https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

1 Nisan 2024 Pazartesi

The Weird Winds on Winona

 

Filmimiz Scooby ve çetesinin yolda gitmesiyle başlar. Fred ne manzara dedikten sonra Velma evet gözler için ziyafet diye karşılık verir. Bunun üzerine Shaggy mide için ziyafet olsa daha iyi olurdu der. Daphne Shaggy’ye zaten Winona’ya yaklaştık orada dururuz der.  Fred gecelemek için orada kalırız der. Welma elindeki broşürü okuyup daha sonra Speed Buggy’in katıldığı bir yarış varmış der. Fred o şeyi yarışta görmek isterim dedikten sonra Daphne’de onun farklı bir şey olduğunu düşünüyorum der. Bu arada Speed Buggy Debbie, Mark ve Tinker’i taşırken Mark şaka yapmayı kes Tinker dedikten sonra Debbie’de Tinker’a bizi yoldan çıkarıyorsun der. Bunun üzerine Tinker ben bir şey yapmıyorum Speed Buggy yapıyor yarınki yarış için idman yapıyor deyince Speed Buggy evet doğru der.


Daphne Fred’e bak tabela der. Velma şuna bak Vinona terk edilmiş gibi gözüküyor deyince Shaggy biri tatlı mı dedi der. Bunun üzerine Daphne Shaggy’ye aklına hep tatlı mı geliyor diye karşılık verince Shaggy yalnızca tatlı değil ette, patateste ve salatada geliyor aklıma der. Otel kapısında duran Daphne otelin kullanım dışı olduğunu söyledikten sonra Velma sanki bütün kasaba kullanım dışı der. Shaggy lokantalar açık değil mi deyince Scooby telaşlı bir şekilde oh hayır der. Shaggy iyi ki acil durum erzakımızı yanımıza almışız değil mi Scooby der.  Fred ne acili deyince Shaggy şayet Dünya’da kıtlık olursa diye tedarik etmiştik der. Çuvala bakan Velma kıtlık olursa sebebini biliyoruz der. Fred, Shaggy ve Scooby dışarıda yatarken, Daphne ve Velma’da minibüsün içinde yatarlar. Bir süre sonra Scooby korku içinde Shaggy’in uyku tulumuna saklanır sesleri duyan Velma neler oluyor deyince Daphne öğrenmeye korkuyorum der.

Ekip kasabadan giderken az daha karşı yoldan gelen Speed Buggy ile çarpışırlar. İki ekipte tehlikeyi atlattıktan sonra birbirleriyle tanışırlar. Scooby Speed Buggy’yi koklar ve Speed Buggy Scooby’yi yalayınca Scooby korku içinde kaçar. Velma Tinker’a Speed Buggy’yi uzaktan kumanda ile kontrol ettiğin doğru mu diye sorunca Tinker cebinden kumanda çıkarıp Velma’ya tabi göstermemi ister misin diye karşılık verir. Speed Buggy Scooby’ye hadi bin bana der.  Scooby Shaggy’ye sarılıp hayır der. Shaggy hadi yalnızca bir araba der. Scooby konuşuyor deyince Debbie Scooby’ye konuşan köpekten için garip bir soru diye karşılık verir ve herkes Scooby’ye güler. Daha sonra Tinker Scooby’ye rahat ol ve bütün sürüşü Speed Buggy’ye bırak der.  Daphne, Fred ve Velma hayranlık İçinde Speed Buggy’yi seyrederler. Mark Fred’e bir an önce gitmek için can atıyorsun, sorun diye sorar. Fred bu kasabadan bir an önce gitmek istiyoruz diye cevap verdikten sonra Shaggy hem de bir an önce dün gece sanırım hayaletler toplantısı oldu diye lafa karışır. Bunun üzerine Mark nereye gidiyorsunuz diye sorunca Fred sizle aynı yere yarışa gidiyorduk diye cevap verir. Bunun üzerine Debbie birlikte gidelim der.


Speed Buggy arkada gizem aracı önde giderken Fred gizem aracını bir kamyonete çarptırır. Bunun üzerine Debbie Mark ve Tinker’a herkes iyi mi bakalım der. Fred ve diğerleri araçtaki hasara bakarken kamyonetin sahibi Bay Duncan gelip önündeyken geri geri geldiğim üzgünüm, iyi misiniz diye sorar. Fred biz iyiyiz dedikten sonra Daphne ama aracımız mahvoldu deyince Shaggy tamamen külüstür oldu der. Mark böyle bir hasarla kasaba dışına bile çıkamazsınız der. Bunun üzerine Shaggy Mark’a bu garip kasabada bir gece daha mı geçireceğiz diyorsun der. Velma belki gece olmadan minibüsü tamir ettirebiliriz deyince Bay Duncan Velma’ya Winona’da olmuyor bayan, en son tamirci tamirhanesini kapadı kasabadan ayrıldı diye karşılık verir. Scooby ve Shaggy akılı tamirciymiş dedikten sonra Daphne ne yapacağız der. Debbie Daphne’ye tamirciye ihtiyacınız var değil mi diye karşılık verir. Mark Tinker’a aklında ne olduğunu tahmin edebiliyorum dedikten sonra Tinker aklında ne olduğunu biliyorum der. Debbie Scooby ve arkadaşlarına Dünya’ın en iyi tamircisi karşınızda duruyor der. Speed Buggy’de evet dostum Tinker der.  Velma Tinker’a aracımızı tamir edebilir misin diye sorunca minibüse bakan Tinker birkaç güne ve bir alana ihtiyacım var der. Bay Duncan ambarımda yeterince yer var deyince Tinker ama yarışı kaçıracağız der. Bunun üzerine Debbie bak, Tinker araba yarışı mı daha önemli yoksa insanlık mı daha önemli diyerek Tinker’i ikna eder.

Bay Duncan aracınız tamir olan dek misafirim olabilirsiniz der. Velma Bay Duncan’a teşekkür edince Bay Duncan başınızı bu derde ben soktum en azından bunu yapayım diye karşılık verir. Daha sonr Bay Duncan gece yarısı rüzgârları başladığından beri bir sürü garip vaka oldu der. Fred ne zamandan beri devam ediyor diye sorunca Bay Duncan iki aydır sürüyor diye cevap verir. Velma bir sebebi vardır deyince Bay Duncan her ne ise daha çözemedik der. Daha sonra ağaçların arasında saklanan kimliği belirsiz bir kişi olan biteni izler.  Bay Duncan siz kızlar için evimde oda var siz oğlanlarda ambarda yatarsınız der. Shaggy ve Fred Tinker’in gizem aracını tamir etmesini seyrederken, Shaggy niye herkes buradan giderken biz burada deyince Fred rahatla Shaggy azıcık rüzgârın kimseye zararı olmaz der. Bunun üzerine Velma tek bir şey Shaggy ve Scooby’in burada kalmasına ikna eder deyince Daphne doğru, yemek der. Debbie Tinker’a Speed Buggy’yi biraz ödünç alabilir miyim hamburger almaya gideceğiz der.

Daphne, Debbie ve Velma Speed Buggy ile giderken Velma zavallı Bay Duncan çiftliğini kaybedecek der. Bunun üzerine Debbie muhakkak bu gizemin bir çözümü de vardır diye karşılık verir. Velma umarım çözmesine yardımcı oluruz der. Debbie Velma’ya ne düşündüğümü biliyor musun deyince Velma Debbie’ye sanırım biliyorum diye karşılık verir. Bunun üzerine Daphne Velma ve Debbie’ye ne düşündüğünüz düşündüğüm seyşe düşünmeyi kesin der. Daha bütün ekipler toplandıktan sonra Fred Bay Dunca’in bizim için yemek hazırlaması ne iyi oldu der. Bunun üzerine Daphne evet, tüm dükkânlar kapanmıştı yiyecek alınacak bir yer yoktu diye karşılık verir. Shaggy Bay Duncan’in sayesinde şimdi yenilecek çok şey var der. Velma Debbie ile benim aklıma ilginç bir fikir geldi der. Shaggy şayet otostop çekip buradan gitmekse başparmağım hazır diye karşılık verir. Debbie fikir şu gece burada kalacağız dedikten sonra Velma bu garip rüzgârların nereden geldiğini öğreneceğiz diyerek Debbie’n sözünü tamamlar. Fred olur zaten uyuyamıyoruz dedikten sonra Shaggy hariç herkes kabul eder. Daphne ne oldu Shaggy deyince Shaggy iştahımı kaybettim der. Bunun üzerine Scooby öyle mi diyerek Shaggy’in haberini yer. Daphne gülerek Shaggy’ye hamburgerini de kaybettin der. 


Erkekler ambarda kızları bekler. Fred neredeyse gece yarısı oldu kızlar nerede der. Debbie Velma ve Daphne ile gelip işte buradayız der. daphne gece yarısı oldu mu diye sorunca ani bir rüzgâr çıkar ve Mark bu soruna cevap oldu mu diye karşılık verir. Velma hadi gidelim deyince Shaggy siz gidin, ben ve Scooby ambarı koruyacağız der. Çan sesi duyulunca Shaggy bizi bekleyin der. shaggy ve Scooby diğerlerine bizi bekleyin diyerek koşuştururlar. Aniden gelen rüzgâr rögar kapağını Scooby üstündeyken havalandırır ve Shaggy’yi de lağıma düşer. Mark ve Fred yardıma koştuklarında Shagggy rüzgâr sayesinde lağımdan yukarı çıkartılır.  Velma ile Shaggy’in yanına gelen Debbie Shaggy’ye aşağıda ne arıyordun diye sorunca Shaggy çıkış yolunu diye cevaplar.  Mark şu eski kilisenin çanını kim çalıyor öğrenelim der. Bunun üzerine Shaggy o korkunç mezarlıktan mı geçeceğiz hayatta olmaz der.  Scooby, Tinker ve Speed Buggy’de gitmek istemez. Bunun üzerine Debbie Speed Buggy’ye senin gibi büyük ve güçlü bir araba hiçbir şeyden korkmaz diye gazlayınca Speed Buggy ikna olur.

Ekip eski kiliseye vardıklarında Daphne şimdi ne yapacağız diye sorar. Debbie çan kulesine çıkıp dedikten sonra Velma ipi kimi çektiğini öğreneceğiz der. Bu arada Speed Buggy yanlışlıkla şamdanı kilise orguna düşürünce çıkardığı ses Shaggy ve Scooby korkutup kaçırır. Fred Scooby ve Shaggy’in arkasından birlikte kalalım çocuklar diye seslenir. Ekip çan kulesine gittikten sonra Daphne sanırım rüzgâr çanı oynatıyor deyince Fred dalga mı geçiyorsun bu çan yüzlerce kilo ağırlığında olmalı diye karşılık verir.  Orgun arkasında saklanan gizemli bir çeşit aletle rüzgâr çıkartıp kâğıtları etrafa saçar. Bütün herkes kaçarken Speed Buggy ayağı ipe dolanan Scooby’yi kurtarır.  Daha sonra Debbie bu gizemi çözecek bir şey bulamadık der. Velma bir öneriniz var mı diye sorunca Shaggy hepimiz ambara fönelim ve Tinker gizem aracını tamir etsin sonrada bu garip yerden gidelim diye karşılık verir. Bunun üzerine Velma Shaggy’ye bu rüzgârların sırrını çözmeden gidemeyiz der.

Fred boş dükkânlarından birinde birisinin dolaştığını görür ve Mark hadi peşine düşelim der. İçeri girdiklerinde Fred farklı dağılıp araştırma yapalım der. Shaggy Scooby’ye bizde çıkışın yakınlarına doğru gidelim derken bilmeden cansız mankene takılır. Shaggy Scooby’ye kaç elim var diye sorar. Scooby dört dedikten sonra Shaggy paniğe kapılır ve Scooby ile dükkân içinde koşuşturmaya başlar. İki ekipte Shaggy ‘in peşinden koşar ve Shaggy ‘in sırtına yapışmış şeyin cansız bir manken olduğunu anlarlar.  Ertesi sabah Fred ve Mark seslerden dolayı uyanırlar ve Tinker ve Shaggy ’in gizem aracının tamir ettiklerini görürler. Mark erkencisiniz deyince Tinker gizem aracını tamir edip bir an önce bu korkunç kasabadan gitmeyi düşünüyoruz der. Diğerlerinin yanına gelen Velma bu seslerde ne diye sorunca Mark erkekler çalışıyor diye cevap verir. Bu arada Bay Duncan zil çalıp yemek hazır der. Bunun üzerine Shaggy en sevdiğim ses der. Bütün grup kahvaltı ederken Velma krep mi deyince Bay Duncan siz çocuklar uykudan sonra mükellef bir kahvaltı istersiniz diye karşılık verir. Bunun üzerine bütün gece ayaktaydık diye karşılık verir.

Debbie Daphne ve Velma ’ya kasabaya gidip etrafı araştırılalım der. Velma Debbie ’ye gizem aracı müsait değil diye karşılık verir. Debbie Speed Buggy müsait dedikten sonra Speed Buggy ’in yanına giderler. Debbie kasabaya gitmek istemeyen ikna ettikten sonra Daphne ve Velma ile köye gidecekken Shaggy ve Scooby ile karşılaşırlar. Shaggy kızlara nereye gidiyorsunuz diye sorunca Debbie kasabaya gidiyoruz diye cevap verirler. Shaggy o korkunç yere mi siz delirdiniz mi diye karşı çıkınca Daphne Shaggy ’ye saçmalama öğle vakti bir şey olmaz der. Shaggy ikna olur ve Scooby ile beraber Speed Buggy’ye biner. Ekip yolda ilerlerken Velma keşke geceki olayları çözseydik deyince Debbie Velma’ya keşke, bende Bay Duncan için üzülüyorum der. Bunun üzerine Shaggy ben orada yaşayan herkes için üzülüyorum diye karşılık verir. Bu arada Daphne bu kasabada korkmayanları birileri var diyerek bankayı gösterir. Debbie belki banka müdürü bize ipucu verebilir.

Banka müdürü Peabody üzgünüm ama ben diğerleri gibi bu olaylar karşısında şaşkınım der. Bir ses duyan Shaggy bu da neydi diye sorunca banka müdürü Peabody ne neydi diye karşılık verir. Daha sonra kasaya doğru giden banka müdürü Peabody ilginç sesler kasadan geliyor diyerek kasa kapısını açar.  Rüzgâr kasadaki paraları etrafa saçtıktan sonra banka müdürü Peabody durum daha da kötüye gidiyor öğlen vakti bunlar olmazdı der. Daha banka müdürü Peabody sonra siz çocuklar bir an önce buradan gidin deyince Shaggy iyi bir tavsiye diye karşılık verince Scooby ’de hem de en iyisi diyerek kaçarlar. Dışarıda Daphne hiç ipucu bulamadık deyince Shaggy olmayan ipucu en iyi ipucudur diye karşılık verir. Bu arada Debbie Vionna kayıt salonunu görür. Bunun üzerine Shaggy hadi bir şeyler dinleyelim der. Debbie Shaggy’ye öyle bir yer değil diye karşılık verir. Bunun üzerine Daphne belki orada muhtemel ipucu da bulabiliriz der. Shaggy ve Scooby burada kalırız deyince Velma hadi oradan diyerek kayıt salonuna sokar.

Kayıt salonunda Daphne, Debbie ve Velma kayıt salonunda ipucu ararken Shaggy Scooby ’ye ne sıkıcı bir yer çizgi roman bile yok der.  Bu arada cübbeli kişi kapıyı kapatıp asmalı kilitti taktıktan sonra kütüphane rafını kapının önüne çeker. Bunun üzerine Shaggy korku içinde Scooby ‘ye kapıyı sen kapatın deyince Scooby hayır diye kafasını sallar. Velma yenildiğimi itiraf etmekten hoşlanmasam da yenildim der. Bunun üzerine Debbie Velma ‘ya bende öyle deyince Daphne o zaman pes edelim diye karşılık verir. Velma Shaggy ve Scooby nerede diye sorunca Debbie bilmiyorum görmedim diye cevap verir. Daphne tek çıkış burası gittiklerini görürdük der. Debbie Daphne ve Velma ‘ya ben gidiyorum ne olur ne olmaz siz burada kalın der. Tinker gizem aracını tamir ettikten sonra Debbie Speed Buggy ile gelip Shaggy ve Scooby ’in kaybolduğunu söyler. Daha sonra Debbie, Mark ve Tinker ile beraber kayıt salonuna giderken Mark bu ikisi hamburgerciye gitmiştir deyince Debbie Mark’a birdenbire ortadan kayboldular diye karşılık verir.


 Scooby ve Shaggy mahsur kaldıkları yerden çıkmaya çalışırlar. Bu arada Fred Velma ve Daphne’ye gittiklerini görmedin değil mi bu sebepten dolayı burada olmalılar der. bunun üzerine Mark gizli geçit falan olmalı deyince Tinker kekeleyerek hayaletler mi var der. Bunun üzerine Velma bir Shaggy bizim için kâfi diye karşılık verir. Shaggy ve Scooby duvara vurarak seslerini duyurmaya çalışır ve Daphne kitaplığın arkasından sesler geliyor der. Speed Buggy egzozunu kullanıp kilitti eritir. Daha sonra Daphne kâğıda sarılı Scooby ‘ye sosisliyi benzemişin diyerek dalga geçer. Scooby kâğıdı parçalamaya çalışınca Fred ve Velma kâğıdı Scooby ‘in üzerinden aldıktan sonra kâğıdın Vinona bölge haritası olduğunu görürler. İki ekip haritayı inceledikten sonra Mark dağın altında mağaralar der. Bunun üzerine Fred evet belki de o rüzgârlar mağaradan geliyor olabilir. Debbie ve Velma orayı keşfedelim deyince Tinker mağaralar korkunçtur gitmem der ve Scooby, Shaggy ’de Tinker’i destekler.  Bunun üzerine Mark oylama yapacağız der. Shaggy, Scooby, Tinker ve Speed Buggy hayır derler ama oy çoğunluğu yüzünden kaybedeler. Tinker burada dağa giden yol yok deyince Debbie Speed Buggy bizi götürür diyerek Speed Buggy bizi götürür diyerek Speed Buggy ikna eder.

Speed Buggy zorda olsa hem kendisi hem de gizem aracını dağdaki mağaralara çıkartır. Debbie mağara girişini bulur. Fred acaba bu giriş nereye çıkıyor deyince Scooby hiçbir yere diye cevaplar.  Shaggy mağaranın içine girmek istemez ama girmek zorunda kalır. Shaggy ve Scooby mağara içinde dolanırken kaybolurlar gördükleri gölgeleri hayalet sanıp kaçarlar. Daha Fred ikiliye kendi gölgenizden mi korkup kaçıyorsunuz deyince Shaggy ve Scooby kendi aralarında gölge oyunu yapar.  Cübbeli şahıslardan biri kendi başına gölge oyunu yapar ve bir süre sonra Shaggy ve Scooby yalnız olmadıklarını far eder. Bu arada diğer cübbeli adamlarda rüzgâr aletini kullanıp iki ekibin havaya savrulmasını seyreder. Daha sonra cübbeli şahıslar iki ekibi tutsak hale getirirler. Speed Buggy toprağı kazıp herkesi kurtardıktan sonra kovalamaca yaşanır ve rüzgâr aleti bulunur. Shaggy rüzgâr aletini araba sanıp çalıştırır ama sonra durdurur. Kısa bir kovalamacanın ardından Mark rüzgâr aletinin pervanesini kullanıp mağara duvarında delik açar. Bu arada iki ekip mağaradaki araçları kullanıp cübbeli adamları yakalar. Daha sonra cübbelilerin liderinin banka müdürü Peabody olduğunu ve Peabody ’in amacının kasabalıyı kaçırtıp mülkleri ucuza kapatmak olduğu anlaşılır ve film biter.


 

 

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...