https://www.highrevenuegate.com/pqxbdf5xa4?key=0fa5a3e34ecb571364a40d5443900081

17 Kasım 2022 Perşembe

Cries in the Night

 

Filmimiz otobüsten ellerinde bavullarla inip yürüyen Heather isimli genç kızla başlar. Bu arada aracının bozulmasıyla yolda kalan Maude isimli kadın Tanrı aşına bu şeyin nesi var diye söylenir. Billy isimli otuzlarında şoför koltuğunda bir adamda Maude’a çalıştıramıyorum ama çalışmıyor diye karşılılık verir. Bunun üzerine Maude zavallı kız yolun ortasında bizi bekliyor der.  Heather yolda yürürken karşısına çıkan kara kediden korkan Heather kediyi uzaklaştırmaya çalışır. Heather korku içinde kara kediden uzaklaşmaya çalışırken yanına mavi bir kamyonet gelir. Kamyoneti kullanan genç seni istediğin yere bırakayım mı diye sorar. Heather olur dedikten sonra kamyonete biner. Heather genç adama Chalmers evini biliyor musun diye sorar. Adının Rick olduğunu öğrendiğimiz şahıs tahnit evi mi diye karşılık verir. Bu arada şerif aracı geçince Rick Heather’a abim Joe kolluk kuvvetlerine katıldığından beri gösteriş yapmayı alışkanlık haline getirdi der. Heather ninem orayı pansiyon haline getirecek bende ona yardım edeceğim der. Bunun üzerine Rick bende orada kalmam der. Rick Heather’ı Chalmers konağına bırakır.


Heather eski ama büyük eve bakıp yürürken Maude sevinç içinde Heather ’in yanına gidip kucaklar.  Heather’a bakan Maude koca kız olmuşsun der. Daha sonra Maude seni almak için komşulardan yardım isteyecektim der. Bunun üzerine Heather beni hallettim onu derken Rick Heather ‘in valizleriyle gelir. Maude Rick’e sen Jenkins oğlanlarındansın değil mi der.  Rick evet diye cevap verdikten sonra Maude ’in aldığı valizleri tekrar almak ister. Maude Rick’e sağ ol hala elimden iş geliyor diyerek Rick ’in teklifini geri çevirir.  Maude ve Heather içeri geçtiklerinde Maude Heather’a işte burası annenin esi odası der. Maude Heather’a bu evi pansiyon yapma fikrine sıcak bakmıyorum zaten dedende izin vermezdi der. Heather o da anlayış gösterirdi diye karşılık verir. Bunun üzerine Maude Heather’a gururlu bir adamdı aynı cemiyetin seçkin kişilerinden ve dini bütün bir Hristiyan’dı kendisi der. Heather dedeme ne oldu nine annem bana düzgün bir açıklama yapmadı deyince Maude Heather’a deden bir gün gitti ve iz bırakmadan kayboldu diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden Maude şimdi bu koca evi pansiyona dönüştürmem gerek yoksa burayı kaybedeceğim der. Heather Maude’a endişe etme bu yaz epey para kazanacağız bu yüzden buraya geldim der. Pencereden dışarı bakan Heather Billy’yi kast ederek bu adamda kim diye sorar. Maude o Billy dedenin yardımcısı bu evin ve mezarlığın işlerini yapıyor peki zeki biri değil bende bahçedeki kulübede kalmasına izin veriyorum diye cevaplar.

Çifti Sam saman yığının altında bulduğu araba için Şerif Yardımcısı Joe’yu çağırır. Joe arabayı araştırdıktan sonra Sam neden böyle güzel bir arabayı böyle bırakılır diye sorunca Joe pek çok nedeni var karışık polisleri işleri der.  Sam hadi oradan diye karşılık verdikten bu arabaya ne olacak diye sorar. Joe nasıl yani deyince Sam Joe’ya güzel araba sahibi çıkmazsa benim olabilir değil mi benim arazimde bulunuyor der. Bunun üzerine Joe Sam’e daha sonra konuşuruz bir şeye dokunma diyerek geri geri yürürken inek dışkısına basar. Sam gülünce Joe devriye aracına binip gider. Billy çalıları budarken bir araba gelir. Arabadan kırklarındaki kadın inen kadın bu da nedir virane falan mı diye söylenir. Yanındaki adam pansiyon işte söylenme diye karşılık verir. Daha sonra kadın Billy ’ye ne öyle bakıyorsun deyince Billy uzaklaşır. Kapı çalınınca adam kapıyı açan Heather’a merhaba boş oda var mı diye sorar. Heather var deyince ikili içeri geçer. Adam içeri girip Maude ‘in elini sıkıp siz küçük hanımın kız kardeşi olmalısınız der. Heather bunlar Bay ve Bayan Brown hafta sonu kalmaya gelmişler büyükanne der. Daha sonra Heather Bay Brown’u Bay Davis ile tanıştırır. Bayan Brown alaycı bir tavırla ne kadar büyükmüş der. Bay Davis Bay Brown’a buraya iş için mi yoksa tatil için mi geldiniz diye sorar.  Bay Brown her ikisi de diye karşılık verir.  Bayan Brown huysuz bir şekilde ne kadar da hoş deyince Bay Brown hadi odamıza geçelim der.


Maude radyodan ilahi dinlerken adlarının Barry ve Florice olduğunu öğrendiğimiz Bay ve Bayan Brown verandada tartışırlar. Florice Barry ’ye buraya karın ve çocuklarını buradan hoşlanır der ve Florice ’in aslında Barry ’in metresi olduğunu bu arada Billy ’de çifti gizlice seyrederken Heather Billy’yi görür. Heather ‘in kendisini izlediğini fark eden Billy korku içinde kaçar. Gece olduğunda Maude mahzende kocası James ile konuşur. James Maude’a Heather ‘in gitmesini ister yoksa bedelini öder der. Daha sonra Maude gözyaşları içinde mahzenden çıkar. Ertesi sabah Joe kırmızı arabanın sahibi Bay Blake’i Maude’a sorar. Maude Bay Blake ’in birkaç defa geldiğini söyler. Lafa karışan Billy Bay Blake ‘in dört kez geldiğini söyler. Maude evet kendisi çok kaba birisiydi evi satın almak ama teklifini geri çevirdim James evin satılmasını istemezdi diye karşılık verir.  Joe Maude’a Bay Chalmers gelecek mi diye sorunca Maude Joe’ya yakında Bay Chalmers ’tan haber alırsın diye cevap verir.

Maude ‘in yakın arkadaşı Ruby ziyarete gelir. İki kadın eve doğru yürürken Barry’yi verandada bira şişelerin yanında sızmış olarak bulurlar. Maude Barry’yi uyandırıp Bay Brown he hakla evimi kirletirsiniz bu içki şişeleriyle evimden gitmenizi istiyorum der. Saate bakan işe geç kaldım çocuğa söyleyin etrafı toplasın diyerek apar topar arabasına gider. Florice Barry ‘in arakasından seslenir. Maude Bay Brown’un işe gittiğini söyler. Bunun üzerine Florice ben burada tek başıma ne yapacağım deyince Maude kahvaltı bitti fakat mutfaktan bir şeyler getirebilirim diye karşılık verir. Ruby gittikten sonra Maude ’un yanına Florice çiçekleri görünce heyecanlanır.  Florice çiçekler nereden geldi deyince Maude bıkkın bir tonda yerel dükkânlardan geldi der. Daha sonra şu kaplan zambağı harika gözüküyor deyip zambağı alır.  İçeri salona ne kadar büyük ve güzel bir mekânmış der. Maude burası eskiden cenaze evi idi diye karşılık verir. Bunun üzerine zaten çok kasvetli ve temiz olasından belliydi der. Maude umursamaz bir tavırla Florice’e temizlik imandan gelir der.

Yeni pansiyoncular eve gelir Florice iddialı bir kıyafetle pansiyoncuların yanından geçer. Heather ‘in yanına gelen Florice çalışmayı çok seviyor olmalısın der. Heather tekneyi boyarken çalışmayı severim bu yüzden geldim diye karşılık verir. Florice buralarda dinlenip güneşlenebileceğim bir yer var mı diye şu yolun üzerinde bir eski bir taş ocağında herkes oraya gidiyor gel gösteriyim der.  Taş ocağına giden Florice alaycı bir ses tonu ile ne kadarda güzel diyerek memnuniyetsizliğini belli eder. Heather yanına gelen Rick ’ten etkilenir ama Rick aynı hissi göstermez. Rick Heather’a sana göstermem bir şey var der. Heather olur dedikten sonra Florice Heather’a sonra konuşuruz der. Odun kesen Billy ’in yanına gelen Florice gerçek erkek işi yapan erkeklerden her daim hoşlanmışımdır der.  Oturduktan sonra Billy ‘ye adın ne diye sorar. Florice Billy ‘ye benden hoşlandın değil mi Billy benle sevişmek istiyorsun değil mi Billy dedikten sonra ayağa kalkıp kahkahalar atıp gider. Florice gittikten sonra öfkesine hâkim olamayan Billy baltayı sertçe vurur. Ardiyeye giden Heather Billy’yi görünce bir süreliğine ürker. Daha sonra Heather Billy ‘ye boya almaya geldiğini söyler. Bunun üzerine Billy Heather’a boyaların durduğu yeri gösterir.


Karakola giden Joe şerif tarafından kayıp vakalarını araştırmaması için uyarılır. Morali bozuk şekilde kahvesini içen Joe’nun yanına gelen Rick sorun ne diye sorar. Joe kasabada bir sürü kayıp hatta birisi bütün kasabayı satın aldı ama şerif bunu hasıraltı ediyor diye cevaplar. Bunun üzerine Rick Joe’ya hatırlıyor musun benzinci soyulduğunu sanmıştın sonra eşyalarını taşındığını der. Joe bu sefer Bay Blake ‘in arabasını saman yığının altında bulduğunu niye kasabadaki bütün binaları satın alabilecek biri bunu yapsın der.  Rick belki de yeni bir hayatta yelken açmıştır diyerek Joe ile geçer. Joe Rick’e park yasağı olan yere park etmişin diyerek ceza kesip gider. Maude Heather ile yemek sofrasını toplarken Heather Maude’a geç kalacağım der. Kiliseye gitmeye hazırlanan Maude merdivenlerde gördüğü Barry ve Florice’e sizinle konuşmak istiyorum der. Maude ‘in yanına gelen Barry sorun ne Bayan Chalmers deyince Maude size sabah söylemiştim ikinizi de burada istemiyorum üzerine Barry evimde çatımın altında ahlaksız bir ilişki yaşıyorsunuz der. Bunun üzerine Barry Maude’a Bayan Chalmers size hafta sonu bitene kadar para ödedim der. Florice Barry ‘ye geç kalıyoruz dedikten sonra nispet yapar sabaha görüşürüz dedikten sonra gider. Barry ve Florice diskotekten çıktıktan sonra Florice iki adamı kavga ettirir. Daha sonra taş ocağına giden ikili sarhoş şekilde şarkı söyledikten sonra kimliği belirsiz bir şahıs Maude ‘in kullandığı kamyonetle ikilinin bulunduğu arabaya serçe çarparak düşmelerine neden olur.

Rick ile randevusundan dönen Heather mutfakta bir şeyler atıştırırken sesler duyar. Heather tam seslerin olduğu yere gidecekken büyükannesi Maude ile karşılaşır. Maude Heather’a bu saate kadar nerelerdeydin diye sorar. Heather Rick ile geziyorduk dans salonun orada büyük bir kavga çıktı polisler kavgayı sonlandırıyordu diye yanıt verir.  Maude Heather’a peki annen arasaydı ne cevap verecektim peki diye hesap sorunca Heather annem gezmeme izin verirdi diye karşılık verir.  Bunun üzerine Maude Heather’a annen senin yaşındayken deden bu saate kadar gezmesine izin vermezdi ama ona anlatmayız der. Heather Maude’a mahzende kiminle konuşuyordun büyükanne diye sorar.  Maude kimseyle konuşmuyordum diye karşılık verdikten sonra Heather’a sevecen bir tavırla hadi yatağa der. Gece yatağından kalkan Heather mahzene inecekken daha önce gördüğü kara kedinin sertçe cama vurmasıyla korkan Heather hızla odasına doğru koşar.

Maude ve Heather pansiyonerlere kahvaltı hazırlar. Daha sonra Heather Maude’a Bay ve Bayan Brown’u görmedim arabaları da gitmiş der. Maude şükürler olsun iki pislikten kurtulduk der. Çiçek dolu kutuları alan Maude Heather’a ben kasabaya gidiyorum gelir misin diye sorar. Heather Rick ile dışarı çıkacağım der.  Maude dışarı çıkarken Bay Davis ile karşılaşır Maude Bay Davis’e balığa gitmeyecek miydiniz diye sorunca Bay Davis kasabada halletmem gereken işler var diye karşılık verir. Verandada duran Heather Billy’yi görür. Heather ‘in kendisine baktığını fark eden Billy aceleyle gider. Maude kamyoneti sürerken Bay Davis kocanızın yokluğunda işleri çok güzel hallediyorsunuz Bayan Chalmers diyerek iltifata bulunur.  Bunun üzerine kocanız bir cenaze levazımatçısı olunca insanların ne kadar duyarsız olduğunu anlıyorsunuz diye karşılık verir. Bay Davis bazı insanlar epey zalim olabiliyor deyince Maude evet ama James öyle biri değildi kendini tanrıya adamış biriydi diye karşılık verir. Konuşmasına devam eden Maude kocası James’in cenazelere karşı çok saygılı olduğunu fotoğraf çektirmediğini ama tek bir istisna yaptığını söyler.  Geçmiş anılar âlemine giriş yaparız. James merhum oğulların fotoğrafını çekemeyecek kadar fakir bir ailenin fotoğraf çekmesine izin verdiğini görürüz. Bay Davis Maude’a peki şimdi nerede peki şimdi nerede diye sorar. Maude birkaç sene sonra vefat etti diye cevaplar. Bay Davis James sanıp çok üzgünüm deyince Maude zavallı çocuğun annesi ve babası evlatların vefatına dayanamadı diye karşılık verir.  

Kasaba merkezine inen Maude çiçekleri dükkân sahibine verir. Daha sonra Maude Bay Davis ’in karakola girdiğini görür. Rick buralarda bir sürü güzel eşya var deyince Heather bilmiyorum büyükannem satmaya razı olur mu diye karşılık verir. Rick Heather’a peki mahzende bir şeyler var mı diye sorar. Heather bilmiyorum büyükannem mahzenin kapısına asma kilit takmış diye cevap verir.  Bunun üzerine Rick Heather’a mahzenin başka bir giriş yeri daha vardı deden cesetleri oradan sokardı der. Heather ve Rick evin etrafında bir süre dolandıktan sonra içeri girmeyi başarırlar.  Rick James’in hurdaya dönmüş cenaze arabasına bakar ve kaza geçirmiş olmalı der. Bu arada Heather arabanın etrafında bir kolye bulur. Heather Rick’e kolyenin H.D yazıyor kimin diye sorunca Rick herhalde ölülerden birinin olmalı diye cevap verir.  Heather ve Rick gizemli bir şahıs tarafından izlendiklerini fark etmeden çıkarlar.  Heather Maude ile akşam yemeğini hazırlarken mahzenden bahseder. Maude garip bir ifade takınıp mahzen mi der. Heather Rick orada kullanılmayan eşyalar var mı diye sordu der. Maude Heather ‘in kollarını tutup mahzene inmeyeceksin der. Heather büyükannesi Maude ‘un gözündeki deliliği fark eder ve korku içinde tamam der.

Randevudan dönen Heather dedesini çok az gördüğünü ama herkes onu iyi birisi olduğunu söyler. Bunun üzerine Rick Heather’a Bay Chalmers ile yaşadığı anıyı anlatır. Geçmiş anılar âleminde Rick abisi Joe ile cenaze evinin mahzenini gözetlerken Bay Chalmers iki çocuğu mahzene atıp tam dövecekken kaçarlar. Geçmiş anılar âleminden çıktığımızda Rick Heather’a dedesinin kötü huylu bir alkolik olduğunu söyler.  Daha sonra Maude kamyonetin yanında belirir ve Heather ve Rick’i korkutur. Maude torunu Heather’a gene geç kaldın annen aradı diye sitem eder.  Maude Rick’e gel istersen akşam yemeğini bizde ye der. Rick tam cevap verecekken Rick ‘in söylediklerine alınan Heather Maude’a Rick ‘in erkenden işleri var der.  Gece Heather uyurken duyduğu sesler yüzünden kalkan Heather aşağı iner ve mahzende büyükannesi Maude ‘un birisiyle tartıştığını görür. Heather yanlışlıkla raftaki kavanozu devirir. Mahzendeki gizli bölmenin kapısı açılınca Heather hızla yatağına koşar. Gizli bölmeden çıkan Heather ise kırık bir kavanozla karşılaşır.

Öğlen kasabada gezinen Bay Davis bir kez karakola gider. Bay Davis şerife bir gelişme var mı diye sorar. Şerif üç aydır aynı bir gelişme yok diye karşılık verir. Bay Davis fakat kasabada bazı konuşmalar var deyince şerif Bay Davis bu kasabanın insanları dedikodu yapmayı sever diyerek Bay Davis ‘in dediğini önemsemez. Bay Davis şerife teşekkür edip gider. Karakol çıkışı berduşun biri bana bira ısmarla bildiklerimi anlatayım der ve Bay Davis berduşun dediklerini kabul eder. Bu arada Heather çiçekleri kamyonette yerleştirirken Maude dikkatli ol bunlar kolay ezilir der. Heather endişe etme büyükanne diyerek Rick ile gider. Heather büyükannem sanki dedem yanındaymış hatta dedemin kendisi gibi davranıyor der. Rick istersen abimin mekânında kalabilirsin der. Heather geceleri mahzende birilerin tartıştığını duyuyorum seslerden biri dedeme benziyor der.  Rick dedene ne oldu bilmiyor musun dedikten sonra dedesinin bir kadınla kaçtığını büyükannesinde sinir krizi geçirdiğini ve bir süreliğine akıl hastanesine yattığını söyler Rick ‘in dediklerine inanmayan Heather iftiracı diyerek gider. Bu arada berduşta aynı şeyleri Bay Davis’e anlatır.

Maude radyoda ilahi dinlerken yanına gelen Bay Davis’e akşam çayı için tam vaktinde geldiniz der. Bay Davis Maude’a hiç Helena Davis adlı birisini duydunuz mu kendisi kayboldu konuşulanlara göre kocanız Bay Chalmers ile ilişkisi varmış ve ikisi bir daha görülmemiş der. Maude ayağa kalkıp bunlar iğrenç iftiralar sizde aynıymışsınız diyerek sertçe Bay Davis’i iter. Maude ağlayarak gider ve bu arada Heather bütün konuşmaya şahit olur. Odasına giden Heather H.D yazılı kolyenin aslında Helena Davis ‘in yazılı olduğu kolyeyi bulmak için mahzene diğer girişten girmeye çalışır ama oraya da asma kilit takıldığını görür. Heather ‘in arkasından gelen Billy büyükannenin orayı kilitlediğini söyler. Bunun üzerine Heather gitmek zorunda kalır. Gece balıktan dönen Bay Davis ‘in suratına fener tutulur. Bay Davis gizemli şahsa ışığı çeker misin diye sorar. Gizemli Bay Davis’i sanki uluyarak dövmeye başlar.  Daha sonra eski kamyonetle Bay Davis ‘in cesedini taşır. Mezarlığa giden gizemli şahıs yeni kazdığı çukura hem Bay Davis’i hem de H.D yazılı kolyeyi atıp çukuru kapatır. 

Heather Bay Davis’in apar topar gitmesine mana veremez. Bunun üzerine Maude Heather kendine göre sebepleri vardır der.  Heather fakat Bay Davis farklıydı deyince Maude Heather’a o da diğerleri gibi pansiyonerdi diye karşılık verir. Daha sonra Heather ile yüzmeye gider. Maude arkaların çok pis bir şekilde bakar. Joe telefonda Bay Price isimli bir şahısla konuşur. Telefonu kapatan Joe sırıtarak şerife bakar. Şerif Joe’ya sırıtıp duracak mısın yoksa ne olduğunu anlatacak mısın diye sorar. Joe Barry Brown’u bildin buraya gelmişti deyince şerif adam satıcıydı belki işe gitmişti karşılık verir. Bunun üzerine Joe konuştuğum kişi Barry ‘in patronuydu beş gündür işe gelmemiş ve en son burada telefonda görüşmüşler der. Rick ve Heather taş ocağında arkadaşları Linda ve Kevin muhabbet ederler. Daha sonra Linda suyun altında yüzerken Florice ‘in cesediyle karşılaşan Linda yanlışlıkla yosunlarla dolanır ve bir süre çabaladıktan sonra su yüzeyine çıkmayı başarır. Daha sonra cesetler ve araba suyun altından çıkarılırken Billy ‘de meraklı kalabalığın arasından izler.


Joe Maude’a Florince ve Harry hakkında soru sorar. Maude onlara gitmesini söylediğini onlarında kabul edip gittiğini söyler. Joe Maude’a kaldıkları odayı kontrol edebilir miyim diye sorar. Maude bu çok saçma bir istek diyerek kabul etmez. Joe nazik ama emredici bir tonla odayı kontrol edebilir miyim diye sorunca Maude Joe’nun isteğini kabul eder. Bu arada Heather Maude’a bende Linda’yı ziyarette gideceğim der. Joe odayı kontrol edip gider. Heather Linda’yı ziyaret ettikten sonra Rick’e evde garip bir şeyler oluyor büyükannem mahzende kötü bir şey saklıyor der.  Joe Barry ‘in arabasını incelerken bavul olmadığını fark eder. Bunun üzerine Mike iki günlüğüne geldiler deyince Joe Mike’a öyle olsa bile iki gün boyunca aynı iç çamaşırlarıyla kalırsın diye karşılık verir. Billy gece dolanırken kara kedinin eve girdiğini görür ve peşinden gider. Mahzene giren Billy bir erkek sesi duyar ve Bay Chalmers siz misiniz diye sorar. Birdenbire gizemli bir şahıs Billy ‘ye tahnit iğnesiyle saldırır. Gizemli saldırgan sanki ulur gibi sesler çıkararak tahnit iğnesini defalarca Billy ‘ye saplar.

Rick ve Heather eve dönerler. Heather Rick’e gel bir şeyler içelim büyükannem yatmış olmalı der. Bunun üzerine iki genç eve girer. Gizemli saldırgan Billy’nin cesedini taşırken sesleri duyar ve aşağı inmek zorunda kalır ama yanlışlıkla ses çıkarır. Sesi duyan Rick ve Heather kapısı açık bırakılmış mahzene bir süre gezdikten sonra Heather Billy’nin cesedini görür ve çığlığı basar. Çığlığa gelen Rick Heather’a gidelim dedikten sonra gizemli saldırgan her şeye burnunu sokan veletler diyerek Rick’i evire çevire dövüp bayıltır. Daha sonra gizemli katilin Maude olduğunu anlarız Maude kocası James gibi konuşarak Heather’a sende annen gibi sürtüksün diyerek saldırır. Heather korku içinde saklanırken Maude eline geçirdiği balta ile etrafı dağıtırken Heather gizli bölmede dedesinin cesedi ile karşılaşır ve çığlığı basar. Bunun üzerine Maude tam baltayı indirecekken kara kedinin tıslamasını duyar nazik nine haline bürünür ve Heather’a niye ağlıyorsun diye sorar. Bu arada Joe ve Mike’ta olay yerine gelir ve durumu anlar. Ertesi gün Joe kendisi ile röportaj yapan muhabire olan biteni anlatır ve film biter.


 

 

 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Beauty Contest Caper

  Filmimiz Shaggy ’in yemeğe çıktık tabelasını asmasıyla başlar. Shaggy Scooby ’ye kimse...