der. Bunun üzerine başrahip Jonathan sizi arayan oldu mu diye sorar. Peter hayır olmadı aslında bizi arayan ilk siz oldunuz der ve başrahip Jonathan yarın kiliseye gel bazı hassas konular hakkında konuşmamız gerekiyor deyip telefonu kapar. Daha sonra kilisenin kapısında beliren rahip George başrahip Jonathan’a doğru suçlayıcı bakışlar atıp gider.





Peter ve ailesi akşam yemeğine otururken radyodan zikir sesleri gelir ve Peter radyoyu kapatır. Tekrar sofraya oturan Peter tam yemeğini yerken radyo kendiliğinden açılır ve zikir sesleri daha baskın bir şekilde gelip radyodan dumanlar çıkıp kendi kendine patlar. Daha sonra mutfaktaki tüm eşyalar görünmeyen güç ile yerlerinden fırlar.  Peter Annie’ye çocukları al ve yukarı çık der. Kendisini kovalayan satırı atlatan Peter eline geçirdiği İncil ve istavrozu tutarak tanrım bu naçiz hizmetkârını şer ellerinden koru der. Bu arada Annie ve çocuklar Carol’ın kâbusunda gördüğü kara cübbeli kadınlar tarafından saldırıya uğrarlar ve ışık huzmesinin duvar yarığı genişleyip içinden insanımsı bir varlık çıkmaya çalışır. Bu arada Peter evi kuşatan habis ruhlara İncil’den ayetler okuyarak habis ruhları defetmeye çalışır ve birdenbire her şey normale döner.

Peter olan biteni başrahip Jonathan’a anlatır. Başrahip Jonathan böyle olacağı apaçık belliydi deyince Peter bütün bunları biliyordun ve bana açıklamadın der. Başrahip Jonathan Peter’a öyle kolayca anlatılacak bir husus değil sonunun George gibi olmasından korkuyorum deyince George ve Peter’ın aynı ilahiyat fakültesinde eğitim gördüklerini öğreniriz. Peter başrahip Jonathan’a George’un bunlarla ne alakası var diye sorar. Bunun üzerine başrahip Jonathan George’un yaşadığı buhranları sende yaşama kendisi çok iyi bir rahipti ama şimdi ise inancını kaybetmiş zavallı bir ruh der. Peter bunun George ile alakası yok yaşadığım ev sanki diyerek uygun kelimeyi ararken başrahip perili mi diye sorar ve daha sonra Peter’a yaşadığı kemlikten kurtulması için inancına itimat etmesini tembihler. Bunun üzerine Peter yalnızca kendimden değil ailemden de mesulüm deyince başrahip Jonathan bu sebepten dolayı inancına itimat etmelisin ailen sana gereken kuvveti sağlayacak der. Peter kiliseden ayrılınca başrahip Jonathan Peter’a senin için dua edeceğim der.

Evi arayan Peter Annie ve çocukların evden Carol’ın ateşinin birdenbire çıkmasıyla beraber evde kaldıklarını öğrenir. Telefon konuşmasını bitiren Peter’ın karşısına eski rahip George çıkar. George Peter’a beş parçaya ihtiyaç var diyerek beş parçayı açıklar. Parçalar mevcudiyet, sesler, dönüş noktası, talep ve münacat der. Bunun üzerine Peter George’a neden bahsediyorsun der. George sen tesirli bir ruh kovucusun bu kem ruhlarla mücadele etmelisin deyince Peter George’a neden bahsediyorsun ailemi buradan uzaklaştırmalıyım der. George aileni uzaklaştırman mümkün değil onlar çok kötü ve tesirli büyüler barındırıyorlar tıpkı kızının ateşinin yükselmesi gibi der. Peter George’a kızımın ateşini nerden biliyorsun diye sorunca George savaşı kazanmak üzereyim ama senin yardımına ihtiyacım var diyerek Peter’a Bette’in verdiği şeytani İncil’i gösterir. George Peter’a Peter’ın daha önce İncil’inin kabının içindeki iblis tasvirini görür ve George bu benim mücadele ettiğim iblis der ama ne var ki Peter George’un yardım talebini geri çevirir.


Başrahip Jonathan kilisede derin düşüncelere dalmışken George şeytani İncil’den ayetler okumaya başlar. Başrahip Jonathan George’u görüp burada ne işin var Şeytan’ın iblisi der. Rahip George gülerek şeytan dedikten sonra bu Şeytan’ı def etmek için yardımda bulun der.   Başrahip Jonathan bu dertten kurtulmanın tek devası inançtır der. Sinirlenen George başrahip Jonathan’a bu bir yalan Peter’ın bunla mücadele edecek ne bilgisi var ne de gücü var der. Başrahip Jonathan Peter’ı kıskanıyor musun diye sorunca George hayır diye cevapladıktan sonra başrahibe gözlerimin içine bak bana musallat olan habis ruhu def et der. Bunun üzerine başrahip Jonathan beni rahat bırak deyince George başrahip Jonathan’a bu kiliseyi kale bellemiş bir korkaktan başka bir şey değilsin der ve kiliseden çıkar


Akşam olduğunda eve dönen Peter harp alanına dönmüş evde ortalıkta karısı ve çocuklarını aramaya başlar. Bir süre evin içinde ailesini arayan Peter karısı Annie’in baltalı saldırısına uğrar. Baltalı saldırıdan kurtulan Peter’ı gören Annie az daha seni öldürüyordum der. Babalarını gören Carol ve Martin’de saklandıkları yerden çıkıp ebeveynlerinin yanlarına koşar. Peter şimdi bana neler olduğunu anlattın der. Annie kara cübbeli kişilerin kendilerine saldırdıklarını söyler. Bunun üzerine Peter ailesine arabaya atlayıp buradan gideceğiz der ama evin içinden bir sis tabakası yükselir. Peter ve ailesi korkuyla evden çıkarken kara cübbeli cadıların saldırısına uğrarlar. Saldırının neticesinde Carol oyuncak ayısını düşürür ve oyuncağın alırken Martin ile birlikte anne babasının yanından uzaklaşır. Peter ve Annie mutfakta mahsur kalırken Martin ve Carol odalarına sığınırlar lakin duvardan çıkan Bette Martin’i kapar ve Carol’a sırada sen varsın der.

Etraf sakinleşince Peter ve Annie çocukları Carol ve Martin’in yanına giderler ama ne var ki Martin Bette tarafından kaçırılmış Carol şoka girmiştir. Peter Carol’a ağabeyin nerede diye sorunca Carol eliyle duvarı gösterir. Sinir krizinin eşiğinde olan Annie oğlu Martin’i aramak amacıyla dışarı çıkarken kapının önündeki George tarafından engelenir. George Peter ve Annie’ye bu evin cehenneme açılan bir kapı görevi gördüğünü ve oğulları Martin’in cehennem boyutuna çekildiğini söyleyip Martin’in en son nerede görüldü diye sorar.  Bunun üzerine Carol yukarıyı işaretle gösterir. Peter, George ve Carol yukarı çıkıp ışık huzmesinin yayıldığı duvar çatlağına doğru giderler. George bu duvar geçit yolu olduğunu Martin’in buradan cehenneme gittiğini söyler.  George, Peter ve Annie evin farklı yerlerinde Martin’i ararlar. Annie Martin’in sesini duyar. Ses aynadan gelmektedir ve aynanın örtüsünü açan Annie oğlu Martin’in kara cübbeli cadılar tarafından kaçırıldığına tanık olur ve aynaya doğru hamle yapıp aynanın içine doğru çekilir.  Bu arada George, Peter ve Carol cehennem geçit yolu adlandırılan duvarın çözülmesini hipnotize olmuş bir şekilde seyrettikten sonra Peter oğlunu bulmak amacıyla geçitten içeri girer. Annie en sonunda oğlunu bir tabuttun içinde yatmış olarak bulur. Peter’ın yanına koşan Annie ve Martin cehennem boyutundan çıkarlar. George Peter’a derhal bu evi terk etmeliyiz der.  Peter ve ailesi arabaya binerlerken George Martin’in hala evde olduğunu fark eder ve Martin’in evde mahsur kaldığını söyler. Bunun üzerine Annie evdeki Martin ise arabadaki kim der ve arabadaki Martin’in bir doppelganger yani cehennemden gelen kötü ikizi olduğunu anlarız.


George Peter’a evvel zaman içinde bu evin içinde yaşayan yirmi cadının canlı olarak yakıldığını söyleyerek bu da onların İncil’i Asmoth adlı bir iblise tapıyorlar der. Peter şeytani İncil’i okur ve okuduğu kelimelerin daha önce patlayan radyodan çıkan zikir sözleri olduğunu anlar. Bunun üzerine Peter niye ben seçildim diye sorunca George Peter’a çünkü inancın kirlenmiş ruhları arındırıyor ve onlar ayinleri esnasında küçücük sabileri öldürüp kirlenmemiş ruhlarını efendileri Asmoth’un yemesi için sunuyorlardı der. Duyduklarına sinirlenen Peter bu bir sapkınlık bu ruhların Tanrı tarafından hükmedilmiş olmaları gerek der. George olayı anlatmaya çalışırken Peter sinirli bir şekilde George’un lafını kesip bu bir danışıklı dövüş değil der. George Peter’a çocuklarının hayatı tehlikede karanlık güçler tarafından sınava tabi tutuluyoruz der. Peter ne sınavı diye sorunca George inancını eski bir rahip ile aile babası olan başka bir rahip saf kötülükle mücadele ediyor diye cevaplar. Bu arada Martin’in cehennemden peydahlanan kopyası Annie ve Carol uyurken Carol’ı kucaklayıp cehenneme açılan boyut kapısına doğru gider. Carol tam cehennem boyutuna giderken durumdan haberi olan Annie’nin Peter’ı uyarmasıyla Carol son anda babası tarafından çekilir ve Martin’in cehennemden peydahlanan kopyası pili bitmiş oyuncak gibi yere yıkılır. Bunun üzerine George Peter’a derhal karını çocuğunu kiliseye götür der. Annie Peter ile Martin ve George’un güvenirliği hakkında tartışırlar ama Annie en sonunda gönülsüz olsa da Carol ile birlikte evden çıkar.

George ruh def etmeye hazırlanırken içkisinden bir yudum alır ve ardından ani gelen sancıyla
Yere yığılıp ben buna muvaffak olamayacağım der. Bunun üzerine Peter George’u kutsamaya çalışır ama George bunun yararının olmayacağını çünkü artık bir rahip olmadığını söyler. Peter oğlumun hayatı tehlikede onun için güçlü olmalıyım ve onu saran karanlıktan kurtarmalıyım der. Bunun üzerini George Peter’a bu eve, senin oğluna ve bana musallat olan habasete karşı itikadına ve kuvvetine ihtiyacımız var der. Peter George’a dönerek dediğin gibi onlar ve bizim aramızda neticelenecek son savaş olacak der. Bu arada Annie Carol’ı kiliseye bırakırken başrahip Jonathan’a evden haberin vardı değil mi diye başrahip hicap duygusu içinde evet der. Bunun üzerine Annie başrahip Jonathan’a kocası Peter’ın George ile beraber evin içinde olduğunu söyleyip başrahip Jonathan’dan yardım ister. Başrahip Jonathan ben yaşlı ve sıhhati yerinde olmayan bir adamım elimden bir şey gelmez diyerek yardım etmeye yanaşmaz. Annie tekrar eve dönmeye karar verip kiliseden çıkar. Carol başrahip Jonathan’a dönerek Johny senin kötü birisi olduğunu bütün bu olaylardan senin mesul olduğunu söylüyor der. Peter ve George habis ruhları def etme işlemlerine başlamışlardır ve en sonunda Martin’in bulunduğu odaya girerler. Peter ve George Martin’in içine yerleşmiş olan habis ruhu büyük uğraşlardan sonra defederler.


Peter George’a hadi işimiz bitti gidelim deyince George Peter’a oğlunu al git beni yapacak işlerim var der. Peter Martin ile birlikte merdivenlerden inerken Martin merdivenden inmez ve kapıyı kapatır. Aslında kapıyı kapatan Martin’in suretine girmiş cehennem cadısıdır ve Peter’ı merdivenden iterek Peter’ı etkisiz hale getirir. George ise Martin’i elektrikli sandalyeye bağlı olarak görür ve ardında Bette’yi görüp dua etmeye başlar. Bette duaların işe yaramadığını tövbe etmesini ister. George dua etmeyi sürdürür. Bunun üzerine Bette acından kurtulmak istiyorsan tek yapacağın şey şalteri çekmek zaten çocuğun ruhu ele geçirilmiş der. İlk başta şalteri indirmeye yeltelenir ama daha sonra Bette’in suratına kutsal su fışkırtarak Bette’yi geri püskürtür ve daha sonra Martin’i çözer.  Martin aslında Martin değildir Bette’dir ve George’u elektrikli sandalyeye bağlanır ve elektrik akımı verilmeden önce cehenneme yollanmış ruhlarını görür. Kendine gelen Peter George’u kurtarmaya çalışır ama George’a verilen cereyan akımına kapılır ve elinden yaralanır ve daha sonra Peter eline geçirdiği balta ile kapıyı parçalar fakat her balta darbesinde George ağzından köpükler çıkarıp çığlık atıp yere yığılır. İçeri geçen Peter son nefesini vermek üzere George’u kutsar. George son nefesinde ruhum huzura kavuştu sağ olasın dedikten sonra son nefesini verir.

Eve dönen Annie evin içinde Peter, George ve Martin’i arar.  En sonunda Martin’i tabut içinde Peter’ı da kötülüğün tesiri altına girdiğini görür ve Bette çocuğun Martin ulvi bir görev için seçildi der. Bunun üzerine Martin korkma anneciğim ben hazırım der. Peter tam istavroz biçimli hançeri oğluna indirecekken başrahip Jonathan dışarıdan müdahale ederek Peter’ın kendisine gelmesini sağlar ama kendisi can verir. Cadıların etkisinden kurtulan Peter, Annie ve Martin yanmaya başlayan evden sağ salim çıkarlar ve film biter.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...